JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Het is een pijnlijke gebeurtenis wanneer een relatie tot een einde komt. In de periode die hierop volgt, kunnen van allerlei vervelende gevoelens naar boven komen. Het is erg belangrijk hier niet al te veel gehoor aan te geven omdat sommige acties die hieruit voortkomen de situatie er niet beter op zullen maken.

Een veelvoorkomende reactie

Omdat een verbroken relatie zo pijnlijk is, is er een defensiemechanisme dat mogelijk in werking treedt en deze gevoelens wil vergelden: je gaat erover nadenken je ex te kwetsen. Omdat je geest van de pijn van de kwetsing af wil, zal het alles aangrijpen als oplossing voor de pijn die het voelt. Het idee om je ex te kwetsen zal de geest bezig houden met allerlei mogelijke scenario’s en een welkome afleiding zijn voor de aanvankelijke kwetsing die de verbroken relatie tot gevolg had.

Waarom het niet werkt

Sommige mensen zweren bij de uitspraak dat negatieve aandacht ook aandacht is. Je ex kwetsen zal zeer zeker resulteren in een reactie van de ander, maar als je de hoop koestert dat de relatie zich ooit nog zal herstellen, is dit een doodlopende weg. De negatieve aandacht zal alle mogelijkheden voor een verzoening uitstellen, zo niet uit de weg ruimen.

Stof tot nadenken

Stel dat je ex kwetsen zou werken om de relatie te herstellen. Je kunt je afvragen of je met iemand die zo in elkaar zit een gezonde relatie kunt opbouwen. Een gezonde relatie bestaat uit een evenwichtig en belangeloos delen van de dingen. Als je ex kwetsen je dichterbij de ander brengt, is er dus per definitie sprake van een scheve verhouding. De ex zal bij je willen zijn om je maar tevreden te stellen. Hoewel sommige mensen zo in elkaar zitten dat ze van een dergelijke ongelijke relatie kunnen genieten, zal voor de meeste mensen dit na verloop van tijd een grote hindernis zijn naar het ontwikkelen van een gezonde relatie.

Hoe moet het wel?

Probeer niet al te veel stil te staan bij gevoelens van wraak en vergelding. Als je onderkent waar ze vandaan komen, namelijk je eigen kwetsing, dan zul je makkelijker zien dat het uitwerken van deze ideeën tot niets leidt. Sterker nog, je ex kwetsen verlengt slechts de vervelende periode waar we allemaal doorheen moeten wanneer een relatie op de klippen loopt. Je kunt het beste alle emoties die bij een verbroken relatie komen kijken van een afstand beschouwen en er niet al teveel in opgaan.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl