JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Je verdriet verwerken na een relatiebreuk

Mannen horen je vaak niet zeggen dat ze verdriet verwerken na een relatiebreuk. Maar zijn ze dan wel helemaal eerlijk? De meeste mannen doen redelijk veel moeite om een relatie goed te laten werken. Ze houden er absoluut niet van als hun partner continu maar loopt te zagen.

Zodra ze merken ‘ik kan mijn partner niet gelukkig maken’ haken ze toch af. Vervolgens zit zowel als de vrouw opgezadeld met verdriet. Vrouwen schromen niet om het te laten zien, maar hoe doen mannen dat dan?Stoer doen en niets laten merken is vaak de regel onder mannen, maar van binnen?

Ben je een man? weet dan dat het geen zin heeft om je verdriet voor je te houden. Goede vrienden en familieleden hebben toch wel door dat er iets mis is. Het is niet fijn om een vriend te zien lijden. Door hun machteloosheid riskeer je dat je je gewone contacten en relaties van je weg houdt.

In een stoel gaan zitten, een sigaar opsteken en een biertje pakken brengt misschien wat verlichting en kan helpen bij het uithuilen. Maar als het te lang gaat duren zijn de gevolgen niet te overzien! Steeds meer biertjes, steeds meer sigaren, dat werkt natuurlijk niet.

>> lees ook nog dit artikel : hoe verwerken mannen liefdesverdriet

Vrouwen hebben minder moeite met het tonen van hun verdriet. Ze hebben er echt behoefte aan hun gevoelens met anderen te delen. Het delen van je gevoelens is een manier van verwerken dat echt effectief werkt als je verdriet hebt.

Je verdriet verwerken na een relatiebreuk vraagt actie

Waarom is het verwerken van verdriet na een relatiebreuk zo’n lijdensweg? Wel, het patroon waarin je leefde met een partner is er niet meer. Mijn advies: ga daar iets mee doen. Begin alvast met kleine veranderingen aan te brengen in je leven.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld al spullen veranderen die jullie samen hadden. Denk bijvoorbeeld aan de bank waar samen op zat, gezellig en intiem naast elkaar. Dergelijke spullen kunnen verdriet aanwakkeren omdat het herinneringen triggert. Geef die bank een andere plek in je huiskamer, of leg er een ander kleed op.verdriet verwerken

Zet de TV komt in een andere hoek. Richt ook de slaapkamer opnieuw in. Dat is niet al te moeilijk.

Je kunt andere dekbedhoezen aanschaffen, andere verlichting. Een paar leuke knuffels op je bed kunnen ook helpen. Als alles er opeens anders uitziet ga je geleidelijk aan ook aan andere veranderingen wennen.

Visueel is er nu ook iets verandert in je leven, dat maakt je verdriet verwerken na relatiebreuk makkelijker, maar je moet er wel iets voor doen.

Je verdriet verwerken na een relatiebreuk: maak een analyse

Het is geen panacee maar altijd nodig bij het verwerken van een relatiebreuk: heel goed nadenken en analyseren. Wat is er gebeurd en waarop is de relatie stuk gelopen? Wat ga ik met die informatie doen?

Daarbij moet je niet proberen de schuld bij iemand neer te leggen. Ga vooral op zoek naar het invullen van je nieuwe toekomst. Hoe gaat mijn leven er uit zien nu de relatie er niet meer is? Wanneer je actief actie blijft ondernemen, dan zul je minder geneigd zijn te blijven denken aan het verleden.

Geniet van de veranderingen die er nu zijn. Je krijgt ze niet voor niets voorgeschoteld. Je kunt nu weer alleen uitgaan, je vrienden ontmoeten, naar de film.

Lach gerust eens een avondje om de grappen van je beste vrienden. Je hoeft je niet te schamen als je opeens merkt dat het beter met je gaat. Denk niet dat je als je geen verdriet meer voelt, je gevoelens voor je ex er ook niet meer zijn.Natuurlijk wel, maar je bent gewoon al een fase verder.

Aarzel niet om ook eens uit te gaan. Niet om een nieuwe relatie te zoeken maar om je eigen mindset te veranderen. Je kunt dan beter omgaan met veranderen en het biedt je ook andere perspectieven. Als je weer aandacht krijgt van andere mensen komt dat je ego zeker ook ten goede. Je zult bovendien ook meer zelfvertrouwen krijgen.

Na de relatiebreuk zal je leven er dus geleidelijk aan anders uit zien.Zoek ook nieuwe dingen in je leven, probeer een nieuwe sport uit, ga naar het concert van een band waar je samen nooit naar toe zou zijn gegaan. Je verdriet verwerken na relatiebreuk, dat doe je door jezelf duidelijk te maken dat de relatie er niet meer is.

Vergeet niet dat verdriet ook gewoon een rouwproces is. Je hebt tijd nodig om je liefdesverdriet te verwerken. Gun jezelf ook die tijd en zoek een rustpunt in je leven. Dat kan je eigen kamer zijn, maar ook een plekje in het park, zonder herinneringen aan je partner. Maar het kan ook een nieuwe hond zijn, waar je voor moet zorgen en die je regelmaat moet geven. Door een hond te adopteren geef je die regelmaat ook aan jezelf.

Wat je in ieder geval niet moet doen is bij de pakken neerzitten. Pak je leven weer op en maak er een nieuw, ander leven van. Een leven waar het verdriet om je relatie een plaats heeft, in het verleden.genees je gebroken hart in 15 stappen

Je kunt natuurlijk ook mijn Ebook lezen “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen”. Je zult zien dat je je al snel weer beter voelt!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. Hallo mede lotgenoten en/of lezers die deze fase misschien inmiddels te boven zijn.

    Ik moet even in het kort mijn verhaal kwijt.

    Ik ben een 52 jarige man die sinds juli 2015 weer single is, na een relatie van 10 jaar met mijn inmiddels ex vriendin waar ik heel erg veel van heb gehouden.
    Ondanks dat ik best wel fouten had gemaakt in onze relatie wat de situatie niet ten goede kwam, was ze de liefde van mijn leven en sinds de breuk ben ik alleen maar meer gaan inzien hoe belangrijk ze in mijn leven is geweest. Men zal denken; dat is achteraf en inmiddels geweest, maar er zijn zoveel dingen die aan mij blijven knagen. Het verhaal is op dit moment van schrijven te lang om uit te leggen waar het allemaal mee begonnen is en mee geëindigd. Wel wil ik zeggen dat ik in de afgelopen 2 jaren enorm veel verdriet heb gehad om datgene wat is voorgevallen. Het verhaal in het kort is namelijk dat door bepaalde gebeurtenissen mijn ex niet met mij verder wilde maar het zou eerst een tijdelijke stop zijn en we zouden afstand bewaren. Nadat ik eerst door een vriend van ons in een crisis opvang belandde zodat mijn ex haar “rust” kon krijgen in ons toenmalige woning was het de bedoeling om hier de tijd voor te nemen zo lang het voor haar nodig mocht zijn. Ze trok het niet meer van wat er in de afgelopen paar jaren was voorgevallen. Dit waren dingen die te herstellen waren, was niet vreemd gegaan of zo maar het had wel te maken met contact van andere vrouwen in het kort gezegd en tot mijn schaamte moet ik wel bekennen dat ik mijn ex hier wel veel verdriet mee had aangedaan, ondanks dat ik wist dat ze de enige vrouw in mijn leven was en zielsveel van haar hield. We hebben veel narigheid meegemaakt, ook met andere dingen die ons waren overkomen. We waren er best wel wat sterker uit gekomen en hebben ook hele mooie momenten meegemaakt. Het zou niet stuk kunnen gaan, zo leek het al die tijd, zeker omdat we al best lange tijd bij elkaar waren. In de laatste periode dat ik in het crisisopvang verbleef, Had mijn ex mij nog uitgenodigd om op haar verjaardag te komen. Ik dacht dat het een nieuw begin zou zijn om de draad heel langzaam weer op te pakken. Eenmaal in ons ( toen op dat moment haar huis ) aangekomen, deed ze heel koel en gaf ze te kennen dat haar gevoelens weg waren naar mij en begon te huilen. Ik wist even niet wat ik met de situatie aan moest en voelde mij als lamgeslagen en niet wetend hoe ik moest reageren op dat moment. Ze zei dat ze samen wilde gaan Chinezen, hadden wat opgehaald om thuis te gaan eten maar ze zei heel weinig en was vrij koel. Wat ik niet wist, was dat dit de laatste keer was dat ik haar zou zien en spreken. In de weken daarop had ze alleen via sms berichten te kennen gegeven om alles mee te nemen wat ik wilde naar mijn volgende woning, die ik per toeval had aangewezen gekregen, in de tijd van crisisopvang moest ik reageren op huizen en toevallig was mij een huis toegewezen, waar ik eerlijk gezegd niet op had gerekend, want mijn hoop was dat ik bij mijn ex terug zou komen. Ik had het mijn ex niet verteld op haar verjaardag dat ik in aanmerking kwam voor een ander huis, daar was nog helemaal geen sprake van op dat moment. Het was ook toevallig dat ze aangaf om door mij alles mee te laten nemen wat ik kon gebruiken. Inmiddels was ze zelf al een aantal dagen bij haar huidige vriend die ik kon als ex collega en zo’n 8 jaar al kende, net zo lang als dat hij en mijn ex elkaar kenden. Sindsdien is er helemaal niets uitgepraat en geen contact meer gehad. Je zult begrijpen dat ik vanaf het moment dat ik in mijn huidige woning zit, heel veel verdriet bleef hebben, ook omdat er niets was uitgepraat en geen afscheid heb kunnen nemen voor mijn gevoel van mijn ex. Ze gaf zelf aan dat alles was gezegd en gedaan en ik mocht in geen geval contact met haar opnemen om te bellen of wat dan ook. Uit respect voor mijn ex had ik dat ook gedaan, wetend dat het anders toch geen zin zou hebben gehad als ik wel had proberen haar te bellen. Ik kon mijn verdriet tot op heden niet verwerken, zo veel vragen, geen antwoorden en blijft door mijn hoofd spoken. Wilde mijn verhaal tot zover even kwijt en mocht iemand die dit leest vragen hier over hebben dan zou ik dat kunnen proberen te beantwoorden. Met vriendelijke groet, John.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl