Ik kan niet zonder mijn ex

In deze video legt Michelle van den Berghe uit hoe belangrijk het is dat je er de goede mindset op na houdt als je je relatie wilt herstellen.

(Voor de personen die liever lezen: hieronder staat Michelle haar verhaal nog eens uitgeschreven).

Dit artikel is bedoeld voor al die mensen die mij emails sturen met de mededeling “ik kan niet zonder mijn ex’. Mocht jij er ook zo over denken lees dit artikel dan grondig door, want grote kans dat jij hierna er toch anders over denkt.

Er zijn dus veel mensen die beweren dat ze niet zonder hun ex kunnen. Denk jij er ook zo over? Indien dit het geval is wil ik je vragen of je je wel realiseert hoeveel macht je daarmee aan je ex geeft.

Bedenk dat je door je gedachten ivm de verdrietige situatie waarin je nu verkeert je realiteitszin compleet wordt ondermijnt en dat de toestand slechts tijdelijk is.

En denk ook eens aan het volgende : stel dat iemand tegen jou zou zeggen dat hij of zij niet meer zonder jou zou kunnen leven, dan wordt er toch een enorme druk op je gelegd? Zou je je daarbij prettig voelen? Je wordt immers op eenvoetstuk gezet en door te zeggen dat je niet meer zonder je ex kan leven zet je hem of haar dus als het ware op een voetstuk. Het moet hem of haar ook een beangstigend gevoel geven, denk je ook niet?

In een relatie gaat het altijd om twee personen, twee personen die verschillen van elkaar, die samen evolueren, en misschien niet altijd even met dezelfde snelheid, maar die wel rekening houden met de behoeften van de ander en die elkaar ook respecteren.

Laat je ex niet merken dat jouw doel is om hem haar terug te winnen en dat je niet in staat bent aan iets anders te denken. Als je een ander jouw geluk laat bepalen is dat ongezond en zelfs gevaarlijk, dus haal die macht bij die ander weg door je op jezelf te focussen en zeg tegen jezelf dat je minstens zoveel waard en uniek bent als je ex, met al zijn gebreken en kwaliteiten.

Het maakt niet uit of jij of je ex een punt achter de relatie heeft gezet. Jij en je ex zijn samen verantwoordelijk voor het slagen of falen van jullie relatie. Stel jezelf ook eens de vraag of je ex net zoveel moeite heeft gedaan voor jullie relatie en of je hem of haar niet teveel op een voetstuk hebt geplaatst.

Stop ook met te denken ‘als mijn ex dit doet, doe ik dat’. Je kunt eenvoudig weg niet bepalen wat de ander voelt of volgens jou zou moeten voelen of doen.

Immers je hebt alleen jezelf in de hand. Ik hoop dan ook dat het je gaat lukken om eerst eens flink van jezelf te houden en op je eigen doelen te focussen. Zodoende zal je ex ook ervaren dat je minder druk op hem legt en je mysterieuzer en interessanter vinden. Hij zal zich afvragen waarom je opeens zo veranderd bent.

In plaats van te rouwen om je ex wil ik je adviseren om te kijken naar de schoonheid van de dingen om je heen en te geloven in je eigen kracht. Pas als je je sterker voelt kun je eraan denken om je ex weer te benaderen.

Groetjes, Michelle!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG