Je Relatie Is Verbroken En Jij Bent Depressief? Zoek Hulp…

Een relatie kan voor de een meer betekenen dan voor de ander. Iedereen denkt er weer anders over. Blijkbaar zaten jij en jouw ex niet op een lijn door problemen of andere gedachtes dat de relatie nu voorbij is.

Liefdesverdriet is een veelvoorkomend, maar ook een lastig probleem. Het is namelijk aan jou om dit probleem op te lossen, en daarbij kun je eigenlijk niet geholpen worden. Op dit moment zit je op een punt waar je niet dieper kunt zakken.

Het voordeel hiervan is wel dat je alleen maar omhoog kunt. Je weet zelf ook dat je liefdesverdriet ooit wel weggaat, maar je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.

Je relatie is verbroken & jij bent nu depressief…

Terwijl iedereen om jou heen vrolijk is en geniet van alle mooie dingen in het leven, zie jij het mooie er even niet meer van in. Je bent depressief geworden door de verbroken relatie en je kunt op dit moment niet dieper zakken.

Je hebt helemaal nergens meer zin in en je krijgt geen hap meer door je keel. Het is erg moeilijk om uit een depressie te komen. Je moet een depressie echter niet verwarren met liefdesverdriet. Door liefdesverdriet kun je je ook erg vervelend voelen, maar een echte depressie is toch anders.

Bij een depressie ben je de hele dag bezig met vervelende gedachtes die je alleen maar slechter laten voelen. Ook heb je maar weinig energie om iets te doen en is jouw zelfvertrouwen gezakt naar het diepste punt.

Je ziet het nut van het leven misschien even niet meer in. Het is heel goed mogelijk om depressief te worden van een verbroken relatie. Je mist iemand waarbij je altijd steun kon vinden, en iemand die jou het gevoel gaf dat je heel wat waard bent. Omdat dat goede gevoel nu weg is, voel jij je nutteloos en verdrietig.

Om uit de depressie te komen kun je de hulp inroepen van een psycholoog. Je kunt natuurlijk ook eerst zelf aan de slag om een poging te wagen. Ga leuke dingen doen. Schrijf eens op wat voor dingen jij eerst erg leuk vond om te gaan doen. Dit kan bijvoorbeeld uit eten, shoppen of een dagje sauna zijn. Vraag aan een vriend of vriendin of diegene met jou mee wil. Waarschijnlijk is diegene er al heel blij mee dat jij van plan bent om stappen te ondernemen en om de depressie tegen te gaan.

Je zult merken dat je je al iets beter voelt nadat je een van de leuke dingen gedaan hebt. Zorg dat je even niet je hele agenda vol zet met afspraken en dingen die je moet doen. Neem rust voor jezelf en kies ervoor om alleen maar leuke dingen te doen.

Voor nog veel meer tips kun je ook het boek van Michelle vd Berghe bestellen. Zij heeft ervaring met mensen die depressief zijn door een verbroken relatie. In haar boek zul je enorm veel leren over depressies, verbroken relaties en relaties in het algemeen. Bestel hem snel!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG