• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Je Relatie Redden Door Afstand Van Elkaar Te Nemen. Goed Plan?

Een relatie redden door afstand van elkaar te nemen kan een goede manier zijn om elkaar weer te vinden. Er wordt echter geen garantie afgegeven, ook niet bij een huwelijk. Een relatie is voortdurend in beweging, er moet altijd gewerkt worden aan het voortbestaan van de relatie.

Het belangrijkste is natuurlijk te blijven praten, de communicatielijnen open te houden. Maar als dat nu eens ook niet meer lukt? Wanneer de gesprekken niet meer vlotten, wat kun je dan nog doen om je relatie te redden? Is het soms beter te proberen je relatie te redden door afstand te bewaren?

Het besluit de relatie te redden door afstand

Als je er allebei zeker van bent dat praten niet meer helpt is het een goed idee eens vakantie te nemen van de relatie. Dat is iets anders als de officiële vorm, de Scheiding van Tafel en Bed. Daarbij is de rechtbank betrokken.

Samen besluiten je relatie te redden door afstand te bewaren, wil niet zeggen dat de relatie op springen staat, of al voorbij is. Het betekend dat je doorgaat met samen werken aan de relatie, maar op een andere manier.

De voordelen van afstand nemen

Een tijdje niet meer samen wonen heeft een paar voordelen, die goed kunnen zijn voor de relatie.

● Je geeft elkaar rust. Spanningen die zijn ontstaan doordat andere mogelijkheden om de relatie te redden niet werken, zijn er even niet meer.

● Er ontstaat een gemis. Allebei kun je er achter komen wat je in elkaar mist.

● De gesprekken kunnen weer op gang komen. Er is nu een andere reden, zonder de spanningen, om met elkaar te praten, de afstand.

Maak gebruik van die voordelen om je relatie te redden door afstand te bewaren. De rust geeft de gelegenheid eens goed na te denken over de relatie. Doe dat ook, analyseer je relatie en bedenk wat beter is, wel een relatie, of niet.

Als je elkaar echt mist wil dat zeggen dat de relatie weer tot leven kan komen. Maar ook hier is nadenken noodzakelijk. Wat is het dat je mist? Dat je partner de boodschappen en de afwas doet, of is er meer? Probeer daar eerlijk en open over na te denken.

De nadelen van afstand nemen

● Het is mogelijk dat je er achter komt dat de relatie wel voorbij is. Maar is dat wel een nadeel, of is het beter een relatie die niet werkt af te breken?

● Er zijn ook economisch een paar nadelen, jullie hebben weer twee huishoudens, met alle gevolgen van dien.

Als je echt van plan bent de relatie te redden door afstand te bewaren, is dat heel goed mogelijk. Zeker als je het bewust doet en allebei nog steeds aan de relatie wilt werken. Doe dat dan ook, probeer de relatie te redden door afstand te bewaren.

Je kunt ook de hulp van Michelle van den Berghe inschakelen voor advies op maat. Ook heb je de optie om het online coachingprogramma aan te schaffen als alternatief.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG