1

Je verdriet verwerken na een relatiebreuk

Mannen horen je vaak niet zeggen dat ze verdriet verwerken na een relatiebreuk. Maar zijn ze dan wel helemaal eerlijk? De meeste mannen doen redelijk veel moeite om een relatie goed te laten werken. Ze houden er absoluut niet van als hun partner continu maar loopt te zagen.

Zodra ze merken ‘ik kan mijn partner niet gelukkig maken’ haken ze toch af. Vervolgens zit zowel als de vrouw opgezadeld met verdriet. Vrouwen schromen niet om het te laten zien, maar hoe doen mannen dat dan?Stoer doen en niets laten merken is vaak de regel onder mannen, maar van binnen?

Ben je een man? weet dan dat het geen zin heeft om je verdriet voor je te houden. Goede vrienden en familieleden hebben toch wel door dat er iets mis is. Het is niet fijn om een vriend te zien lijden. Door hun machteloosheid riskeer je dat je je gewone contacten en relaties van je weg houdt.

In een stoel gaan zitten, een sigaar opsteken en een biertje pakken brengt misschien wat verlichting en kan helpen bij het uithuilen. Maar als het te lang gaat duren zijn de gevolgen niet te overzien! Steeds meer biertjes, steeds meer sigaren, dat werkt natuurlijk niet.

>> lees ook nog dit artikel : hoe verwerken mannen liefdesverdriet

Vrouwen hebben minder moeite met het tonen van hun verdriet. Ze hebben er echt behoefte aan hun gevoelens met anderen te delen. Het delen van je gevoelens is een manier van verwerken dat echt effectief werkt als je verdriet hebt.

Je verdriet verwerken na een relatiebreuk vraagt actie

Waarom is het verwerken van verdriet na een relatiebreuk zo’n lijdensweg? Wel, het patroon waarin je leefde met een partner is er niet meer. Mijn advies: ga daar iets mee doen. Begin alvast met kleine veranderingen aan te brengen in je leven.

Je kunt hiervoor bijvoorbeeld al spullen veranderen die jullie samen hadden. Denk bijvoorbeeld aan de bank waar samen op zat, gezellig en intiem naast elkaar. Dergelijke spullen kunnen verdriet aanwakkeren omdat het herinneringen triggert. Geef die bank een andere plek in je huiskamer, of leg er een ander kleed op. verdriet verwerken

Zet de TV komt in een andere hoek. Richt ook de slaapkamer opnieuw in. Dat is niet al te moeilijk.

Je kunt andere dekbedhoezen aanschaffen, andere verlichting. Een paar leuke knuffels op je bed kunnen ook helpen. Als alles er opeens anders uitziet ga je geleidelijk aan ook aan andere veranderingen wennen.

Visueel is er nu ook iets verandert in je leven, dat maakt je verdriet verwerken na relatiebreuk makkelijker, maar je moet er wel iets voor doen.

Je verdriet verwerken na een relatiebreuk: maak een analyse

Het is geen panacee maar altijd nodig bij het verwerken van een relatiebreuk: heel goed nadenken en analyseren. Wat is er gebeurd en waarop is de relatie stuk gelopen? Wat ga ik met die informatie doen?

Daarbij moet je niet proberen de schuld bij iemand neer te leggen. Ga vooral op zoek naar het invullen van je nieuwe toekomst. Hoe gaat mijn leven er uit zien nu de relatie er niet meer is? Wanneer je actief actie blijft ondernemen, dan zul je minder geneigd zijn te blijven denken aan het verleden.

Geniet van de veranderingen die er nu zijn. Je krijgt ze niet voor niets voorgeschoteld. Je kunt nu weer alleen uitgaan, je vrienden ontmoeten, naar de film.

Lach gerust eens een avondje om de grappen van je beste vrienden. Je hoeft je niet te schamen als je opeens merkt dat het beter met je gaat. Denk niet dat je als je geen verdriet meer voelt, je gevoelens voor je ex er ook niet meer zijn.Natuurlijk wel, maar je bent gewoon al een fase verder.

Aarzel niet om ook eens uit te gaan. Niet om een nieuwe relatie te zoeken maar om je eigen mindset te veranderen. Je kunt dan beter omgaan met veranderen en het biedt je ook andere perspectieven. Als je weer aandacht krijgt van andere mensen komt dat je ego zeker ook ten goede. Je zult bovendien ook meer zelfvertrouwen krijgen.

Na de relatiebreuk zal je leven er dus geleidelijk aan anders uit zien.Zoek ook nieuwe dingen in je leven, probeer een nieuwe sport uit, ga naar het concert van een band waar je samen nooit naar toe zou zijn gegaan. Je verdriet verwerken na relatiebreuk, dat doe je door jezelf duidelijk te maken dat de relatie er niet meer is.

Vergeet niet dat verdriet ook gewoon een rouwproces is. Je hebt tijd nodig om je liefdesverdriet te verwerken. Gun jezelf ook die tijd en zoek een rustpunt in je leven. Dat kan je eigen kamer zijn, maar ook een plekje in het park, zonder herinneringen aan je partner. Maar het kan ook een nieuwe hond zijn, waar je voor moet zorgen en die je regelmaat moet geven. Door een hond te adopteren geef je die regelmaat ook aan jezelf.

Wat je in ieder geval niet moet doen is bij de pakken neerzitten. Pak je leven weer op en maak er een nieuw, ander leven van. Een leven waar het verdriet om je relatie een plaats heeft, in het verleden. genees je gebroken hart in 15 stappen

Je kunt natuurlijk ook mijn Ebook lezen “Genees Je Gebroken Hart in 15 Stappen”. Je zult zien dat je je al snel weer beter voelt!

Klik hier om een reactie achter te laten 1 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG