• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Je Ex Kwetsen – Waarom Het Niet Werkt…

Het is een pijnlijke gebeurtenis wanneer een relatie tot een einde komt. In de periode die hierop volgt, kunnen van allerlei vervelende gevoelens naar boven komen. Het is erg belangrijk hier niet al te veel gehoor aan te geven omdat sommige acties die hieruit voortkomen de situatie er niet beter op zullen maken.

Een veelvoorkomende reactie

Omdat een verbroken relatie zo pijnlijk is, is er een defensiemechanisme dat mogelijk in werking treedt en deze gevoelens wil vergelden: je gaat erover nadenken je ex te kwetsen. Omdat je geest van de pijn van de kwetsing af wil, zal het alles aangrijpen als oplossing voor de pijn die het voelt. Het idee om je ex te kwetsen zal de geest bezig houden met allerlei mogelijke scenario’s en een welkome afleiding zijn voor de aanvankelijke kwetsing die de verbroken relatie tot gevolg had.

Waarom het niet werkt

Sommige mensen zweren bij de uitspraak dat negatieve aandacht ook aandacht is. Je ex kwetsen zal zeer zeker resulteren in een reactie van de ander, maar als je de hoop koestert dat de relatie zich ooit nog zal herstellen, is dit een doodlopende weg. De negatieve aandacht zal alle mogelijkheden voor een verzoening uitstellen, zo niet uit de weg ruimen.

Stof tot nadenken

Stel dat je ex kwetsen zou werken om de relatie te herstellen. Je kunt je afvragen of je met iemand die zo in elkaar zit een gezonde relatie kunt opbouwen. Een gezonde relatie bestaat uit een evenwichtig en belangeloos delen van de dingen. Als je ex kwetsen je dichterbij de ander brengt, is er dus per definitie sprake van een scheve verhouding. De ex zal bij je willen zijn om je maar tevreden te stellen. Hoewel sommige mensen zo in elkaar zitten dat ze van een dergelijke ongelijke relatie kunnen genieten, zal voor de meeste mensen dit na verloop van tijd een grote hindernis zijn naar het ontwikkelen van een gezonde relatie.

Hoe moet het wel?

Probeer niet al te veel stil te staan bij gevoelens van wraak en vergelding. Als je onderkent waar ze vandaan komen, namelijk je eigen kwetsing, dan zul je makkelijker zien dat het uitwerken van deze ideeën tot niets leidt. Sterker nog, je ex kwetsen verlengt slechts de vervelende periode waar we allemaal doorheen moeten wanneer een relatie op de klippen loopt. Je kunt het beste alle emoties die bij een verbroken relatie komen kijken van een afstand beschouwen en er niet al teveel in opgaan.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG