Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Je Ex Terug Met Behulp Van Topcoach Marjolein (auteursnaam Michelle) vd Berghe!

Nog maar een korte tijd geleden waren jij en je ex zo gelukkig samen dat je je niet kon voorstellen dat hier ooit verandering in zou komen. Tot ineens de dag kwam dat je ex de relatie verbrak. Je bent hier natuurlijk kapot van en snapt er niks van. Je hebt geen zin meer om dingen te ondernemen en wilt het liefst hele dag alleen zijn.

Je ex terugwinnen is de beste optie om over je liefdesverdriet heen te komen. Ook ik ken dit gevoel maar door mijn harde werk heb ik mijn ex weer terug gekregen. En nu ga ik jou helpen om je ex terug te winnen!

Je Ex Terug

Ik weet hoe veel pijn jij hebt van de breuk met je ex, en hoe moeilijk dit voor jou is. Gelukkig heb ik een aantal tips voor je die zeker zullen werken zodat jij weer gelukkig zal worden met jouw grote liefde!

Ten eerste is de beste tip en het beste medicijn tegen liefdesverdriet om afleiding te zoeken. Dit heb je waarschijnlijk al vaker gehoord of gelezen maar dit werkt echt. Je vergeet je ex even voor een tijdje en zo laat je je ex ook even met rust. Dat is namelijk mijn tweede tip. Je ex wil even rust en jij moet je ex dus niet gaan lastig vallen. Zo ontstaat er waarschijnlijk ruzie of irritaties wat niet bevorderlijk is voor jullie relatie. In deze tijd heb jij ook tijd om na te denken over de relatie tussen jou en je ex.

Maak je ex geen verwijten over dat je ex allerlei fouten heeft gemaakt. Kijk ook jezelf eens aan. Je ex hoeft namelijk niet alle schuld te krijgen. Het ligt ook aan jou dat de relatie verbroken is dus wees hierin eerlijk naar jezelf toe. Ook realistisch zijn helpt goed. Verwacht niet dat je ex na een paar dagen alweer bij je terug is, want dit gaat simpelweg niet gebeuren. Denk eraan dat je je ex terug kunt krijgen door er hard voor te werken!

Marjolein (auteursnaam Michelle) vd Berghe kan jou hierbij zeker helpen. Zij is relatiecoach en richt zich vooral op mensen met liefdesverdriet. Je ex terug willen komt namelijk erg vaak voor en hiervoor is zij de aangewezen persoon om jou te helpen. Je kunt gemakkelijk en snel haar boek bestellen op www.liefdesverdriet.nl! Velen gingen jou voor en zijn inmiddels weer bij elkaar.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Hoi Michelle
  Bedankt voor de waardevolle hypnosesessie. Ik voelde met een de dag nadien dat ik anders ging reageren in de samenleving.
  Maar de link naar mijn huiswerk oefeningen kan ik niet openen.
  Kan je dit bekijken aub . Waarvoor dank

  Lieve groet
  Caroline Vanrenterghem Belgie

 2. Beste,

  Hier een speciaal geval….ik dus.
  Ben al 17 jaar tesamen met mijn vrouw.
  Twee jaar geleden ben ik in transitie gegaan.
  Zij was er tegen,echter, ik dacht dat onze liefde alles kon overwinnen.
  Nu echter zit onze relatie op het diepste punt en staat ze klaar om te ertrekken naar een eigen verblijfplaats. Wij hebben ook @ kinderen samen.
  Nu is mijn liefde nog steeds erg groot naar haar toe.
  Hebhaar heel veel pijn gedaan hiermee en dat heeft deze prachtvrouw en moeder niet verdient. Uiteindelijk is het pad van transitie gestopt en ben weer op weg om de man te zijn die eens haar hart veroverde.
  Hoewel deze episode veel verdriet bracht ,langs beide zijden , heeft het mijn besef van verbondenheid alleen maar versterkt en heeft de vrouwelijke kant van mezelf me nu als een mooier persoon geboetseerd. Echter,het lijkt niet genoeg voor haar.
  Ben radeloos.

  1. We zijn nu al een tijdje verder. Hoe is het nu met jou? Hopelijk heb je veel innerlijk werk gedaan om te weten wat echt het beste voor je is.
   Het lijkt me niet gemakkelijk om in transitie te gaan en vervolgens toch weer niet. Hopelijk begrijp je nu beter wie je bent, wat je wilt en wat het beste is voor jou.
   Laat een ander dat nooit voor jou beslissen, ook je partner niet!
   Sterkte met alles en lieve groet,
   Michelle

 3. Bedankt Michelle om terug te antwoorden en voor je advies.Ik weet dat het niet gemakkelijk is om met een workaholic samen te zijn maar ik zie hem echt heel graag!ik zit nog met wat vragen over wat ik het beste kan doen? … Moet ik als nog tot bij hem komen of is dat het domste dat ik nu kan doen? hij kon me al lange tijd niet meer zien. Ik heb hem berichten gestuurd dat ik enorm veel respect voor hem en zijn werk heb en dat hij daar trots op mag zijn… Hij stuurt ook altijd dezelfde emoji= en soms blozende wangen en een smiley… Moet ik hem sturen dat ik hem niks kwalijk neem en dat ik zijn keuze respecteer, en enkel wil dat hij gelukkig is? of zou dat niet slim zijn als ik hem terug wil? moet ik hem zelf blijven sturen, of is het beter dat hij zelf een bericht naar mij stuurt en een tijdje niks meer doe? Bedankt Michelle Evie

 4. Hallo Michelle,ik ben al heel lang verliefd op Peter,hij is een workaholic en heeft nooit veel tijd.Hij heeft al veel gevraagd om bij hem te komen maar omdat hij het zo druk heeft kwam hij nooit eens tot bij mij…. Hij woont ook niet dicht bij mij.Corona en mijn ouders maakten het mij onmogelijk om bij hem te komen,terwijl ik niks liever wil dan bij hem zijn!… Ik ga er aan kapot.En omdat het te pijnlijk was dat ik niet bij hem kon zijn heb ik niet veel naar hem gestuurd op whatsapp,heel dom van mij want nu ben ik hem kwijt aan iemand anders.Zijn gevoelens voor mij waren vermindert omdat hij mij toch nooit kon zien…. En nu heeft hij een relatie,ik ben radeloos! ik zie hem zo graag en wil alleen hem!ik denk elke dag aan niks anders dan Peter dat ik er gek van word! ik heb nog contact met hem op whatsapp maar weet niet wat ik nog moet sturen? ik kan de gedachte dat hij iemand anders heeft niet aan… Ik weet niet meer hoe ik hem terug voor mij kan winnen? ik heb er echt alles voor over, ik hoop dat jij mij kan helpen Michelle? Evie

  1. Beste Evie, lastig om te zeggen in een paar regels wat je precies moet zeggen want ik ken jullie conversaties ook niet tot nu toe. Onthou in ieder geval: als je niet eerst tot jezelf komt, minder geobsedeerd wordt door het idee dat je niks waard bent zonder hem, als hij jou ziet als een verliezer, de vrouw die de schuld legt bij zichzelf, spijt heeft van alles, dan is dat uitermate hoge negatieve energie. Hij zal het niet fijn vinden om die energie te voelen. Kom dus eerst tot rust en accepteer de situatie. Dat is echt het allereerste wat hier nodig is. Leer communiceren op een manier die hij prettig vindt, waardoor hij de meerwaarde gaat zien dat hij beter af is bij jou dan bij die ander. Aan de andere kant wil ik je ook vragen jezelf af te vragen: word ik echt gelukkig van een workaholic die alleen maar denkt aan werken werken en nog eens werken en niet inziet dat het de moeite waard is om te investeren in een relatie? Stel je trouwt met hem en je krijgt 3 kinderen. Voor hem is werk een hoge waarde, maar wat is het voor jou? Straks zit jij thuis op de bank met 3 blerrende kinderen en hij vertelt je geen tijd te hebben voor jou en de kinderen. Dat jij maar moet inzien dat hij ‘goed voor jullie zorgt’ en dat je het daarmee maar moet doen. Zou je nu echt gelukkig worden van die situatie? Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat jullie waarden en normen op 1 lijn liggen. Denk hier eens over na!
   Lieve groet,
   Michelle

 5. Dag Michelle

  Na bijna 11 jaar is er in mijn ogen heel plots een einde gekomen aan onze relatie. Beide spraken we nog openlijk onze kinderwens uit, we waren al een jaar aan het proberen. Twee weken later is het uit en is ze verhuisd. Voor haar blijkbaar een proces dat al langer gaande was en in die laatste week fietste er ook nog een andere kerel doorheen. Dat lijkt nu voorbij maar de relatie is wel gedaan. Ze lijkt vrij resoluut voor een twijfelaar. We hebben nog (iets teveel vanwege praktische zaken) goed contact. Dit is nu 2 maanden geleden, maar nog altijd heeft ze mij geen redenen kunnen geven. ‘Ik weet ook niet wat er gebeurd’ en ‘het gaat zoals het gaat’ zijn haar antwoorden. Ik voel mij inmiddels veel beter, focus me op mijzelf maar geraak niet verder zonder antwoorden. Daarom heb ik met haar een afspraak gemaakt voor meer uitleg. Ik weet niet of ik hier goed aan doe en hoe ik dit moet aanpakken. Ik wil haar zo graag terug maar voel me machteloos…

  1. Beste Peter, excuus voor de late reactie maar ik had eerder helaas geen tijd. Ex partners kunnen vaak geen antwoord geven omdat ze het simpelweg niet weten wat er onbewust allemaal speelt. Hoe gaat het inmiddels? Liefs, Michelle

 6. beste Michelle,

  mijn vriend heeft het een paar dagen geleden uitgemaakt.hij had geen gevoel meer en zei dat het nooit meer goed zou komen. er staan nog planten van hem bij mij. ik heb hem geappt of hij deze nog wil. ik mocht ze houden maar dat wil ik zelf niet. nu heb ik hem gevraagd morgen ze op te komen halen. ik heb uw ebook gelezen en daar staat in dat ik dit beter niet had kunnen doen.
  zal ik tegen hem zeggen dat t toch niet hoeft? of dat hij ze maar eens een keer komt ophalen wanneer hij wilt? of zal ik de planten buiten zetten zodat als hij komt niet de confrontatie met me aan hoeft te gaan? groetjes

 7. Beste Michelle vd Bergh,

  Het is sinds 1 week uit met mijn ex vriend.
  Het is al vaker uitgegaan, omdat hij me te jong vond, en omdat er mensen uit zijn omgeving jaloers waren op ons. We hebben 8 maanden wat gehad. Hij heeft me op alles geblokkeerd behalve sms, en ik heb sinds 2 dagen geen contact meer opgenomen. Hij is 36 en ik 21. De reden van het uitgaan was omdat ik brak als mens, en allerlei aanwijzingen vond dat hij vreemd ging terwijl dat hoogstwaarschijnlijk niet zo was. Wat voor advies heb je voor mij, en bestaat zielsliefde ? Kan ik hem nog terug krijgen ?

  1. Beste Pieter, natuurlijk bestaat zielsliefde. Bedoel je misschien een ‘soulmate’? Lees dan ook dit artikel. Je zegt dat je aanwijzingen vond dat hij vreemd ging. Mag ik aannemen dat je erg jaloers bent? Werk hier dan eerst aan. Jaloezie is rampzalig voor een relatie. Het leeftijdsverschil zal zeker een rol spelen. Hij kan al veel verder zijn dan jij in gedrag en denken. Loop in ieder geval niet achter hem aan. Aan leeftijdsverschil kun je niets doen dan behalve het accepteren. Als hij het niet accepteert, dan zal hij dit met zichzelf eerst moeten uitvechten. Sterkte in ieder geval! Hartelijke groet, Michelle

 8. Beste Michelle,

  4 november is het uit gegaan tussen mij en mijn vrienden. De maand daarvoor hadden we ook al veel discussies en ruzie. Het was een heftige periode waarin zij haar vader en ik mijn oma verloor. Op 11 november hebben we nog gesproken, ik heb haar toen een brief geschreven en zij mij 3 dagen later 1 terug waarin zij zei: laten we allebei aan onze problemen gaan werken, als je net zoveel van mij houd als ik van jou respecteer je nu de rust en spreken we elkaar over een tijdje. Zij gaat 20 december tot eind januari op vakantie en ben bang dat ze niks meer laat horen, zij gaat immers weg dus heeft zich nergens druk om te maken. Ik heb daarentegen een hoop vragen en wil haar heel graag terug. Moet ik haar contacten?

  1. Beste Tim, ik begrijp dat je bang bent dat ze je vergeet. Maak je geen zorgen, iedereen heeft last van angstige gevoelens dat een ex je vergeet. In de eerste plaats vergeet een ex zijn/haar ex-partner niet zo snel (tenzij de relatie voor hem/haar natuurlijk een hel is geweest), ten tweede focus je je nu al op het verkeerde: de angst, en creëer je gedachten dat het nooit meer goed komt. Ze heeft helemaal gelijk als ze zegt “als je net zoveel van mij houd als ik van jou respecteer je nu de rust en spreken we elkaar over een tijdje.“. Vertrouw daar nu maar eerst op. Ga niet passief zitten afwachten, maar ga aan de slag met jezelf. Spreek met haar af eind januari (het beste is dat zij dat doet), en anders neem jij contact met haar op en laat je de beste versie van jezelf zien. Contacteer haar in ieder geval niet! Sterkte met alles en hartelijke groet, Michelle

 9. Hallo Michelle,

  Mijn “vuurproef” komt er binnenkort aan.
  Het is precies een maand geleden sinds het laatste contact met mn ex.
  De tijd heb ik gebruikt om aan mezelf te werken en na te gaan of en wat ik dan terug ( opnieuw) wil.
  Dat is aardig goed gelukt, ik mis haar nog wel maar als het niet gaat …”jammer” , ik gun haar het beste voor zichzelf en mij ook.
  Volgende week maar ff en berichtje sturen om iets af te spreken.

  Gr

 10. Hoi Michelle sinds nu 10 dagen heeft mijn vriendin de relatie met mij verbroken van 2 jaar we hebben alleen nog maar nu via email contact alleen mag ik haar belangrijke informatie mailen we hebben in begin nog gebeld maar ze liet mij weten dat ze niet met mij bezig wil zijn de hele tijd ze haar rust wil hebben dat heb ik ook gerespecteerd ondanks ik haar nog erg mis iedere dag ik wil haar zo graag terug maar zij nu laat merken dat ze niets meer weet hoe of wat ze nog wil en ik begrijp haar kant ook heb borderline dus heb ik het er nu nog meer moeilijk mee ze verwijt mij de hele tijd van alles dat zij tegen mij zegt dat zij geen andere keus meer zag en de relatie heeft verbroken ik weet me op dit moment geen raad meer heb haar alles wat haar hartje begeerde haar gegeven ik wil haar zo graag terug in mijn leven maar weet niet hoe ik haar dat moet duidelijk maken zou jij mij aub advies kunnen geven Michelle heb al veel YouTube filmpjes van jou gekeken en ondanks dat weet ik me nu geen raad meer met mijn ex vriendin help mij aub groetjes Monique

  1. Beste Monique, mijn advies: respecteer haar wens. Als jij steeds maar naar bevrediging zoekt van je eigen verlangen dan zal ze zeker niet voor je openstaan. Focus je dus niet continu op haar. Je riskeert dat je haar nog verder van je afduwt! Sterkte met jezelf! Liefs, Michelle

 11. Beste michelle,
  3 weken geleden maakte mijn ex het uit met mi via de app!Ik was kapot! Hij zei dat er teveel ruzie was en kon de drama er nu niet bij hebben omdat hij nu met een opleiding bezig is. In die drie weken heeft hij mij af en toe een berichtje gestuurd. Dat ging op zoch goed maar ik kreeg een dubvel gevoel hij voegde vrouwen toe op zn insta en ik deed dit met mannen … ook vroeg hij mij waneer ik de spullen kwam halen. Ik had tijd nodig en eigenlijk nog steeds… Maar ik ga ze toch maar halen aanstaande vrijdag … toen ik gisteren aangaf dat ik de spullen graag wilde ophalen reageerde hij ineens heel kortaf en vlak daarna had hij al onze foto’s van Instagram verwijderd.. . Doe ik hier goed aan?

  1. Beste Angella, volgens mij had je me hierover ook via de mail benaderd toch? In ieder geval zie ik hier kinderlijke spelletjes en dat past niet bij een volwassen relatie. Laat je niet verleiden hierin mee te gaan. Sterkte met alles! Liefs, Michelle

 12. Hoi michelle ik en mijn vriendin zijn gisteren uit elkaar gegaan en we hebben en kind. Ik wil er alles aan doen om haar terug te krijgen en mijn gezinnetje weer te herstellen. Wat kan ik doen, zou u mij alstublieft kunnen helpen? Mvg Jordy

 13. Hallo Michelle.
  Je boek vandaag gedownload en hem druk aan het lezen. Sinds een week is het uit tussen mij en mijn vriend. Heb hem vorige week zelf gezegd dat ik hem had geblokkeerd op alles natuurlijk de bekende spijt betuigingen, het ja en nee spelletje en de haat liefde reacties, hierbij zei hij op een wat onschuldige manier vrienden te willen blijven (voor mij een teken dat hij er spijt van heeft).. Ook heeft hij als reden gezegd dat zijn liefde over is, het niet gaat werken etc etc.. Ben nu toe aan mijn zelf ontplooiing en van plan om over twee weken een brief naar hem te sturen. Inmiddels hem gedeblokkeerd als hij dan wel contact wilt opnemen, kan ik jou tips toepassen :)! Ik hoop zo dat dit gaat werken want ben wel de liefste man ooit in mijn leven kwijt geraakt, en kom nu achter veel dingen waar ik nooit achter was gekomen…

 14. beste michelle,
  ik heb een ander probleem,namelijk mijn man zit in een midlifecrisis en heeft alles inc mij opgegeven terwijl er tussen ons geen strubbelingen waren…zomaar ineens na 7jaar.
  is er in deze situatie kans op slagen?
  grtjes titske

  1. Beste Titske, er is altijd kans op slagen. Het gaat erom hoe JIJ ermee omgaat. Ik zou zeggen ga over het onderwerp lezen, toon begrip voor je man, handel liefdevol en heb vooral geduld. Bedenk ook goed voor jezelf wat JIJ tenslotte wilt en waar je grenzen liggen. Veel sterkte met alles! Hartelijke groet, Michelle

 15. we zijn al 2 weken uiteen, en hij negeert me sindsdien,kan alleen sms want zie hem niet meer, dus die truc van jaloers maken lukt niet, en hij heeft ook geen fb enz, dus foto’s lukt ook niet. probeer hem nu een tijdje met rust te laten zijn nog maar 3 dagen verder. het is moeilijk.hij negeert mijn smsjes, wil hem echt terug.

  1. Beste Ineke, stop met het sturen van smsjes, zeker als het nog maar 2 weken geleden is dat jullie uit elkaar zijn! Hartelijke groet, Michelle

  2. Volhouden Ineke en blijf niet gefocused op hem. Vanuit die houding hervind je de kracht en het geloof weer in jezelf! Veel sterkte en hartelijke groet, Michelle

 16. Mijn naam is Sinan het is 5 weken geleden dat mijn vriendin mij heeft verlaten in de afgelopen paar weken hield ze afstand van mij en ik begreep maar niet wat er aan de hand was. Dit is de tweede keer dat ik iemand kwijt raak die veel voor mij betekent eerst was het mijn beste vriend die zelfmoord heeft gepleegd en nu mijn vriendin ik ga der vanuit dat zij mij beschuldigt van bepaalde dingen die niet zijn gebeurd en ze hier niet over kan praten met mij en dat dit komt door haar vriendin die ons uit elkaar wou en het is gelukt ik heb dit niet kunnen bewijzen en mijn vriendin gelooft mij niet ik weet niet meer wat ik moet doen

  Mvg sinan

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG