Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ik wil hem terug maar hij heeft een ander! Wat nu?

Ik wil hem terug maar hij heeft een ander. Wat nu?

Ik wil hem terug maar hij heeft een ander… Deze vraag krijgen wij hier op Liefdesverdriet.NL vaak gesteld. Zodra je relatie voorbij is, voel je je aan de kant gezet en daar ben je waarschijnlijk erg boos om. Je weet eigenlijk niet goed hoe je je moet voelen, en er zijn dus verschillende emoties door elkaar. Woede, angst om alleen te zijn maar natuurlijk ook het verschrikkelijke verdriet.

Ineens ben je iemand kwijt waar je zoveel van houdt en waar je echt niet zonder kan. Het is logisch dat je je een beetje raar voelt hierdoor. Er zit dan ook maar een ding op om het op te lossen, en dat is dat je je ex gaat terugwinnen. Dat zal niet gemakkelijk worden, maar dankzij een aantal tips zal je het in ieder geval goed doen. Garantie dat je je ex terugkrijgt is er nooit, maar het proberen kan zeker geen kwaad.

Ik wil hem terug maar hij heeft een ander

In een relatie komen veel lastige situaties voor. Ook als het voorbij is, zijn die vervelende situaties er nog wel eens. Misschien heb je het wel eens gezien op tv: iemands relatie is voorbij en de ex heeft meteen een ander. Nooit had je gedacht dat jij het zelf zou meemaken, maar helaas is het nu waarheid. Je denkt dan ‘ik wil hem terug maar hij heeft een ander’.

Een echte geruststelling is dat het eigenlijk niet kan dat hij nu al verliefd is op een ander en dat de relatie echt iets gaat worden. Wat misschien zelfs zo is, is dat hij jou jaloers probeert te maken omdat hij je stiekem toch terug wil. Sommige mensen denken dat dit een goed idee is, maar eigenlijk is het sneu voor degene die gebruikt wordt en het zorgt bovendien voor een heleboel chaos, want hoe weet jij nou of hij dat aan het proberen is? Je kunt het hem moeilijk vragen, want de kans is erg klein dat hij zal toegeven dat hij iemand gebruikt om jou jaloers te maken.

Het wordt ook wel een rebound relatie genoemd. Het kan ook zijn dat jouw ex niet alleen wil of kan zijn, en daarom meteen een ander heeft gezocht. Dat is voor jou vervelend, maar je moet er dus niet vanuit gaan dat ze echt een serieuze relatie hebben, want die kans is bijna nihil. De kans op slagen in een relatie als deze, is ontzettend klein. De kans is dan ook vele malen groter dat het na een week alweer voorbij is.

Laat je dus niet tegenhouden omdat je weet dat hij een ander heeft. Weet dat het waarschijnlijk niets serieus is! Contact zoeken is misschien nog niet de beste optie, dus wacht dit eerst even af.

Hem terugkrijgen, hoe doet ik dat?

Niet geschoten is altijd mis, dus probeer dit geweldige coachingprogramma.  Als relatiecoach en hypnotherapeut heb ik ontzettend veel ervaring op het gebied van liefdesverdriet en het terugwinnen van je ex. Dankzij deze stappen zul jij in staat zijn je liefdesverdriet te werken zodat je je kansen aanzienlijk vergroot om je ex weer terug te krijgen.

Onderaan deze pagina bij het kopje ‘Hoe kan ik je helpen’ vind je nog meer opties hoe ik jou kan helpen om je ex weer terug te winnen.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste Michelle,

  Ik heb haar als een godin behandeld en op handen gedragen. Ik heb haar talloze keren gezegd hoe geweldig ze is om wie ze is, maar ze moet het wel zelf vinden natuurlijk. Ik heb echt altijd klaar gestaan voor haar. Is dat niet het juiste gedrag?

  Ik heb haar een paar dagen geleden een mail gestuurd om haar geluk te wensen met haar nieuwe relatie en dat ik hoop dat ze gelukkig oud mag worden met hem, want dat ze dat verdient. Heb ik daar goed aan gedaan om dit zo te zeggen?

  Tot slot wil ik je van harte danken voor je raad. Waar ik vooral dankbaar voor ben, is dat je onbaatzuchtig antwoord geeft op mijn vragen zonder iets terug te verwachten. Je teksten, video’s en antwoorden hier zijn in principe al voldoende om met een goed gevoel en bagage verder te kunnen. Ik ga je boek kopen, vooral uit dank, omdat ik waardeer dat je zo geeft. What you give, you get back! 🙂

  Liefs Steven

 2. Hallo Michelle,

  Mijn vriendin en ik zijn 3 maanden uit elkaar na een heel intense relatie van 13 maanden. Ik heb de richtlijnen gevolgd zoals je zegt, geen contact gedurende een maand. Dat loonde want ze nam zelf contact. Ik heb toen heel lief en vriendelijk gereageerd, maar wel afstand gehouden. Daarna heeft ze nog een paar keer een mail gestuurd om te vragen hoe het was. Ik ben lief gebleven.

  Zij heeft 3 maanden geleden besloten om de relatie niet te hernemen. Toch neemt ze contact. Ik heb het gevoel dat ze wel wil, maar niet de stap durft zetten om haar gevoelens te uiten.

  Ze is nu ook een nieuwe relatie begonnen met een man die heel ver afstaat van wie ze is. Ze is er bij terecht gekunnen na de relatie voor troost. Ze hebben op Facebook hun relatiestatus aangepast. Het raakt me diep. Ik heb sterk het gevoel dat ze deze relatie aangaat om de pijn van onze intense relatie te vergeten. 1,5 maand na onze breuk is ze een nieuwe relatie aangegaan.

  Nu iedereen het weet dat ze in een nieuwe relatie zit, ben ik bang dat ze niet meer terugkan en dat ik ze kwijt ben. Ook al heb ik het gevoel dat het een relatie vanuit leegte is. Het laatste contact dat we hadden, was een mail van haar waarin ze me bevestigde en bedankte dat ze het geld op haar rekening had ontvangen dat we nog moesten regelen. Ik heb op die mail niet gereageerd omdat het gewoon een mededeling van haar was. Ik heb het gevoel dat ze daardoor dacht dat ik geen contact meer wou.

  Kan je me advies geven asjeblieft?

  Liefs,
  Steven

  1. Beste Steven, hoogstwaarschijnlijk zal je ex problemen hebben als iemand dicht bij haar (ziel) komt. Maar het kan ook zijn dat ze het ‘even niet meer weet’ wat ze wil en wil ervaren wat het is, en hoe het is om met een andere partner te zijn, die zo heel anders is dan jij. Dat kan ook positief zijn, omdat ze echt wil weten hoe het is om niet met jou te zijn. Het feit dat ze contact met je zoekt is ook een teken dat ze zoekende is, maar let dan wel op wat je dan doet en zegt! Heeft ze bij jou het gevoel dat jij wel weet wat je wilt, en raakte je vaak haar gevoel? kwam je vaak dicht bij haar? was je iemand die haar claimde of niet? Had ze het gevoel dat ze meetelde in de relatie, dat ze belangrijk was? Wellicht wel wat vragen ter overdenking, maar ik raad je aan niet teveel haar aandacht te bevredigen anders conditioneer je haar op een verkeerde manier! Hartelijke groet, Michelle

   1. Hoi Michelle,

    Bedankt voor je antwoord! Ik ben er heel wat mee.

    Mijn ex-vriendin is op haar dertiende een relatie begonnen met haar jeugdvriend en deze heeft 20 jaar geduurd. Daarin heeft ze zich niet ontwikkeld. Daarna heeft ze een relatie van 10 jaar gehad met iemand waar ze niet echt van hield, maar wel zichzelf heeft ontdekt. Dan ben ik gekomen. Ik was eigenlijk de eerste man waar ze echt diep van hield. Haar vorige relaties waren niet echt liefdesrelaties. Dat het zo diep ging bij ons, benauwde haar wel en vond ze soms wel eng. In antwoord op je vragen: We hebben een heel intense liefde gehad en ik heb haar emotioneel diep geraakt en zij mij. We waren heel close. Soms claimde ik haar wel een beetje, denk ik. Anderzijds was er ook die enorme aantrekkingskracht tussen ons. Er was zeker gelijkwaardigheid in onze relatie, al keek ze wel naar me op en begreep ze soms niet wat ze mij te bieden had. Ik denk dat ze door haar verleden ook wel wat bindingsangst had en zeker als ze in zo’n diepgaande relatie als wij hadden is terechtgekomen.

    Ze is een prachtige vrouw die nu in een relatie is gestapt met een man die wat hopeloos is en dat zegt waarschijnlijk veel over haar eigen gemoedstoestand en eigenwaarde. Maar durft ze nog wel te kiezen voor echte liefde of zal ze zich blijven nestelen in een relatie die ze heel snel is aangegaan na onze breuk met iemand die ze normaal nooit zou kiezen, maar waarschijnlijk wel haar eenzaamheid oplost en rust geeft? Dan moet ze niet echt voelen en zich kwetsbaar opstellen.

    Maar wat heeft dat te betekenen voor een eventuele hereniging met mij? Kan dit?

    Liefs Steven

    1. Beste Steven, je slaat de spijker op z’n kop . Je zegt dat ze naar je opkeek en soms zei dat ze niet wist wat ze je te bieden had. Dat zegt zeker wel iets over hoe ze over zichzelf denkt. Ik vrees dat haar zelfbeeld niet erg positief is. En als je dat gevoel (onbewust) hebt aangesterkt zou dat best de reden kunnen zijn waarom ze nu juist kiest voor een man waar ze zich beter bij voelt, waar ze tenminste nog kan voelen ‘ik kan iets voor iemand betekenen’. Heb jij haar in jullie relatie genoeg laten merken hoe dankbaar je was met haar aandacht en kleine attenties? Zodra ze weer contact met jou gaat zoeken laat haar dan voelen dat haar aanwezigheid wel degelijk telt. Zet je grootste glimlach op en stel je begripvol op. Ga niet praten over die relatie die ze heeft. Zeg dat je liefste wens is dat zij zich gelukkig voelt. Ze zal dan langzaam aan steeds weer toenadering gaan zoeken. Als je als man een vrouw de juiste aandacht geeft dan komt die vrouw echt wel naar je toe. Sterkte ermee! Groetjes, Michelle

 3. Hoi allemaal,

  de 1e week van augustus heeft mijn ex vriend het uit gemaakt. hij vertelde mij dat hij niet meer de gevoelens had die hij eerder voor mij voelde. voor hem waren we meer goede vrienden geworden dan dat we een relatie hadden. ik was het met hem eens in zoverre dat er geen passie en verliefdheid van ons afstraalde. wel besefte ik dat ik dit nog wel voelde voor hem. we hebben 6 jaar gehad waarvan 2 jaar samenwonend. hij is nu 23 en ik ben 26..ik was zijn 1e vriendinnetje! we hebben niet al te leuke dingen meegemaakt dit jaar.. hij raakte zijn baan kwijt, ik ben geopereerd, hij kreeg een nieuwe baan maar werkte ineens 60 uur in de week, zijn opa overleed, mijn hond ging dood. we hebben weinig leuks meer ondernomen en groeiden wat uit elkaar. het werd allemaal een sleur. de 1e 3 weken na de breuk zocht hij nog dagelijks contact. hij vertelde het voor nu niet meer te willen proberen maar het ook niet helemaal af wilde sluiten. hij kon niet in de toekomst kijken en dacht er misschien na een tijdje anders over ! al probeerde ik hem te overtuigen dat we het op zn minst nog konden proberen, het ging volgens hem niet. wat vervelend was, is dat ik steeds alles moest regelen, na 3 weken had hij nog zijn spullen niet opgehaald, nog zijn facebookstatus niet veranderd, de huissleutel niet ingeleverd enz. ik wist niet meer wat hij nou wilde en heb besloten dat ik het dan maar zelf regel dus heb zijn spullen etc naar zijn vaders huis( daar woont hij nu) gebracht. aan de ene kant zei hij steeds het niet af te willen sluiten maar zei ook steeds dat het v oorbij was omdat hij niet kon geven wat hij wil geven want het zat er gewoon niet meer. hij kwam in deze 3 weken een keer bij mij thuis midden in de nacht, huilend hoe naar hij zich voelde en door het vele werken niet meer van zijn leven kan genieten. ik heb geluisterd en ben er voor hem geweest. ik heb het boek aangeschaft en geprobeerd om een maand geen contact op te nemen maar hij bleef maar appjes sturen dat hij mij mistte etc. toch wilde hij het niet proberen! hij zegt dus steeds 2 dingen.
  ik dacht, als wij nou gewoon elkaar even laten dan zien we wel hoe het loopt en daar was hij het mee eens. tot ik hoorde dat hij in de 4e week na de breuk met een vrouw van 10 jaar ouder aan het ouwehoeren was. ik was laaiend en heb dit ook aan hem laten weten. hij had nog niet eens al zijn spullen opgehaald!!!! hoe kan iemand dit nou doen? dat geloof je toch niet. maar helaas het was echt zo. hij sprak soms met haar af en hadden het leuk samen. hij vond dat hij niets verkeerds deed want het was uit. Ze waren met elkaar in contact gekomen precies rond de tijd van onze breuk. ze hadden niet officieel wat maar hij zou wel zien hoe loopt. ik heb hem geluk gewenst en hem geblokkeerd op de app. ik kon het niet meer aan omdat ik elke dag maar de hele dag zat te kijken of hij online was,vreselijk! het hielp alleen niet zoveel, ik werd nog gebeld(negatief en positieve berichten), kreeg via de facebook chat berichtjes als dat hij wil weten hoe het met mij gaat en of ik wil afspreken om wat te drinken. ik heb gezegd dat zolang hij met een ander gaat ik niet in zie waarom ik met hem gezellig wat moet gaan drinken, dat het zo goed is en heb hem een fijne dag gewenst. misschien niet wijs geweest maar ik KON het gewoon niet ! hij vond dit erg jammer en heeft dit ook meerdere malen gezegd. in de weken tot nu kom ik hem nog wel tegen ( bij de voetbalvereniging, in de kroeg). hij staat continu bij mij, wil naast me zitten, raakt me aan(hand op mijn been leggen, hand vasthouden) ik begrijp er niets van. steeds wanneer ik denk, kijk hij zoekt toch toenadering, hij voelt toch nog wat voor mij, dan krijg ik weer een klap in mijn gezicht want vervolgens gaat hij weg en slaapt bij zijn nieuwe vriendin. hij zegt tegen zijn vrienden dat hij onze vriendschap niet weg wil gooien, dat hij de nieuwe vrouw erg leuk vind en het wel zon beetje officieel wat is geworden. maar waarom bel je mij dan nog elke keer met smoesjes, waarom app je mij elke keer, waarom sta je de hele tijd om mij heen? waarom wil je ineens 3 kussen geven als ik weg ga ( deed hij nooit ook niet bij andere vrienden?!).

  ik wil met alle liefde mijn best doen om mijn ex terug te krijgen omdat IK denk dat wij bij elkaar horen maar zolang hij met deze vrouw gaat lijkt het wel of ik vastloop en niets meer kan doen? ik heb de video bekeken over dat de passie enzo na 2 maanden wel er af is en het dan een goed moment is om contact te zoeken maar A die weken zijn nu wel voorbij en B we hebben het gezellig en leuk als we elkaar zien, hij laat merken dat hij bij mij wil zijn, maar vervolgens ligt hij weer bij haar in bed? op dit moment probeer ik mijn eigen ding te doen en te genieten van de leuke dingen die ik heb. maar toch blijft hij maar in mijn hoofd spoken en het maakt mij angstig dat hij nu met haar gaat, straks blijven ze echt bij elkaar 🙁

  wat moet ik toch doen…

  groetjes

  1. Beste Luna, dank voor je bericht. Zo lang jij de deur bij hem openhoudt geef je hem te veel ruimte. Hij heeft het op deze manier dan ook prima voor elkaar: hij kan genieten van jouw aanwezigheid en van die ander Ik adviseer je om duidelijk aan te geven dat je grenzen zijn overschreden en dat je daar niet van gediend bent, omdat je beter verdient. Leg dit ook aan hem uit op vriendelijke toon. Zo lang jij een ander doelt hebt dan hij heeft met jullie relatie dan kun je zowel verbaal als non verbaal dat duidelijk maken.Biedt hem dus niet meer de kans om met jou die ‘gezellige momenten’ door te brengen zo lang hij zelf niet weet wat hij wilt.

   Als hij contact met je opneemt, mag je best reageren, maar altijd uitgestelde aandacht geven, en nooit overdrijven. Hou het kort maar krachtig. Duidelijkheid geven en tegelijk mysterieus zijn kan samen gaan. Zo lang je duidelijk bent in wat jij wilt en je geeft op ander gebied (jouw wereld) alleen de oppervlakte bloot, word je weer aantrekkelijk. Geef hem geen instructies, maar geef aan dus wat jij wilt en waar jij voor staat. Accepteer ook zeker geen hand op jouw been zolang jij in die verwarring blijft. Geef dit wel tactisch en subtiel aan. Het beste is gewoon om niet naast hem te gaan staan en vooral met anderen in gesprek te gaan. Geef hem op die momenten dus niet de aandacht die hij zou willen. Zodra hij jou de correcte aandacht geeft kun je hier wel op ingaan.

   Je zou je overigens wel ernstig moeten afvragen of jij je verdere leven wil delen met een man die geen beslissingen kan maken. Veel sterkte ermee! Hartelijke groet, Michelle

   1. Hallo Michelle,

    bedankt voor je snelle bericht en de tips die je mij hebt gegeven. Dat vraag ik mij inderdaad ook wel af alleen ik herken hem ook helemaal niet in dit gedrag en het niet maken van beslissingen. ga in ieder geval aan de slag met jouw duidelijke uitleg, een verheldering !

    Groetjes

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG