4

Je Ex Terug Met Deze 3 Bewezen Psychologische Trucs! (VIDEO)

In onderstaande video geeft Michelle vd Berghe je 3 krachtige psychologische trucjes om je ex terug te winnen!

Zijn er psychologische trucs om je ex terug te winnen?

Vandaag ga ik het hebben over de vraag die mij vaak word gesteld “zijn er psychologische trucs om je ex terug te krijgen of te beïnvloeden. Mijn antwoord is ‘ja, er zijn zeker wel manieren om je ex psychologisch te beinvloeden zodat hij of zij meer open kan staan om met jou te communiceren. Dit is natuurlijk vooral handig als je ex negatieve gevoelens heeft over jou of als je hebt gemerkt dat er bepaalde spanningen zijn in de communicatie.

Ik wil hier nog wel even bij zeggen dat het woord psychologische truukjes overigens wel gauw geassocieerd wordt met negativiteit. Maar ik wil hierover zeggen dat het er niet om gaat om je ex negatief te beinvloeden maar wel zodanig dat hij of zij meer open zal staan om naar je te luisteren en ook ontspannen kan zijn in jouw aanwezigheid. Dus het doel is natuurlijk alleen maar positief.

Na de relatiebreuk kun je het gevoel hebben dat er een enorm gat is ontstaan tussen jou en je ex, terwijl je misschien een paar weken daarvoor nog lieve woordjes kreeg te horen en alles koek en ei was. Maar nu je ex het heeft uitgemaakt voel je iedere keer als je met hem of haar praat dat er een zekere spanning is ontstaan.

Om die spanning enigszins te breken ga ik je hier 3 tips geven die komen vanuit het neurolinguistisch programmeren ofwel NLP. Het zijn technieken die ik in de afgelopen jaar ook heb aangeleerd door er veel over te lezen en ze vervolgens ook toe te passen in de praktijk. Mijn ervaringen met NLP zijn dan ook heel positief.

TIP 1: Synchroniseer je fysieke en verbale gedrag met die van je ex

De allereerste tip die ik je wil geven komt uit de NLP (neurolinguistisch programmeren) en gaat over het synchroniseren van je fysieke en verbale gedrag met die van je ex. Met andere woorden je past als het ware je eigen fysieke en verbale gedrag aan op die van je ex met als doel je ex op zijn of haar gemak te stellen. Het is eigenlijk een heel natuurlijk iets.
Ga bijv. eens een leuk koppel observeren die in een café met elkaar zit te praten dan zul je ontdekken dat ze vaak hetzelfde nonverbale gedrag laten zien. Dit gebeurt vaak onbewust.

Dus de een neemt dat gedrag van de ander over op een automatische en natuurlijke wijze, en nu je dit dus weet kun je dat gedrag beter observeren en er ook iets mee doen. Dus probeer nu op hetzelfde niveau als je ex te communiceren, zowel nonverbaal als verbaal. Maar als we het hebben over het nonverbale dan komt het er in feite op neer dat je dat gedrag van je ex als het ware overneemt.

Om je een voorbeeld te geven, je ex zit tegenover je en leunt bijv. met 1 arm op een tafel, bijv. op deze manier…….ga dan ontspannen tegenover hem of haar zitten en doe hetzelfde. Want weet je, instinctief gezien vinden mensen het maar wat fijn om bepaalde herkenningspunten van hun eigen gedrag in het gedrag van die ander te zien.

Een ander voorbeeld is bijv. wanneer je in een sollicitatiegesprek zit en je werkgever zit met zijn of haar armen gekruist ernstig naar je te kijken. Jij zit dan tegenover hem heftig te praten en te gebaren. Communicatief gezien zitten jullie dan niet op hetzelfde niveau en ontstaat er een zeker spanningsveld vanwege deze verschillen.
De werkgever zal zich dan sowieso sterker voelen als jij wel op een heel andere manier probeert te overtuigen door bijv. niet naar hem te kijken, veel gebaren gebruikt en ook op een ander stemniveau praat. Je kunt je dan eigenlijk ook niet echt comfortabel voelen.

Dus als je ex bijv. met zijn handen gevouwen tegen je praat en die handen liggen lekker losjes en ontspannen op tafel, ga dan ook op deze manier tegenover hem of haar zitten. Je kunt dus ook zeggen dat je dat gedrag in enig opzicht spiegelt met dat van jou. Maar overdrijf natuurlijk niet he, je gaat bijv. niet als je ex zijn of haar vinger in de neus steekt ook jouw vinger in je neus steken, of als je ex zich op het hoofd krabt ga je dat ook niet na-apen natuurlijk. Het moet uiteraard wel op een natuurlijke manier overkomen.

TIP 2: Kies de juiste woorden

De tweede tip betreft de verbale communicatie. Hier gaat het erom dat als je ex bepaalde woorden gebruikt, jij die ook kunt gebruiken. Om je een vb te geven: weet je nog hoe we toen samen in Parijs waren, dat was zo’n geweldige ervaring”. Jij kan dan bijv. zeggen ‘ja dat was inderdaad een geweldige ervaring’ . dit is natuurlijk een simpel voorbeeld maar door een dergelijk taalgebruik te hanteren zal je ex zich veel sneller begrepen voelen en zich zeker ook veel meer op zijn of haar gemak.
Ik vertrouw erop dat jij nu wel weet wat je hiermee kunt wat je eigen situatie betreft.

En de laatste tip om psychologische truukjes te gebruiken om je ex terug te winnen betreft het letten op de intonatie van de stem en de ademhaling. Praat je ex zachtjes, ga dan zeker niet een hardere stem opzetten, en andersom ook niet.
Misschien vind je het moeilijk erachter te komen hoe je gesprekspartner ademhaalt maar let dan goed op de gezichtsuitdrukking die je veel informatie kan geven over hoe je ez zich voelt.

Klik hier om een reactie achter te laten 4 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG