• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Je ex na lange tijd weer zien. Hoe gedraag je je?

Je ex na lange tijd weer zien

Ga je je ex na lange tijd weer zien? Je weet niet hoe je te gedragen?
In dit artikel geven we je tips om je goed voor te bereiden op een ontmoeting met je ex wanneer je je hem of haar al lange tijd niet hebt gezien.

In sommige gevallen kan ook na jaren de gevoelens van liefde nog steeds even sterk zijn. Nu je elkaar al lange tijd niet hebt gezien vraag je je af hoe het zal zijn en hoe het zal voelen als je je ex weer ziet. Veel ex stellen vinden elkaar weer terug, ook al hebben ze elkaar 10, 15 of zelfs 20 jaar niet gezien. Na zo’n eerste ontmoeting zullen de meesten de moed niet hebben om de eerste stap te zetten voor een tweede afspraak besluit.

Je wil je ex na lange tijd weer zien. Enige punten ter overweging vooraf

Voor dat je je ex ontmoet is het belangrijk bij jezelf na te gaan waar de nostalgische gevoelens en verlangens naar je ex vandaan komen, zelfs al staat je afspraak nu al vast. De volgende punten helpen je om je goed voor te bereiden.

1. Waarom verlang je nog steeds naar je ex

Voordat je ook maar overweegt om je ex op te zoeken, bedenk dan wat de gevolgen kunnen zijn als je weer afspreekt met je ex. Misschien heeft je ex wel het een en ander meegemaakt wat je liever niet zou willen horen.

Hou er ook rekening mee dat er een grote kans bestaat dat je ex helemaal niet meer dezelfde persoon is als je zou denken.

Stel jezelf de vraag wat je werkelijke motivatie is om je ex na lange tijd weer te willen zien. Is het omdat je niet gelukkig bent en je niet meer tegen de dagelijkse beslommeringen kunt? Bedenk dat het zeer belangrijk is vanuit welke motivatie je besluit je ex weer na lange tijd te zien.

2. Doe onderzoek

Als je je ex al jarenlang niet meer hebt gezien dan zul je je ex wel weer opnieuw moeten leren kennen. Ga vooraf na of je ex al een partner heeft, of hij of zij al kinderen heeft? Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken of je ex een Facebook, Twitter of LinkedIn account heeft, zodat je een beter beeld hebt over zijn of haar huidige leven.

3. Als het eerste contact met je ex negatief verloopt

Besluit je de stap te zetten om je ex weer te zien na jaren geen contact? Denk na welke boodschap je uitstuurt als eerste. Een boodschap als “dat is lang geleden, hoe gaat het met je?” lijkt simpel maar werkt prima. Het kan natuurlijk zijn dat je ex niet meteen antwoordt of dat je een negatief antwoord krijgt. Wees op alles voorbereid om teleurstellingen te voorkomen.
Maakt je ex een negatieve opmerking over jullie vroegere relatie, zeg dan open en eerlijk “ik had het ook anders gewild toentertijd, maar helaas liep het allemaal anders” en ga dan direct over op een ander onderwerp. Blijft je ex negatief zeg dan dat je merkt dat je ex er nog niet klaar voor is om elkaar te ontmoeten en dat het wellicht beter is dat je nog even wacht. Sluit af met “het spijt me dat ik je heb lastig gevallen, ik had het niet helemaal juist ingeschat hoe je er nu, na zoveel jaren, nog in zou staan”

4. Als het eerste contact met je ex positief verloopt

Als het contact met je ex enigszins positief verloopt kun je overwegen om elkaar te ontmoeten in een café, of samen ergens te gaan lunchen. Deze eerste ontmoeting kan bepalend zijn voor een verdere relatie. Praat niet meer over jullie oude relatie en hoe het toen tot een eind kwam. Ga ook niet teveel door op spijtbetuigingen, maar geniet van het moment. Let op hoe je ex zich gedraagt en zich heeft voorbereid: heeft hij/zij aandacht besteed aan zijn/haar uiterlijk? kijkt je ex je recht in de ogen? Stelt hij/zij veel vragen, ook of je bijv. een nieuwe vriend of vriendin hebt? Zo ja, dan is dat een goed teken. Wees op je hoede en geef niet alles van je geheimen weg!

5. Kijk niet achteruit maar vooruit

Je ex na lange tijd weer zien nodigt uit tot terugblikken op het verleden. Dat kan echter ook een valkuil zijn. Je kunt veel beter samen naar de toekomst kijken, zeker als het verleden niet zo geweldig was. Kies ook geen plek uit waar je al eerder bent geweest met je ex, maar iets totaal nieuws. Dat geeft direct een positief en vernieuwend tintje aan jullie eerste ontmoeting.

Wil je tips ontvangen hoe je je ex kunt terugwinnen? Schrijf je dan in op deze pagina en ontvang de beste training die je je maar kunt wensen, helemaal gratis!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG