Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Je Ex Terug Door De Splinter Uit Je Relatie Te Verwijderen! Bewezen Methode…

Het staat nu vast dat je relatie voorbij is. Je staat nu voor een weg met een splitsing. En je kan er ofwel voor kiezen om de weg te volgen van verzoening met je ex, of je kan de weg kiezen op zoek naar een nieuwe relatie.

Het is duidelijk dat je voor het eerste hebt gekozen, anders was je nu dit artikel niet aan het lezen! Maar ben je er voor jezelf wel helemaal zo zeker van dat dit echt de juiste keuze is?

In dit artikel gaan we bespreken hoe we het probleem in je relatie kunnen identificeren. Hiermee zal je leren te evalueren of het wel of niet de moeite loont om deze relatie te redden, of dat het eventueel niet beter is om gewoon met je nieuwe leven door te gaan!

Waar ging jij in de fout?

Nu dat je wat tijd in afzondering van je ex doorbrengt, kan je een stap terugnemen en eens terugkijken op je relatie. Het is moeilijk om op dit ogenblik helemaal objectief te zijn. Maar je moet trachten de emoties omtrent de gebeurtenissen van je af te zetten.

Neem eens even de tijd om de hoogtepunten en de slechtere momenten in je relatie te herzien.

Meestal ben je geneigd om alleen de goede dingen of alleen de slechte dingen te zien. Maar in realiteit is het leven altijd een mix van goede en slechte dingen.

Bekijk eens naar de pluspunten

Wat waren in de eerste plaats de dingen waarvoor je voor je ex gevallen bent? Wat vond je aantrekkelijk aan je ex?  Het kan ook eens goed zijn om even terug te denken aan hoe jullie met elkaar omgingen in de beginperiode. Want dat is namelijk de periode waar je terug naar toe moet als je de breuk weer wil gaan goedmaken!

De kans is relatief groot dat jullie dagelijks leven als dusdanig zijn weg gevonden heeft dat stilaan de romantiek helemaal verdwenen is. Die kleine dingen waardoor jullie oorspronkelijk verliefd werden op elkaar zijn opgebrand door de sleur van het dagelijks leven, kortom de routine heeft jullie relatie deels negatief beïnvloed.

Het is tijd om uit die puinhoop op te staan, jezelf af te stoffen, en terug te keren naar de oorsprong van jullie relatie. Wat heeft jou toen aangetrokken tot je partner?

Neem even de tijd om na te denken over de kwaliteiten die er voor zorgden dat jullie relatie werkte!

 • Gingen jullie graag samen op reis?
 • Hielden jullie van dezelfde boeken en onderwerpen ?
 • Gingen jullie samen sporten?
 • Of konden jullie heel erg goed praten met elkaar ?
 • Beluisterden jullie dezelfde muziek ?
 • Vonden jullie elkaar fysiek aantrekkelijk ?
 • Hadden jullie dezelfde ideeën over familie en kinderen ?
 • Hadden jullie gemeenschappelijke vrienden ?
 • Hadden jullie dezelfde geloofsovertuiging of ideeën ?

Het kunnen heel veel verschillende dingen samen zijn die bepalen waarom twee mensen heel graag bij elkaar zijn, en heel veel dingen samen willen doen. Vooral in het begin van een relatie denk je bijna aan niets anders meer dan aan de persoon waarop je zo verliefd bent.

Aan welke dingen dacht jij zoal, toen jij je ex voor de eerste keer leerde kennen?

Wat het ook was, het was in elk geval datgene wat de fundering voor jullie relatie gelegd heeft. En het is dan ook duidelijk dat het belangrijk is dat je terugkeert naar die dingen.

Het is misschien ook geen slecht idee om al deze zaken eens op te schrijven, zodat je voor jezelf kan verifiëren tot in hoeverre deze elementen in jullie relatie nog aanwezig waren.

Even een woordje over ontrouw

Wanneer er sprake is van bedrog, zijn er een aantal dingen waarover je eens moet nadenken.

Iemand bedriegen gebeurt zelden zomaar. Dit betekent dat er meestal redenen aanwezig waren waardoor je partner teleurgesteld was in jullie relatie, waardoor hij of zij op zoek is gegaan of in verleiding is gekomen door iemand anders.

Anderzijds zijn er inderdaad ook mensen die niet door het leven kunnen gaan met één persoon, en bijgevolg niet genoeg krijgen van één man of één vrouw. Als je partner zo iemand is, heb je een groter probleem en kan je beter de juiste conclusies trekken.

Dit gezegd hebbende…

Wanneer vreemdgaan in jouw relatie plaats heeft gevonden, dan moet je trachten te achterhalen wat de oorzaak zou kunnen geweest zijn, waarom het overspel heeft plaatsgevonden.

Waarom wil je terug naar je ex?

Een ander belangrijk ding is de reden eens te analyseren waarom je terug wil naar dezelfde persoon.

Na een relatiebreuk ervaren we allemaal het gevoel van spijt, maar zijn jou redenen wel concreet genoeg gemotiveerd om terug te keren naar diezelfde partner?

De leugens die wij onszelf wijsmaken

Het kan zijn dat je het wanhopige gevoel hebt om terug samen te kunnen zijn met je ex. Maar stel jezelf eens de vraag, waarom?

In de eerste dagen na de breuk, kan je wel duizenden redenen bedenken waarom je weer terug wil.

 • Ik kan niet leven zonder hem/haar
 • Hij/zij was mijn hele leven
 • Ik zal nooit nog iemand kunnen vinden zoals hij/zij
 • Hij/zij was het beste dat mij ooit is overkomen
 • Ik wil niet alleen zijn
 • Volgende keer zal het wel anders en beter zijn
 • Ik wil alles wat ik daarvoor verkeerd heb gedaan veranderen

Het is volkomen normaal dat je deze gevoelens hebt, maar je moet beseffen dat bovenstaande argumenten totaal niet waar zijn! Jij kan absoluut gelukkig zijn op je eentje of zonder deze persoon.

Zolang je niet begrijpt dat deze argumenten, niets meer zijn dan valse gedachten, zal je ongeacht of jullie wel of niet weer samenkomen een slechte tijd tegemoet gaan. Wanneer je blijft geloven dat je niet zonder je ex partner  kan leven, zal je zowel in deze relatie als ook in een eventuele toekomstige nieuwe relatie problemen blijven hebben.

De waarheid is, dat je zelf overtuigd geraakt dat jij perfect op eigen benen kan staan, en alles alleen best onder controle kan hebben.

Je zal je niet alleen gelukkiger gaan voelen, maar je zal dat ook gaan uitstralen en daardoor aantrekkelijker overkomen naar potentiële geïnteresseerden.

Wanneer de bovenstaande argumenten de enige redenen zijn om terug naar je ex te gaan, moet je toch eens nagaan of je hem/haar echt nodig hebt, of dat je beter terug op zoek gaat naar jezelf en een nieuw leven!

Hier volgt de waarheid

Je gaat niet dood zonder je ex. Als het echt zo zou zijn dat je ex  je hele leven was dan moet je dringend gaan werken aan je eigen leven.

Het kan best zijn dat hij/zij iets waardevols betekende in je leven, maar je kan best nog heel veel andere waardevolle ervaringen tegenkomen in je leven.

Dit klinkt misschien bot, maar soms moet je de harde waarheid kunnen accepteren.

Ontdek wat de juiste redenen zijn

Nu dat we de verkeerde redenen om terug te verzoenen ontkracht hebben, is het tijd om eens te bekijken wat de juiste redenen zouden kunnen zijn om de draad weer op te pakken.

Was het verbreken van de relatie een onbedachtzame beslissing? Voor sommige mensen wordt de beslissing de relatie te verbreken nogal eens impulsief genomen, als gevolg van een specifiek probleem dat zich op het moment zelf voordoet. En niet zozeer voor een probleem dat al de hele relatie lang aansleept.

Misschien heb je tot op heden nog niet geprobeerd om dit specifieke probleem op te lossen. En in dit geval is het niet onverstandig om inderdaad je relatie eens te herzien vooraleer je beslist om alles op te geven; per slot van rekening heb je gedurende je relatie toch wel veel tijd en emoties geïnvesteerd in je partner.

Toen jullie samen waren, was jij dan meestal ook gelukkig?

Veel koppels gooien vaak een duurzame relatie zomaar weg voor één of twee slechte ervaringen. Het is belangrijk te beseffen dat alle relaties up’s en down’s hebben. Wanneer jullie doorgaans toch wel gelukkig waren bij elkaar, dan is het waarschijnlijk de moeite waard om een oplossing te vinden voor die kleinere probleempjes. Als je de perfectie zoekt in een partner, dan ga je meer dan waarschijnlijk uiteindelijk alleen en verbitterd achterblijven, want wij hebben allemaal onze fouten!

Doen jullie over het algemeen dezelfde dingen? Wil jouw ex doorgaans dezelfde dingen die jij wil in het leven?

Zou het voor jou mogelijk zijn om een aantal negatieve dingen van hem haar te kunnen accepteren in ruil voor toegevingen in verband met wat jij in jouw leven wil?

Grote veranderingen realiseren

Het zou wonderbaarlijk zijn indien alles wat we deden, wat een ander niet leuk vond, zomaar ineens konden veranderen. Het zou eveneens miraculeus zijn als je met een magisch gebaar je relatie kon transformeren van een slagveld naar een rozenbed. Maar spijtig genoeg, mensen kunnen niet toveren, en misschien maar goed ook!

Je moet dus ook voor jezelf accepteren dat je bent wie je bent, en dat je niet zomaar ineens een compleet ander persoon kan zijn .

Ja soms brengt het leven met zich mee dat mensen op kleine punten veranderen door ervaringen en dergelijke Maar deze verandering zijn nooit erg groot! Verwacht nooit dat je ex ineens zomaar zal veranderen van de boze heks naar de goed fee!

Her-Evalueer je doelen

Nadat je dit artikel gelezen hebt ben je misschien bang dat de aanleg je niet direct gaat helpen bij het terugkrijgen van je ex. De waarheid is, dat als jij weer samenkomt met je ex, en het brengt je echt tot aan het happy end dat je verwacht, Dan heeft dit liefdesverdriet blog zijn doel niet gemist.

Maar als het verzoenen met je ex, je verdere leven verziekt, je ongelukkig maakt en je terecht komt in een wereld van miserie. Dan is het misschien beter dat je deze keer eens niet krijgt wat je nu wil .

De doelstelling van dit artikel is om je te helpen met een kritisch oog je relatie te evalueren en om je te helpen beslissen of het dit werkelijk is wat jij voor je verdere toekomst wil. En of jouw ex echt de persoon van je dromen is.

Of ben je werkelijk alleen maar bang dat er buiten je ex niemand anders meer is ? Het zou kunnen dat bang zijn voor het onbekende voor jou angstaanjagender is dan de hel van een slecht functionerende relatie.

En dat is ook één van de redenen waarom je moet doorgaan met een maand te wachten vooraleer je terug contact zal opnemen met je ex. Lees daarvoor het belangrijk artikel: “Terug bij je ex? Neem een rustpauze!”

Het stelt je beter in staat om gedurende deze pauze periode helemaal af te koelen, om vervolgens eens goed te kunnen nadenken of je al dan niet terug samen wil zijn, of wil doorgaan met je eigen leven.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG