Na het einde van een relatie is de kans groot dat je met een wanhopig gevoel achter blijft. Je hebt het moeilijk om de draad van je leven weer op te pikken en opnieuw te geloven in de liefde. Je dacht dat je relatie er één voor altijd was en dat jullie op weg waren om samen een fantastische toekomst uit te bouwen. Toch liep het mis en gingen jullie plots uit mekaar. Maar er is altijd hoop: wil je je ex terugkrijgen, dan kunnen deze tips je helpen.

Waarom liep het verkeerd?

Als je een stabiele relatie hebt, dan hangt je leven vast aan een soort van ingestelde routine. Als je uiteen gaat, valt dit allemaal weg en sta je er plots alleen voor. Hoe alles zo gelopen is, kan je analyseren aan de hand van jullie verleden samen. Kijk vooral hoe je emoties doorheen de tijd geëvolueerd zijn en wat er aan jullie veranderd is. Zijn jullie koeler geworden tegenover mekaar, of minder aanhankelijk en affectief?

Ook al heb je het emotioneel zwaar, laat je niet zomaar van de kaart brengen door liefdesverdriet. Na enkele dagen treuren om wat verloren lijkt gegaan, is het tijd om te gaan denken aan de oorzaken daarvan. De hand in eigen boezem steken kan je het best als je eerlijk en oprecht bent. Ga na wat je beter had kunnen doen en waar je de plank hebt misgeslagen. Vraag jezelf af of je ex wel voldoende steun en liefde van je heeft gekregen.

Maar de liefde is altijd een kwestie van twee betrokken partijen, dus ook de positie van je ex moet grondig bekeken worden. Heeft je ex voldoende rekening gehouden met jouw karakter en eigenschappen? En nam je ex voldoende initiatief om samen voor de relatie te vechten? In een relatie kan je natuurlijk niet allebei alleen je eigen ding doen, maar moet je als een goed functionerend team optreden.

Je ex terugkrijgen dankzij een positieve houding

Besef je wat de oorzaken zijn van de breuk, probeer dan opnieuw aan de toekomst te denken. Om een nieuwe start te kunnen nemen moet je het verleden achter je kunnen laten. Laat je ego aan de kant en wees verzoenend om je ex terug te winnen. Stel je meegaand en begripvol op zodat je ex kan merken dat je het meent. Wil je je ex terugkrijgen, dan moeten de conflicten uit het verleden natuurlijk wel vergeten en vergeven worden.

Maar forceer de dingen niet nodeloos en geef je ex de tijd om aan het idee van een nieuwe doorstart te wennen. Beide partners moeten immers door een periode van reflectie gaan om te kunnen kiezen voor een vervolg van de relatie. Een open gesprek met je ex kan een goed begin zijn om weer vertrouwelijk met mekaar om te gaan. Als jullie beiden duidelijk maken hoe jullie de toekomst samen zien dan is er weer hoop. Een goede communicatie en een oprechte houding tegenover jullie gevoelens zijn hierbij cruciaal.

Tegelijk is het verstandig om sociaal actief te blijven om afleiding te hebben. Wil je je ex terugkrijgen, dan moet je niet in je eentje thuis zitten blijven kniezen. Je ex zal dan kunnen zien dat je positief ingesteld blijft en dat je je niet opsluit in je liefdesverdriet. Je ex kan op die manier weer meer geïnteresseerd in je raken en zo kan er stilaan weer een aantrekking in het liefdesspel ontstaan. Als jullie alles kunnen uitpraten is er een verzoening mogelijk en dan kan het vuur van de liefde opnieuw in jullie ontbranden.

Je Ex Terugkrijgen Dankzij Een Positieve Houding by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties