Je ex terugwinnen moeilijk? 

Ik Wil Mijn Ex Terugwinnen - Ultieme Special Hoe Je Dit Kunt Doen

Ik wil mijn ex terugwinnen is een veel gehoorde kreet bij mensen met liefdesverdriet. We zijn het er allemaal over eens: een relatiebreuk is een zeer moeilijke fase in het leven van een mens, maar ondanks alle tegenslag is het toch mogelijk om je ex terug te krijgen en de relatie een frisse wind te geven

Als je op onze website de artikelen leest, dan is dat een teken dat je nog niet alles hebt opgegeven wat je ex terugwinnen betreft en dat je bereid bent alles te geven en te doen om je relatie weer te herstellen. Je weet immers dat er nog mooie momenten in het verschiet kunnen liggen en dat er nog niet het maximale uit is gehaald.

Maar voordat ik verder ga, wil ik je even op de hoogte stellen dat we zojuist een vrij uitgebreide pagina hebben geschreven met informatie die je nergens anders vindt. We raden je aan om die pagina te lezen want het laat je belangrijke stappen zien die je eerst moet zetten als je je ex wilt terugwinnen.

Ik zal me eerst even aan je voorstellen zodat je weet met wie je te doen hebt en wie de pretentie heeft je de beste adviezen te geven hoe je je ex kunt triggeren om in actie te komen en te laten reageren op jouw avances.

Mijn naam is Marjolein Van Den Berghe. Ik ben auteur, relatiecoach en hypnotherapeut. In 1997 ben ik gestart als relatiecoach en help ik mensen om ofwel over hun liefdesverdriet heen te komen als ook hun ex terug te winnen. In de meeste gevallen zijn relaties namelijk nog steeds de moeite waard, maar in enkele gevallen voel ik me ook genoodzaakt om mensen erop te wijzen dat ze willen vechten voor een relatie die ofwel ongezond is ofwel het karakter heeft van een bodemloze put.

Ik heb een opleiding gedaan in de relatietherapie en diverse cursussen gevolgd waaronder NLP (neuro linguistisch programmeren) en hypnotherapie.

Je kunt op deze pagina meer lezen hoe ik jou van je liefdesverdriet kan afhelpen met hypnotherapie.

Dankzij deze cursussen, het lezen van diverse boeken van Amerikaanse, Nederlandse en Franse schrijvers en mede dankzij de diverse gesprekken die ik met koppels en individuen heb gevoerd, heb ik een zeer goed inzicht gekregen in de wijze hoe relaties tot stand komen, en evolueren, hoe de communicatie verloopt tussen gelukkige koppels en koppels waarbij het fout gaat.

Ik heb duizenden koppels begeleid, zowel mannen als vrouwen, van alle leeftijden en in diverse landen dankzij het ineternet en de mogelijkheden voor videobellen. Ook heb ik diverse conferenties gegeven.

In het volgende filmpje de video over de conferentie van afgelopen maart te Utrecht, waarbij slechts 25 mensen waren uitgenodigd

Op de website Liefdesverdriet.nl staan er op het moment dat ik dit schrijf al bijna 700 artikelen. De meeste gaan over het onderwerp hoe krijg ik mijn ex terug. Het is deze ervaring maar ook de adviezen die tot een succesvol resultaat leiden die ertoe hebben geleid dat de Nederlandse expert op het gebied van het terugwinnen van je ex ben geworden. Daarnaast weet ik als geen ander hoe je snel je liefdesverdriet kunt overwinnen en gelukkiger door het leven kunt gaan, ook zonder je ex!

Daarnaast help ik mensen zichzelf te ontwikkelen op persoonlijk vlak. Ik hoef hier niet verder over uit te wijden want de mensen die ik heb kunnen helpen doen voor mij het woord wel.

Wanneer mensen mij zeggen 'ik wil mijn ex terugwinnen maar hoe doe ik dat' kan ik diverse antwoorden geven, en diverse strategieên aanreiken. Het is een onderdeel van een proces waarbij je jezelf tevens ontwikkelt, want om een persoon terug te winnen die besloten heeft een punt achter de relatie te zetten, zul je iets moeten veranderen.

Soms hebben die veranderingen betrekking op eenvoudige details, en ga je daarmee aan de slag dan zul je dus met een logisch resultaat een beter persoon worden. Het is natuurlijk niet zo dat je vandaag alles aan de kant moet schuiven, of je identiteit moet veranderen. In tegendeel! Maar je kunt zeker nog echt veel meer doen om je ex terug te krijgen.

Als ik hier en daar zo om me heen kijk op andere websites die over hetzelfde thema gaan en zo genaamd adviezen geven hoe ze hun relatie kunnen herstellen , dan denk ik dat je er alle belang bij hebt om voorzichtig te zijn en je vooral niet door je impulsen en emoties moet laten leiden door de adviezen en tips van andere zo genaamde ‘raadgevers’ die je bovendien de verkeerde richting uitsturen omdat ze helemaal geen kennis hebben van relaties en intermenselijke verhoudingen, en al helemaal geen verstand hebben van het onderwerp hoe je je ex kunt terug winnen en de daarmee gepaarde technieken die écht werken.

Ja, ik geef toe dat het mogelijk is om je ex snel terug te winnen, maar dat gaat je zeker niet binnen een week lukken. Dus haal je zakdoek maar tevoorschijn want ga je de boel forceren dan riskeer je daarmee uit te komen op grote teleurstellingen.

Als je denkt dat je ex terug komt door hem of haar te overladen met kadootjes, dan ben je eveneens verkeerd bezig . Als je denkt het “beste advies” te volgen door naar vrienden te luisteren, verander dan snel van strategie, want niet alleen loop je daar mee het grote risico je ex te verliezen, maar ook je vrienden. Waarom? Omdat zij het op een gegeven moment beu zijn je verhalen aan te moeten horen, en bovendien kiezen ze natuurlijk altijd partij voor jou, en krijg je nog een goed objectief advies.

ik wil mijn ex terugwinnen

Om je relatie terug te krijgen en het avontuur aan te gaan om je relatie een andere wending te geven, eentje die evenwichtiger is en in totale harmonie, dan zul je de nodige en concrete acties moeten nemen.

Het spreekt voor zich en het lijkt me één van de meest essentiële punten, zoals altijd als het aankomt op menselijke verhoudingen , dat het nodig is om alle informatie die over dit onderwerp beschikbaar is zo goed mogelijk uit te filteren, zodat je tenminste verder komt. Je zult de informatie die voor jouw situatie niet van toepassing is moeten scheiden van de informatie waar je wel wat aan heb. Daarnaast moet je uit de buurt blijven van informatie waardoor jouw situatie alleen maar kan verslechteren.

Het is dus noodzakelijk om goed rekening te houden met je persoonlijke situatie en zo nodig jezelf persoonlijk te laten coachen. Daarom is een coachingstraject met een professional (een echte, die tevens haar gezicht laat zien, en die het niet alleen pretendeert te zijn) zo belangrijk, want via coaching kun je uiteindelijk een echt persoonlijk actieplan opstellen. De echte coach kan als klankbord samen met jou naar de toekomst kijken, en niet alleen één eenvoudige handeling bespreken.

In deze video ontdek je wat Lennert heeft gedaan om zijn ex terug te krijgen.
Lennert heeft via mij tevens een aantal coachingsessies gevolgd.

Ik stel me zo voor, nu je tot hier bent gekomen, dat je super gemotiveerd bent om je ex terug te winnen, en daarom zal ik je niet langer laten wachten.

Op deze pagina vind je alle informatie onze diverse opties, zoals het Ebook (ook wel het stappenplan genaamd), het online coachingprogramma Van Breuk Tot Doorbraak (1.0 en 2.0 versie), Het Ebook " Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen" of de coaching.

Ik Wil Mijn Ex Terugwinnen: Wat je vooral moet doen na de breuk

Wanneer men zegt “ ik wil mijn ex terug” dan houdt dat in dat je bereid moet zijn tevens offers te leveren, maar vooral ook om kritisch te zijn op zichzelf. Mensen vinden het vaak een slechte zaak als je vertelt dat je je ex weer terug wilt veroveren, en daarom zul je in het begin veel obstakels tegenkomen, zoals vervelende vragen van vrienden en familieleden

“Maar waarom zou je willen proberen om je ex terug te krijgen, als jullie toch niet gelukkig waren” , zegt je beste vriend of vriendin. En dat is ook een logische vraag. Immers als je vriend(in) je gedumpt heeft, dan betekent dat toch dat het niet zal werken tussen jullie. Of men zegt: "Waarom ben je zo geobsedeerd om iemand terug te willen die je alleen maar pijn heeft bezorgd” en tot slot hoor je ook vaak "Ach, als je ex van je houdt, zal hij of zij heus wel terug komen” .

In deze video vertel ik je wat je kunt doen als je obsessief gedrag vertoont bij het terug winnen van je ex

Wat te doen na de relatiebreuk?

Je bent dus gewaarschuwd, als je overweegt om het hart van de persoon die jou gedumpt heeft terug te winnen, dan zul je dus dit soort opmerkingen tegenkomen, en dat kan je behoorlijk demotiveren. Niemand, of laten we zeggen bijna niemand zal je begrijpen! Simpelweg omdat je omgeving zich moeilijk kan verplaatsen in jouw mentale toestand en hoe het voelt om liefdesverdriet te hebben.

Jouw uitleg zal alle overtuigingskracht missen, maar dat is ook logisch. Niet alleen is het niet uit te leggen wat en waarom je iets voor iemand voelt, maar je hebt ook nog eens een traumatische ervaring gehad nadat je ex je heeft verlaten. Je gedachten zijn dus warrig, dus hoe kun je je omgeving die jou toch niet gelooft dit dan uitleggen? Onnodig om je tijd te verliezen! Je hebt wel iets beters te doen…

Diep in je hart weet je gewoon dat je ex de juiste persoon is voor je, de man of de vrouw die bij je hoort. Maar je kunt niet uitleggen waarom. Naar mijn mening bestaan er diverse redenen waarom je op een gegeven moment je fouten inziet en je zijn of haar vergeving wilt om zodoende een nieuwe basis te vinden waarmee je relatie weer perspectief krijgt. Ik zal je hier kort iets over vertellen want het lijkt me belangrijk genoeg.

Alles op een rijtje zetten

Je hebt dus besloten dat het je ex is die je wilt, en niemand anders ! Je zult dus alles moeten doen om hem of haar terug te krijgen. Je kunt jezelf niet veroorloven om niets te doen en te verwachten dat er op een mooie dag een wonder zal gebeuren.

Als het aankomt op de vraag hoe kan ik mijn ex terugwinnen, dan is het zaak om geen tijd te verliezen, maar pas op! Haal het begrip ‘snelheid’ en ‘geen tijd te verliezen’ niet door elkaar. Elke handeling moet met zorg en aandacht worden uitgevoerd, en met name de periode van mentale rust die we radiostilte noemen (zie hier verderop in dit artikel). Dat is namelijk de sleutel en antwoord op de vraag hoe je het hart van je man of je vrouw kunt terugwinnen.

Ik kom nog even terug op wat ik hierboven al heb uitgelegd, toen ik zei wat anderen allemaal niet voor mening kunnen hebben over jou, je ex en de relatiebreuk. De welbekende zin” als julle voor elkaar bestemd zijn, dan komt je ex heus wel terug” of “ als je ex echt van je houdt, dan komt hij of zij wel terug” heeft absoluut geen waarde. Je ex zal heus niet op een bewuste ochtend wakker worden en je een appje of smsje sturen met “Schat, en als we eens opnieuw beginnen” . Om dit te bereiken dien je in actie te komen, want je ex kan dan nog wel zoveel van je houden, hij of zij komt niet zomaar terug.

Dus ja, er zijn vaak gehoorde woorden als “ik hou van je maar” of “Sorry, maar het ligt niet aan jou maar aan mij” of anders nog “ je verdient beter” . Ik kan me voorstellen dat je ze ook eerder hebt gehoord, maar dat soort uitspraken dienen er alleen maar toe om er ‘ goed en op een nette manier van af te komen, zonder je pijn te doen’

Wanneer je ex een einde aan de relatie maakt, dan zal je ex je in de meeste gevallen nooit de echte reden vertellen waarom hij of zij het nodig vindt een punt achter de relatie te zetten. Dit om wel een belangrijke reden: je ex wil je niet nog meer kwetsen, want als hij of zij je ook nog eens een opsomming moet geven van wat er allemaal fout ging of verkeerd aan je is. Afijn, je snapt het wel….

Hoor dus niet alleen wat je ex aan je uitlegt op het moment dat je ex het uitmaakt, want er is nog meer, dus ga nog een stapje verder….

Wil je je ex terug? wees je ex voor!

De reden van de breuk goed begrijpen zal je dus zeker helpen om vervolgens alles wat er is gebeurd onder ogen te durven zien. Je zult feitelijk wel moeten!

Ik zal je nader uitleggen…

Na verloop van tijd, gebeurt het vaak dat je vergeet wat er is gebeurd, of dat je niet meer zo let op bepaalde details, bepaalde handelingen of bepaalde woorden die je hebt gezegd, of je ex heeft gezegd. Hoe meer je ze gehoord hebt, hoe minder je ze feitelijk hoort en hoe meer het effect of de bedoeling ervan verdwijnen. Maar voor je ex is dat een heel ander verhaal

Het is goed mogelijk dat je ex niet eens meer de moeite neemt om te noemen wat er aan scheelt en als ze steeds weer worden herhaald en er ook nog eens geen verandering bij je te zien is, dan zal je ex simpelweg moe van je worden. Dit type gedrag is symptomatisch en leidt vaak tot morele uitputting. Dit en alle andere kleine dingen kunnen de bron zijn van alle spanningen en uiteindelijk leiden tot een breuk.

Het wordt dus tijd dat je je echt gaat interesseren voor de persoon die het leven met je deelde, dat je je gaat realiseren wat je ex werkelijk nodig had, wat zijn of haar verlangens zijn en welke behoeften je ex had en heeft.

Dat zal je niet alleen in staat stellen te begrijpen wat je ex allemaal van je verwachtte (en nog verwacht) maar ook helpen om klassieke blunders te vermijden wanneer je je ex terug wilt krijgen.

Je beter voelen na de breuk

Als je succesvol je ex wilt terugwinnen, dan is het een absolute noodzaak om eerst aan jezelf te werken. Om dit te bereiken, zal ik je een plan geven om zo goed mogelijk voor de dag te komen bij je ex.

Hoe kom je over een relatiebreuk heen?

In actie komen is een logisch gevolg als je een nieuwe relatie wilt met je ex, een relatie die serieuzer is en meer perspectief biedt. Jouw mindset is een bepalende factor voor het al dan niet hebben van succes, in alles wat je zult ondernemen. Het doel wat je voor jezelf hebt gesteld is niet om weer dezelfde relatie terug te krijgen. Je zult het beste ervan moeten willen behouden en het slechtste ervan moeten wijzigen of eruit moeten gooien.

Als je emotioneel afhankelijk bent van je ex dan zal dit een zeer belemmerende factor zijn in het terugwinnen van je ex. Je ex wil graag een sterk persoon zien. Je zult het beste uit jezelf moeten halen en vooral moeten laten zien dat je in staat bent om jezelf terug te winnen en jezelf te verbeteren en te ontwikkelen. Je zult moeten worstelen met negatieve gevoelens en ook in staat moeten zijn om ze te overwinnen.

Geen slachtoffer zijn of ‘effect zijn’ van de breuk

Met het uitvoeren van je acties, zul je tevens de breuk niet meer moeten zien als het “ drama van je leven”. Natuurlijk mag je droevig zijn en uiting geven aan je liefdesverdriet, want het is pijnlijk wat je meemaakt. Maar de schok van een dergelijke traumatische ervaring mag je nooit zwakker maken. Onthoud dat je perfect in staat bent om weer als een nieuw persoon voor de dag te komen, ook al denk je van niet!

In dit filmpje wil ik je verder helpen om je liefdesverdriet te verwerken

Wil je toch liever eerst een goed boek lezen hoe je over je liefdesverdriet heen kunt komen? Dan zou je bijvoorbeeld het Ebook "Genees Je Gebroken Hart In 15 Stappen" kunnen lezen.

Maar denk niet dat je nu je zielemaatje hebt verloren. Dat is simpelweg niet het geval. Je verliest pas een persoon wanneer deze overlijdt. Er is een verschil in rouwverwerking van het verlies van je liefde en na een overlijden.

Liefdesverdriet Boek

Wil je weten wat het verschil is?

In het ene geval kun je niets meer doen om de situatie te veranderen en in het andere geval kun je zeker nog iets doen. Dus zie jezelf niet als slachtoffer en pak jezelf beet. Kom in actie met een goed veroveringsplan door de juiste principes van het terugwinnen van ex partners uit te voeren zodat het verliefde gevoel bij je ex weer wordt aangewakkerd.

Niet meer dromen over je ex

Ik weet dat veel lezers op Liefdesverdriet.nl nog steeds dromen over hun ex, en dat stelt hun voor een probleem: ze kunnen moeilijk los komen van hun relatiebreuk. Want dromen over je ex, en dat iedere nacht, accentueert het slechte gevoel als je wakker wordt en je je realiseert dat je alleen bent.

Het onderbewustzijn is een krachtig iets, en het doet zijn werk zonder dat je het je realiseert. Toch is het mogelijk hieraan een andere wending te geven. Als je veel droomt over je ex dan betekent dat dat je heel veel om je ex hebt gegeven, maar nu moet je ervoor zorgen dat je minder aan je ex denkt, in ieder geval niet de gehele dag. Zie je je ex steeds terug in je dromen, dan zul je je steeds slechter voelen. Volg je onze stappen dan zal het je lukken om hier goed van af te komen zodat je de juiste acties kunt inzetten.

Zoals bijvoorbeeld:

 • Een goed boek lezen voor het slapen gaan
 • Sporten in de middag en s’ avonds iets te doen wat je ontspant (bijv. naar de sauna)
 • Het spelen van videogames of spelletjes op je telefoon.

Waarom zou dit helpen vraag je je af? Dat is omdat als je slaapt je hersenen vervolgens aan de slag gaan met het analyseren van deze stilstaande of langzame beelden

Door zo min mogelijk te denken aan je ex, doe je afstand van het syndroom emotionele afhankelijkheid.

Je Ex Vergeten

Het klinkt misschien paradoxaal, maar als je je ex kunt ‘ vergeten’ dan zul je beter in staat zijn hem of haar terug te winnen. De techniek van radiostilte kan de gevoelens van verliefdheid weer aanwakkeren en als je helemaal geen contact meer opneemt met je ex gedurende een aantal weken, dan zal dit je tevens helpen om niet meer aan je ex te denken.

Let op, we zetten het woord ‘vergeten’ duidelijk tussen aanhalingstekens, want we bedoelen hier niet om net te doen alsof je ex niet meer bestaat, maar om jou te helpen niet meer zo vaak aan hem of haar te denken. Je dag ziet er dan zo uit:

 • Ik word wakker en kijk op mijn telefoon om te zien of ik een smsje, een gemiste oproep of whatsappje heb gekregen van mijn ex
 • Als ik onder de douche sta denk ik aan mijn ex
 • Als ik aan het ontbijt zit herinner ik me dat mijn ex altijd koffie dronk
 • In de auto hoor ik het lievelingsliedje van mijn ex

De dag is dus nog niet begonnen of je hebt al heel wat punten naar boven gehaald die jouw pijn alleen maar erger maken. Je MOET jezelf onder handen nemen en leren leven zonder je ex, want alleen dat biedt de mogelijkheid om je ex weer terug te winnen.

Jezelf terugvinden en ontwikkelen na de relatiebreuk

Het is dus noodzakelijk om je eerst op jezelf te focussen, al was het alleen maar om weer trots te kunnen zijn op jezelf, of je ex het imago te geven dat je een vechter bent. Zoals ik het vaak ook herhaal tijdens de coachingsessies, voordat je met z’n tweetjes gelukkig kunt zijn, dien je eerst zelf in je eentje gelukkig te zijn.

Onderneem activiteiten waar je plezier en vreugde uit kunt halen en die je niet alleen een beter gevoel geven maar ook je zelfvertrouwen weer stimuleren in wat je allemaal kunt en wat je mogelijkheden en talenten zijn. Probeer stapje voor stapje je grenzen te verleggen

Je zelfvertrouwen terugwinnen om je ex terug te winnen : zie het als een noodzaak !


Om je ex terug te krijgen is er iets heel fundamenteels waaraan gewerkt moet worden. En dat iets ben je kwijtgeraakt door alle emoties waar je mee worstelt en de traumatische ervaring dat je aan de kant bent gezet. Het gaat om een principe waar je hele leven door wordt bepaald, en wat niet alleen belangrijk is met betrekking tot de relatiebreuk, of de liefde. Het is veel krachtiger dan dat.

Dat belangrijke element heet: zelfvertrouwen!

Dankzij het terug vinden of verhogen van zelfvertrouwen, zul je in staat zijn heel veel te bereiken. Als je daarentegen weinig zelfvertrouwen hebt dan riskeer je dat anderen gemakkelijk over je heen lopen, ook je ex. Dit zou het allerergste scenario zijn. Je zult nooit en te nimmer moeten accepteren dat een ander jou de grond inboort of denigrerend over je praat of met minachting behandelt. Heb je meer zelfvertrouwen dan kun je veel beter over allerlei obstakels heenkomen, inclusief je liefdesverdriet en de traumatische ervaring dat je aan de kant bent gezet door je ex voelt al heel wat minder traumatisch.

Als de breuk schade heeft aangericht in je zelfvertrouwen, dan zul je meteen iets moeten ondernemen om hier iets aan te doen. Het beste om dit te bereiken is te gaan sporten, zodat je jezelf beter voelt, zowel in je hoofd als in je lijf. Bovendien: leer je lichamelijk je grenzen te verleggen, dan zul je ook beter in staat zijn om dat geestelijk te doen. Je zult niet meteen resultaat zien, maar je zult ontdekken dat je na verloop van tijd echte vooruitgang boekt.

Via een coachingstraject zul je je eveneens meteen beter gaan voelen, en ik zal er dus nog op terug komen nadat ik je de reden heb waarom het belangrijk is om zo snel mogelijk uit je comfortzone te raken als je je ex wilt terugkrijgen.

Kom uit je comfortzone

De tijd dat je met je ex samenleefde heeft iets met je gedaan wat je zult moeten overwinnen, en dit zo snel mogelijk. Het betreft hier de routine en ingesleten gewoontes. Door bepaalde en zich steeds herhalende schema’s en patronen ben je vast komen te zitten, en dat is niet goed voor je.

Het maakt niet uit hoe oud of fit je bent, je moet zo snel mogelijk uit je comfortzone stappen. Het komt zelden voor mensen gelukkig kunnen zijn met een leefpatroon dat er steeds hetzelfde uitziet, waarbinnen niets nieuws gebeurd of wanneer ze nooit eens een keertje uit de band springen. Het is triest maar waar. Als je ex niet meer verder met je wilt omdat hij of zij zegt dat je relatie te saai is geworden, doe er dan iets aan!

Waarom is het zo lastig om uit je comfortzone te komen? Je comfortzone bied je veiligheid. Je hebt het gevoel dat jou niets meer kan overkomen. De negatieve kant is echter dat je niet vooruit komt als mens. En vooruitkomen en jezelf persoonlijk blijven ontwikkelen is toch echt belangrijk wil je je relatie spannend en boeiend houden.

Het is voor zowel de man als de vrouw belangrijk uit de comfortzone te komen om nieuwe uitdagingen aan te kunnen gaan.

Om dit te bereiken hier weer een aantal basistips om mee te beginnen:

 • Ga eens uit eten in een restaurant waar je nog nooit bent geweest
 • Doe hetzelfde met pubs, bars, discotheken
 • Haal je motorrijbewijs
 • Ga op reis naar een land waar je altijd al van droomde

Dit soort kleine babystapjes helpen je om jezelf beter te voelen, omdat je er ook vreugde uit kunt halen.

Ik weet wat je nu gaat zeggen:

« Marjolein, echt, ik heb nergens zin in behalve om zo snel mogelijk mijn ex terug te krijgen! »

Ok, ik snap het wel!

Maar hoe zou jij het vinden om samen te leven met een persoon die liever de gehele dag in zijn ochtendjas door het huis struint, achter een telefoon (ja natuurlijk, ik vind dit soms ook best lekker hoor ;-). Maar het ziet er niet bepaald sexy uit toch?

Dus neem jezelf onderhanden en stimuleer en motiveer je ex om bij je terug te komen met leuke vakantieplannen, de aanschaf van een motor of wat dan ook.....

Het is de ervaring van een coachingstraject dat alles anders zal maken in je leven….

Coaching om je ex terug te krijgen kan je helpen om kostbare tijd te winnen en dat moet je niet onderschatten in jouw situatie. Je zult goede adviezen op maat krijgen, toegespitst op jouw situatie. Of je nu kiest voor het online coachingprogramma of 1 of meerdere gesprekken. Je zet tenminste iets in gang waarmee je zeker verder komt!

Maar vooral zul je kennis maken met alle subtiliteiten gerelateerd aan een relatiebreuk, dankzij de juiste adviezen van een professional op het vlak van de liefde.

Hiermee zul je de juiste strategie aangereikt krijgen en je daarmee ook gesterkt voelen.
Geef jezelf de kans om succes te boeken. Je zult er geen spijt van krijgen, het gaat immers om je verdere toekomst en toekomstige relaties.

Wat je vooral moet weten voordat je besluit iets te doen

Je bent net aan de kant gezet en hebt slechts één ding voor ogen: je ex terugkrijgen. De beslissing ligt nu bij jou en door de juiste stap te nemen zet je jezelf meteen in het goede zadel. Maar je begrijpt dat dat niet genoeg is om je ex in beweging te krijgen, en daarom zul je jezelf de juiste vragen moeten stellen

Om er achter te komen wat je moet doen, zul je eerst je relatie onder de loep moeten nemen. Als het gaat om het terugwinnen van je ex, dan gaat het om 2 type relaties die elk een verschillende aanpak nodig hebben.

Je zult dus goed moeten kunnen inschatten in welk type relatie je zat zodat je daarop de juiste acties kunt inzetten.

Het gaat hierbij om relaties die al langere tijd hebben geduurd en korte relaties. Deze korte relaties kunnen ontstaan zijn door liefde op het eerste gezicht, die ik ook wel LEG relaties noem. Elk van deze relaties hebben hun eigen kenmerken en bij voorkeur pas je niet die acties toe die niet geschikt zijn voor jouw type relatie. In het Ebook “Win haar Terug” en “Win Hem Terug” ga ik hier uitvoerig op in.

Ik raad je dus aan om tenmiste dat Ebook te lezen want je zult er alle nodige informatie in vinden om je ex weer voor je terug te winnen, een uiterst efficiënt plan op te stellen, met als slagroom op de taart zul je op een voor jou geschikte wijze weer verbinding kunnen maken met je ex.

Welke manier is voor mij het meest geschikt om mijn ex weer terug te winnen?

Dit is een zeer legitieme vraag en ik kan me voorstellen dat je je deze stelt.

« Marjolein, hoe kan ik weten of mijn relatie nu als lang wordt gezien of dat mijn relatie meer van het type LEG is? »

Ik dank je dat je me deze vraag stelt, of liever gezegd: bedankt dat je jezelf deze vraag hebt gesteld, want in dat geval is er al een bewijs dat je een belangrijke stap hebt genomen omdat je begrijpt dat het hier om een subtiel gegeven gaat, die ik je nu zal proberen uit te leggen.

Toch is het niet gemakkelijk om je een eenduidig antwoord te geven. De reden hiervan is: elke relatie heeft zo zijn specifieke kenmerken, een eigen karakter en ingesleten patronen. Over het algemeen kun je stellen dat een korte relatie ongeveer 12 maanden heeft geduurd, maar alleen al het feit dat je 12 maanden samen hebt gewoond geeft al een geheel andere context en daarmee verandert het de situatie en de startpositie van waaruit je gaat handelen om je ex terug te winnen.

Een liefde op het eerste gezicht relatie duurt meestal 12 maanden, maar er zijn ook zeker uitzonderingen.

Je ex terugwinnen na een lange relatie

Als je je ex wilt terug winnen na een lange relatie, dien je met name de principes van een klassiek ex-terug-actieplan of methode te volgen. Dit klassieke plan zal ik straks nader toelichten, maar wellicht ben je al wat op de hoogte na het lezen van de diverse artikelen op onze website.

Naarmate een relatie langer duurt, des te groter bestaat de kans dat er bepaalde gewoontes zijn opgetreden die schadelijk zijn voor de relatie. Deze dien je dan ook zo snel mogelijk uit de weg te ruimen of te veranderen

Liefde op het eerste gezicht

Wat het begrip liefde op het eerste gezicht echt inhoudt werd mij duidelijk nadat ik zowel mezelf als verschillende situaties van anderen onder de loep had genomen. Het resultaat hiervan vormde een belangrijke basis voor mijn methode. Ik ontdekte dat naarmate een relatie korte tijd heeft geduurd, de kans minder wordt dat gevoelens echt geintegreerd worden en een vaste plaats krijgen in de harten en de zielswereld van beide partners.

Het is dus belangrijk dat er verschillende mechanismen worden gebruikt teneinde de aantrekkingskracht op de ex partner te verhogen..

Als het een relatie betreft dat ontstaan is uit liefde op het eerste gezicht, dan dienen de klassieke mechanismen van het ex terug actieplan niet te worden gebruikt, maar juist geheel iets anders. Omdat het fenomeen voorkomt bij één op de twee koppels, ga ik in het Ebook “Win Haar Terug” en “Win Hem Terug” alsook het online coachingprogramma “Van Breuk Tot Doorbraak” dieper in op dit type relatie.

Ik weet dat je ook andere sites hebt bekeken over het onderwerp "hoe krijg ik mijn ex terug" en dat je hebt gelezen dat het noodzakelijk is om afstand te nemen gedurende een aantal weken. Maar als jouw relatie van korte duur is geweest dien je dus heel voorzichtig te zijn met het inlassen van radiostilte, want daarmee riskeer je je kansen dat je ex terug komt geheel te verliezen.

Ik nodig je dan ook uit om de echt efficiënte technieken te ontdekken die je in staat stellen om je ex daadwerkelijk weer voor je terug te winnen, want ik kan me voorstellen dat je die graag zou willen leren. Dat kun je doen door de gratis videotraining te volgen via inschrijving op deze website.

Overigens als je tot hier bent gekomen met het lezen van dit artikel, aarzel dan niet je commentaar hieronder te geven en mij te laten weten of jouw relatie een LEG is of van lange duur, want daarmee kan ik mijn statistieken bijhouden. Op dit moment is het vrijwel één relatie op de twee.

Maar waarom zou je eigenlijk je ex terug willen winnen?

Je bent geen verklaring schuldig, aan niemand niet, maar het is altijd goed van jezelf te weten waarom je een handelingsplan op zou willen stellen. Afgezien van het feit dat je gevoelens hebt (anders zou je niet hier zijn) zijn er 3 parameters waarmee je rekening dient te houden.

Je bent geen verklaring schuldig, aan niemand niet, maar het is altijd goed van jezelf te weten waarom je een handelingsplan op zou willen stellen. Afgezien van het feit dat je gevoelens hebt (anders zou je niet hier zijn) zijn er 3 parameters waarmee je rekening dient te houden.

Misschien ben je bang om spijt te krijgen achteraf?

Over het algemeen wil niemand leven met spijtgevoelens, want het voelt niet fijn. “ Had ik maar zus, of had ik maar zo…”. De klok terugdraaien gaat nu eenmaal niet.
Maar toch, er is altijd nog een mogelijkheid om het anders en beter te doen, zelfs na een relatiebreuk, maar dan nog zul je voorzichtig en juist moeten handelen zoals ik je straks nader zal uitleggen.

Om terug te komen op spijtgevoelens, zorg dat je ze vermijdt want op een gegeven dag zul je er toch last van krijgen. Misschien niet morgen, maar het kan ook over 6 maanden, 3 jaar of zelfs 20 jaar. Iemand die ene goed gevoel over zichzelf heeft en zijn of haar leven kan zeggen dat hij of zijn niet meer met nostalgische gevoelens aan de ex partner denkt. Ook voelt hij of zij zich niet verantwoordelijk voor de keuze van de ex partner, noch voor het feit dat er eventueel zelf besloten is een einde aan de relatie te maken.

Mijn ex was de juiste persoon en ik realiseer me dat nu pas
“Ik wil mijn ex terugwinnen. Ik weet nu wat ik mis omdat mijn ex er niet meer is“

Deze zin vat tot in de perfectie samen wat ik je wil meegeven: je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Maar pas op, het kan ook andersom en in je voordeel werken. Als namelijk je ex besloten heeft weg te gaan, dan kan het zijn dat hij of zij zich bewust is geworden van de fouten die zijn gemaakt (door zijn of haar schuld). Je kunt hierop inspelen, maar ik kom hier straks nog even op terug.

Als je je realiseert dat het je ex partner is met wie je je leven verder wilt delen, dan zul je alles moeten inzetten om hem of haar terug te winnen. Iedereen kan inschattingsfouten maken, maar dan moet er wel wat aan gedaan worden.

Het is dus belangrijk dat je jezelf de juiste vragen stelt en dat je niet zomaar iets doet om je ex vriend of ex vriendin terug te krijgen omdat je emotioneel afhankelijk bent. In tegendeel, als je je in die situatie bevindt, dan is er niets ergers om alles te verknallen.

Ben je bezeten van je ex, dan is dat geen goed uitgangspunt om een actieplan op te stellen, want je bent emotioneel niet in staat om de juiste keuzes te maken. Neem in dat geval eerst dus wat afstand om zelf tot rust te komen. Ook je ex verdient die rust!

De liefde weer terugvinden bij je ex

Wil je de strijd aangaan om je ex vriendin of ex vriend weer terug te winnen, dan is dat een wijs besluit!

Nee, ik maak geen grap. Maar waarom zeg ik dat?

Je hebt ongeveer een jaar nodig om een solide relatie op te bouwen, en je partner goed te leren kennen, maar ook om samen op dezelfde golflengte te komen als jij wat commitment betreft. Dat is niet bepaald eenvoudig......

Wat je ex betreft, jullie hebben samen al veel meegemaakt. In een relatie is de meest kwetsbare fase de periode vanaf 2 tot 9 maanden. Deze periode is psychologisch gezien vrij gecompliceerd omdat beide partners kwetsbaar zijn. Misschien heb je deze fase met je ex partner al doorgemaakt.

Je kent elkaar wellicht tot in de perfectie, of bijna als het een korte relatie betreft, maar in ieder geval kennen jullie elkaars gemeenschappelijke interesses, elkaar smaken en weet je of jullie dezelfde waarden en normen nastreven.

Maar lukt het je om je ex weer zodanig te verleiden dat hij of zij weer bij je terugkomt, dat is dan nog geen garantie dat de volgende relatie wel zal slagen.

Het is niet gemakkelijk om je ex vriend of ex vriendin voor je terug te winnen, maar weet je diep in je hart dat dat het beste voor je is, dan resteert er niets anders dan nu de keuze te maken er geheel voor te gaan, met alles wat je nu weet.

Ik wil mijn ex terugwinnen = In Actie Komen

Als de fundering van het ex terug actieplan eenmaal is gelegd , dan wordt het tijd om tot de kern te komen door concrete stappen te beschrijven die je zullen helpen om je ex terug te krijgen. Natuurlijk bestaan er ook valkuilen die je zult moeten vermijden, en heb je vast nog veel vragen en bepaalde voorkeuren om dingen te doen.

Deze blunders dien je in ieder geval te vermijden als je je ex terug wilt
Als je de vele artikelen op onze website hebt gelezen, dan heb je wellicht ook een artikel gelezen waarin klassieke fouten staan beschreven die je maar beter kunt vermijden, wanneer je je relatie met je ex vriend of ex vriendin weer nieuw leven wilt inblazen. ,

Deze fouten worden ook wel « verbodsbepalingen tijdens de herovering van je ex » genoemd en we raden je aan ze eveneens aandachtig te lezen. Hoe meer je weet over deze verbodsbepalingen des te minder je fouten zult maken. Je kansen om je ex terug te krijgen zullen daarmee dan ook aanzienlijk worden verhoogd.

Eerst dien je te weten dat er minder verbodsbepalingen bestaan dan oorzaken die ertoe hebben geleid dat de relatie tot een einde kwam. Misschien zeg je wel “ gelukkig maar” . Ik heb besloten er in deze special slechts 4 te noemen, want deze komen het meest voor. Als je ze weet te vermijden dan zullen er nieuwe perspectieven met je geliefde ex partner zich aandienen.

Mocht je ooit iets hebben gedaan wat verboden is, denk dan niet meteen fatalistisch. Er is nog geen bewijs dat je verloren hebt, maar maak vanaf nu geen tweede fout.

Wil je weten hoe je uit deze moeilijke impasse wilt komen, dan raad ik je aan om telefonisch consult aan te vragen, zodat we samen naar oplossingen kunnen zoeken, en je ex definitief afkomt van het slechte beeld dat hij of zij van je heeft

Je ex smeken: een heel slecht idee!

Je ex smeken om bij je terug te komen is het eerste verbod van het heroveringsplan. Helaas is dat de eerste fout die de meeste mensen maken op het moment dat de breuk wordt aangekondigd. Het is nu eenmaal sterker dan jij want je hebt op dat moment geen controle meer over jezelf. Het is alsof er een bom bij je is ingeslagen, en tot diep in je hart doordreunt.

Je eerste reactie was dus je ex smeken je een tweede kans te geven. Op zich is daar niets dramatisch aan, als je daarna al snel je tranen kon stoppen. Dat je verdriet hebt zal je ex heus wel snappen, en hij of zij zal ook snappen dat je kwaad bent, omdat je het niet had verwacht en je het gevoel hebt de strijd te hebben verloren.

Dus vraag je je ex om een tweede kans. Je wilt je ex bewijzen dat je die nieuwe kans verdient, dat jullie gemaakt zijn voor elkaar. Maar je stuit op de weigering want je ex vindt dat hij of zij je die kansen al zo vaak heeft geboden. Soms zelfs op momenten dat je je daar niet van bewust was. In de gedachten van je ex is het onmogelijk. Zijn of haar beslissing staat vast en je ex is ervan overtuigd dat je toch nooit zult veranderen.

Stop met smeken maar doe beter…..Bewijs je ex dat hij of zij zich vergist over de hele linie. Blijf je aan de kant van de vrager staan dan zal dat niets aan de situatie veranderen. Integendeel, het maakt je alleen maar kwetsbaarder.

Huilen bij je ex

Huilen bij een emotionele schok is heel voor de hand liggend, en ik kan me voorstellen dat niemand het je kwalijk zal nemen. Daarentegen, zul je wel moeten vermijden dat je in een depressie raakt en je je als een slachtoffer opstelt.

Je hebt wel iets beters te doen, luister aandachtig naar je ex want hij of zij vertelt je misschien wel hele belangrijke dingen. Dingen die je straks kunt gebruiken bij het opstellen van je ex-terug actieplan.

Nadat je ex je de bons heeft gegeven, is het het beste dat je niet meteen je emoties toont. Maar niets weerhoudt je ervan om je gevoelens te tonen en te huilen als je je alleen voelt. Huilen kan een gevoel van opluchting geven en je in staat stellen je daarna beter te voelen omdat je inziet dat er iets met jou moet veranderen.

Maak dus de juiste keus en sla de juiste weg in. De weg die ik je hieronder nader zal uitleggen.

Ik word er vaak mee geconfronteerd tijdens mijn coachingsessies, want de meeste mensen vertellen me vaak dat ze juist de dingen hebben gedaan die absoluut verboden zijn. Over het algemeen verloopt dat als volgt:

 • Op de dag van de breuk is de spanning te meten, maar er gebeurt verder niets
 • De volgende dag word je heel erg boos en verwens je je ex en hoop je dat hem of haar het ergste zal overkomen
 • De tweede dag ben je heel verdrietig
 • De derde dag mis je je ex verschrikkelijk en bel je hem of haar

Zo gaat het dus over het algemeen.

Ik heb iemand gekend die op één dag wel 80 whatsappjes stuurde naar zijn ex. Nadat hij weer bij zijn ex terug was, dankzij mijn instructies, kon hij erom lachen, maar op het moment zelf riskeerde hij zijn kansen wel voorgoed te verknallen.

Je moet weten dat wanneer je je ex gaat stalken, je ex kan besluiten je voorgoed uit zijn of haar leven weg te drukken. En dat zou toch het ergste scenario zijn.

Het overkomt iedereen, maak je niet druk. Maar iedereen zou nu toch wel beter moeten weten.

Je ex uitschelden of bedreigen

Ik heb even getwijfeld of ik dit zou moeten opnemen in deze special, want het ligt natuurlijk voor de hand liggend dat het uitschelden of bedreigen van je ex uit den boze is! Maar ik merk iedere dag weer dat mensen reageren vanuit woede, en dat het hun niet lukt om controle te krijgen over hun emoties.

Als je je ex definitief uit je leven wilt verbannen dan bestaat er geen betere manier dan je ex uitschelden of bedreigen.

Wees eerlijk met jezelf, hou je hoofd koel en gooi je wrokgevoelens overboord. Laat je ex zien dat jij de moeite waard bent, en dat jullie bij elkaar horen.

Ik wil mijn ex terugwinnen. Welke technieken of methode volg ik?

Zoals ik het al heb uitgelegd bestaan er diverse technieken, zowel de traditionele als andere meer specifieke technieken die ik in der loop der tijd, en dankzij de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de verschillende coachingsessies heb uitgefilterd en verbeterd.

Het volgen van een methode of een bepaald traject is natuurlijk belangrijker dan het lezen van slechts één of meerdere artikelen. Immers, het minste subtiele element in een situatie kan de aanpak daarvan al veranderen. Natuurlijk ben je vrij in je keuze om het boek of het programma al dan niet aan te schaffen, maar als je even klikt op deze link dan kun je in ieder geval kijken of één van de opties iets voor je is, en in ieder geval over deze verschillende opties meer informatie verkrijgen.

Je ex terugwinnen met Traditionele of klassieke technieken

Onder de 3 klassieke technieken, zijn er 3 waar ik nader op in wil gaan omdat deze in mijn ogen wel heel belangrijk zijn. Om meer te weten over de andere tips en of technieken wil ik je uitnodigen om de diverse andere artikelen te lezen.

Hoe de vlam weer aanwakkeren bij je ex

Het doel van de technieken is natuurlijk om het vuur weer aan te wakkeren in het hart van je ex. Maar, om dit te bereiken zul je soms radicale methodes moeten toepassen, waarbij je, ik aarzel niet om het je te zeggen, je de nodig pijn zal moeten lijden ☹

Maar wees gerust, als je ze correct uitvoert, en in de goede volgorde, dan zul je fantastische resultaten bereiken. Immers je zult in staat zijn om bepaalde emoties bij je ex op te wekken, en dichter bij zijn of haar hart komen. Om dit te bereiken moet je een strategie hanteren die alom bekend is : het invoeren van Radiostilte, maar ook het schrijven van de acceptatiebrief en het maken van een eerste afspraak is heel essentieel.

Het invoeren van radiostilte

Ah de bekende radiostilte ! Iedereen heeft het erover, maar slechts enkele van mijn lezers , en zelfs ook de andere coaches, beheersen deze nauwelijks. Je moet weten dat het een heel subtiel onderwerp is en dat je soms listig moet zijn om het juiste effect te bereiken

Het is niet gemakkelijk om het contact met je ex te verbreken, maar ik weet ook als geen ander hoe belangrijk het is om je hier aan te houden.

Het gaat er dus in grote lijnen om dat je het contact verbreekt volgens een vooraf vastgestelde periode of volgens bepaalde gebeurtenissen. En dat met twee hoofddoelen voor ogen.

Het eerste doel is om tot jezelf te komen, maar vooral ook om een gemis te laten ontstaan bij je ex. Het is niet omdat je wederhelft besloten heeft een einde aan de relatie te maken, dat hij of zij helemaal niets meer voelt. Als je ex geprobeerd heeft om te vluchten voor zijn of haar gevoelens, dan zal je ex er niet aan ontkomen dat die gevoelens weer terugkomen, en dan heb jij gewonnen! Je dient dan alleen nog maar spijkers met koppen te slaan.

Om meer over radiostilte te weten te komen kun je terecht op deze pagina

Ik wil mijn ex terugwinnen. Welke brief stuur ik?

Juist als je het liefdesvuur in het hart van je ex weer wilt aanwakkeren, dan is het versturen van een brief het ultieme middel om dat te bereiken. Ik heb tientallen artikelen geschreven over dit onderwerp, want een brief kan alles veranderen, en dit in positieve zin. Als je wilt weten hoe je een perfecte brief kunt schrijven, kun je zeker hier terecht. Je kunt eveneens terecht in het online coachingprogramma. Je vindt alle opties hier.

De eerste ontmoeting met je ex. Een stap die je niet wilt verknallen

Zowel het inlassen van radiostilte als het versturen van de brief zullen uiteindelijk kunnen leiden tot het verkrijgen van een eerste afspraak. Elk element is hier belangrijk en je moet stap voor stap te werk gaan. Het vraagt soms enige weken tijd maar het is heel belangrijk dat je de instructies op een juiste manier uitvoert. Als je je gaat haasten kun je veel schade aanrichten.

Het krijgen van een afspraakje met je ex gaat niet van de ene dag op de andere, en voor je zover bent, zul je je van je goede kant moeten laten zien. Maak je vooral niet ongerust. Zorg dat je zelf voldoende hebt gewerkt aan jezelf zodat je goed voor de dag kunt komen.

Praat vooral niet over het verleden, want het is goed mogelijk dat je ex een negatieve link legt. Praat vooral over de toekomst, zonder te overdrijven natuurlijk. Stel jezelf zo neutraal mogelijk op en wees zo sexy mogelijk. Ik weet dat deze fase complex is, want je emoties spelen nog steeds een rol. En daarom is het ook dat ik in het coachingprogramma met name een aantal audiofragmenten heb staan die je goed zullen voorbereiden op je eerste afspraak.

Naast de klassieke methodes bestaan er natuurlijk nog meer specifieke ex terug methoden, voor sommige situaties meer geschikt zijn. Je moet ze wel met voorzichtigheid toepassen want ze werken alleen in bepaalde situaties.

De specifieke ex terug methodes of methodes op maat

De methodes op maat zijn niet minder effectief dan de traditionele aanpak. Alleen zijn ze niet voor alle situaties geschikt. Het gaat hier vooral om de wijze hoe je je ex verleid, om de techniek van de omgekeerde afhankelijkheid of het terugwinnen van je ex als hij of zij al een ander heeft, korte tijd na de breuk.

Hoe kan ik mijn ex verleiden?

Heeft je relatie maar korte tijd geduurd (zoals ik hier boven al noemde betreft het in dit geval een LEG relatie) kun je beter geen radiostilte inlassen en beter het contact aanhouden.

De reden ligt voor de hand: als je het contact verbreekt, zul je je ex nooit meer terugzien. Het is vrijwel onmogelijk om een relatie te vergeten die 2, 3, 5 jaar of langer heeft geduurd. Maar het is veel gemakkelijker om over een relatie heen te komen die slechts 4 maanden heeft geduurd. Dus hou het contact in dat geval aan, en zorg dat je een ster wordt in het spel der verleiding.

Betreft jouw relatie geen LEG, dan is het wel belangrijk om de regels van radiostilte na te volgen, zodat je je ex kunt laten zien dat je veranderd bent. Je hebt het grote voordeel dat je je ex goed kent, zoals zijn of haar smaken en interesses, dus maak er goed gebruik van! Ga eens diep graven en denk terug aan jullie begintijd. Wat vond je ex zo leuk aan jou toen hij of zij je leerde kennen? Viel je ex op je kapsel? Ren dan naar de kapper? Wat het je goede humeur? Zorg dat je die zo snel mogelijk weer terugkrijgt! Had je ex een duidelijke voorkeur voor een bepaalde kledingstijl? Zorg dat je in de richting van zijn of haar smaak komt. Maar blijf vooral wel jezelf!

Ik wil mijn ex terugwinnen en het belang van omgekeerde emotionele afhankelijkheid

De techniek van de omgekeerde emotionele afhankelijkheid is één van mijn favorieten. Of het nu gaat om het terugwinnen van je ex of binnen je liefdesrelatie, het werktop allerlei terreinen van het leven.

Het principe is vrij simpel maar het blijft een delicate zaak. Het gaat erom dat je een soort hefboomeffect creëert op de emotionele gevoelswereld van je ex. Om het kort samen te vatten: je ex dumpt je, en jij krijgt een andere vriend(in). Je ex zal zeer waarschijnlijk proberen om je aandacht te krijgen, en hoe!.

Ik wil mijn ex terugwinnen maar mijn ex heeft een ander

Als je ex een ander heeft, wat doe je dan?

Ja ook voor deze gevallen bestaan er specifieke technieken.

Als je ex een next heeft, dan heb je al snel de neiging om in paniek te raken. Paniek en angst lijden echter tot verkeerd gedrag, en je riskeert vervolgens spijt te krijgen van je verkeerde acties. Laat je je leiden door je paniek, dan riskeer je je ex nog verder in de armen van zijn nieuwe geliefde stort. Je ex vindt zijn nieuwe geliefde dan nog geweldiger dan hij of zij ooit vond. Zeker omdat hij jou met zijn of haar nieuwe vriend of vriendin gaat vergelijken.

Maar gelukkig bestaat er een methode om dergelijk gedrag te voorkomen.

Om alles nog even samen te vatten: focus je eerst op jezelf en op alles wat je doet, en let niet op die next. De reden is simpel: je denkt dat alles al klaar is, terwijl dat helemaal niet zeker is.

Ten eerste omdat je ex net uit de relatie is gestapt en het is nooit gemakkelijk om een streep onder een relatie te zetten, ook al heeft deze slechts enkele maanden geduurd. Je hebt jezelf bepaalde gewoontes aangewend, en het is aan jou om daar verandering in aan te brengen. Ook je ex zal moeten veranderen nu hij of zij een nieuwe relatie heeft. En denk je dat dat gemakkelijk is? Dat is zeker niet gezegd!

Het is echt niet, omdat je ex zegt dat zijn of haar nieuwe relatie nu zo geweldig is, dat dat ook zo is. Je stelt je misschien voor dat je ex nu helemaal gelukkig is et je raakt daardoor in paniek. Maar er is daar helemaal geen reden voor. Het komt vaak voor dat een ex in die nieuwe relatie ontdekt dat zijn of haar vorige relatie (die met jou) eigenlijk toch beter was. Daarom vertelde ik eerder dat een relatiebreuk juist kan helpen om de waarde van de relatie weer goed in te zien en te waarderen.

Men denkt al snel dat het gras elders groener is, maar dat is onjuist! Het is vaak zo dat een ex partner in zijn of haar nieuwe relatie zijn gebreken kan verbergen. Hij of zij wordt weer innig bemind en krijgt de volle aandacht, maar dat is altijd maar tijdelijk.

Maar je moet weten dat het niet in paniek raken niet voldoende is. Als je zegt ik wil mijn ex terugwinnen, zeker als je het alleen wilt doen, zul je de sterren van de hemel moeten spelen. Of je dat ook alleen zal lukken is nog maar de vraag. Het hangt er dus helemaal van af hoe jij omgaat met de breuk en hoe het je lukt om van je liefdesverdriet af te komen.

Over mij 

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) help ik al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen

Je grote liefde terug
dankzij dit Coachboek?

Ja dat kan zeker! vraag het GRATIS 34 dagen 'Hoe overleef ik mijn relatiebreuk' Coachboek aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Hoi,

  Ik ben anderhalfjaar met de liefde van mijn leven samengeweest. Door mijn angst hem kwijt te raken ben ik jaloers geworden en heb ik hem weggeduwd. Daar werk ik nu aan met hulp en dat gaat goed.
  Hij heeft het 2 maanden geleden uitgemaakt. Na 2 weken zijn we weer gaan daten om te kijken of we de situatie kunnen keren. We zien elkaar en hebben het leuk. Het voelt goed. Maar hij twijfelt nogsteeds. Hij weet niet of het nog genoeg is om er weer voor te gaan. Wat moet ik doen?
  Blijven vechten en laten zien dat ik van hem houdt of juist afstand nemen in de hoop dat hij me gaat missen maar met het risico dat ik hem dan helemaal verlies?

  1. Beste Laura, geef het tijd in ieder geval. Zorg voor veel positieve, leuke ontspannen ervaringen. Laat niet merken dat je uit bent om hem terug te winnen. Integendeel zelfs, toon dat je er kritisch over nadenkt en zelf ook twijfelt of het wel verstandig is. Als je bang bent om hem te verliezen dan zul je hem verliezen (wet van Murphy). Sterkte en succes! Liefs, Marjolein

 2. Beste

  ik heb een groot probeleem mijn vriendin is het helaas afgestapt..
  ze gaf aan tijd te willen hebbn voor zich zelf ik wilde dit ook doen maar dat is helemaal verkeerd gegaan.. ik heb flink verknalt uit verdriet bleef ik mails sturen en rare dingen denken ze geeft nu aan even geen behoefte aan gesprek te hebben we zijn ook al een keer naar de doktor en voor geweest vorige week ze gaf aan bij de gespreken te willen zijn maar u raad het al ik heb me voorgenomen niks te sturen maar mijn muis knop en toetsenbord is sterker dan mij.. ik ben echt wanhopig en heb enorm veel spijt wat in de relatie mis is gegaan en hoop ook tot ik weer samen met der mag zijn want ze is zo leuk

  1. Hey Bryan, geen paniek. Als je vriendin zegt meer ruimte te willen, dan is dat nog geen ramp en kan jullie verstandhouding alleen maar goed doen. Helaas heb je je emoties niet onder controle, dat is zo ontzettend belangrijk. Maar goed, als je haar vertelt dat je spijt hebt van je gedrag en dat je ervoor zal zorgen dat het niet meer zal voorkomen dan is dat al een zetje in de goede richting. Belangrijkste is dat jullie contact uiteindelijk positief wordt. Begin met stap 1: geen contact gedurende een tijdje (je respecteert haar wens). Zet alles goed op een rijtje en bedenk dat je haar niet echt nodig hebt om gelukkig te zijn. Sterkte! Liefs, Marjolein

 3. Beste Marjolein,

  Heeft dit nog wel zin? want ik heb een maand lang achter haar aan gelopen soms normaal gebabbeld maar vaak kwamen al men gevoelens eruit tot t ambetante toe. En werd zij boos en wilt nu ff niet meer babbelen met me.
  Ik vrees dat het al telaat is want ze wilt geen contact meer.
  K hoop van je te horen.

  Mvg

  1. Beste Jonas, bedankt voor je berichtje. Wat jammer dat je deze pagina niet eerder had gelezen dan. Ik heb overigens een betere geschreven, die vind je hier https://liefdesverdriet.nl/hoe-krijg-ik-mijn-ex-terug. Daarin kun je o.a. lezen dat je echt eerst met jezelf aan de slag moet. Zorg dat je een betere versie van jezelf wordt en bied vooral je excuses aan en dat je het begrijpt dat ze geen contact meer wil. Veel sterkte met alles! Hartelijke groet, Marjolein

 4. Beste Marjolein,

  Dank je voor je uitgebreide artikelen en tips! Ik weet niet of ik een aantal van de dingen die jij voorstelt kan doen want ik heb een bijzondere situatie. Mijn vriend en ik hebben een break, hij is nu 1 maand uit huis, we hebben 2 kinderen. Hij bekijkt in een afgesproken periode wat hij wil: verder met mij of niet (en zoja: in welke vorm). Ik wil wel verder met hem alleen niet in een relatie zoals het was. Hij weet dit. We zien elkaar elke week op een date om leuke tijd door te brengen. Dit gaat vaak goed, als ik uit valkuilen kan blijven die jij ook noemt (niet over een relatie in de toekomst praten etc). Hij weet het echter de hele tijd niet wat hij wil. We hebben constant contact nodig over de kinderen die hij 2x pw ziet en moeten dat plannen. Radiostilte kan dus niet en ik zie die wekelijkse dates ook als een kans voor onze relatie. Wel heb ik het idee dat hij mij op deze manier niet echt kan missen omdat hij mij telkens ziet (1 hele avond en als hij de kinderen haalt/brengt ook constant). Ik weet waarom hij weg is en vind het legitieme redenen. Wil wel mijn les leren hieruit. Hij voelt zich buitenspel gezet mbt belangrijke beslissingen (verhuizen naar een plek die hij niet wilde bijv.) in ons gezin, en dat hij teveel van zijn basisvrijheid kwijt is geraakt (kleine dingen zoals: geen tv in de slaapkamer etc, die hem het idee geven dat hij niet genoeg meetelt, en hij twijfelt hierdoor eraan of ik wel genoeg voor hem voel). Hij is bang voor samenwonen met mij (opnieuw) omdat hij bang is de regie over zijn eigen leven kwijt te raken. Hij heeft wel gevoel voor mij alleen hoe diep en hoeveel is de vraag. Wat kan ik nu wel doen en beter laten om hem terug te winnen en ervoor zorgen dat hij voor een relatie met mij kiest? Ik twijfel dus ook aan het kopen van bijvoorbeeld het werkboek omdat ik vermoed dat ik vele dingen niet kan toepassen. Hij heeft ook geen facebook. Alvast hartelijk dank!

  1. Beste Sjanne, dank voor je bericht. Het is in de eerste plaats heel en heel belangrijk dat jij hem het gevoel geeft dat hij er wel degelijk toe doet. Neem dus ook nooit geen beslissingen zonder hem er bij te betrekken, en zoek samen naar een oplossing waar jullie beiden vrede mee kunnen hebben. Stel hem dus vragen waarbij hij zich betrokken voel, vraag hem klusjes voor je te doen en prijs hem daarvoor. Gewoon zeggen “wat fijn dat je dat voor me wilt doen”, naar zijn mening vragen etc. etc. er is zoooveeel wat je kunt doen. Overigens is het niet zo dat omdat hij geen facebook heeft je de tips in het boek niet kun toepassen. Integendeel zul je er heel veel tips in vinden die je gaan helpen om zijn hart weer voor je terug te winnen! Je vindt vanuit deze pagina alle opties voor je. Hartelijke groet, Marjolein

 5. Hallo,

  Het is nu twee maanden uit. We hebben een relatie van ongeveer 5 maanden gehad. Het was voor mijn gevoel heel vertrouwd en ook heel heftig. Ik ging jammer genoeg in die periode door een moeilijke fase qua werk en familie. Ik was redelijk geprikkeld en gehaast. Hierdoor heeft zij een punt achter de relatie gezet…ze had geen vertrouwen in een lange relatie met een dergelijk persoon. Ik ben nu weer in balans, ben niet meer de persoon van twee maanden geleden. Ik heb haar gisteren na twee maanden weer gezien en gesproken, maar ze wil niet verder daten om me geen valse hoop te geven. We hadden een hele leuke avond, als vanouds. Ik merk bij haar wel wat twijfel, maar ze is denk ik bang dat ik die persoon van destijds ben en blijft. Ze gaf aan dat ik het los moet laten. Ik kan dit heel moeilijk, omdat ik weet dat we bij elkaar passen, nu ik weer goed in mijn vel zit.

  Ik wil haar heel graag terug….wat nu….

  Grtz.

  Bernard

  1. Beste Bernard, dank voor je bericht. Ik zeg: niet opgeven. Je kunt niet verwachten dat zij zich meteen bekeert na 1 gezellige avond. Je zult meerdere malen moeten bewijzen dat je inderdaad de man geworden bent die je nu bent. Welk bewijs heeft ze dat dat niet zo is? Geen! Het gaat niet om ‘woorden’ maar om concrete daden en voorbeelden. Laat haar eerst zien dat jouw prioriteit niet is om terug te komen, maar geef vooral voorbeelden waarom jouw leven en jouw gedrag nu anders is t.a.v werk en familie. Sterkte! Liefs, Marjolein

 6. Beste Michele,

  Ik heb ondertussen al uren gespendeerd met je blogs te lezen. Ze zijn stuk voor stuk interessant, waarvoor dank.

  Nu zit ik zelf een beetje vastgelopen. Ik en mijn ex zijn na een relatie van bijna 10jaar uiteen gegaan in januari 2016. In 2013 zijn we tijdelijk bij ouders in gaan wonen, om geen huur en bouwlening tegelijk te betalen, sindsdien zijn de (on)bewuste spanningen opgebouwd,samen met die van 2 kleine kindjes.
  Ik heb vanaf de breuk bijna elke mogelijke fout gedaan, waardoor er in die tijd een spel van wel/niet terugkomen was van zijn kant.
  Sinds begin augustus denk ik je m’en fou, ik laat het rusten en geniet, waarop ik reactie krijg dat het raar is dat ik dat ineens doe (gok beetje ongerust?). Elke kans om af te spreken neemt hy, vraagt de wissel vroeger door te laten gaan zodat we samen iets kunnen doen etc. Tegelijk weet ik niet of dit vriendschappelijk is, want hy is dol op zijn nieuw verworven vrijheid. Toen ik naar lokerse feesten ging kwam hy persé, maar zocht volk dat hy kende. Toen ik s nachts naar huis was, belde hy me om 4u! Of k goed thuis was. Toch ontkent hy dat het meer betekende. Ik wil mezelf geen valse hoop geven, maar weet ook niet meer hoe verder aan te pakken!

  Mvg

  1. Beste Yemy, dank voor je bericht en je compliment 😉 Het is een goed teken dat hij contact met je opneemt, maar stel hem geen vragen als ‘wat betekent dit?’. Integendeel, zorg dat je steeds meer ongrijpbaar wordt, maar af en toe mag hij ook ‘beet’ hebben (maar niet té). Het is een delicaat spel, maar laat vooral zien, nu je zoveel fouten hebt gemaakt, dat je ook meer rust hebt gevonden in jezelf, je met wat meer afstand kan kijken naar deze breuk en hij al een stuk minder interessant is geworden voor je. Sterkte met alles! Liefs, Marjolein

 7. Beste,

  Ik heb een relatie gehad van ongeveer 1,8 maand. Toen we ongeveer 1 jaar hadden is het uit gegaan. Na een maandje of 2 kwam ze weer bij me terug. Alleen sinds gister is het weer uit. We hadden de afgelopentijd veel ruzie. Dat was een van de redenen dat het uitging. Ook was het gevoel gewoon weg/minder (wat denk ik door de vele ruzies komt). De eerste keer dat het uitging twijfelde ze heel erg. Maar nu weet ze het zeker en wil ze me niet nog een kans geven omdat ik die al genoeg heb gehad. Het vreemde is dat ze net terug komt van vakantie en het daarna heeft uitgemaakt. Ook op whatssapp doet ze heel onaardig tegen mij. Wat raad u mij aan? Moet ik haar gewoon een week niet whatssappen of nog langer? Ik ben er gewoon helemaal kapot van en wil er alles aandoen om haar weer terug te krijgen maar heb geen idee hoe. Want ze wist het zeker dat ze geen relatie meer wou met mij. En eerlijk gezegd klonk ze zo zeker van zich zelf dat ik het nu echt geloof ik hoop dat u mij kunt zeggen wat ik het best kan doen.

  Alvast bedankt

 8. Hallo,

  Sinds 2 weken is mijn relatie van bijna 15 jaar verbroken. Ik verschillende redenen gehoord de eerste week, van geen gevoel, wel gevoel maar niet voldoende tot aan de beslissing ivm de kinderen. Uiteindelijk die week ook een goed gesprek gehad en besloten een soort van time-out te nemen en ik zou een eigen plek gaan zoeken en dan zouden we zien wat de toekomst zou gaan brengen. 2 dagen na dit gesprek kreeg ik ineens te horen dat het definitief voorbij was en het ook nooit meer goed zou komen.

  Ik ben in de relatie nooit vreemd gegaan, maar wel haar vertrouwen in mij beschadigd en hier ben ik me ook van bewust. Op dit moment hebben we een fikse ruzie gehad en wil zij me voorlopig niet zien en hebben we alleen contact ivm de kinderen.

  Ik heb haar ondertussen wel een brief geschreven over het begin van de relatie, hoe we mekaar hebben leren kennen enzv tot aan de fouten die ik gemaakt heb in de relatie. Ik heb ook aangegeven dat ze de brief pas moet lezen als ze er echt open voor staat en eraan toe is. We hebben nu 1,5 week amper contact en mekaar ook niet meer gezien. Ik heb van haar moeder begrepen dat haar woede langzaam aan het zakken is en ze op dit moment deze situatie nog wel even fijn vind, maar hoe ga ik hier mee om. 10 juni ben ik jarig en we hebben het erover gehad om samen eventueel iets te gaan eten en drinken. Hier reageerde ze eerst positief op, maar op dit moment wil ze dit niet.

  Wat kan ik doen om haar te bewijzen dat ik wel ziels veel van haar hou.

  2,5 jaar geleden is er een dame die via facebook met mij contact had opgenomen en wilde afspreken, dit heb ik geweigerd en mijn ex gelooft er heilig in dat er een afspraak was en deze ook was door gegaan als onze jongste zoontje niet in het ziekenhuis was komen te liggen. Ik krijg haar niet duidelijk gemaakt dat er geen afspraak was gemaakt en er ook nooit was gekomen. Zij geeft aan dat daardoor haar gevoel weg was en ze 2,5 jaar heeft geprobeerd het gevoel terug te krijgen.

  Ik mis haar en wil een nieuwe start met haar maken ook in het belang van onze 2 zoontjes.

  Wat kan ik hier nog aan doen.

  Groeten,

  Bjorn

  1. Beste Bjorn, dank voor je bericht. Overigens nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hopelijk gaat het al wat beter tussen jullie en is haar woede al wat meer afgezakt. Je zult ongelooflijk veel geduld op moeten brengen en haar geloof in jou te versterken door consequent gedrag en liefdevolle benadering. Probeer haar niet te overtuigen van je gelijk, en vertel haar dat je je heel goed kan voorstellen dat zij dat denkt. Vertel haar ook waarom je van haar houdt en dat er slechts 1 is in jouw leven, en dat zij dat is en je haar vertrouwen nooit wil beschamen. Oefen geen druk uit op haar door snel te willen gaan en leg haar uit dat alles wat je aandacht geeft ook groeit. Focus je je op het negatieve dan zal je ook negativiteit krijgen (wet van de aantrekkingskracht). Ga niet continue in discussie over hetzelfde: jullie breuk, maar verleg de aandacht elders in jullie gesprekken. Mocht je persoonlijke hulp nodig hebben dan weet je me te vinden. Hartelijke groet en veel sterkte! Marjolein

 9. IK heb vanaf Augustus 2014 tot half Januari 2016 een lange afstandsrelatie gehad met een vrouw.
  We zagen elkaar bijna om de 2 weken , 5 dagen en in de vakanties en de grote vakantie 3 a 4 weken. Was dit een LEG of een langdurige relatie?

  Terwijl ik nog veel van haar hield heb ik de relatie verbroken vanwege zorgen en angsten over toekomst wonen in Nederland. Er waren nog wel wat obstakels te nemen.
  Na nog een maand contact met elkaar gehad te hebben via Skype en een bezoek van 2 dagen, hebben we elkaar niet meer gesproken.

  Heb ondertussen kortstondige relatie gehad, maar ondertussen dacht ik steeds aan mijn ex.. Eind april zag ik haar plotseling in Nederland.
  Ik heb met haar gesproken , verteld wat ik miste/haar miste en dat ik het weer wilde proberen. En gevraagd wat zij wilde.
  Zij gaf aan dat de situatie veranderd was en dat nu een friend/boyfriend heeft.
  Daarna heb ik haar thuis in het buitenland nog i keer opgezocht , rozen gegeven, Samen gezellig uit een geweest, en met haar gesproken. Ik heb haar daarbij regelmatig omarmd, aangeraakt, gestreeld over haar armen waarbij uiteindelijk de tranen los kwamen. Of dat goed geweest is in dit stadium weet ik niet, maar ik wilde zien of ze nog wat voor me voelde.
  Zij weet heel goed wat onze problemen waren
  Vooral de 1 negatief ding kwam enkele keren boven: die kortstondige relatie.

  Ze zegt dat ze niet wil, er niet over wil nadenken en dat ze een friend/boyfriend heeft.
  Toen ik vroeg hoe serieus zegt ze friend/boyfriend.
  Ze gaat Juni, Juli werken in het buitenland. Ik heb geen adres.
  Ik heb spijt dat uitvoerig met haar vriendin hierover gesproken heb.
  IK ga met haar ook niet meer over mijn ex en de situatie praten.

  Ik wil haar terug en ben toen op jou site en die van Edwin gekomen, waarbij de blunders stonden.
  Waarvan ik er ook enkele heb gemaakt.
  Ondertussen van begin mei af en toe geappt,

  temperaturen
  geluk wensen in het buitenland. Bedankte me hiervoor
  aangegeven dat ze zenuwachtig hiervoor was,
  Ze feliciteerde met mijn verjaardag en ze toonde interesse.
  Ik heb haar daarin erkent en gesteund door te appen dat zij een sterke dappere vrouw is.
  Ze reageerde snel op mijn app en ik heb steeds 1 of mer uren gewacht met reageren.
  Geen relationele/negatieve zaken opgehaald, niet meer gesmeekt , niet gestalkt 1 app per 4 dagen en nu inmiddels bijna een week.

  Zij heeft zoon van 18 jaar bijna klaar met school, dochter van 20 klaar met school met 2 kinderen.
  Een van deze kinderen is de pleegkind van mijn ex. Deze zou ook mee naar Nederland komen.

  Ik heb je gratis boek aangeschaft en de ex-terug methode van Erwin gekocht.
  Wat is je advies:
  – Moet ik een radiostilte inlassen van 30 dagen. Terwijl we al enigzins positief contact hadden
  – Wachten tot de ‘rebounce’ relatie over is?
  – Afspreken voor wat drinken om iets aan haar te vragen is lastig, als daar heen ga weet ze gelijk waarvoor ik kom.
  Nog ideeën om haar via app en telefoon later te prikkelen?

  1. Beste Niek, hier mijn antwoord op je vragen: nee voor jou geen 30 dagen radiostilte (zo zie je maar weer, niet in alle gevallen geldt dat), wat bedoel je met rebound relatie? die kortstondige relatie? die had je toen je nog met haar was? Je moet natuurlijk wel zeker weten dat je HAAR wilt en niet verder wilt met de relatie waarover je het hebt in de uitdrukking ‘kortstondige relatie’. Afspreken kun je ook ‘inleiden’ en dat tactisch en geleidelijk. Het is helemaal de vraag hoe je ‘het brengt’ of ze zal gaan denken of er bedoelingen achter zitten. Natuurlijk kun je haar interesse wekken door het over dingen te hebben die haar interesseren. Sterkte verder! Hartelijke groet, Marjolein

   1. Hoi Marjolein
    Bedankt voor je antwoord.
    Misschien was mijn mail niet duidelijk genoeg ,maar mijn ex heeft op dit moment een relatie van 6 weken en gaat nu naar het buitenland zonder hem.
    Moet ik wachten tot deze relatie over is? Of contact met haar houden?

 10. Beste,
  Exact een half jaar geleden had ik gevoelens voor een meisje (Ode), en deze waren wederzijds al wisten we het niet van elkaar. Helaas werd ik dronken op een fuif en kuste ik iemand anders. Nu kwamen er (vermoedelijk uit schaamte) gevoelens voor dit meisje (Hanneke) en ik had hier een relatie mee. Hoe verder we gingen in deze relatie, hoe meer ik wist hoe veel ik van Ode hield dus maakte ik er een einde aan. Vandaag de dag, 3 maanden later zit ik diep in de put… Er gaat geen dag voorbij zonder aan haar te denken, er gaat geen nacht voorbij zonder over haar te dromen! Ik ben tot over mijn oren verliefd, dit is echt wel serieus! Ik heb dit aan haar bekend en het antwoord dat ik kreeg was dat zij zelf ook ooit in deze situatie zat. Op het moment waarmee ik deze tekst begon, het moment waarvan ik het niet wist. Nu heeft zij mij die periode dat ik een relatie haf met een ander meisje (dit stelde werkelijk niks voor) uit haar hoofd moeten zetten en ze vermoedt dat het te laat is… Wel hebben we (nog voor ik het haar bekend had) een intiem moment beleefd wat mijn gevoelens alleen maar aanwakkerde, maar toen ik haar achteraf vroeg nadat ik mijn gevoelens aan haar bekend had of dat iets voor haar betekende wist ze hier niet op te antwoorden… Ze zegt dat ze zelf niet goed weet wat ze wilt. Ook heeft ze het enorm moeilijk om over haar gevoelens te praten, het lukt haar maar niet zegt ze. Zelfs tegen haar beste vriendin kan ze het niet. Ik wil haar tijd geven om na te denken, maar ik ga kapot aan de vraag of ze me ooit een kans zou willen geven, of die gevoelens ooit terug zouden kunnen komen. Alstublieft help me, ik ben radeloos… Radeloos verliefd!

  1. Beste Kas, in de eerste plaats heb je natuurlijk alles in eigen hand. Wil je je ellendig voelen, dan voel je je ook ellendig. Jij bent dus degene die dat bepaalt. Je kunt jezelf natuurlijk helemaal gek maken door over haar te dromen, en wellicht wordt dit ook versterkt door het feit dat ze onbereikbaar is. Ode kan uiteraard niet over haar gevoelens praten als ze het ‘niet weet’. Wat jij kan doen is in ieder geval niet wanhopen en ervoor zorgen dat je super goed voor de dag komt. Stel haar ook geen vragen als ‘beteken ik nog iets voor je’. Maak indruk op haar, stel geen wanhopige vragen, en geef haar afwisselend het gevoel dat ze dan weer wel belangrijk is, dan weer niet (dus negeren en dan weer indruk maken en aandacht geven). Sterkte ermee! Hartelijke groet, Marjolein

   1. Beste Marjolein
    Hartelijk dank, ik doe er werkelijk alles voor! Zal exact doen wat jij hebt geschreven en ik probeer nu ook wat meer te werken aan mijn zelfvertrouwen, wil zelfverzekerd voor de dag komen op school wanneer ik haar zie en met haar spreek.
    Ik stel me gewoon keer op keer de vraag, als ze ooit smoorverliefd op me was, kunnen deze gevoelens toch niet compleet verdwenen zijn? Ergens moet ze toch nog die vonk voelen die overslaat? Ik geef haar nu gewoon wat tijd, zo kan ze zelf nadenken over hoe ze zich voelt en wqt ze verder wil.
    Hartelijk dank!
    Kas

 11. Beste Marjolein,

  Via Edwin Edinga ben ik op jouw website terecht gekomen. Ik heb zijn Ebook ongeveer een maand geleden aangeschaft en hij verwees mij ook door naar jou. Ik gebruik zowel zijn boek als jouw tips uit de blog.

  Ongeveer 5 weken geleden heeft mijn ex een punt gezet achter onze relatie na 3 jaar. Hij zei dat hij niet meer verliefd op me is, maar dat ik nog wel heel veel voor hem beteken en dat hij nog steeds van mij houdt, maar niet meer op de juiste manier. Hij houdt meer van me als een zus of als een goede vriendin. Daarnaast zei hij dat hij zich benauwd en bekneld voelde en dat hij ook gewoon weer met zijn vrienden af wilde spreken.

  Echter, vertoonde hij heel ander gedrag. Hij was jaloers en bleef me appen, omdat hij bang was dat ik hem zou vergeten en dat als zijn gevoel terug zou komen dat hij dan te laat was. We hebben, nadat het uit was, nog 2 weken contact gehad. Tevens hebben we nog een keer afgesproken. Hij vroeg later die week of we elkaar nog een keer zouden zien, maar hij zei wel dat het niet meer goed kwam, omdat hij die bevestiging steeds meer kreeg. Ik heb toen besloten om de radiostilte in te lassen. Ik heb hem gezegd dat ik voorlopig het contact wil verbreken, omdat ik geen vrienden met hem kan zijn. Nu niet tenminste. Dit respecteerde hij.

  Ik heb nu ongeveer iets meer dan 2 weken geen contact meer gehad. En op zich, gaat het redelijk met mij. Ik snap nu waarom het belangrijk is om radiostilte in te lassen. Ik ben veel gaan nadenken en kan nu ook rationeel denken. Ik weet dat zowel hij als ik fouten hebben gemaakt. Ik vond namelijk alles de laatste tijd erg vanzelfsprekend en ik verwachtte altijd maar van hem dat hij alles voor mij deed (bekneld en benauwd dus). Ook ben ik erachter gekomen dat ik geen moeite meer deed om er ‘leuk’ uit te zien voor hem. De eerste 1,5 jaar woonde ik op kamers voor mij studie. Ik was toen veel zelfstandiger, maar daarna ben ik thuis gaan wonen. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat ik me minder zelfstandig ging gedragen en meer naar mijn ouders toe trok. Ook heb ik in onze relatie een half jaar stage gelopen in londen. In deze periode hebben wij elkaar 6 keer gezien. Dit zegt toch ook iets? Het is toen allemaal goed gegaan.

  Maar oke. Hij werkt sinds afgelopen Oktober in een uitgaansgelegenheid en ik denk dat dat hem doen heeft beseffen dat hij beter thuis hoort in dat wereldje. We hadden niet meer dezelfde idealen. Denk jij dat dit nog goed kan komen? Hij zei dat hij daar echt zijn ei in kwijt kan, maar ook dat hij zichzelf en ons moet terug vinden. Ik ben nu alleen bang dat hij sneller een ander zal krijgen, omdat hij veel in het ‘stapwereldje’ zit. Daarnaast weet ik dan ook weer dat hij dat alleen maar zou doen om mij te vergeten.

  Wat denk jij van mijn situatie?

  Alvast bedankt Marjolein.

  1. Wat fantastisch dat je tot zulke inzichten bent gekomen! Dit moest dus gebeuren om jou tot deze inzichten te brengen. Maar maak jezelf zeker niet gek. Hij wil zeker het contact niet verliezen. Als jij je nu zorgen gaat maken dat je hem mogelijk kunt verliezen, dan gaat het ook gebeuren, dus niet doen! Zorg dat je altijd positief blijft, zorgeloos, zo maak je jezelf ook aantrekkelijker. Hij neemt vast nog wel weer contact met je op hoor, let maar op! Hartelijke groet, Marjolein

 12. Beste,

  ik ben sinds een 3 weken gedumpt door mijn vriend.
  We woonden al samen en waren net nog geen jaar samen ,
  klinkt allemaal misschien snel maar we wouden dat ook allebei heel graag.
  Ik kende mijn vriend nog van heel vroeger als ik 14j was, we zaten wat in dezelfde vriendengroep, zelfde interesses,… uiteindelijk hebben we naarmate de jaren elkaar niet echt meer gezien.
  Tot dat ik terug in contact gekomen ben met hem door bepaalde interesses,
  we spraken af en het zat er direct op.
  Mijn vriend heeft 4 jaar geen relatie gehad wegens (wss) bindingsangst, aangezien zijn 1e serieuze relatie iemand was die haarzelf sneed en hem uiteindelijk bedrogen had,… Ik was de 1e en enigste na die 4 jaar dat hij alleen was waar hij die angsten nie bij voelde. Hij voelde hem zo goed bij mij en ik ook bij hem.
  We waren het er over eens dat we perfect voor elkaar waren en dat dit voor ons allebei hetgeen is wat we willen in het leven.
  We zijn in onze relatie altijd zeer gelukkige geweest, elkaar altijd doograag gezien.
  We wouden alles met elkaar doen in onze toekomst.
  Net zoals later samen kinderen hebben, een huis kopen, samen zelfstandig zijn, doen wat we willen doen,….
  We pasten op heel veel vlakken goed samen en we kwamen zeer goed overeen altijd. We hadden nooit overdreven veel ruzies. We vonden elkaar ook zeker terug op vlak van zelfde muzieksmaak, onze creativiteit ( we hielden ons allebei bezig met edelsmeedkunst/juwelen en leerbewerking, alles zelf maken, de handen uit de mouwen steken,… en we deden dat altijd tesamen vol met enorme passie). Iedereen zei dat ook, jullie zijn het koppel van het jaar! Hij was altijd zeer lief voor mij. Ik dacht ik ook voor hem. Ik ben echt geen slecht mens, ik bedoel het zeer goed, maar ik heb mijn verleden die het niet makkelijk heeft gemaakt.
  De grote redenen waarom het gedaan geraakt is is omdat ik door een zwaar verleden (mijn jeugd) na verloop van tijd een dwangstoornis heb ontwikkeld. Ik heb daar altijd hard aan gewerkt en die dwangstoornis is absoluut niet meer zo erg als vroeger. Maar het blijft met momenten een zwak punt voor mij waardoor ik vaak onzeker, onrustig kon zijn en vaak bevestiging nodig had. Zonder dat ik het altijd even goed doorhad vroeg dat veel van hem. Ook vond ik vaak niet altijd even sterk mijn drive om te gaan werken, opleiding te volgen, huishouden te doen,… Het is niet dat ik dit allemaal niet wou doen, maar ik moest wakker geschud worden. En hij heeft mij volledig wakker geschud. Nog nooit in mijn hele leven ben ik zo wakker geschud! En ik wil er ook voor gaan!! Ik ben klaar om daarin te veranderen en daar hard aan te blijven werken! Ik zie in dat ik dit moet doen voor mijn leven om gelukkig te zijn en dingen te kunnen opbouwen!! En hij is een fantastische vent, dat zei ik hem ook altijd. Hij vond mij ook een fantastische vrouw, ik had dit niet zien aankomen… Maar ik wil er dus nu alles aan doen, ik wil je je mening vragen hoe ik mij best gedraag tegenover hem?
  Moet ik radiostilte houden of moet ik juist contact blijven houden? Ik weet dat emotioneel afhankelijk zijn er belangrijk punt is om te veranderen, ook zelfvertrouwen. Ik ga er gewoon alles aan doen. Ik heb het gevoel dat hij wegloopt en niet echt wilt praten, dat hij het contact vermijd. Moet ik hem een brief sturen, en zo ja op welke manier? Ik heb hem gezegd dat ik hem nogaltijd doodgraag zie en hij zei dat hij daar nogaltijd niet op kon antwoorden. Heb al geprobeerd 2 weken hem met rust te laten, heb nooit echt iets gehoord van hem. buiten gisteren heb ik gestuurd, hij antwoorde wel maar heel kort.
  Ik wil geen fouten nietmeer maken.
  Ik wil vooruit!

  kun je mij raad geven hoe ik dit best aanpak??

  Alvast bedankt!

  Groetjes

  1. Beste jazeker kan ik je raad geven. Het spijt me zeer dat ik zo laat ben met reageren maar ik had het erg druk de laatste weken. Maar wat fantastisch ook deze ervaring voor je, want het brengt je wel weer een stukje verder he? Natuurlijk kun je hem een brief sturen. Daar ben ik overigens ook ongelooflijk goed in (ook al zeg ik het van mezelf ;-). Mensen zijn altijd erg blij met de hulp die ik geven bij het opstellen van een brief. Je kunt natuurlijk altijd een gesprek met me aangaan zodat we kunnen bespreken hoe je het het beste kunt aanpakken. Wellicht tot gauw dan? Hartelijke groet, Marjolein

 13. Dag Marjolein

  Na kopslag een jaar relatie ben ik uit elkaar met mijn ex, we kenden elkaar voor de ‘effectieve relatie’ zon 7 maanden, online leren kennen, waarvan 5 maanden ‘daten’. Vanaf de eerste date (zelf het eerste online gesprek) was er een klik die we beiden niet ontkenden. Het was een
  Periode met ups & downs om elkaar te leren kennen, uiteindelijk toch in het avontuur gesprongen. En na een jaar (1,7 maanden kennis) besloot hij uit elkaar te gaan (na 10 maanden zat hij al met twijfel).

  Ik volg je tips, maar ik weet niet of ik dit moet zien als een korte of lange relatie??? LEG? Want ik voer radiostilte in, maar toen ik hier net las dat ik misschien onder de korte relatie kan vallen kreeg ik het bang… Radiostilte mag niet dan?!

  Help?!

  Alvast bedankt!
  Groetjes Lies

  1. Beste Lies, ja een jaar valt weer onder de korte relaties, maar ook dat is weer afhankelijk van wat er in dit jaar is gebeurd (welke ervaringen samen opgedaan, welke herinneringen, welke gesprekken). Je kunt simpelweg de ene relatie niet met de andere vergelijken. Je mag best radiostilte inlassen hoor. Hoe is het nu? Excuses voor mijn late reactie. Hartelijke groet, Marjolein

 14. Beste Marjolein,

  Het is nu 2 maanden uit met mijn vriendin de reden is dat ik niet genoeg aandacht aan haar had besteed en ik dacht dat ze wel bij me zou blijven.

  Dit had ik dus fout. Nu heb ik spijt van alles en hoe ik met haar om ben gegaan pas toen het uit was 3 weken ongeveer had zij met een andere jongen gezoend ik werd woedend en heb haar ook uitgescholden. Hier heb ik ook spijt van daarna ben ik haar ook blijven appen elke dag. Ze zegt nu tegen mij dat ik 2 maanden geleden de kans had om te laten zien dat ik van haar hou en dat ze nu niets meer voor mij voelt en ze wil mij geen valse hoop geven dus reageert ze krotaf mijn ogen zijn pas open gegaan toen ze echt weg was en met die ene jongen gezoend had.

  Ik hoop dat u me kunt vertellen wat ik het beste kan doen want ik hou nog super veel van haar.

  Alvast bedankt,

  Mark

  1. Beste Mark, excuses voor de late reactie. Het klinkt misschien gek maar zeg haar op zo’n moment “ik begrijp het. Zorg goed voor jezelf en word gelukkig” en vervolgens echt geen contact meer. Komt goed! Hartelijke groet, Marjolein

 15. Beste,

  Ik probeer nu hard aan mezelf te werken, maar toch werk ik ook aan mezelf uit de hoop die ik heb om haar terug te krijgen. Ik heb nu al ongeveer twee weken niets laten weten. Nu zag ik gisteren dat ze al onze foto’s waar we samen opstonden heeft verwijderd van haar facebook en instagram, terwijl ze bij de breuk zei dat ze dat niet ging doen. Dit deed echt veel pijn, en ik wou het echt direct aan haar vragen waarom ze dat deed. Maar ik hou me sterk om dat toch niet te doen. Ik dacht direct dat ze dat deed omdat ze misschien al iemand anders heeft , maar haar vriendinnen zeggen dat ze nu even met niemand iets wil. Ik hoop dat u misschien ‘ongeveer’ weet waarom ze dat heeft gedaan.

  Alvast bedankt,

 16. Beste Marjolein,

  Het is al bijna anderhalf jaar uit met m’n ex, maar het lukt me maar niet om haar te vergeten. Deels wil ik het wel en deels weer niet. Heb laatst vernomen dat ze al een vriend heeft etc. bestaat er een kans dat ze weer verliefd kan worden op mij?

 17. hallo, ik heb 6 maand een relatie gehad met mijn vriendje, deze zondag heeft hij het uitgemaakt, de reden waarom weet ik, omdat ik altijd zo grof deed tegen mijn ouders, en omdat ik soms te weinig luisterde naar hem. Hier heb ik echt veel spijt van.. ik zou hem zo graag terug willen,zelf zijn wij alle 2 16j
  En zelf mag ik het e-book niet kopen van mijn ouders..dus wat kan ik doe? Ik ben radeloos..

  1. Beste Sofie, geen paniek, maar probeer er een les uit te trekken. Misschien is het wel waar wat hij zegt (dat je grof bent naar je ouders en te weinig luisterde naar hem) en laat hem dan ook zien dat je dankbaar bent dat hij je ogen heeft geopend. Sterkte met alles, Hartelijke groet, Marjolein

 18. Beste Marjolein,

  Een aantal dagen geleden heeft mijn vriendin na 8,5 maand de relatie beëindigd. Ergens tijdens de relatie zijn we ook een aantal weken uit elkaar geweest en is het weer goed gekomen. Tijdens deze breakup heeft zij een aantal dates gehad en is erachter gekomen dat ze me mist en me terug wilde. Na een goed gesprek zijn we weer bij elkaar gekomen. Tijdens onze breuk is het van mijn kant helemaal stil gebleven omdat ik dat van je leerde en het WERKTE dus echt.

  Nu zijn we dus weer uit elkaar en is het eigenlijk terug te voeren op 3 punten, opvoeding van haar kind, wat “vrije” contacten met mannen en een negatieve opmerking tegen haar zus over mij. Ik heb het idee dat ze deze beslissing in een emotionele bui (ruzie) heeft genomen en er al spijt van had toen ik de deur uit liep.

  Omdat de “silent treatment” de vorige keer werkte doe ik dit nu weer. Inmiddels heeft ze contact proberen te zoeken per mail, na 1 dag al, en probeerde zij een reactie uit te lokken. Ik heb GEEN reactie gegeven en ga dit ook volhouden.

  Vragen:
  1. Denk je dat “the silent treatment” voor een tweede keer gaat werken? Ze heeft er nu tenslotte ervaring mee en weet hoe ik het doe!
  2. Over twee weken is zij jarig en ik ben van plan niet te reageren, wat vindt jij?

  Ik hoop op een reactie van jou of van anderen.

  Groet,
  Anoniempje

  1. Beste anoniempje, ben je boos de deur uitgelopen? als je niet antwoordt gaat ze denken dat je nog steeds boos blijft en daarom geen contact opneemt. Het is nooit een goed idee om je ex de indruk te wekken dat je haar niet contacteert omdat je boos bent. Radiostilte is ervoor bedoeld om de ander duidelijk te maken dat je de beslissing en wens om rust respecteert. Nu is radiostilte een hulpmiddel, maar belangrijker is de vraag “hoe gaan jullie het ECHTE probleem oplossen?”, het probleem waarom het steeds fout loopt? Sterkte ermee! Hartelijke groet, Marjolein

 19. Beste Marjolein,

  Mijn vriendin heeft het een maand geleden uitgemaakt na een relatie van drie jaar, dit was omdat ze me bleef zeggen dat ik moest veranderen(liegen,onvowassen) anders zou ze het uitmaken. Maar ik leefde toen in een perfect wereldje waar ik er van uit ging dat ik met haar zou trouwen. Pas na de breuk besefte ik alles pas. Ze zegt dat ze nog weel een relatie ooit met me wil, maar ik moet eerst aan mezelf werken.

  Probleem was dat ik haar de eerste maand best wel vaak stuurde, we hebben elkaar ook twee weken geleden gezien, en sindsdien is de situatie nog raarder geworden. Ze vroeg me die dag namelijk om haar te kussen, twee keer zelfs. Dus ik was natuurlijk heel blij, de week erna vroeg ik haar om nog eens af te spreken, maar dat wou ze plots niet. Ze had nog tijd nodig, alles ging te snel. Ik ben zo wanhopig, ik zit constant haar snapchat en facebook te checken. Ik weet dat het niet volledig gedaan is want ze zei dat ze een relatie met me zoiezo niet uitsluit. Maar ze doet nu al sinds de breuk(een maand geleden) alsof deze drie jaar niets voor haar waren, Ik vind dat ze ook plots veranderd is (tattoo laten zetten). Ik ben ook bang om deze zogenaamde radiostilte in te roepen, omdat ze me dan zou gaan vergeten. Want haar leventje is precies nu zo perfect.

  Ik sta op het punt om jou bundel aan te kopen. Maar met deze vraag blijf ik nog steeds zitten.

  1. Beste Lorenzo, toch is het wel belangrijk dat je radiostilte inlast en dat je je focust op jezelf. Wees niet bang dat ze je gaat vergeten. Haar wereldje blijft perfect als je haar maar blijft vragen en bellen. Ze zal jouw angst haarfijn aanvoelen en dat vindt ze alleen maar fijn omdat ze weet dat ze maar in haar vingers hoeft te knippen en je bent er al weer. Dat ze dingen aan zichzelf veranderd is heel normaal na een breuk. Het heeft ook te maken met het ‘ontdekken van zichzelf als ‘single’, spelen met de opeens verkegen vrijheid. Je moet daarvan niet schrikken. Je zult ook dingen aan jezelf moeten veranderen maar ik raad je geen tatoo’s aan 😉 maar bijv. wel iets doen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Ik wens je heel veel succes met het terugwinnen van je ex! Je hebt goede kansen maar pak het wel goed aan! Hartelijke groet, Marjolein

   1. Beste,

    Bedankt, ik probeer nu hard aan mezelf te werken, maar toch werk ik ook aan mezelf uit de hoop die ik heb om haar terug te krijgen. Ik heb nu al ongeveer twee weken niets laten weten. Nu zag ik gisteren dat ze al onze foto’s waar we samen opstonden heeft verwijderd van haar facebook en instagram, terwijl ze bij de breuk zei dat ze dat niet ging doen. Dit deed echt veel pijn, en ik wou het echt direct aan haar vragen waarom ze dat deed. Maar ik hou me sterk om dat toch niet te doen. Ik dacht direct dat ze dat deed omdat ze misschien al iemand anders heeft , maar haar vriendinnen zeggen dat ze nu even met niemand iets wil. Ik hoop dat u misschien ‘ongeveer’ weer waarom ze dat heeft gedaan.

    Alvast bedankt,

 20. Beste Marjolein,

  na een relatie van 8,5 maand (een LEG relatie) heeft mijn vriend het begin dit jaar uitgemaakt. De dag dat hij bij mij kwam hebben we gepraat, de reden van de breuk was mij snel duidelijk. We hebben beide gehuild en mijn ex gaf aan dat hij het er ook moeilijk mee had. Ik heb hem een paar dagen daarna een brief gestuurd om te vragen om een 2e kans (klassieke fout blijkt dus achteraf). Hij heeft daar nooit een respons op gegeven. Nu begrijp ik ook waarom. Hij is 2 weken daarna nog wel bij mij geweest om zijn spullen op te halen. Hij is een half uur gebleven en vertelde hoe goed het wel niet met hem ging. Ik heb mijn emotie in de hand gehouden en heb vriendelijk gereageerd (zelfs nog even geglimlacht)en gezegd dat ik blij voor hem was. Op het eind toen hij weg ging hebben we elkaar nog een knuffel gegeven. Daarna heb ik twee weken niets meer van mij laten horen en op een zondagavond (tip van deze site)een appje naar hem gestuurd door middel van humor (nog een tip van deze site). Ik kreeg binnen een paar minuten een reactie en heb de technieken toegepast die op deze site stonden. Ik heb ons contact positief afgesloten. Hij reageerde kort, maar positief. Mijn gevoel is constant dat mijn ex onze relatie ook nog niet helemaal heeft afgesloten. Dat hij er waarschijnlijk niet goed over heeft nagedacht of mij een überhaupt een kans heeft gegeven (hij vind het namelijk moeilijk om te praten en heeft zijn gevoel destijds niet geuit bij mij), maar dat hij door sociale druk (vrienden)zich heeft laten beinvloeden en nu wellicht niet de stap durft te nemen om het toch weer te proberen. Zijn hier tips voor? Binnenkort wil ik een app sturen om met hem af te spreken, uiteraard gewoon als vrienden. Ik heb destijds ook tegen hem gezegd dat mijn deur altijd open staat en dat vond hij een fijne gedachte. Ik hoop dat ik het een beetje goed aanpak allemaal.

  1. Best anoniem, er kunnen heel veel redenen zijn waarom iemand een punt zet achter de relatie, ook bij jou moet dat duidelijk zijn. Ik krijg de indruk dat het bij jou niet helemaal duidelijk is. Pas als je dat weet kun je ook de juiste acties inzetten. Probeer dus ook meer te weten te komen hoe dat zit met die vrienden (was het omdat jij hem geen ruimte gaf?) en zorg ervoor dat die vrienden jou ook leuk vinden 😉 Leuk dat de tips van de smsjes goed hebben gewerkt! Liefs, Marjolein

   1. De communicatie of eerder het gebrek daaraan was ons grootste probleem. Hij praat niet zo gemakkelijk en ik heb niet goed geluisterd of doorgevraagd om te begrijpen wat hij nu bedoelde of hoe hij zich voelde. Dit breidde zich uit als een olievlek. Hij ging hierdoor steeds minder communiceren en zich afsluiten. Ik heb dat te laat ingezien. Nu begrijp ik dat ik soms te kritisch/negatief ben geweest en hij het gevoel kreeg het nooit goed te (kunnen) doen. Ik ben op dit moment veel over mezelf aan het leren en veel aan het lezen. En uiteraard ben ik jouw tips aan het toepassen. Tot nu toe gaat dat goed. Bedankt voor je reactie!

 21. Dag Marjolein,

  Ik heb een probleem wat al een 1,5 maand aan de hand is ondertussen. Ik heb een goede relatie gehad met mijn vriendinnetje 6 maanden terug. Zij heeft het uitgemaakt, omdat sommige karaktertrekken ruzies veroorzaakten. Tja, ik wist zelf dat elke relatie wel zijn ups en zijn downs had. Maar zij vond het naar een maand waar in we vaak ruzie hadden reden genoeg om het uit te maken.

  Ik heb er echt een tijdje geen vrede mee gehad, en vond het heel moeilijk om haar los te laten. Ik heb dit in de laatste 3 maanden eindelijk gedaan en ik ben proberen om verder te gegaan met mijn leven. Ik heb cursussen voor mijn zelfvertrouwen genomen etcetera. Tot dat mijn ex (20 trouwens) mij vanaf december (elke week wel) telkens loopt te whatsappen. Ze vraagt dan echt de vreemdste dingen. Hoe ging dit en dit? Was je vakantie leuk? Hoe was je kerst? Dit soort vragen.

  Ik vind deze vragen erg bijzonder en heb geen flauw idee wat ze nu eigenlijk aan het doen is. Soms geeft ze aan dat ze ook is verder gegaan. Maar dit soort berichten laten mij twijfelen. Ik beantwoord de vragen en blijf voor de rest er erg koeltjes over. (Omdat het mij oud zeer op roept).

  Dus tja, ik ben haar nog steeds niet vergeten en ja ik wil haar nog steeds graag terug. Maar hoe begin ik hier aan?

  1. Beste anoniem, je ex is nog jong en moet wellicht nog leren hoe ze ruzies met jou zou kunnen oplossen. Daar is ze ongetwijfeld over gaan nadenken en nu komen er ook gedachten en vragen naar boven als “was ik niet te voorbarig?” en “eigenlijk is het helemaal niet vreemd om ruzie te hebben; het leven is nu niet altijd rozengeur en maneschijn, jadijadijadi….” en denkt ze “hoe kan ik weer contact maken” want ze voelt zich waarschijnlijk schuldig. Je zou kunnen overwegen om eens met haar af te spreken (tenminste als je dat wilt….want je neemt inderdaad toch weer een risico jezelf onnodig te kwetsen) en haar vervolgens ronduit te vragen “het valt me op dat je me opeens na 3 maanden weer contact met me zoekt. Heeft dat soms een reden. Ik heb net mijn leven weer op de rit dus ik wil graag duidelijkheid hierover” Dan ben je lekker direct en kun je meteen tot de kern komen. Vertel haar ook dat relaties “werk” is met een hoofdletter en dat je je in elkaar zult moeten verdiepen om gelukkig te worden. Sterkte ermee! Warme groet, Marjolein

 22. Hallo Marjolein,

  Ik ben al een aantal dagen bezig je video’s te bekijken en te bedenken wat ik moet doen.
  Ik zit in een bijzondere situatie namelijk het volgende.
  Er is al een paar jaar een man in mijn leven. Vanaf mijn 18e heb ik deze man in mijn leven af en aan. In het begin had ik korte ”affaires” met hem.
  Tot 5 jaar geleden toen hebben we ervoor gekozen om een serieuze relatie te beginnen en we hebben zelfs 2 jaar samen gewoond.
  Helaas heb ik na een avond stappen de grootste fout van mijn leven gemaakt. Ik ging vreemd en de relatie ging uit.
  Dagen heb ik getreurd om mijn fout uiteindelijk ben ik door gegaan en vond weer liefde. Echter 3 weken gelden meldde deze man zich weer bij mij en hij zei nog van mij te houden en weer een relatie te willen. We hebben nu 2 weken een fijne tijd gehad en alles was als vroeger, ik was zo verliefd. En hij zei dat ook te zijn. alleen nu na 2 weken zegt hij ”zijn gevoel” kwijt te zijn en het nu niet te kunnen, en dat hij geen contact meer wil.
  Ik ben kapot en ik wil niets liever als opnieuw beginnen met hem.
  Hoe nu verder? xx Claire

  1. Beste Claire, denk alsjeblieft goed na. Er is een grote kans dat hij een soort van wraak op je neemt. Hij maakt je gek om wat jij hem hebt aangedaan, dat is allemaal heel goed mogelijk. Trap er niet in, en verdwijn uit zijn gezichtsveld. Laat hem maar veel moeite doen om jou terug te winnen! Sterkte ermee. Lieve groet, Marjolein

   1. Hallo Marjolein,
    Ik probeer dat gevoel van ‘wraak’ los te laten, maar mijn intuïtie verteld me anders….
    Ik heb een brief geschreven met mijn oprechte excuses voor mijn gedrag destijds en dat ik zijn gevoelens hier over respecteer.
    Ik weet dat hij hem gelezen/gekregen heeft maar 0 respons.
    Hopend op het beste ga ik nu eerst een tijd ”Radiostilte” toepassen en zien wat dit i.c.m. jouw inspirerende video’s mij brengt.
    Want natuurlijk heb ik de klassieke fouten al allemaal begaan 😉
    Heel erg bedankt voor je video blogs en tips, ik heb er erg veel aan.
    Ook als et mij niet gaat lukken om hem terug te winnen, dan heb ik heel veel geleerd over me zelf en hoe met zulke situatie’s om te gaan.
    Ik houd je op de hoogte!
    Heel erg bedankt! Liefs Claire

    1. Dank je Claire, Ja hou me op de hoogte en zorg vooral goed voor jezelf! Je ex terug winnen gaat niet van de ene dag op de ander. Het kan best zijn dat hij eerdaags voor de deur staat, en dan is de vraag: hoe reageer je dan (vlieg vooral niet meteen in zijn armen, heel belangrijk!), waar liggen je grenzen (dus wat accepteer je en wat niet), pas op dat hij je niet weer kwetst!
     Lieve groet, Marjolein

 23. Beste Marjolein,

  Ik heb afgelopen vrijdag mijn vrouw na 18 jaar en 11 jaar huwelijk en twee schatten van kinderen de deur gewezen omdat ze mij al een ruime tijd heeft bedrogen met haar werkgever en ik dacht een vriend van ons. In april zei ze dat ze verliefd was, we hebben erover gepraat en zijn in therapie geweest. Afgelopen vrijdag heeft ze me verteld dat ze een affaire met hem heeft en met hem verder wil.
  Voor haar is het gevoel weg maar houdt nog wel van me, ze wil dan ook (ik uiteraard ook) als vrienden verder gaan. Van een vechtscheiding en dergelijke gruwelen we van. Ik ben van mening dat ik en de kids er wel bovenop komen, echter ben ik en iedereen die ik heb gesproken van mening dat de relatie tussen hun geen stand zal houden omdat hij een café heeft en mijn vrouw dus eenzaam op de bank daar zal zitten, ze zal niet mee in het café gaan staan als er 2 mensen aan de bar staan. Ze werkt daar enkel overdag onder schooltijd. Nu is ze dus weg. wat kan ik doen om haar te overtuigen dat ze echt de grootste fout van haar leven maakt?

  1. Beste, ik begrijp heel goed dat je de drang voelt om haar te ‘overtuigen’ maar ik kan je vertellen dat het geen zin heeft. Begin dus alsjeblieft niet met haar steeds te zeggen dat ze ‘de grootste fout van haar leven maakt’ want je duwt haar zo alleen nog maar verder in de richting van die vriend. Vertrouw dan ook op wat je denkt en denk vooral na over jezelf en de vraag: waarom heeft het zover moeten komen? waarom is zij verliefd geworden op een ander? wat heb ik voor haar gedaan en betekend? Kortom, wat was mijn aandeel tijdens onze relatie. Ik geloof dat die vragen ook aan bod zijn geweest tijdens de therapie toch? Maar dan nog, als je je verantwoordelijkheden weet en er mee aan de slag gaat zul je alsnog aan de slag moeten gaan met de veranderingen in jezelf, je manier van communiceren met haar en het bevorderen van de intimiteit. Je hebt je vrouw waarschijnlijk te vaak het gevoel gegeven dat jij haar ‘verworven’ had, maar een relatie blijft Werk met een hoofdletter. Je ex terug krijgen gaat niet van de ene dag op de andere, dus heb geduld en volg de aanwijzingen zoals in ‘Win Haar Terug’ Hartelijke groet, Marjolein

   1. Dag Marjolein,

    Was dat maar waar dat ik me enige schuld kan blamen, ik heb altijd alles voor haar over gehad. Ze zag ons steeds meer als broer en zus en liet de boel verslonzen zelfs de kinderen. Op de bank hangen met haar telefoon is het enige wat ze deed. Het vrijen deed haar niets meer en dacht aan die andere, hoe lang ze dat al deed, tja ruim een jaar zegt ze. Ook hebben ze al geruime tijd seks met elkaar gehad. Ze woont nu daar en de kinderen zijn bij mij. We zijn erover eens dat de kinderen niet opgroeien in een kroeg. Ze heeft een enorm schuldgevoel maar ze denkt dat ze hier enorm goed aan doet. Het erge vind ik nog dat mensen uit onze omgeving zeggen dat ze daar niet gelukkig zal worden, wij wonen in een klein dorp en iedereen kent elkaar. Ik wil juist dat ze daar gelukkig wordt maar iedereen zegt tegen mij dat die relatie geen stand houdt, als die wel stand houdt zal ze verbitteren, dat zijn juist de woorden die ik helemaal niet wil horen.
    Ik heb het beste met haar voor en cijfer mezelf nu weg voor haar wat enorm fout is.

 24. Beste michelle,

  Mijn ex en ik houden nog heel veel van mekaar maar hij denkt dat het niet werkt tussen ons omdat wij het vaker geprobeerd hadden. Dat proberen duurde steeds maar een paar dagen en dan werd ik weer boos omdat ik hem verkeerd begreep om iets. Ik wil hem heel graag laten zien dat ik ben veranderd maar dat wilt hij niet omdat hij denkt dat het toch geen zin heeft. Hij mist mij ook en zoekt toch nog dagelijks contact en ik weet echt niet wat ik moet doen of zeggen om hem terug te krijgen. ben echt ten einde raad.

  1. Beste Raquel, je vertoont dus op een of andere manier verkeerd gedrag. Hoogstwaarschijnlijk heeft dat alles te maken met je onzekerheid en je angst hem te verliezen. In jouw geval kun je hem beter niet ‘van binnen uit’ een relatie aantonen dat je veranderd bent, maar meer ‘van buiten af’. Eerst zorgen dat jij het waard bent om voor te vechten. Doe er dus alles aan om van je onzekerheid af te komen en verhoog je aantrekkelijkheidsfactor. Het heeft absoluut geen zin om je ex er van te overtuigen dat je veranderd bent door het hem alleen maar te zeggen en continu te vragen om het toch weer te proberen. Hartelijke groet, Marjolein

 25. Hallo Marjolein.

  Mijn ex en ik hebben een relatie van slechts drie maanden gehad. Die ging fantastisch, maar wij beiden hadden een recente lange relatie achter de rug. Dat gegeven maakte het niet makkelijker voor ons. Uiteindelijk heeft zij besloten er een punt achter te zetten. Een besluit wat ons allebei veel verdriet deed. Ze heeft ook gezegd dat wellicht later onze paden weer kruisen en we het dan wel kunnen. Ik heb de dag nadat ze het uitmaakte een stomme fout gemaakt door ergens ’toevallig’ te zijn waar zij was. Haar reactie daarop was dat ze voorlopig niet meer op me zal reageren. Het punt is nu dat radiostilte na een korte relatie niet aan te raden is. Bovendien woont ze tegenover mijn werk en ik zal haar dus weer zien. Ik heb nu nog even vakantie. Over een paar maanden verhuist ze naar een andere stad. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Hopelijk kun je me iets op weg helpen.

  1. Beste Peter, jij was daar dus niet ’toevallig’ toch? als dat zo is, dan heeft ze waarschijnlijk gedacht ‘hij doet het expres om me te achtervolgen; hij loopt wanhopig achter me aan’. Je zegt dan vervolgens dat radiostilte bij jou niet aan te raden is? Hoezo niet? Natuurlijk wel! Je ex wil dat jij haar respecteert. Dat laat je in dit geval echt niet zien. Het beste wat je nu kan doen is zeggen dat je haar beslissing accepteert. Ongetwijfeld hadden jullie je veel te snel in deze relatie gestort! Het ging dus allemaal ’te snel’ voor haar. Laat het voor nu gewoon rusten en zorg dat je je aantrekkelijkheid verhoogt door in ieder geval niet meer zo achter haar aan te lopen en ervoor te zorgen dat je er over 6 weken fantastisch uit ziet en dat je mindset volledig is veranderd! Creëer in de eerste plaats het ‘wow-effect’. Sterkte ermee hoor! Hartelijke groet, Marjolein

  1. Beste Marjolein,

   Ik heb een vraagje. Mijn ex heeft het naar bijna een jaar lang een relatie te hebben gehad uitgemaakt. Er waren wat kleine irritaties en ze begon beetje afstand te houden de laatste maanden. En op een gegeven moment zei ze dat ze nog wel van me hou. Maar meer als vrienden. En dat ze een punt achter wou zetten. Ze wil weer genieten van haar vrijheid. En ze denk dat waarschijnlijk ook niet meer goed komt. Ze wil nu gaan genieten en ze gaat ook weer op stap met andere jongens. Heeft u een advies? En denkt u dat er nog een mogelijkheid is dat het goed kan komen?

   1. Beste als je ex het heeft uitgemaakt vanwege kleine irritaties dan is het inderdaad belangrijk dat je weer bouwt aan een goed contact en dat ze weer vertrouwen in je krijgt. Ik hoop dat je op deze pagina de antwoorden vindt op je vragen, maar ik proef wat onzekerheid en onzekere mannen zijn niet aantrekkelijk voor vrouwen. Als zij genoegen neemt met vriendschap dan kun je dat best accepteren, maar alleen als je het emotioneel aan kunt want het mag niet ten koste gaan van jezelf. Via vriendschap kun je natuurlijk ook heel veel doen om dichter bij haar te komen, alleen moet je jezelf niet meer profileren als de jongen zoals ze die kende maar een verbeterde versie van jezelf. Zorg dat je jezelf voldoende ontwikkelt en weet waarover je kunt praten zodat je weer interesse bij haar kunt opwekken en de vlam kunt aanwakkeren. Veel sterkte ermee maar zorg eerst goed voor jezelf! Hartelijke groet, Marjolein

    1. Beste Marjolein,

     Bedankt voor u reactie. Het klopt ben er behoorlijk onzeker van geworden. En hier moet ik aan gaan werken. Was altijd de gezellige jongen met veel humor. Daar is ze toen voor gevallen, alleen heb even in dipje gezeten. Ze wil dat haar loslaat. Probeer nu zo veel mogelijk contact te vermijden. Zodat ze me gaat missen. Maar dit is best moeilijk. En heb het vermoeden dat ze met een andere jongen zit. Alleen heb ik nog een vraagje. We hebben hetzelfde werk en werken 1 dag in de week samen. Hoe kan ik het beste reageren tegen haar, omdat ik haar graag terug wil winnen? Moet ik anders doen tegen haar dan tegen collega’s?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Liefdesverdriet.nl