Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Kan mijn ex maar niet vergeten

Veel mensen komen bij mij en vertellen me dat ze hun ex maar niet kunnen vergeten, en dat ze het gevoel hebben dat ze als het ware betoverd worden door die gedachte. Soms lijkt het ook obsessief te worden. Wanneer we spreken van omwentelingen die in een mensenleven het meest ingrijpend zijn, dan is dat wel een relatiebreuk, wat hier dan ook de oorzaak van moge zijn. Affectieve afhankelijkheid is dan waar men mee geconfronteerd wordt, en het is zeker niet gemakkelijk om hier los van te komen. Vooral als de relatie innig was en solide leek te zijn. Hoe kan men dus dan toch weer zin krijgen in het leven en het hoofd boven water houden?

Het Terugvinden Van Bestaansredenen

Kun je je ex maar niet vergeten, dan heeft dat ongetwijfeld te maken met hoe je toentertijd in de relatie stond. Je hebt wellicht vergeten dat jij en je partner twee verschillende entiteiten vormden, onafhankelijke individuën waren van elkaar. In ieder geval: zo hoorde het te zijn. Het is gevaarlijk te denken dat je niet zonder de ander kan leven, of te denken dat die ander de enige persoon is die jou gelukkig kan maken. Bouw je met deze gedachte voort aan een relatie, dan is dat sowieso gedoemd om te mislukken.

Eerste stap om je ex te vergeten

De eerste stap om je ex te vergeten betreft het verleggen van je focus, en wel zodanig dat je je focust op de materiële ontwikkeling van je levensomstandigheden. Het wordt dus tijd dat je je doel op iets anders gaat richten, je persoonlijkheid leert herdefiniëren en de relatie die nu beëindigd is een plek in je hart te geven, als zijnde een wijze les voor je verdere leven. Leer daar dan ook dankbaar om te zijn, dat je deze les hebt mogen leren.
Het komt allemaal aan op besluitvaardigheid en concentratie. Vergeet ook niet dat het belangrijk is niet alleen te werken aan je mentale welzijn, maar zeker ook aan je lichamelijk welzijn, zoals gezond eten en het verhogen van je lichamelijke conditie. Een nieuw kapsel, een nieuwe look of het veranderen van kledingstijl kan wonderlijk goed helpen om je mentale toestand te verbeteren. Deze veranderingen helpen psychologisch goed, omdat je voor jezelf dan een punt hebt bepaald in je leven waarin je duidelijk een scheiding laat zien tussen verleden en toekomst.

Deze logica kun je eigenlijk op allerlei terrein in het leven toepassen. Hoe meer ervaringen je opdoet in je leven, zeker op het relationele vlak, des te rijker je je zult voelen als mens. Hiermee vul je ook de leegte op die je voelt, nu je niet meer met je ex samen bent. Focus je op je toekomst en geniet van de opwinding die het onbekende met zich meebrengt. Denk aan het starten van een nieuwe opleiding, een nieuwe hobby, vrijwilligerswerk, het lezen van boeken, het maken van een reis. Kijk goed om je heen en grijp alle middelen aan die je helpen een rijker en inspirerend mens te worden.

Dealen met schuldgevoelens

Droefheid, nostalgie, het gevoel dat je een mislukkeling bent…schuldgevoelens zijn normaal na een relatiebreuk, maar besef dat het je op wegen brengt die je beter kunt vermijden, tenminste, als je jezelf niet wilt isoleren of voor onbepaalde tijd een zwarte periode tegemoet wil gaan. Je zult ok ongetwijfeld ervaren dat iedere keer dat je nu opnieuw flirt met een ander, je deze persoon gaat vergelijken met je ex. Ook kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat je je ex aan het verraden bent, of dat je hem of haar niet meer respecteert. Verban deze gedachten zoveel mogelijk en probeer die zoveel mogelijk te relativeren. Op het moment dat je er weer alleen voor staat, vooral als je geen enkele intentie hebt om je ex terug te krijgen, zul je door een fase heen moeten waarbij je jezelf aan de kaak stelt en alles goed op een rijtje zet.

Je hebt altijd tijd nodig om te accepteren dat, ondanks het feit dat je gefaald hebt, je nog altijd in staat bent om iemand te verleiden en dat er nog steeds mensen zijn die in staat zijn je hart te raken. Alleen jij bent meester over het stellen van je grenzen. Het helpt niet om in een slachtoffersrol te blijven en je af te sluiten van alle mogelijkheden die er nog open liggen. Een relatiebreuk heeft als enige voordeel dat je er weer bij wordt bepaald waar het echt om gaat als je je leven deelt met een ander, en dat je kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling, ook al lijkt deze waarheid op het eerste gezicht onbegrijpelijk in de eerste fase van de breuk.

Verbeter de sfeer van je omgeving

Het is belangrijk om het contact te verbreken na de relatiebreuk. Geen contact, geen antwoorden op eventuele smsjes. Laat je niet verleiden door je nieuwsgierigheid.

Ga ook niet over je ex praten met familieleden of vrienden zolang het pijnlijk aanvoelt. Praten helpt, maar het helpt niet om de pijn steeds opnieuw te ervaren. Zolang je bezig bent met het krabben van korsten, zullen de wonden niet helen. Zo simpel is het. Als je je ex niet kunt vergeten, weet dat het allemaal gaat om je mentale toestand die alleen jij kunt beïnvloeden: je moet het oprecht willen. Geef jezelf de tijd, want het zál nu eenmaal tijd kosten.

Ben je er overigens van overtuigd dat er nog kansen zijn voor jou en je ex, laat mij je dan helpen, en schrijf je in op deze pagina. Je zult dan mijn videoserie ontvangen waarin ik je het nr 1 geheim ga verklappen hoe je je ex weer voor je terug kunt winnen!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. ik kan mijn echtgenoot moeilijk vergeten hij is nu een maand kwaad weg van huis. ik weet niet wat ik kan doen om met hem te praten. want ik mis hem zo.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG