Je Ex Loslaten – Waarom Lukt Dat Vaak Niet?

Hoe onze relatie begon

Mijn ex en ik waren al een paar jaar collega’s toen we er samen achter kwamen dat we elkaar meer dan leuk vonden. Rustig aan hebben we toen onze relatie opgebouwd. We vulden elkaar altijd goed aan. Ook binnen onze families klikte het goed.

Niets leek de romantiek nog in de weg te staan. Totdat we steeds vaker meningsverschillen kregen wat uiteindelijk uitgroeide tot ruzies. Meestal begon het dan met iets kleins, maar het eindigde vaak groot. Helaas moesten we toen concluderen dat we niet meer bij elkaar passen. Ondanks dat we niet meer samenwonen kan ik mijn ex toch niet loslaten.

Toen ik ontdekte dat ik mijn ex niet loslaten kon

Eigenlijk dacht ik dat ik er al wel weer over heen was. Niet lang nadat ik ons huis had verlaten om in mijn nieuwe huis te gaan wonen begon ik een andere relatie. Die was helaas voor ons maar van korte duur. Ik was er gewoon nog niet klaar voor. Het moment waarop ik dat besefte was eigelijk ook meteen het moment waarop ik door had dat mijn ex nog steeds een heel speciaal plekje in mijn hart heeft. Dat vond ik behoorlijk lastig om te ontdekken.

Wat het allemaal zo moeilijk maakt

Mijn ex loslaten was niet zo simpel als ik dacht toen ik kort na onze breuk weer verkering had. Dat was een wijze les voor mij. Ik ben tijdens onze relatie meer aan mijn ex gehecht geraakt dan ik in eerste instantie aan mezelf durfde toe te geven.

Voordat ik daar voor uit kon komen moest ik mezelf er wel echt flink toe zetten. Het was een heel tegenstrijdig gevoel omdat we net uit elkaar waren gegaan. Met die gedachte er bij was het best confronterend om vast te stellen.

Zo ga ik mijn ex loslaten

Dit is een goede situatie om lekker veel tijd door te brengen met familie en vrienden en me helemaal te richten op mijn werk. Daarnaast heb ik ook wel zin in lekker even wat tijd voor mezelf.

Wie weet neem ik binnenkort nog wel een lief huisdier in huis! Het is in dit geval belangrijk om in het nu te leven en meer bezig te zijn met de toekomst dan telkens weer terug te denken aan het verleden. Het wordt tijd dat ik ga accepteren dat mijn ex en ik los van elkaar allebei ons eigen leventje hebben. Dat is goed zo.

De toekomst

Mijn ex loslaten is iets wat echt definitief gebeurd moet zijn voor ik weer in een nieuwe relatie stap. Dat was heel erg naïef van mij. Natuurlijk had ik kunnen weten dat zo kort na de breuk de kans er in zat dat het mis zou gaan, omdat ik het nog niet goed verwerkt had.

Zoiets moet je de tijd geven en niet oplossen door te pijn te verdoven door razendsnel weer een nieuwe relatie aan te gaan. Natuurlijk lijkt het me heerlijk om weer verliefd te zijn, maar eerst moet ik er echt overheen komen. Nu dus even niet.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG