8

Je ex terugkrijgen coach

Je ex terugkrijgen coach : een stukje geschiedenis

Waar vind je een ‘Je ex terugkrijgen coach?’ die liggen niet voor het oprapen, toch? Zo’n 10 jaar geleden bestond er nog helemaal geen ‘ex terug coach’. Op het moment dat een koppel besloot uit elkaar te gaan was de volgende logische stap dan ook meteen de scheiding aanvragen, of het inlassen van een break. Vervolgens zat er niets anders op dan te dealen met het verdriet om je ex. Had je op dat moment veel lieve vrienden om je heen of familieleden om je te helpen je verdriet te verwerken dan had je geluk. Deze vrienden en familieleden konden slechts 1 goede raad geven: zo snel mogelijk je ex vergeten door leuke dingen te ondernemen en verder te gaan met je leven.

Het verlangen om je ex terug te winnen  bestond uiteraard vroeger ook, maar vrienden, familieleden en kennissen hadden (en hebben overigens nog steeds) vaak geen zin om naar al die verdrietige verhalen te luisteren. Het enige wat je toen kon doen was aankloppen bij een psycholoog. Dat kan uiteraard nog steeds (zorg er wel voor dat je een dikke portemonnee hebt). Sinds enige jaren is het beroep van coach steeds populairder geworden. Er komen steeds meer instituten die hiervoor opleidingen aanbieden. Tegenwoordig vind je dus namen als lovecoach, versiercoach, lifecoach, liefdesverdrietcoach en ja, dus ook een ‘je ex terugkrijgen coach’. Op de website Liefdesverdriet.nl geven we hulp aan mensen om hun liefdesverdriet te verwerken of hun ex terug te winnen, maar ook bieden we hulp om scheidingen en relatiebreuken te voorkomen.

Waarom een ‘je ex terugkrijgen coach’ zo waardevol is

Op het moment dat iemand zijn of haar geliefde verliest, is die persoon vaak niet in staat om alles in het juiste perspectief te zien. Met andere woorden: alle handelingen zijn gebaseerd of komen voort vanuit emotie en impulsies. Een ex terug coach kan je dus helpen en begeleiden om de juiste acties op het juiste moment in te zetten. Daarnaast kan een ex terug coach je helpen om meer inzicht te krijgen in de vraag of het wel verstandig is om je ex terug te krijgen.

Hier op Liefdesverdriet.nl komen er dagelijks zoveel emails binnen met verhalen van mensen die hun ex kwijt zijn. Sommige verhalen zijn echt intens verdrietig. Zoals de mail van Janny (haar naam hebben we even bewust maar veranderd). Ze schreef ons:

Beste Michelle,

Het is nogal een ingewikkelde situatie. Het zit namelijk zo : ik ben 28 weken zwanger en mijn vriend heeft mij sinds 2 weken in de steek gelaten. De baby was niet gepland en lag bij hem soms ook moeilijk. De ene moment zag hij dat zitten, het andere moment weer niet. We hadden reeds een relatie van 1 jaar wat nog niet zo lang is met veel ups en downs, ik bedoel daarmee.. dat het financieel niet makkelijk ging en zijn beste vrienden konden mij moeilijk accepteren, daardoor hingen er heel wat spanningen in onze relatie maar onze liefde was er wel oprecht voor elkaar nochtans dat gevoel had ik toch.

Nu heeft mijn ex sinds een week iemand anders waar hij totaal door verblind is, ik ben als een vuilniszak aan de deur gezet, zo voel ik mij nochtans . Die nieuwe vlam van mijn ex wordt wel geaccepteerd door zijn vrienden. Hij belde me op om te zeggen dat er iemand anders in zijn leven was en van de ene op de andere dag heb ik niets meer van hem gehoord. Ik probeer je raad op te volgen door ook niets van mij te laten horen wat niet makkelijk is in mijn situatie maar nu mis ik hem enorm want ik zie hem ondanks dit nog altijd graag en met dat kindje op komst maakt dit er zeker niet gemakkelijker op. Ik voel me zo leeg en Ik heb het gevoel dat het volledig over is en ik hem niet meer terug kan winnen, weet jij enige raad voor mij?

Uiteraard is dit een trieste situatie. Uit het verhaal van Janny blijkt dat niet alleen haar ex vriend gevangen is geraakt door zijn euforische gevoelens voor zijn nieuwe vriendin. Ook Janny is verblind door haar verliefdheid. Hoogstwaarschijnlijk heeft dat te maken met haar zwangerschap en de gedachte dat ze het kind draagt van de man waar ze ooit verliefd op was geraakt. Het is duidelijk dat Janny de situatie niet meer in het juiste perspectief kan zien en dus op zoek ging naar een ‘je ex terugkrijgen coach’ en derhalve op de website van Liefdesverdriet.nl terecht kwam. Immers op deze website staan inmiddels al bijna 700 artikelen waarvan de meeste tips bevatten over hoe je je ex terug kunt krijgen, dus ja, uiteraard wel logisch….

De Juiste Toepassing Van De Rol Als Een Je Ex Terugkrijgen Coach

Ik wist gewoon dat het hier geheel misplaatst zou zijn als ik haar zou helpen om haar ex vriend terug te winnen.  Ik besloot dus af te zien van mijn rol als ex terug coach en op te treden als coach om haar liefdesverdriet te verwerken om zodoende haar te kunnen helpen meer inzicht te krijgen in de situatie. Dit is wat ik haar terugschreef:

Beste Janny, Wat een trieste situatie en wat een – grofweg gezegd – ‘rotstreek’ van je ex. Je zegt dat je hem mist, maar ik wil je 1 goede raad geven: denk alsjeblieft goed na over wat je hier zegt. Je hebt een man nodig die wel de zorg, aandacht en liefde kan geven aan zijn kind/vrouw, een man met verantwoordelijkheidsgevoel. Jouw ex wil wel de lusten maar niet de lasten. Hij zet je zomaar aan de kant. Dat belooft wat voor de toekomst! Hoe zie jij je toekomst dan eigenlijk met zo’n man die vlucht voor zijn verantwoordelijkheden?
Zou je niet gelukkiger zijn met een man die wel zorgzaam is, en echt voor jou en je ongeboren kind door het vuur gaat? Je hebt dat echt helemaal zelf in de hand. Als ik jou was zou ik hem flink de waarheid vertellen. Hij zal straks natuurlijk wel contact met je op moeten nemen, immers hij wordt vader! Als je merkt dat hij straks niet eens naar zijn kind wil omkijken, dan is hij jou en je kindje echt niet waard. Ik weet hoe moeilijk het is om dit allemaal onder ogen te moeten zien, maar ik ga je geen leugens vertellen en wil je ook niet als coach helpen om je ex terug te krijgen. Het is namelijk heel goed mogelijk dat dat wel lukt, alleen als hij terug is, wat dan? Wat als je nog voor grotere problemen in je leven komt te staan? Denk je dat hij er dan voor je zal zijn?Helaas kan ik je  niet helpen als ex terug coach maar wel kan ik je helpen om over je liefdesverdriet heen te komen en met de situatie om te gaan. Beloof me 1 ding: kom alsjeblieft voor jezelf op! Je bent het waard om bemind te worden

Het moge dus duidelijk zijn dat ik mijn expertise als relatie- ex terug coach niet altijd kan/mag en vooral ook wil inzetten. Dat hangt helemaal af van de situatie. Wil je weten wat ik voor je kan doen? Laat het me dan weten door je hier in te schrijven, bijvoorbeeld op deze pagina.
Klik hier om een reactie achter te laten 8 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG