JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Je Ex TerugwinnenIn dit artikel ga ik je uitleggen hoe je de vonken van passie en verlangen bij je ex kunt heractiveren. Hoe ga je nu na deze onderbreking, opnieuw beginnen aan je relatie?  In feite door terug te gaan naar de prille fase van aantrekkingskracht en romantiek in jullie relatie. Je moet het gevoel terug opwekken van vertrouwen en verlangen.

Wie zou jou het meest aantrekken? Iemand met een verzorgd voorkomen? Of iemand die zich helemaal niets aantrekt over hoe hij of zij eruitziet, slordig en onverzorgd? En nee je hoeft er echt helemaal niet uit te zien als een filmster om aantrekkelijk bevonden te worden!

Maar je moet wel een beetje tijd steken in je verzorging en je uiterlijk. En het gaat er helemaal niet over om de mooiste persoon te worden die er is, maar om het beste te zijn wat je kan zijn!

Dat kan misschien niet zo eenvoudig zijn wanneer je jezelf best wel rot voelt na de breuk. Maar een aantal simpele stappen kunnen er voor zorgen dat je geest weer gezond gaat functioneren.

Het zal wel niet makkelijk zijn om jezelf nu extra goed te gaan verzorgen. Maar als je terug aantrekkelijk wil zijn voor je ex, dan is dit toch wel een eerste cruciale stap waarmee je moet beginnen. Wanneer je jezelf verzorgd en netjes maakt dan straal je iets uit wat niemand kan zien maar wel kan voelen.

Het is als een magnetische kracht die goede mensen aantrekt, en ze naar jou laat komen. En dat is ook essentieel om je ex te kunnen herwinnen!

Er is ook nog een andere krachtige en psychologische reden om eventueel je look of tenminste een deel ervan ook te veranderen.

Denk eens even terug in de tijd. Hoe heeft je ex jou leren kennen? Hoe zag je eruit? Droeg je bv. een maatpak en nu alleen maar slobbertruien , trainingspakken enz…

Of misschien net omgekeerd? Welke geur, parfum en afftershave gebruikte je toen?

Hoe was je manier van praten en omgang? Was je vroeger een grapjas – optimist en nu eerder een zeurpiet? Wat is de essentie hiervan?

Wel ik geef je een eenvoudige reden. Kan jij je bv. nog een geur voorstellen die krachtige herinneringen bij je oproept? Goede of Slechte?

Voor vele mensen is bv. de geur van vers gebakken wafels, een geur die hun terugbrengt bij hun kindertijd. Mensen linken heel dikwijls emoties uit het verleden aan bv. geluiden (denk aan muziek), of bepaalde geuren, en ook dingen die ze visueel waarnamen.

Aan het begin van een relatie bestaat er nog geen link bij hetgeen men waarneemt aan geur, geluid, of wat men ziet. Hetzij dat de persoon je aan iemand anders laat vrouw met liefdesverdrietdenken die eerder had ontmoet. Wanneer de relatie goede gevoelens teweegbrengt, dan zijn daar onlosmakelijk geuren en geluiden en visuele waarnemingen mee verbonden die deze goed gevoelens levend houden. En aan het begin van een relatie zijn deze vaak heel typisch.

Na de tijd vervaagt het allemaal wel, maar het verdwijnt nooit! En als er een moment in je latere leven komt waarmee je terug geconfronteerd word met bv. een specifiek liedje, een specifieke geur of geluid, dan ga je onmiddellijk terug herinnerd worden aan dat bepaalde gevoel dat daar toen bij hoorde!

Tracht zoveel mogelijk dingen van toen te hernemen, door bv. terug dezelfde aftershave van toen te gebruiken, en of je kledingstijl te veranderen. Het zijn allemaal kleine dingen die aanzet geven tot het terug oproepen herinneringen aan de leuke en betere tijden uit jullie relatie!

Begin met je lichaam

Het eenvoudigste is om reeds te beginnen met je eigen fysieke lichaam te verzorgen. Wanneer je lichaam gezond en verzorgd is, krijg je al meteen veel meer energie. En dat helpt je bijgevolg ook om mentaal ook sterker te worden.

Zo meteen na een scheiding geraak je wellicht gemakkelijker in de verleiding om niets anders meer te willen doen dan fastfood te eten en volledige dagen in je bed te blijven liggen. Of je hebt reeds een tijd achter de rug van slecht kunnen slapen en niets kunnen eten. Echter niets van deze dingen zal je helpen om je ex terug te kunnen krijgen. Integendeel!

Als je resultaten wil, dan zal je moeten vechten tegen deze instincten en verleidingen.

Begin met bewegen

De eerste stap om je lichaam terug in conditie te krijgen is beginnen met bewegen. Dat betekent dus “oefenen!”

Het is de bedoeling dat je in een routine terechtkomt van ongeveer 30-45 minuten elke dag. Als je bv. al reeds lid was van een sportclub, begin dan met er terug gebruik van te maken. In andere gevallen zijn er heus een hele hoop dingen die je kan doen zonder dat je daar veel geld of één of andere uitrusting voor hoeft te hebben.

Activiteiten die je makkelijk in je eentje zou kunnen doen :

 • Wandelen
 • Joggen
 • lopen
 • Fietsen
 • Zwemmen

Door deze activiteiten te doen, gaat je hartslag sneller gaan en je gaat zweten, en dat is een geweldige manier om je stemming te verbeteren. Wanneer je sport dan gaat je lichaam endorfine aanmaken, dat is een soort natuurlijke pijnstiller en die zorgt er meteen ook voor dat je jezelf beter voelt!

Weer ander oefeningen zijn dan weer goed om te relaxen en meer kracht te krijgen:

yoga

 • Yoga
 • Tai Chi
 • Gewichtheffen
 • Stretchen

Wanneer je een vriend(in) hebt, of je vindt iemand om samen te sporten, dan kan dit ook een geweldige ondersteuning zijn om blijven vol te houden. Er zijn ongetwijfeld veel dingen die je samen met iemand kunt doen zoals:

 • Fietsen
 • Squash
 • Tennis
 • Joggen
 • Wandelen enz…

Voeding – Je bent wat je eet !

“Liefdesverdriet voeding ” omvat één of meer van volgende dingen :

 • ijsjes
 • Koeken
 • Chocolade
 • Fastfood
 • Chips

Komt je dit bekend voor? Dit soort voeding geeft je misschien een tijdelijk comfortabel gevoel. Maar uiteindelijk krijg je er een nog meer down gevoel van en je gaat je nog slechter voelen. Anderzijds, als je gezonde voeding nuttigt zal je een beter gevoel ervaren en meer energie krijgen!

Veel mensen streven er naar om gezond te willen eten, maar weten niet precies wat gezonde voeding eigenlijk inhoud. In dit gedeelte gaan we even in op gezond eten, zodat je de energie krijgt die je nodig hebt om terug te keren naar je ex. Je zal tevens ook aantrekkelijker worden voor andere mensen, gewoon omdat je jezelf beter in je vel gaat voelen. En vooraleer je onmiddellijk naar een fitnesscenter wil vertrekken…

Je hoeft nu echt geen geld over de balk te gooien of een dieetprogramma te gaan volgen om je beter te gaan voelen. Dit is echt geen noodzaak om je straks beter te gaan voelen. lees maar even verder.

Proteïnen

Door Proteïnen te eten krijgen je spieren en je hersenen extra brandstof. Eten waarin Proteïnen zit zijn bv.:

 • Biefstuk -Kip -Kalkoen
 • Varkensvlees -Eieren -Bonen
 • Melk -Kaas -Noten

Let wel op ! Beperk het eten van rood vlees tot maximaal 1x per week !

Proteïnen nuttigen met een laag vetgehalte zoals bv. melk, kan weldadig zijn. En het vet dat je verkrijgt door noten te eten is dan weer goed voor je hart en algemene gezondheid!

Fruit en groenten

gezonde voedingTerwijl je lichaam nood heeft aan proteïnen voor het verstevigen van je spieren, heeft het ook nood aan vezels en vitaminen. Die haal je in de eerste plaats uit fruit en groenten. Het zijn de beste geschenken die je voor je lichaam van de natuur die je kan krijgen. Fruit en groenten geven je maaltijd kleur. En hoe kleurrijker de voeding op je bord is, des te voedzamer het is!

Elke keer dat je plaatsneemt voor je bord om te eten, probeer er dan voor te zorgen dat je minstens vier verschillende kleuren ziet. Dat geeft je de bevestiging dat je een maaltijd gaat nuttigen met een variëteit aan voedzame bestanddelen.

Hoe zit het met vet?

Je mag dan zoveel mogelijk je best doen om zo weinig mogelijke vetten te eten. Maar vet is wel iets dat je lichaam toch nodig heeft ! En het kan je echt helpen om meer energie te krijgen.

We spreken hier wel niet over het soort vet dat je met een dubbele cheeseburger een dik pak frieten of een milkshake mee krijgt! Het is algemeen bekend dat dit soort eten geen enkele bijdrage levert aan een goede gezondheid.

Het vet dat ik hier bedoel vind je in bv.: vis ,olijfolie , noten, visolie, enz ..

Dit zijn onverzadigde vetten die onder andere je hart gezonder kunnen maken. De Omega-3 vetzuren die je kan vinden in oa visolie, kan wonderen verrichten op vlak van je stemming en humeur.

Je kan deze oliën makkelijk nuttigen door vis te eten bij je maaltijd of door wat olie in je sla te mengen. Omega-3 vetzuren zijn ook als voedingssupplement verkrijgbaar bij de apotheek.

Drink veel water!

De laatste stap die je nodig hebt om je gezondheid in orde te houden is ervoor te zorgen dat je vochtgehalte op peil blijft. In plaats van te leven op Coca Cola en koffie, probeer je beter om water te drinken. Een glas water voor de maaltijd kan ook helpen om je niet te overeten.

En het helpt om je vochtgehalte te herstellen na het sporten.

Je geest en lichaam in balans brengen

terug bij je ex door een gezonde lifestyleJe lichaam in conditie brengen is de eerste stap naar een goede gezondheid. Hierdoor kan je de voorkomen dat je terechtkomt in een spiraal van negatieve gevoelens zoals wanhoop en gemis.

Je ex voortdurend confronteren met jouw wanhoop en gemis, is de beste manier om hem/haar definitief te verliezen! Maar wanneer je daarentegen bereid bent om hard te werken aan een verzoening, dan moet je bereid zijn om even hard te werken aan je mentale gezondheid.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl