Ik Wil Scheiden Maar Mijn Man Niet – Wat Nu?

Een huwelijk was ooit een levenslange verbintenis. Tegenwoordig gaan echter steeds meer mensen scheiden. Op het moment dat zij trouwden hadden beiden de intentie om samen lang en gelukkig te leven en dachten dat ze moeilijke periodes in hun huwelijk zouden overwinnen. Maar mensen zijn druk met werk, kinderen en hobby’s en hebben minder tijd voor elkaar.

Voor je het weet, leef je langs elkaar heen en besef je dat jullie uit elkaar zijn gegroeid. Je wilt scheiden. Je schraapt al je moed bij elkaar en bespreekt het met je man. En dan blijkt hij helemaal niet te willen scheiden. Ik wil scheiden maar mijn man niet, verzucht je tegen je beste vriendin. Wat nu?

Ik wil scheiden maar mijn man niet. Waarom niet?

Ik wil scheiden maar mijn man niet. Denk eens goed na wat dit betekent. Wil je man het niet zomaar opgeven omdat hij vindt dat het huwelijk een levenslange verbintenis is? Of ziet je man het probleem niet en is hij nog wel gelukkig in jullie huwelijk? Voor hem kan jouw verhaal best onverwacht komen. Misschien had hij geen idee dat er iets mis was. Vooral als er vooraf niet al te veel ruzies zijn geweest, komen de woorden ‘ik wil scheiden’ voor veel mannen als een donderslag bij heldere hemel.

Het nog een keer proberen, verstandig of niet?

Als één van beide partners het huwelijk nog een kans wil geven, dan is het zeker de moeite waard om het nog een keer te proberen. Dat betekent dus niet gewoon verder gaan met wat je altijd al deed. Nee, er moet gepraat worden. Wat willen beide partners in het huwelijk? Maak het weer spannend. Investeer tijd en energie in elkaar en zorg ervoor dat je de ander af en toe verrast met leuke of lieve ideetjes.

Het belangrijkste is dat je niet weer in de sleur vervalt die je ertoe bracht te zeggen dat je wilde scheiden. Trouwen is een werkwoord. Dat betekent dat er ook na de huwelijksceremonie gewerkt moet worden aan de relatie. Als beide partners hun best doen om de relatie te laten werken, dan kunnen we de zin ik wil scheiden maar mijn man niet hopelijk snel vergeten. Zolang er aan een huwelijk gewerkt wordt, kan een huwelijk heel goed een leven lang duren.

Ik Wil Scheiden Maar Mijn Man Niet - Wat Nu? by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties