Is het mogelijk om je ex terug te krijgen?

Begrijpelijk dat mensen zich afvragen ‘is het mogelijk om je ex terug te krijgen’. De meeste mensen hebben hierin geen enkele ervaring.

In de regel maken mensen zo’n 2 keer in hun leven een ervaring van echte liefdesverdriet mee.

Het zijn veelal intense ervaringen. Ofwel men heeft spijt dat de relatie door eigen toedoen is beëindigd, of men voelt zich hopeloos omdat de ex zelf heeft besloten een eind te maken aan de relatie.

Als Exterug- Relatiecoach wordt mij de vraag of het mogelijk is een ex terug te krijgen dagelijks gesteld. Nu, ik zal je in dit artikel de waarheid vertellen.

Je zult er ongetwijfeld vanuit gaan dat ik zal proberen je te overtuigen dat het terugwinnen van een ex mogelijk is.

De meeste mensen die dit artikel lezen zullen denken “natuurlijk zal Michelle zeggen dat het mogelijk is om weer bij elkaar terug te komen”.

Ze denken dan dat ik er een zeker belang bij heb.

Wel, niets is minder waar. Ik help evenveel zoveel mensen die hun ex willen terugkrijgen als mensen die dat niet willen. Deze laatste groep wil slechts van dat ellendige gevoel afakomen dat liefdesverdriet heet.

Laat ik eerst eens beginnen met een andere vraag:

Wanneer is het niet mogelijk om je ex terug te krijgen?

Eigenlijk is die vraag net zo interessant als de eerste. In de volgende video vertel ik je over de top 5 meest lastige ex partners of situaties. Je kunt ook het artikel lezen als je de informatie sneller tot je wilt nemen.

Er zijn inderdaad situaties waarbij de mogelijkheid om je ex terug te winnen aanzienlijk minder is.

Een situatie die ik eigenlijk nog niet heb genoemd in de video is “wanneer je meerdere keren uit elkaar bent gegaan”. Anders gezegd: wanneer jouw relatie een knipperlichtrelatie is is het vaak verstandiger niet te beginnen aan het terugwinnen van je ex.

Vooraf wil ik wel nog 1 ding duidelijk maken. Soms kom ik in mijn werk als coach wel eens voor verrassingen te staan. Zo kan een situatie die aanvankelijk eenvoudig leek op te lossen uiteindelijk toch heel lastig zijn. Omgekeerd geldt ook: een situatie die aanvankelijk ingewikkeld leek, bleek achteraf toch niet zo ingewikkeld te zijn als het in eerste instantie leek.

Dus ik begrijp dat je dan denkt : dan bestaat er niet echt een regel. Maar ik kan je vertellen dat statistisch gezien er toch 5 typen ex partners of situaties zijn die in de meeste gevallen toch lastiger zijn dan anderen.

Top 5 situaties die het lastiger voor je maken om je ex terug te winnen

Type 1: Het type met een groot ego

Het eerste type bijv. is een ex die een behoorlijk ego heeft. Vaak zijn het mannen. Ze zijn zeer trots op zichzelf, hij zegt bijv.: “ik zal nooit van mijn leven weer bij je terugkomen. Mijn gevoelens zijn compleet weg. Het gaat nooit meer werken tussen ons”

Dit type is zo zeker van zijn besluit dat ook al zou hij of zij er naar verlangen het weer opnieuw te proberen, dan nog zou hij of zij het niet doen. Althans zeker niet net na de breuk.

Hoe herken je zo’n type? Wel ze zijn vaak heel trots op zichzelf, en hebben vaak ook een zeer hoog zelfbeeld. (niet te verwarren met narcisten of mensen met een persoonlijkheidsstoornis)

Het zijn types die verder niets mankeren wat hun persoonlijkheid betreft, maar ze zullen niet zo gauw toegeven, ook al weten ze dat ze fout zaten.

Het heeft dus geen zin om in dit geval je ex continu te bestoken met ‘waarom vragen’.

Het beste wat je kunt doen is zeggen dat het goed mogelijk is dat het besluit van je ex de juiste is. Erken dus zijn besluit en neem vervolgens afstand. Kortom: “Verdwijn zoveel mogelijk uit het leven van zo’n ex”

Type 2 : ze weten niet goed wat hun sekse voorkeur is

Dit zijn mensen die erg in de war zijn en kampen met de vraag ‘hou ik nu van mannen of vrouwen’.

Vaak durven ze zo’n voorkeur ook niet zo snel toe te geven. Ze hebben vaak nog wel gevoelens voor hun ex, maar omdat ze in hun hoofd zo bezig zijn met deze vraag, geven ze zichzelf niet de tijd en ruimte om dit verder te onderzoeken.

Mijn advies als jij in zo’n situatie zit: zeg tegen je ex dat je je heel goed kunt voorstellen dat het ongelooflijk lastig en verwarrend kan zijn en dat het belangrijk is dat hij of zij er eerst uitkomt met zichzelf wat dit betreft.

Type 3 : relaties die te kort hebben geduurd

Het betreft hier koppels die elkaar slechts een paar keer hebben gezien. Deze relaties zijn lastig om te herstellen want in de eerste plaats is er natuurlijk weinig basis waarvan je kunt zeggen: deze relatie is de moeite waard om mee door te gaan.

Je ex partner heeft direct al ingezien dat er iets niet klopt in de relatie. Je kunt nu 2 dingen doen:

  • doorhameren en zeggen dat je ex nog steeds niet weet wie je bent, dat het zonde is om zo snel al de relatie op te geven (je riskeert dat je irritaties opwekt);
  • zeggen dat je begrijpt dat je ex twijfelt omdat jullie nog niet zoveel ervaringen hebben met elkaar, de keus van je ex dus respecteren en zeggen ‘we spreken elkaar nog wel’.  Ook dan zul je direct uit het leven van je ex moeten verdwijnen zodat je hem of haar ook de kans geeft om het besluit in twijfel te trekken

Type 4: relaties die 8 à 10 jaar hebben geduurd.

In een dergelijke lange periode hebben jij en je ex elkaar grondig leren kennen en in de regel heeft een van jullie er vaak dan al een paar jaar over gedaan om na te denken om tot het besluit te kunnen komen een einde te maken aan de relatie.

Onderschat niet dat het moeilijk is om tot zo’n besluit te komen. Het voordeel bij zo’n situatie kan zijn dat er voldoende ervaringen zijn om later aan terug te denken. Echter, relaties van zo’n 8 à 10 jaar zitten vaak ook in een lastige levensfase: bijv. ivm de opvoeding van kinderen, drukke baan enz.

Als je echter op de juiste manier reageert, en je begripvol opstelt zul je het meeste succes boeken

Type 5: je ex zit in een fase van crisis

Hier betreft het een ex die in een bepaalde crisis van zijn of haar leven zit.

Dat kan zijn een persoonlijkheidscrisis zoals ik net al noemde (exen die niet goed weten of ze van mannen of vrouwen houden), of een leeftijdscrisis waarbij je je gaat afvragen ‘is dit het nou? is dit nu wat ik wil in mijn leven?’

Echter, er zijn evenveel psychologen die zeggen dat een crisis niet bestaat dan dat er psychologen zijn die zeggen dat het wel bestaat. Ik denk persoonlijk wel dat het bestaat en dat het de situatie erg ingewikkeld kan maken. Echter ook dan raad ik je aan om er niet mee te spotten. Ik lees vaak in mails dat vrouwen hun ex belachelijk proberen te maken. Mijn advies: erken dat je ex het lastig heef en toon begrip.

Wanneer wordt het mogelijk om je ex terug te krijgen?

Ook al is je situatie of type ex nog zo lastig, eigenlijk geldt het voor al dit soortnsituaties: het beste wat je kunt doen is begrip tonen en uit het leven van je ex verdwijnen voor zover dat kan.

Heb je kinderen, beperk je dan in je communicatie tot alles wat de opvoeding of geregel van de kinderen betreft. Heb geduld, erken de wensen van je ex en wees op een of andere manier ongrijpbaar en onvoorspelbaar.

Maar nu even terug naar de vraag waarom je hier terecht bent gekomen:

Is het mogelijk je ex terug te krijgen?

Hier is mijn antwoord op je vraag:

Jazeker, het is heel goed mogelijk om je ex terug te winnen. Regelmatig ontvang ik zelfs berichten van klanten die me vertellen dat ze dankzij mijn boeken of online programma hun ex hebben teruggewonnen (ze volgen in ieder geval een gestructureerd stappenplan).

Maar waarom is het dan zo dat het het niet iedereen lukt hun ex terug te winnen?

Naast de genoemde lastige situaties geldt dat in de eerste plaats dit de belangrijkste reden is:

De meeste mensen zijn toch te weinig gemotiveerd

Inderdaad! Ben je niet bereid om door dik en dun heen te gaan? Het risico te lopen gekwetst te worden? Vaardig genoeg te zijn om met teleurstellingen te dealen? Mijn advies: begin er niet aan en zoek een partner die een betere match vormt met jou persoontje.

Geloof je nog steeds in je relatie? Heb je persoonlijke hulp nodig? wil je mijn mening horen of wil je gewoon je verhaal aan mij kwijt? Klik hier voor de verschillende opties.

Klik hier om een reactie achter te laten 26 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG