Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ik Wil Mijn Ex Terug – Hoe Doe Ik Dat ?

Ik wil mijn ex terug, dus wat te doen?

Een scheiding of een breuk tussen twee partners is in vele gevallen een eenzijdige beslissing. Die beslissing kan tot heel wat gebroken harten kan leiden. Het resultaat bovendien is dat de gedumpte partner zegt “ik wil mijn ex terug”. De vraag is echter : wil je je ex terug of wil je gewoon terug naar die vertrouwde gewoontes die je jarenlang onderhouden hebt?

Hoe kun je je ex terugkrijgen?

Gedumpt worden is een gevoel dat zeer veel pijn kan doen.  Sommigen zien na het einde van hun relatie met hun ex vriend of vriendin het leven totaal niet meer zitten. Dit toont dus nogmaals aan dat liefdesverdriet echt heel diep kan gaan. Verder kan liefdesverdriet ook verregaande gevolgen hebben.

Dus wat als eerste te doen om effectief een ex voor zich terug te winnen? In de eerste plaats is dat het zeer en zeer belangrijk is goed na te denken en stil te staan bij deze vragen:

  • “Wil ik naar mijn ex terug keren en de situatie hebben zoals het ooit was of iets totaal anders?
  • Heeft de breuk geen andere oorzaken dan er verteld geweest is?
  • Waarom wil ik mijn ex terug?

Is het omdat je niet graag alleen vertoeft of zit je echt met sterke gevoelens voor je ex die je niet uit je hoofd kan zetten?

Als al deze vragen deftig beantwoord zijn en je nog steeds overtuigd bent en je hamert op” ik wil mijn ex terug”, dan kunnen we verder gaan kijken hoe je nu effectief je ex terug kan winnen.

Eerst en vooral moeten we zeker erkennen dat manipuleren totaal “not done” is.

Dit is wat je als eerste goed moet beseffen. Als de liefde en het respect niet meer aanwezig zijn, heeft het ook niet veel zin om de relatie verder te rekken of te proberen opnieuw een relatie op te bouwen. Sommige mensen willen koste wat het koste hun ex terug, terwijl ze toch emotioneel of fysiek mishandeld worden. Ongelooflijk maar waar.

Of, wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe partner in het spel is, heeft het geen zin je daartegen te verzetten. Laat je ex zijn of haar eigen leven leiden en probeer niet constant stokken in de wielen te steken want uiteindelijk zal zich dit tegen jezelf keren

Hoe wanhopiger je bent des te minder je ex naar je verlangt

Het is een feit dat het liefdesspel een vorm van jagen blijven. Met andere woorden, als men geen moeite meer moet doen, dan heeft het ook geen uitdaging meer. Als je dus echt constant laat voelen aan je ex dat je hem of haar echt ongelofelijk graag terug wil, dan is de kans groot dat er hier nooit zal op ingegaan worden.

Wanneer je echter laat uitschijnen dat je je leven opnieuw opgepakt hebt en je terug amuseert, dan zou het wel eens kunnen dat de andere partij al snel wroeging krijgt. De angst om jou definitief te verliezen zou op die manier wel eens de bovenhand kunnen krijgen waardoor een verzoening misschien wel een mogelijkheid wordt.

Je eigen fouten herkennen kan ook een zeer goede zet zijn. Geef openlijk toe dat je fout was, ook al vind je diep in je hart dat dat zo niet was en erken niet de makkelijkste persoon te zijn om mee te leven. Uiteraard moet je duidelijk maken dat je geleerd hebt uit je fouten en dat het bij een nieuwe kans echt allemaal anders zou zijn.

Deze toegevingen, die niet altijd zullen kloppen, zorgen dikwijls voor een ommezwaai waardoor een nieuwe kans opnieuw een optie wordt. De vraag is dan natuurlijk of dit alles lang zal duren. Het kan natuurlijk echt zo zijn dat je je fouten bent gaan inzien maar het kan ook zijn dat jullie karakters gewoon niet samen passen en jullie totaal andere opvattingen hebben over van alles en nog wat.

Een relatiebreuk moet dus eigenlijk eens vanaf een afstand bekeken worden alvorens meteen te willen terugkeren naar het vertrouwde. Want misschien zal het al snel duidelijk worden dat er, bij het sluiten van een deur heel wat nieuwe deuren zijn open gegaan en dan zal je wellicht “ik wil mijn ex terug” niet meer zou gauw roepen.

>> Als je je ex dolgraag terug wilt, volg dan onze gratis training door hier te klikken

>>  Lees anders ook deze uitgebreide special : “Hoe krijg ik mijn ex terug”

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG