• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Kan Liefdesverdriet Tot Zelfmoord Leiden?

Diegene die je het meest lief hebt heeft je verlaten en je hebt het gevoel alsof je in een diepe put zit. Niet alleen je partner heeft je verlaten, heel de wereld heeft je zijn rug toegekeerd. Je bent bedwelmd door een gevoel van intens verdriet en het liefst zou je morgen niet meer wakker worden. Tot dusver zijn dit hele normale gevoelens als je relatie ongewild verbroken is.

Anders wordt het als er gedachten tot zelfdoding in je op komen. Bij zulk een intens liefdesverdriet dat zelfmoord in je opkomt wordt het tijd dat je hulp gaat zoeken. Je bent op dit moment al je gevoel van werkelijkheid aan het verliezen. Een vriend, vriendin of desnoods professionele hulp, kan je weer bovenop helpen. Aarzel niet, zoek die hulp, je bent niet alleen, er zijn mensen die je begrijpen.

Veel mensen zoals jij maken liefdesverdriet mee, sommigen hebben daar interessante boeken over geschreven. Zit je echt diep in de put koop zo’n boek en lees hoe anderen met hun liefdesverdriet zijn omgegaan. Doordat je met het lezen van deze boeken het gevoel krijgt niet alleen op de wereld te zijn en dat er wél degelijk mensen zijn die je begrijpen, ga je ook inzien dat zelfmoord de oplossing niet is.

Laat je liefdesverdriet niet tot zelfmoord leiden.

De pijn die je voelt omdat je ex jullie relatie heeft beëindigd geeft je vertrouwen in het leven een behoorlijke deuk. Je had het zo mooi in gedachten voor jullie samen en nu is het over en uit! Je ex heeft je zelfs gezegd je voorlopig of misschien wel helemaal nooit meer te willen zien!

Ook al is liefdesverdriet geen fijne ervaring, zie het als een uitdaging, een strijd, waar jij sterker als ooit tevoren uit zal komen. Wat bereik je ermee als je sterft? Oké, jij bent overal vanaf, maar al die andere mensen die wél van jou houden? Je ouders, broers, zussen, je vrienden. Verdienen die een leven zonder jou? Besef je wel dat je hun in een zelfde soort rouwproces brengt als waar jij je nu in bevindt? Het verlies van een geliefde…..

Hoe moet ik mijn liefdesverdriet verwerken? Vraag je je af. In ieder geval niet door jezelf mee te laten sleuren in de neerwaarts spiraal die depressie heet en je door je liefdesverdriet richting zelfmoord drijft.

Schrijf je ellende van je af, in een brief aan je ex die je nooit verstuurd. Praat erover, verander je leven, verhuis of leer van anderen door hun ervaringen te lezen. Volg een online therapie in het verwerken van je liefdesverdriet en kom eruit als een nieuwe, zelfverzekerdere jij.

Verwerk je liefdesverdriet zodat zelfmoord overbodig is

Waarschijnlijk zit je nu je dit leest nog vol met wrok, woede en verdriet omdat je ex je verlaten heeft. Naarmate de tijd verstrijkt zal je merken dat de pijn minder wordt. Het is een proces dat jaren kan duren, denk niet dat dit zo maar in een paar weken over gaat en je zal er erg je best voor moeten doen. Liefdesverdriet is een serieuze zielenpijn. Ga maar na, je denkt er zelfs over om een eind aan je leven te maken.

Dus kom op, even doorzetten! Verwen jezelf af en toe een beetje extra en probeer plezier te beleven aan dingen die je leuk vindt. Als je diep in je hart kijkt is het je dan waard om vanwege je liefdesverdriet zelfmoord te plegen? Voordat je je ex leerde kennen was je ook gelukkig. Zoek hulp en wordt weer gelukkig. Je kan het!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Ik weet niet hoe jij het een en ander beleeft, maar ik ben een denker. Ik hou ervan om alles te analyseren, tot de kern en het liefst nog dieper. Zelfs een klein foutje. Mijn geest houdt van patronen, van herhaling en logica. Mijn geest wil graag weten waarom dingen zijn zoals ze zijn of hoe ze zo zijn geworden. Mijn geest voelt soms als een wirwar van uiteenlopende gedachten en ideeën zolang ik maar blijf vragen: “Waarom?” Mijn hart daarentegen (wanneer ik daar eindelijk op afstem) is heel simpel en direct, haast onmogelijk gemakkelijk te begrijpen.

  Liefdes verdriet is het ergste wat mij tot nu is overkomen ,ik ben er zelfs 3,5 week voor opgenomen geweest omdat ik bezig was een eind aan mijn leven te maken, ik mis haar nog elke dag van de week ,vreselijk om de beelden van haar zo in mijn hoofd te houden, ik wil dit niet,zo lijden en verdriet hebben omdat ik haar zo mis ,het is nu bijna 3 maanden geleden ,,maar het verdriet en bijbehorende pijn stop niet ..
  Haar terug winnen is onmogelijk ,,,,

  Gr.Robert

  1. Beste Robert, ik wil je graag hypnotherapie aanraden want jouw problemen kunnen daarmee vrijwel gegarandeerd worden opgelost. Op dit moment ben ik nog in opleiding voor hypnotherapeut, dus ik zou je willen aanraden om een ervaren hypnotherapeut te zoeken die jou kan helpen om die beelden zoveel mogelijk uit je hoofd te halen maar vooral ook te leren hoe je ermee om moet gaan. Heel veel sterkte! Liefs, Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG