3

Kan Liefdesverdriet Tot Zelfmoord Leiden?

Diegene die je het meest lief hebt heeft je verlaten en je hebt het gevoel alsof je in een diepe put zit. Niet alleen je partner heeft je verlaten, heel de wereld heeft je zijn rug toegekeerd. Je bent bedwelmd door een gevoel van intens verdriet en het liefst zou je morgen niet meer wakker worden. Tot dusver zijn dit hele normale gevoelens als je relatie ongewild verbroken is.

Anders wordt het als er gedachten tot zelfdoding in je op komen. Bij zulk een intens liefdesverdriet dat zelfmoord in je opkomt wordt het tijd dat je hulp gaat zoeken. Je bent op dit moment al je gevoel van werkelijkheid aan het verliezen. Een vriend, vriendin of desnoods professionele hulp, kan je weer bovenop helpen. Aarzel niet, zoek die hulp, je bent niet alleen, er zijn mensen die je begrijpen.

Veel mensen zoals jij maken liefdesverdriet mee, sommigen hebben daar interessante boeken over geschreven. Zit je echt diep in de put koop zo’n boek en lees hoe anderen met hun liefdesverdriet zijn omgegaan. Doordat je met het lezen van deze boeken het gevoel krijgt niet alleen op de wereld te zijn en dat er wél degelijk mensen zijn die je begrijpen, ga je ook inzien dat zelfmoord de oplossing niet is.

Laat je liefdesverdriet niet tot zelfmoord leiden.

De pijn die je voelt omdat je ex jullie relatie heeft beëindigd geeft je vertrouwen in het leven een behoorlijke deuk. Je had het zo mooi in gedachten voor jullie samen en nu is het over en uit! Je ex heeft je zelfs gezegd je voorlopig of misschien wel helemaal nooit meer te willen zien!

Ook al is liefdesverdriet geen fijne ervaring, zie het als een uitdaging, een strijd, waar jij sterker als ooit tevoren uit zal komen. Wat bereik je ermee als je sterft? Oké, jij bent overal vanaf, maar al die andere mensen die wél van jou houden? Je ouders, broers, zussen, je vrienden. Verdienen die een leven zonder jou? Besef je wel dat je hun in een zelfde soort rouwproces brengt als waar jij je nu in bevindt? Het verlies van een geliefde…..

Hoe moet ik mijn liefdesverdriet verwerken? Vraag je je af. In ieder geval niet door jezelf mee te laten sleuren in de neerwaarts spiraal die depressie heet en je door je liefdesverdriet richting zelfmoord drijft.

Schrijf je ellende van je af, in een brief aan je ex die je nooit verstuurd. Praat erover, verander je leven, verhuis of leer van anderen door hun ervaringen te lezen. Volg een online therapie in het verwerken van je liefdesverdriet en kom eruit als een nieuwe, zelfverzekerdere jij.

Verwerk je liefdesverdriet zodat zelfmoord overbodig is

Waarschijnlijk zit je nu je dit leest nog vol met wrok, woede en verdriet omdat je ex je verlaten heeft. Naarmate de tijd verstrijkt zal je merken dat de pijn minder wordt. Het is een proces dat jaren kan duren, denk niet dat dit zo maar in een paar weken over gaat en je zal er erg je best voor moeten doen. Liefdesverdriet is een serieuze zielenpijn. Ga maar na, je denkt er zelfs over om een eind aan je leven te maken.

Dus kom op, even doorzetten! Verwen jezelf af en toe een beetje extra en probeer plezier te beleven aan dingen die je leuk vindt. Als je diep in je hart kijkt is het je dan waard om vanwege je liefdesverdriet zelfmoord te plegen? Voordat je je ex leerde kennen was je ook gelukkig. Zoek hulp en wordt weer gelukkig. Je kan het!

Klik hier om een reactie achter te laten 3 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG