• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Je ex terug na een rebound relatie? Ontdek het hier!

Wil je je ex terug na een rebound relatie? Het kan erg verwarrend zijn hoe je na een relatiebreuk met je ex moet omgaan.

Je bent gewend om je grote liefde dag en nacht te kunnen bereiken. Nu is dat niet meer gepast. Het idee dat je ex een relatie krijgt met een ander geeft jou een vreselijk gevoel.

Via andere mensen heb je wellicht gehoord dat je ex weer uitgaat en daar word je erg verdrietig gaan.

Jij denkt er over om ook met andere mensen te flirten en weet eigenlijk niet of dat wel verstandig is. Krijg je je ex zo nog wel terug? Je ex kan namelijk heel erg boos worden, denken dat je snel een andere relatie aangaat omdat je ‘toch niet alleen kunt zijn’.

Je riskeert ook nog eens dat je zijn/haar vertrouwen volledig kwijt raakt.

Je ex terug na een rebound relatie

Als je inmiddels na de relatiebreuk uitgaat en snel een ander hebt, dan kun je er op rekenen dan de buitenwereld zal zeggen dat het gaat om een rebound relatie. Hetzelfde geldt voor je ex.

Als jij dit artikel leest omdat je ex alweer snel een ander heeft na de breuk, vraag je je wellicht af of die nieuwe relatie van je ex stand zal houden.

Maar de vraag kunnen we ook omdraaien: stel dat jij je ex had gedumpt en nu alweer aan het daten bent geslagen met een nieuwe lover. Weet jij in de eerste weken of die nieuwe relatie toekomst zal hebben? Natuurlijk niet.

Hetzelfde geldt dus voor je ex.

Het is in ieder geval een feit dat als je zo snel na de breuk alweer een ander hebt, dit nooit een goed teken is. Sommige mensen kunnen nu eenmaal slecht tegen het idee om weer vrijgezel te zijn. Sterker nog: ze zijn ongelooflijk bang dat ze alleen achter zullen blijven.

Dat je je eenzaam voelt na een relatiebreuk is heel normaal. Je hoeft er dan ook niet bang voor te zijn. Het is een periode waar je doorheen moet en vaak is het ook een hele leerzame periode.

Door een rebound relatie aan te gaan, schuif je je verdriet even weg, terwijl je diep van binnen eigenlijk ontzettend verdrietig bent. Maar om je liefdesverdriet goed te kunnen verwerken heb je echt geen reboundrelatie nodig. In tegendeel zelfs: het maakt de pijn en het verdriet alleen maar erger!

Bovendien is het lastig om je ex terug te krijgen als je in een andere relatie zit. Daarbij doe je een derde persoon pijn. Dit is niet eerlijk tegenover hem of haar.

Wees dus eerlijk tegen jezelf en je rebound en stop de relatie als je nog gevoelens hebt voor je ex. Jij zou het ook verschrikkelijk vinden als je ex een nieuwe partner zou krijgen. Je verliest daardoor hoop en motivatie om aan jullie relatie te werken. Dit zijn juist aspecten die nu erg belangrijk zijn.

Iets wat je van je rebound relatie hebt geleerd, is welke eigenschappen van je ex je heel erg mist. Maak een lijstje met alle goede en slechte kanten van jullie relatie. Bij alle slechte kanten moet je bedenken of je die nadelen ook in andere relaties tegen zou komen.

Wanneer dat het geval is, moet er zeker een manier zijn voor jullie om daar uit te komen. Snel een nieuwe relatie aangaan heeft dus geen enkele zin en wordt ook altijd afgeraden.

Je rebound relatie die je doet herinneren aan je ex

Er zijn natuurlijk ook wel voordelen van een reboundrelatie na de breuk. Je leert namelijk de persoonlijke kwaliteiten inzien van je ex.

Niet alleen de goede, ook de slechte. Iedereen die na de relatiebreuk al snel weer een nieuwe relatie aangaat, zal automatisch de nieuwe liefde vergelijken met de vorige.

Dat kan zowel positief als negatief uitpakken natuurlijk.

je ex terug na een reboundrelatie

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter, dat als je afstand van iemand neemt, de positieve eigenschappen het best beklijven. De negatieve eigenschappen worden vaak sneller vergeten.

Dat kan zowel positief als negatief uitpakken natuurlijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter, dat als je afstand van iemand neemt, de positieve eigenschappen het best beklijven. De negatieve eigenschappen worden vaak sneller vergeten.

Wanneer jij dit leest, terwijl je gedumpt bent door je ex, is dit natuurlijk goed nieuws.

Heeft je ex al snel weer een ander, kopieer dan niet dit gedrag maar geef het goede voorbeeld. Neem afstand en laat zien dat je niet wegkwijnt omdat je ex zijn/haar hart alweer heeft verpand aan een ander.

Je ex neemt contact met je op

Wanneer je ex op een bepaald moment weer contact met je opneemt, ondanks dat hij/zij een reboundrelatie heeft, is het belangrijk dat je ex weet dat je vrijgezel bent. Dit zal natuurlijk niet zo moeten gaan:

“Hey, waarom doe je mij dit aan om al zo snel weer een ander te hebben? Weet je wel hoeveel ik je mis. Ik kan niet zonder je. Je bent de enige voor me. Please please kom terug!”

Beter is om helmaal niet over de reboundrelatie van je ex te beginnen.  Zorg er in ieder geval dat je ex een goede indruk van je krijgt en dat je ondanks het feit dat je nog geen nieuwe vriend(in) hebt het prima met je gaat.

Sluit het gesprek af met “Sorry, ik moet je nu helaas laten want ik ben vanavond uitgenodigd op een feestje, maar ik bel je vroeg of laat nog wel”.

Op die manier weet je ex dat je niet (zoals hij/zij) een ander hebt, dat je niet zit weg te kwijnen van verdriet. Bovendien geef je aan met ‘vroeg of laat’ dat je geen verwachtingen hebt dat je ex je vraagt om eens af te spreken.

Begeleiding bij het terugwinnen van je ex

Het is in veel gevallen niet gemakkelijk om weer terug te komen bij je ex na een reboundrelatie. Of jij nu degene bent die in een reboundrelatie zat of je ex maakt niet uit.

Je hebt sowieso het vertrouwen verloren van je ex als jij de persoon bent die alweer zo snel een ander heeft.

Als je echt je ex terug wilt winnen dan zou ik je eerst willen adviseren om te leren een tijdje vrijgezel te blijven en je ex te laten zien dat je op eigen benen kunt staan. Op die manier zul je veel gemakkelijker het vertrouwen van je ex terug kunnen winnen.

Als je het lastig vindt om te bepalen wat je het beste kunt doen als het gaat om het terugwinnen van je ex na een reboundrelatie, dan is wellicht begeleiding iets voor je in de vorm van een coachingsprogramma of een persoonlijk gesprek.

Je kunt je natuurlijk ook eerst nog inschrijven voor de gratis ex terugwinnen training, of je kunt ook de ex terugwinnen kansentest doen om je kansen te testen om je ex terug te winnen na een relatiebreuk. Nadat je de test hebt gedaan ontvang je tips die op maat zijn voor jouw situatie.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG