JE VERDRIET VERWERKEN NA EEN RELATIEBREUK – ACTIE!

je verdriet verwerken na een relatiebreuk? Voor mannen klinkt dat niet al te moeilijk, maar zijn ze dan wel helemaal eerlijk? De meeste mannen doen best veel moeite om een relatie goed te laten werken, en gaan niet echt makkelijk om met een relatiebreuk. Stoer doen en niets laten merken is vaak de regel onder mannen, maar van binnen?

In de eerste plaats moeten we opmerken dat het niet werkt. Niets laten merken kan niet. Goede vrienden en familieleden hebben toch wel door dat er iets mis is. En na verloop van tijd is het enige resultaat dat je gewone contacten en relaties van je weg houdt.

In een stoel gaan zitten, een sigaar opsteken en een biertje pakken brengt misschien wat verlichting en kan helpen bij het uithuilen. Maar als het te lang gaat duren zijn de gevolgen niet te overzien! Steeds meer biertjes, steeds meer sigaren, dat werkt niet.

Je verdriet verwerken na een relatiebreuk, actie.

Het patroon waarin je leefde met een partner is er niet meer. Ga daar iets mee doen. Verander je leven, het leven is nu immers anders? Verander dus ook de dingen die jullie samen hadden, zoals die bank waar je zo lekker samen in naar de TV keek. Geef die bank een andere plek in je huiskamer, de TV komt dan ook in een andere hoek. Richt ook de slaapkamer opnieuw in. Dat is niet al te moeilijk, verplaats het bed en alles er om heen krijgt als vanzelf ook een andere plek.

Visueel is er nu ook iets verandert in je leven, dat maakt je verdriet verwerken na relatiebreuk makkelijker, maar je moet er wel iets voor doen.

Je verdriet verwerken na een relatiebreuk, analyse.

Het is geen panacee maar altijd nodig bij het verwerken van een relatiebreuk, heel goed nadenken en analyseren. Wat is er gebeurt en waarop is de relatie stuk gelopen? En wat ga ik nu doen?

Daarbij moet je niet proberen de schuld bij iemand neer te leggen, ga vooral op zoek naar je nieuwe toekomst. Hoe gaat mijn leven er uit zien nu de relatie er niet meer is? Vergeet niet ook actie te blijven ondernemen. Je kunt nu weer alleen uitgaan, je vrienden ontmoeten, naar de film. Niet om een nieuwe relatie te zoeken maar om je eigen houding te verbeteren. Om te stoppen met de gedachten dat alles verkeerd gaat en niet goed is omdat je relatie stuk is.

Dat is niet zo, het leven gaat door, maar op een andere manier. Ga dus ook weer uit, zoek je vrienden op, ga weer naar dat bruine kroegje op de hoek. Maar zoek ook nieuwe dingen in je leven, probeer een nieuwe sport uit, ga naar het concert van een band waar je samen nooit naar toe zou zijn gegaan. Je verdriet verwerken na relatiebreuk, dat doe je door jezelf duidelijk te maken dat de relatie er niet meer is.

Vergeet niet dat verdriet ook gewoon een rouwproces is. Je hebt tijd nodig om het verdriet te verwerken. Gun jezelf ook die tijd en zoek een rustpunt in je leven. Dat kan je eigen kamer zijn, maar ook een plekje in het park, zonder herinneringen aan je partner. Maar het kan ook een nieuwe hond zijn, waar je voor moet zorgen en die je regelmaat moet geven. Door een hond te adopteren geef je die regelmaat ook aan jezelf.

Wat je in ieder geval niet moet doen is bij de pakken neerzitten. Pak je leven weer op en maak er een nieuw, ander leven van. Een leven waar het verdriet om je relatie een plaats heeft, in het verleden.

JE VERDRIET VERWERKEN NA EEN RELATIEBREUK - ACTIE! by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties