JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Waarom zeggen we hier dat ex partners altijd terugkomen?

Veel mensen hebben altijd ergens het gevoel dat hun ex zal terugkomen. Ze zijn ervan overtuigd dat als je eenmaal een relatie hebt gehad, je deze persoon altijd weer in je leven kunt terug manifesteren. In dit artikel onderzoeken we welke factoren bepalen of een ex partner terugkomt of niet.

Voordat ik verder ga wil ik 1 ding nog wel even heel duidelijk maken om misverstanden te voorkomen.

De titel van dit artikel doet wellicht vermoeden dat ex partners altijd weer een nieuwe relatie willen aangaan met degene die ze hebben verlaten.

Met de term ‘komen ex partners altijd terug’ bedoel ik meer ‘komen ex partners altijd terug voor een moment van contact’.

Mijn antwoord: in 9 op de 10 keer is dat inderdaad het geval. Ik bedoel met dit artikel dus niet dat 9 van de 10 keer een ex partner altijd terug komt met als doel om weer een relatie aan te gaan met degene die aan de kant is gezet. Daar is natuurlijk wel het een en ander voor nodig. In dit artikel wil ik je hiervoor wat tips geven om je kansen te maximaliseren.

Het gaat er in ieder geval om dat je je blijft focussen op het vertrouwen dat het weer goed komt met je ex. Wat jij denkt en gelooft is wat jij gaat manifesteren in jouw externe realiteit.

Jouw gedachten zorgen ervoor dat je gevoelens en emoties opwekt die vervolgens weer jouw gedrag weer bepalen.

Dat gedrag is bepalend voor de vraag hoe succesvol je zal zijn om je ex weer voor je terug te winnen.

Waarom komen ex partners altijd terug?

Of anders gezegd: waarom komen ex partners altijd terug voor een moment van contact?

Wel, een liefdesrelatie is een band tussen twee partners, waarbij sprake is van een zekere affiniteit.

Tijdens de relatie creëren zij een band, een gezamenlijke visie, ze geven hun relatie een speciaal karakter, en dit alles laat onuitwisbare herinneringen achter. Als iemand zijn of haar ex dan later tegenkomt dan doet dat iets met die persoon, ondanks alles wat de naaste omgeving erover zegt of heeft gezegd.

Daarnaast is het zo dat de tijd de herinnering van slechte ervaringen zoals conflicten aanzienlijk verzacht.

Sterker nog, hoe langer de periode tussen de breuk en de daaropvolgende eerste ontmoeting des te beter het is, als er inderdaad sprake was van conflicten. De beste herinneringen winnen het dan vaak van de slechte.

Dus nogmaals: een ex partner komt altijd terug…echter niet altijd op het juiste moment. Het kan namelijk zijn dat je ex als snel na de breuk een ander heeft.
Je vraagt je dan af wat je dan het beste kan doen.

Voorkom dat je direct in de angst schiet want dat gaat je zeker niet helpen. Een ander in het leven van je ex kan ook opleveren dat je ex sneller kan ervaren of hij/zij toch niet beter af is bij jou.

Denk jij de hele dag aan je ex? Je wilt van deze gedachten af en ook weer plezier ervaren in je dagelijkse doen en laten? Bekijk dan deze video

Ben je angstig dat je ex niet meer terugkomt? dan is er 1 ding zeker: je zult in ieder geval niet het juiste gedrag aannemen om de gevoelens van je ex weer aan te wakkeren. 

3 criteria die de terugkomst van je ex beïnvloeden

Het vinden van de juiste timing blijft het meest essentiële element tijdens het uitvoeren van de heroveringsstrategie.

Het is behoorlijk lastig van te voren in te schatten wanneer een ex partner bij je aan komt kloppen.

Daarbij komt ook nog de vraag of je ex een man is of een vrouw. Wanneer je ex een man is vraag je je misschien af of er een verschil bestaat tussen de snelheid waarop een man zijn ex vergeet of een vrouw haar ex vergeet.  

Het verschil hangt vooral af van wat de ex in zijn/haar leven al heeft ervaren.

Het kunnen enkele dagen zijn, enkele maanden of enkele jaren. Verbittering bijvoorbeeld kan een behoorlijke impact hebben, en verandering heeft tijd nodig. Ook is het mijzelf overkomen.

Op een dag kwam mijn ex partner zelfs na jaren van geen contact opeens bij me terug. Hij vertelde me dat onze relatie van toen toch wel het mooiste was wat hem was overkomen.

Je vraagt je dan misschien af: maar waarom was hij dan weg gegaan.

Dat blijft voor mij nog steeds een mysterie eerlijk gezegd, maar feit is dat ik mijn leven op dat moment al zodanig had veranderd dat ik niet meer beschikbaar was.

En dat brengt mij tot 3 punten die de terugkeer van je ex kunnen beinvloeden, en dat zijn:


Je beschikbaarheid, je geduld en je motivatie.

 • Je beschikbaarheid: Het heeft geen zin om verder te leven in een wereld van illusie
  en te wachten op de terugkeer van je ex. Zoals wij het zo vaak ook aanraden:
  probeer eerst jezelf weer op de rit te krijgen, te werken aan jezelf, te leven vanuit vertrouwen en positiviteit.
  Omdat je juist aan je nieuwe ik werkt, zul je nieuwe opportuniteiten in je leven
  tegenkomen, zoals het ontmoeten van andere mensen. Misschien kun je je dat moeilijk voorstellen
  maar je zult zien dat je na verloop van tijd niet meer zo beschikbaar bent
  of helemaal niet meer beschikbaar bent voor je ex als hij of zij opeens weer voor je deur staat.
 • Geduld: er zijn zeer veel technieken, methodes en tips om je ex terug te krijgen.
  We delen ze tijdens coachingsessies, artikelen en natuurlijk in het Van Breuk tot Doorbraak programma
  en de boeken Win Hem Terug en Win Haar Terug.
  Je weet nu dat het heroveren van een expartner tijd vraagt. Helaas heeft niet iedereen dat geduld. Het kan nogal traumatisch zijn om te wachten op iemand
  en er uiteindelijk na verloop van tijd achterkomen dat het voor niets was. Vergeet niet: als je je geduld verliest dan wil dat nog niet zeggen dat je gefaald hebt en dat het jouw fout is.
 • Je motivatie: om niet je motivatie te verliezen zul je je moeten focus op jezelf.
  Dat doe je niet voor je ex, maar echt voor jezelf, in de eerste plaats om je beter te voelen. Helaas is het zo dat het dagelijkse leven een behoorlijke psychologische impact kan hebben op je motivatie. Er zijn heel wat mensen die vroegtijdig afhaken en fouten begaan door de verkeerde dingen te doen,
  waardoor je ex nog meer afstand neemt.

Ben je klaar om je relatie een nieuwe kans te geven?

Ja, ex partners komen dus altijd terug, maar niet altijd op het moment waarop je het zou verwachten. Naarmate de tijd verstrijkt bestaat de kans dat jij anders naar de situatie en de relatie gaat kijken. Het is dan ook heel goed mogelijk dat je uiteindelijk beslist om je oude relatie niet meer te herstellen en dat je door wilt gaan.

Het idee wat je van je relatie had evolueert met de tijd, en met de tijd komt er ook twijfel. Na een aantal maanden zul je steeds minder zin hebben om je expartner terug te winnen. Staat je ex dan opeens voor je deur, denk dan goed na en spring niet meteen in zijn/haar armen alleen om het feit dat je jezelf wilt belonen dat je het zo lang hebt kunnen uithouden.

Lees ook nog je ex terug na een rebound relatie ontdek het hier

of je bekijkt direct onderstaande video!

Nog meer tips? Lees onze special “hoe krijg ik mijn ex terug

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Ongeveer 4 maanden geleden heeft mijn vriend het gedaan gemaakt. Voor mij was hij echter de ideale partner en hij wou nog vrienden blijven dus ik had er alle hoop in dat het tussen ons nog wel zou goedkomen. Nu heeft hij enkele dagen tegen mij verteld dat hij opnieuw aan het daten is.

  Hij zegt dat hij enkel nog vriendschappelijke gevoelens had voor mij en dat hij daarom een relatie niet meer ziet zitten maar dus wel vrienden wil zijn. We stuurden nog dikwijls naar elkaar en hadden nog fijne gesprekken. Dit wil hij nu (ook nu hij aan het daten is met iemand) nog steeds blijven doen. Ik wil nog steeds een relatie met hem.

  Wat kan ik in deze situatie het best doen volgens jou?

 2. 4 maanden geleden dacht ik de man van m'n leven te hebben ontmoet. Het was van af dag 1 liefd3 op het eerste gezicht. Waauw eindelijk iemand bij wie ik mezelf kon zijn en hij bij mij. Hij was weg van mij, stelde me vrijwel meteen voor aan vrienden en familie en we werden door iedereen uitgenodigd voor feestjes en etentjes. Wij waren verliefd en iedereen mocht en kon het zien. Hij stelde zich op als een man, een man die alles deed voor zijn vrouw. Dankte God dat hij zo'n vrouw heeft ontmoet als ik, iemand waar hij rust bij had gevonden en zijn leven mee wde delen. Maar toen ging het mis, zijn moeder was het niet eens met onze relatie en ons voorgenomen huwelijk. Zomaar uit het niets, hij koos voor mij, gaf aan dat hij voor het eerst in zijn leven voor zich zelf koos. Dat hij door z'n moeder altijd onderdrukt is geweest. Dat zijn moeder de reden is geweest van zijn eerste scheiding. Nee dit wilde hij niet meer. Hij koos met volle overtuiging voor mij! 3 weken heeft ze hem geterroriseerd met appjes dat hij haar zoon niet meer is, dat hij voor iemand anders dan zijn moeder had gekozen. Om haar te laten zien dar hij overtuigd was van zijn keuze is hij met mij getrouwd.

  Meteen na het tekenen van ons papiertje begon hij buikpijn te krijgen, gaf aan dat hij zich stoerder heeft voorgedaan dan hij eigenlijk is en eigenlijk niet zonder zijn moeder kan leven. Ik heb hem overal in gesteund, mee gehuild en gezegd dat we een team zijn en alles goed gaat komen. 2 dagen na ons huwelijk werd het erger, hij begon dingen te zeggen zoals dat hij liever dood wilde en dat was voor mij een teken dat ik hem naar zijn moeder moest sturen om met haar te praten. Ik wilde dat zijn hart weer rust zou krijgen en dat wij weer verder konden leven in vrede samen.

  Op de 3de dag na ons huwelijk is hij naar zijn moeder gegaan, en binnen 1 uur kwam hij terug met de mededeling dat zijn moeder hem voor de keuze heeft gesteld of ik of zij. Hij is binnen 1 uur geswitched en heeft voor zijn moeder gekozen.

  Na alles wat ik voor hem gedaan heb, heeft ie me zomaar binnen 1 uur aan de kant gezet. Hij heeft 3 dagen na ons huwelijk de scheiding aangevraagd en ik zit hier nu middenin, hij heeft geen enkele keer emer naar me gevraagd, draait dingen om en ontkent nog net niet onze liefdes relatie. Dat zijn moeder achter deze breuk zit dat mag niemand weten, zijn moeder wordt overal buiten schot gehouden.

  Ik leef in een film lijkt het, probeer te snappen wat er is gebeurd maar het lukt me niet, ik ben boos, verdrietig, voel me machteloos maar het ergste is dat ik hem mis. Ik mis die man waarmee ik het zo leuk had, waarmee ik zo goed kon lachen, die man die alles voor me deed en nu ineens een vreemde voor me is geworden. Het feit dat hij nooit meer iets van zich heeft laten horen doet me zoveel pijn. Ik begrijp het niet en zal dit nooit gaan begrijpen.

  De man over wie dit gaat is een man van 40 jaar met kinderen.

  Wat vind jij van deze situatie?

  Grt.

  1. Beste arme Samira, wat een triest verhaal! Het klopt dat er mannen zijn die hun geluk laten afhangen, hun leven laten leiden door hun moeder. Dat is omdat deze mannen hun eigen grenzen niet kennen, niet weten wie ze werkelijk zijn. Ze zijn daar niet in gevormd door hun moeder. Je wilt niet gehuwd zijn met een man die niet weet wie hij is. Maar je moet weten, je hebt ook niet echt een man nodig die ‘alles voor je doet’. Dat maakt jou ook afhankelijk. Ik kan me wel voorstellen dat het je pijn doet, maar deze pijn is nog niets in vergelijking tot de pijn die je gehad zou hebben als je 10 jaar verder was geweest, met deze man en deze autoritaire schoonmoeder die als een continue indringster steeds in je relatie aanwezig is. Nog niets in vergelijking is tot de pijn die er zou zijn als jullie kinderen hadden gehad en er een eeuwige innerlijke strijd is in jou, er altijd een stem is in jou die je vertelt ‘dit is niet de man die weet wie hij is, die zijn grenzen kent en het beste uit mijzelf haalt en zijn eigen leven durft te leven’.
   Ik wens je heel veel sterkte om hiermee om te gaan! Indien je hierbij hulp nodig hebt kijk dan eens op https://liefdesverdriet.nl/hypnotherapie/
   Liefs,
   Marjolein

 3. Ben nu 8 maanden uit elkaar van mijn ex vrouw, na 20 jaar huwelijk.
  Nooit grote problemen gehad soms kleine ruzies maar nooit iets ernstig.
  Alles liep normaal eindelijk iemand waar ik mijzelf bij kon zijn.( mijn min punt is wel dat ik iemand ben met een zacht karakter en dat ik altijd niet sterk Ben geweest in communiceren)
  En dan ineens wilt ze scheiden,volgens daar minder gevoelens en wil
  Ze kijken of er een nieuwe wereld is.Nieuwe vriendinnen,er meer op uitgaan geen huwelijk
  hebben zoals onze ouders(terwijl dit normale huwelijken zijn) Mij lijkt dit op een midlifecrises van een vrouw typisch rond deze leeftijd.Maar wilt ze zeker vrienden blijven.Tot op juist voor de breuk hadden wij een normaal liefdesleven met alles er op en er aan
  Ben nu van plan aan je cursus te beginnen.
  Klink zulke verhalen je bekend in je oren? En hoe denk ji hierover?
  Grt

  1. Oh ja, dit is een heel vaak voorkomend fenomeen: een partner die opeens vanuit het niets zegt ‘ik voel het niet meer’ en vervolgens ook nog eens erg verandert in gedrag. Vaak zijn het de gekwetste delen in de mens die dan een stap naar voren doen. Die delen zijn vaak al in de kinderjaren geïnstalleerd in de mind. Na jaren van opkropping, bescherming van ‘verbannen delen’ poppen ze op, vaak door een trigger. We noemen dat dan ‘midlife crisis’. Aan te raden is om dan vooral te spiegelen naar haar, met de juiste vragen te komen zodat ze met haarzelf wordt geconfronteerd om na te denken over haar leven en de keuzes die ze maakt. Sterkte en lieve groet, Marjolein

 4. Mijn ex en ik zijn nu 5 weken uit elkaar, hij heeft het uitgemaakt op mijn verjaardag. Hij had de reden gegeven dat hij geen toekomst voor hem zag met elkaar. Ik heb er toen voor gekozen om geen contact op te nemen, hij had mij een aantal berichten gestuurd dat waren afstandelijke berichten. Ik heb hier niet op gereageerd, voor mij kwam het uitmaken heel erg abrupt en ik wou dit eerst verwerken. Recent heb ik zijn familie gesproken en die gaf aan dat hij er erg mee zat en dat hij wisselend reageert. Ik heb hem na het gesprek een een kort en duidelijk bericht gestuurd; hoe het met hem gaat, maar hier heb ik tot op heden nog geen reactie op. Ik sta er voor open dat ik hem terug wil, omdat ik het idee heb dat de problemen die we hadden op te lossen zijn, ik heb in de tussentijd veel over de relatie en mezelf nagedacht. We moeten dit alleen bespreekbaar maken, dat moesten we meer doen in de relatie.

  1. OK Samantha, goed in ieder geval dat je je nu bewust bent van je eigen aandeel. Je zegt dat je het idee hebt dat jullie problemen op te lossen zijn. Zijn deze ideeën concreet genoeg? Ik weet niet wat je hem gestuurd hebt voor bericht maar het kan zijn dat hij niet goed weet hoe hij moet reageren. Als hij tussen nu en een week of 2 nog niet heeft gereageerd, bel hem dan op en maak duidelijk dat je niet boos bent maar dat je tijd nodig had om na te denken. Dat hij zich niet ongemakkelijk hoeft te voelen om iets te vragen mocht hij dat willen. Hou de drempel laag, geef het tijd en benader hem met respect zonder verwachtingen van jouw kant.
   Sterkte en lieve groet,
   Lieve groet,
   Marjolein (lees hier meer over mij)

 5. Sinds de lente raakte ik in contact met
  een meisje uit de buurt op social media,
  we hadden zulke leuke diepgaande
  gesprekken en begonnen elkaar echt leuk
  te vinden, ze wou me graag zien, maar
  durfde niet goed, ze is 17 en heeft nog
  geen ervaring met jongens dus ze stelde
  voor om elkaar opstap te zien met een
  vriendin erbij. Dus ik heb uit respect
  gewacht tot de corona maatregelen
  soepeler waren en eindelijk zag ik haar,
  het was geweldig, super leuk gepraat en
  ze maakte steeds selfies van ons. Toen
  heb ik een date geregeld, golven en lekker
  eten, we raakten niet uitgepraat het was
  fantastisch. En later hadden we nog een
  tweede date, trampolinepark en shoppen
  in groningen, op de scooter en koffie
  halen. Alleen ondertussen was er een
  andere jongen een vriend van haar, die ze nog maar net kon.
  Helaas had deze jongen geen
  vriendschappelijke bedoelingen en
  slaagde hij erin haar verlefd te maken, hij
  staat bekend als player. Haar beste
  vriendin waarschuwde haar, maar ze wou
  het niet geloven, ze kregen ruzie en haar
  beste vriendin waarmee ze alles deed is
  zomaar achter gelaten. Ook ik ben later
  aan de kant gezet voor hem, ze heeft met
  moeite de keuze gemaakt om geen
  afspraakjes meer te maken met mij en met hem verder te gaan. Ze laat iedereen achter en helaas hoor ik van veel meisjes dat hij ze gebruikt en geen serieuze relatie wil. Ik kan er niks aan doen en ze moet er zelf achter komen, maar ik baal hier echt van en gun het haar niet om gebruikt te
  worden door een jongen, ze heeft geen
  ervaring en is best kwetsbaar en hij weet
  precies hoe hij meisjes moet bespelen.
  Als het een andere jongen was had ik er
  minder moeite mee gehad, alleen dit is
  gewoon zo naar en ook dat ze mij en
  haar vriendin laat vallen voor hem. Met
  ons deelde ze elk moment, elke date elk
  moment met haar vriendin en bij deze
  jongen is alles heel geheimzinnig en zit
  ze alleen bij hem thuis of zijn vrienden
  Het lijkt er inderdaad op dat hij niet
  serieus met haar is, maar liefde maakt
  blind en ik kan niks doen, zo jammer voor
  onze klik, het had echt iets kunnen
  worden zonder hem. Het is natuurlijk allemaal nieuw voor haar en de relaties van die jongen zijn nog nooit langer geweest dan 3 maanden, ergens heb ik nog hoop om te wachten tot ze weer vrij is en verder te gaan hoe het vroeger was.

 6. Na een korte maar erg hechte relatie heeft mijn ex beslist om de relatie te verbreken. Ze geeft aan dat het haar benauwd en niet weet wat ze met haar gevoelens aan moet.

  Ze heeft voor onze relatie een erg traumatische relatie gehad en geeft aan het vertrouwen in mannen is verloren en bang is voor herhaling.

  We konden heel goed praten en zijn altijd open en eerlijk naar elkaar geweest.

  We geven veel om elkaar, maar toch heeft ze deze beslissingen genomen. Ik heb aangegeven haar de ruimte voor haar zelfontwikkeling te geven, maar het vreet aan me. Ik weet niet goed wat ik er verder mee aan moet.

 7. Mijn ex en ik zijn nu 3 maanden uit elkaar na een – voor het grootste gedeelte – zeer liefdevolle relatie van 3,5 jaar; we woonden samen en waren sinds 2017 onafscheidelijk. Het duurde echt lang voordat ik haar had ‘veroverd’, omdat zij aangaf niet zomaar relaties aan te gaan i.v.m. narcistisch misbruik uit eerdere relaties; ze wilde zeker weten dat ik uit het juiste hout was gesneden.
  Het einde van de relatie kwam enorm onverwachts en daarna gebeurde er een aantal dingen, waardoor het voor mij echt voelde alsof ik zo stilletjes mogelijk bij het grof vuil ben gezet.
  We zouden uit elkaar zijn gegroeid, terwijl we het de maanden ervoor nog over trouwen en kinderen hadden en ik haar met al mijn liefde heb geholpen met de opstart van een nieuwe carrière; zelfs nadat we ’tijdelijk’ uit elkaar waren, wat opeens na 4 dagen ‘definitief’ werd. Het leek haar allemaal ook niet veel te boeien en naar de buitenwereld heeft ze gedaan alsof het al maanden écht niet goed ging en zou hebben gezegd dat ze vreemd is gegaan.
  Omdat ik om antwoorden bleef vragen en leugens ontdekte kwam hier conflict uit, wat we nu inmiddels – een soort van – hebben ‘bijgelegd’ omdat ik uiteindelijk heb gekozen voor mijn excuses aanbieden (terwijl ik dat echt niet had hoeven doen). Ook heeft ze dingen gedaan waardoor mijn direct omgeving nu anders naar haar kijkt; mijn ouders en vrienden kijkt ze opeens op neer, terwijl zij echt een goede band hadden. Dit lijkt voor haar niet zo veel uit te maken.

  Het valt me daarbij op dat zij vrijwel direct een heel ‘nieuw’ leven is begonnen; ze lijkt naar een verkeerde vorm van aandacht te zoeken, heeft opeens volledig andere interesses (zoals muzieksmaak) en zoekt oude vrienden met ‘status’ op, waarvan ze mij altijd heeft verzekerd dat zij zich nooit meer in dat wereldje zou willen begeven. Net alsof ik haar totaal niet meer herken en de afgelopen 3,5 jaar ook van geen enkele betekenis waren.

  Ik vraag me af of ik niet in de klauwen van een narcist ben gevallen, aangezien ze – afgezien van wat waterige ogen – weinig berouw of spijt lijkt te tonen over hoe het allemaal is gelopen. Tijdens de relatie vroeg ze altijd veel aandacht en uiteindelijk ook geld. De schuld van de conflicten legt ze voor een groot gedeelte bij mij; hier lijkt ze ook echt volledig van te zijn overtuigd. Als ik echter terug denk en naar oude foto’s kijk, zie ik wel oprechte en intense liefde van haar kant.
  Ik voel me de hele dag door echt verschrikkelijk, terwijl zij fluitend verder lijkt te gaan met het leven wat ik voor minstens 50% heb helpen opbouwen.

  Desondanks hoop ik op een moment dat ze weer contact wilt, of zich inziet dat we het zo slecht nog niet hadden. Ze was de eerste 3 jaar echt de vrouw van mijn dromen en ik denk niet dat ik ooit nog zo’n persoon ga ontmoeten; zij verzekerde mij ook altijd dat ik de man van haar dromen was, op de laatste 2 maanden voor de break-up na.

  1. Beste Anton,

   Dank je wel voor je bericht!
   Je verhaal doet me inderdaad heel sterk vermoeden dat hier sprake is van narcisme of een andere persoonlijkheidsstoornis.
   Er zijn er legio dus het is raadzaam hierover veel te lezen.
   Ik kan me voorstellen dat het een pijnlijke ervaring is maar bedenkt dat het ook de beste gebeurtenis kan zijn die je nu is overkomen.
   Zoals Gary Lewandowski ook al zei “When your relationship doesn’t help you become a better person, ending it does”

   Het moge duidelijk zijn dat zij een zeer negatieve invloed op je heeft en jou nu een onveilig gevoel geeft.
   Ze maakt je eerst helemaal gek door je helemaal te bedelven onder een stortvloed van liefde
   en nu laat ze je stikken. Dit pas wel bij narcistisch gedrag: weinig empatisch, totaal geen schuld vinden bij zichzelf.
   Anton, waar is je zelfrespect dat je nu nog zegt dat je haar terug wilt? Focus je je nu op de realiteit of op iets wat meer lijkt op een droom.
   Je zegt het ook zelf ‘de vrouw van mijn dromen’. Maar dat is het dus ook precies en helaas geweest: een droom.

   Het voelt natuurlijk wel alsof je liefde van haar hebt gekregen maar narcisten kunnen niet diep bij zichzelf komen. Nooit!
   Een narcist vertoont altijd maskergedrag. In de beginfase, en dat kan jaren duren, kan een narcist inderdaad liefdevol, zorgzaam, attent, geïnteresseerd zijn.
   Maar dit is tijdelijk, zo zie je maar weer.
   Het gaat namelijk helemaal niet om jou maar om de reflectie die jij haar over haarzelf geeft/hebt gegeven.
   Zolang jij in je blik, je houding, gedrag reflecteert wat zij van zichzelf wil zien gaat alles goed.
   Echter zij ziet jouw unieke persoonlijkheid helemaal niet maar geeft je wel die indruk.

   Wat zij heeft gedaan is eigenlijk spiegelen.
   Zonder dat je het door had ben je verliefd geworden op kwaliteiten van jezelf die zij aan je heeft voorgespiegeld.
   Daar zijn narcisten heel knap in. Ze hebben het zelf niet eens door omdat dat een automatisme is geworden.
   Daardoor ben je nu ongelooflijk verward omdat alles natuurlijk zo tegenstrijdig is. Eerst ‘liefdevol’ en nu opeens ’totaal negeren’

   Maar ga eerst eens na wat echte liefde voor jou betekent en welke waarden jij hier aan hecht.
   Ga eens na en wees hierin eerlijk, hoe zat dat bij haar precies?
   Behandelde zij je gelijkwaardig? Hoe denk jij over liegen? is dat een no go voor jou? en wat voor haar?

   Liefde is elkaar begrijpen en oprecht moeite doen om elkaar te begrijpen
   Je bent in staat om je excuses aan te bieden aan elkaar
   Je voelt je veilig en geborgen. Mijn vraag aan jou: hoe was zij op dit gebied? Kon zij oprecht ‘sorry, ik zat fout’ zeggen?
   Deed ze echt moeite voor je?
   Ik betwijfel het, maar jij weet natuurlijk het antwoord wel.

   Stop met zeggen ‘ik vind nooit weer zo’n vrouw’ want dat is echt grote bullsh*t!
   Vergeef jezelf en focus jezelf vooral daarop. Ga een hechte relatie aan met jezelf.
   Je hebt haar helemaal niet nodig om gelukkig te zijn. Dat is slechts een illusie!

   Ik wens je heel veel sterkte met deze situatie en prijs jezelf gelukkig dat je hier nu achter bent
   in plaats van over nog eens 3 jaar!

   Liefs,
   Marjolein

 8. Beste Marjolein

  Mijn ex en ik zijn nu 3 maanden uit elkaar na een – voor het grootste gedeelte – zeer liefdevolle relatie van 3,5 jaar; we woonden samen en waren sinds 2017 onafscheidelijk.
  Het einde van de relatie kwam enorm onverwachts en daarna gebeurde er een hoop dingen, waardoor het voor mij echt voelde alsof ik werd uitgespuugd en bij het grof vuil ben gezet.
  We zouden uit elkaar zijn gegroeid, terwijl we het de maanden ervoor nog over trouwen en kinderen hadden en ik haar met al mijn liefde heb geholpen met de opstart van een nieuwe carrière; zelfs nadat we ’tijdelijk’ uit elkaar waren, wat opeens ‘definitief’ was. Omdat ik om antwoorden bleef vragen en leugens ontdekte kwam hier conflict uit, wat we nu inmiddels – een soort van – hebben ‘bijgelegd’ omdat ik uiteindelijk heb gekozen voor mijn excuses aanbieden (terwijl ik dat echt niet had hoeven doen). Ook heeft ze dingen gedaan waardoor mijn direct omgeving nu anders naar haar kijkt; mijn ouders bekijkt zo ook met argus-ogen door iets heel kleins, terwijl zij echt een goede band hadden.

  Het valt me daarbij op dat zij een heel ‘nieuw’ leven is begonnen; ze lijkt naar een verkeerde vorm van aandacht te zoeken, heeft andere interesses en zoekt oude vrienden met ‘status’ op, waarvan ze mij altijd heeft verzekerd dat zij zich nooit meer in dat wereldje zou willen begeven. Net alsof ik haar totaal niet meer herken en de afgelopen 3,5 jaar ook van geen enkele betekenis waren; alleen de mooie dingen van haar staan nog online.

  Desondanks hoop ik op een moment dat ze weer contact wilt, of zich inziet dat we het zo slecht nog niet hadden. Ze was de eerste 3 jaar echt de vrouw van mijn dromen en ik denk niet dat ik ooit nog zo’n persoon ga ontmoeten.
  Echter vraag ik me ook af of ik niet in de klauwen van een narcist ben gevallen, aangezien ze helemaal geen berouw of spijt lijkt te hebben van hoe het allemaal is gelopen en vooral de schuld van de conflicten na de break-up bij mij legt. Ik voel me de hele dag door echt verschrikkelijk, terwijl zij fluitend verder lijkt te gaan met haar leven.

 9. Beste Marjolein,

  Ik heb een korte relatie van 3 maanden met iemand die 9 jaar ouder dan mij is achter de rug.
  Mijn ex is 35 jaar en heeft al heel wat meegemaakt in zijn leven. Toen hij 13jaar was stierf zijn mama aan kanker, 3 jaar geleden is zijn papa gestorven aan jongdementie en zijn huwelijk is foutgelopen en hij is gescheiden nadat zijn ex vriendin hem had bedrogen. Mijn ex ziet vaak alles zwart/wit en weet het vaak met momenten niet. Hij is erg onzeker en geeft aan soms het gevoel te hebben dat niemand hem begrijpt en hij alleen op de wereld is. Beide zijn we erge perfectionisten. Vóór ik iets met hem begon was hij al 4 jaar vrijgezel en hij gaf in het begin al meteen aan dat hij moeite heeft met zijn leven aan te passen en plots rekening met iemand te gaan moeten houden. De relatie is heel mooi en voorzichtig begonnen, maar al snel ben ik hem gaan verstikken en vertoonde ik controlerend gedrag naar hem toe. Dit deed ik doordat hij niet op mijn whatsapp berichtjes reageerde, maar hij wel op facebook actief was. De relatie verliep moeizaam omdat ik van mezelf vrolijk ben en mezelf wil smijten voor deze relatie, maar hij was het tegenovergestelde. Door alles wat hij heeft meegemaakt zat hij vaak in zijn eigen wereld en hij wilde de relatie heel rustig aanpakken. Voor mij was het iets te rustig waardoor ik paniek kreeg en dit alleen maar escaleerde tot vele ruzies. In het begin was het een sprookje, maar na ongeveer 1 maand liep het mis. Ondanks de ruzies die regelmatig terugkwamen genoten we nog van elkaar, we gingen samen winkelen, wandelen, fietsen, zwemmen, gezellig tv kijken, samen naar vrienden en familie,… hier genoten we beide heel erg van. Nu 3 weken geleden besloot ik er een einde aan te maken, maar al snel kreeg ik spijt. Nu is het zover gekomen dat hij er opnieuw een einde aan heeft gemaakt en hij wil me niet meer terug, zelfs niet toen ik weende en ik brief had gestuurd met al mijn spijt in. Hij apprecieerde mijn woorden van spijt, maar volgens zijn buikgevoel gaat het tussen ons niet werken, zei hij.
  We hebben nog 2x afgesproken en hij gaf aan dat hij niet weet of hij me zal missen en hij beseft als hij er spijt van gaat krijgen hij moeite voor me zal moeten doen. Ook zei hij letterlijk dat hij nog van me houdt. Hij kon de stress van de ruzie niet meer aan.
  We hebben nu bijna 2 weken niks meer van elkaar gehoord of gezien ondanks we 5 minuten van elkaar wonen. Ook hebben we elkaar niet meer op sociale media. Ik mis hem enorm en ik zou het graag nog één kans willen geven.

  Hoe ziet u dit? Denkt u dat hij nog terug zal komen of denkt u dat ik hem nooit meer zal horen?

  Alvast bedankt voor uw reactie!

  1. Beste Kirsten, alweer een tijdje geleden, maar toch, beter ooit dan nooit zal ik maar zeggen.
   Hoe is de situatie inmiddels. Ik kan je dit vertellen: het is altijd het verhaal dat je jezelf vertelt, de overtuiging die je nastreeft. Wat denk en geloof je zelf? als je denkt en gelooft ‘hij komt niet meer terug’ dan zal dat zo zijn. Denk je het tegenovergestelde en leef je vanuit je volste zelfvertrouwen, zelfliefde, pas dan kun je spreken over kansen. Los eerst de problemen in jezelf op, je eigen onzekerheid, gebrek aan zelfliefde, en je zult zien hoeveel moois er op je pad komt!
   Sterkte en liefs,
   Marjolein

 10. Dag Marjolein,
  Mijn vriend heeft na 1,7 jaar de relatie verbroken. Zijn reden was dat hij geen gevoel meer had. Blijkbaar heeft hij in 2 vorige relaties dit ook gehad na 1.5 jaar. Maar daar ging het slecht. Ik vind het allemaal heel vreemd aangezien hij mij echt op handen droeg. Tot een maand geleden hij nogal raar begon te doen. Met raar bedoel ik dat hij zich anders begon te gedragen, afstandelijker. Hij wou ook alleen naar een verjaardagsfeestje. Hij is zelfstandig schrijnwerker en moet vaak werken. Wij hebben elk een huis en wonen op een half uur van elkaar. Pendelen viel hem zwaar. Ik heb meermaals voorgesteld om helft helft te doen. Maar dat wou hij niet. Hij vond het geen probleem. Nu hoor ik dat dit toch ook een reden is waarom hij opgeeft. Ik heb de fout gemaakt geen afstand te nemen van hem waardoor ik nu de indruk heb hem nog verder weg te hebben geduwd. Ik wou hem gewoon laten zien dat dit allemaal niet nodig was om hier problemen van te maken. Ik had ook al oplossingen voor alles. Maar het kon hem niet schelen. Hij zei zelf ook ik had voordien moeten aan de alarmbel trekken. Nu is het allemaal te ver. Kzeg het is nooit te laat. Ik wou hem gisteren gerief brengen bleek dat hij op spoed lag met een hernia en geknelde zenuw. Hij had vaak last en heel vaak heb ik hem gezegd naar de dokter te gaan. Toen ik dit hoorde sloeg ik dubbel toe. Ik had het voorgevoel dat er iets was met hem en dat klopte ook. Heel vreemd. Het rare aan heel de situatie is dat wij echt 2 handen op 1 buik waren. Toen wij elkaar leerde kennen had ik een relatie van 16 jaar achter de rug waarin ik werd bedrogen. Hij had mij beloofd mij nooit zo’n pijn te doen. Ik heb enorm veel moeite gehad me open te stellen voor hem maar omdat alles echt perfect zat heb in het gedaan. We hadden ook toekomstplannen we dachten hetzelfde alles en ineens is alles weg. Ik voel niks meer tussen ons. Het is intussen van 16 juli geleden. We zijn een heel eind verder.ik hoorde hem smorgens smiddags en savonds nu niks meer. En ik voel me slechter dan ooit. Ik weet dat ik nu vooral afstand moet bewaren en dat doe ik ook nu. Maar ik mis hem zo en het idee van ‘ik voel niks meer’ vind ik zo vreemd… Ik weet niet meer wat ik moet doen

  1. Beste Pinkeltje, deze vraag is lastig te beantwoorden want de frequentie van elkaar zien, daar zit t ‘m niet echt in. Het gaat eerder om de ‘klik’ en of er daadwerkelijk sprake was van een kwalitatieve relatie die al redelijk lang duurde. De lange afstand maakt het wel iets lastiger maar niet onmogelijk. Hartelijke groet, Marjolein

 11. Hallo Marjolein,

  Mijn vriend heeft onze relatie verbroken na 4,5jaar. Bij mij kwam het totaal onverwachts, want we delen met plezier veel met elkaar. We lachen veel, praten veel, ondernemen veel. Gaan ook weekendjes weg, reizen etc.
  Vorig jaar heb ik twee zware operaties ondergaan waardoor mijn uiterlijk negatief is veranderd en tijdens mijn herstelperiode van ongeveer een half jaar kon ik niet veel doen dan thuis zijn. Momenteel ben ik volledig hersteld maar nog steeds de kilo’s niet helemaal kwijt kunnen raken.
  Afgelopen maand zijn we met zijn familie en vrienden op vakantie gegaan voor bijna een maand. Door de stress, frustraties heb ik een heftige ruzie met zijn zus. Op die avond heeft hij in de vakantie met mij uitgemaakt. Hij zei dat het los is van die ruzie. Zijn gevoelens zijn weg voor mij. genegenheid was er daarna nog wel en hij wilde ook bv mijn hand vasthouden op straat.
  Toen we terug waren in Nederland wilde hij een paar dagen nog leuke dingen met me doen. Bv naar de bios , uiteten en hand in hand lopen. Maar hij was vastberaden om zijn spullen in te pakken. En vertrok met bijna al zijn spullen.
  Nu is het ongeveer 10 dagen geleden en in begin zocht ik hem op om te praten. Daar had hij totaal geen problemen mee. Sterker nog, hij wil graag vrienden blijven. En we stuurden nog kusjes en praatten over het dagelijks leven. Maar ik merk dat hij afstand houdt. Bv niet meer zo betrokken met mij. Dat doet pijn. En ik wil een radiostilte inlassen.
  Marjolein, ik mis hem nog dagelijks. zou hij nog terugkomen.?

  Groet,
  Cheryl

  1. Beste Cheryl, ik kan je dat helaas niet zo zeggen, want ik heb te weinig gegevens van hem. In ieder geval heeft zijn besluit niets met jou te maken, en ik zou zo 1-2-3 niet kunnen zeggen welke redenen hij opeens heeft. Mijn advies voor jou is in ieder geval om hem niet op te zoeken en juist onbereikbaar te zijn voor hem. Hoe meer hij voelt dat jij probeert informatie te krijgen, hoe meer hij afstand houdt. Sterkte in ieder geval! Hartelijke groet, Marjolein

 12. Dag Marjolein,
  Dank voor je antwoord.
  Ik heb voor mezelf al lange tijd uitgemaakt wat ik wil. En hoe een relatie eruit zou moeten zien. Ik wil het heel graag opnieuw samen proberen. De eerste jaren ging het ook echt goed tussen ons. Tot dat wantrouwen erin kwam en nooit helemaal uitgepraat is en bij hem enorme proporties aannam.
  De spanningen bleven oplopen en de communicatie beperkte zich tot gespannen gesprekken, misverstanden en vaak ruzie met uiteraard ook nog fijnere momenten ertussen.
  Ik ben ondertussen zelf veel rustiger in de dingen geworden, dat benoemt hij ook. We kunnen op een heel gewone manier met elkaar praten, gaan minder dingen uit de weg. Dus communiceren lukt weer. Al hebben we het niet of toch niet diepgaand over het verleden of wat er fout ging. En al helemaal niet over hoe het weer zou kunnen. Dat wou hij niet toen ik het wou proberen en nu durf ik dat niet meer te doen om niet met mijn hoofd tegen de muur te lopen. Ik ben echt kapot geweest van de breuk, maar ondertussen gaat het al een heel stuk beter. Dat ziet hij en benoemt hij ook. Ik gaf onlangs aan dat hij de spullen maar eens allemaal moet komen ophalen thuis. Meteen erna zei hij tegen een gemeenschappelijke vriend dat hij met zijn nieuw lief ergens naartoe geweest was. Dat is nogal doorprikbaar allemaal.
  Tegen mij spreekt hij over haar in termen als het leuk is en we zien wel wat het wordt.
  Haalt hij zijn liefde dan niet bij haar? Bedoelt u dat hij mij manipuleert? Ook via die dubbele signalen?
  En ik ben eigenlijk ook benieuwd waarom u denkt dat hij niet de juiste man voor me is. Misschien zie ik bepaalde dingen niet.
  Nogmaals, ik wil het graag opnieuw samen proberen. mijn hamvraag is dan ook hoe pak ik dat aan in die omstandigheden (verwijzend naar bovenstaande mail). Of investeer ik daar beter niet meer in. Ik hou van hem, dat kan ik nog steeds zeggen. Hij zegt ook mij “ondanks alles graag te zien”.
  Bedankt.

 13. Dag Marjolein,

  Ik kom er even niet meer uit.
  We zijn nu bijna een jaar uit elkaar, waren 10 jaar samen in een niet evidente relatie. Er was veel liefde maar ook veel ruzie, wantrouwen, gekibbel, dat kon echt heel ver gaan. We maakten het elkaar niet makkelijk en soms echt gewoon zeer zuur. Waren beiden ook overwerkt en moe. Het wantrouwen heb ik zelf in de hand gewerkt door niet eerlijk te zijn over een korte affaire. Hij had er ook 2, die nooit echt ver gingen zei hij, wat ik wel geloof.
  We legden ruzies nooit echt bij, gingen verder en vonden elkaar terug. Maar uiteraard (achteraf gezien) groeiden we wel systematisch verder uit elkaar.
  Na een laatste ruzie heb ik het eruit getrokken bij hem: zeg het dan, lafaard. En hij zei het: het is over. Ik zei hem te vertrekken dan, wat hij deed.
  We gingen daarna nog een 3-tal keer naar een psychologe, maar daar raakten we niet ver. Alles zat nog zo hoog en er werd enkel door hem geschreeuwd en door mij geweend. Ik wou hem niet kwijt, ik wou een oplossing vinden om er samen uit te geraken. Hij zei achteraf dat hij het mooi wou laten eindigen. Dat is niet zo gebeurd. De psychologe heeft het ook uit hem moeten wringen. In een emotionele gulp schreeuwde hij dat het klaar was.We hadden niets van verbinding, het is nooit goed gegaan tussen ons enz.
  Praten wou hij niet meer, alles was vijgen na pasen en hij wou het niet over ons hebben. Toen kwamen zaken als het was uiteraard niet allemaal slecht, als ik zou zeker weten dat het zou zijn zoals de eerste jaren, ik begin meteen terug. En dan meteen weer, maar je moet niet meer hopen. Per vergissing een hartje sturen naar mijn gsm, mij aanraken, kortom een heel arsenaal dubbele signalen die hij telkens ontkende.
  Hij zit in een identiteitscrisis, denk ik. Gaf vaak aan wie ben ik, ik weet niet wat ik wil, enz. Hij is 36. Hij onderging recent (maar na de breuk) een operatie die hem 50 kg liet afvallen. Hij is plots hip nu.
  Nu heeft hij sinds kort een “vriendin” die 12 jaar jonger is. Ik geloof er niet echt in. Dat is geen jaloezie, maar zoals ik het aanvoel. Ik ben HSP. Hij zegt zelf “het is leuk en we zien wel” Hij zei heel recent “ondanks alles zie ik je graag” en vroeg naar mijn liefdesleven. Ik ben nog single. een eindje geleden barste hij in tranen uit aan de telefoon. Het blijft aantrekken en wegduwen als het te dicht komt. Ik voel dat er nog veel tussen ons hangt, dat hij een masker opzet over zoveel, en weet ergens dat hij te trots of te koppig is om terug te komen. Wat kan ik doen? Hij voelt dat ik afstand genomen heb, ziet dat ik veel veranderd ben (zegt hij ook), ik heb echt aan mezelf gewerkt. Maar ik wil eigenlijk nog steeds verder met hem. Hij polst soms bij vrienden of ik nog hoop, die zeggen dat ik daar al een eind niet meer over praat. Hoe pak ik dit aan? Zet ik een eerste stap? Tot nog toe kreeg ik steeds de deur tegen de neus, ook al voelt hij zeker iets anders. Vraag ik naar zijn bedoelingen? Of blijf ik op een afstand, probeer hem te vergeten en ga verder. Er zijn zoveel mensen die zeggen dat het duidelijk nog niet op is tussen ons, maar hij blijft de deur stevig toe houden. probeer ik die open te krijgen? En hoe?Of moet ik die dicht laten? Hij lijkt te blijven twijfelen, maar doet niets om de situatie om te keren. Ik vermoed dat hij dat ergens wil, maar niet durft. Angst dat we weer in een ruzie-realtie zouden eindigen, terwijl ik weet dat dat niet zo zou zijn. Praten met hem over dergelijke dingen is moeilijk. Hij durft dat niet aan.
  ps wij zien elkaar regelmatig omdat we nog samen werken af en toe. Kan u mij aub wat advies geven? Ik voel dat ik echt vastloop en wil mezelf geen hoop geven, noch iets bruskeren waardoor de deur zeker dicht is. Bedankt.

  1. Beste Eefje, als mensen zeggen dat het duidelijk nog niet over is, vraag ik me af of dat voor jou de hamvraag is. Ik zou je willen adviseren eerst te bepalen wat je zelf wilt, hoe jij een relatie wilt, en niet in omgekeerde volgorde: kijken wat hij doet, zegt, wat hij ervan maakt en eens kijken of ik daar in pas. Kortom, het gaat om jouw leven. Als jij laat zien waar je voor staat, hoe een relatie er voor jou uit zou moeten zien, zul je ook de juiste man aantrekken. Ik denk niet dat hij dat is voor je. Hij zal in ieder geval eerst aan de slag moeten gaan met zichzelf, en gelukkig moeten worden met zichzelf, om wie hij is. Hij probeert zich gelukkig te voelen door liefde bij jou te halen, maar zo werkt het niet in de liefde. Sterkte! Liefs, Marjolein

   1. Dag Marjolein,
    Dank voor je antwoord.
    Ik heb voor mezelf al lange tijd uitgemaakt wat ik wil. En hoe een relatie eruit zou moeten zien. Ik wil het heel graag opnieuw samen proberen. De eerste jaren ging het ook echt goed tussen ons. Tot dat wantrouwen erin kwam en nooit helemaal uitgepraat is en bij hem enorme proporties aannam.
    De spanningen bleven oplopen en de communicatie beperkte zich tot gespannen gesprekken, misverstanden en vaak ruzie met uiteraard ook nog fijnere momenten ertussen.
    Ik ben ondertussen zelf veel rustiger in de dingen geworden, dat benoemt hij ook. We kunnen op een heel gewone manier met elkaar praten, gaan minder dingen uit de weg. Dus communiceren lukt weer. Al hebben we het niet of toch niet diepgaand over het verleden of wat er fout ging. En al helemaal niet over hoe het weer zou kunnen. Ik ben echt kapot geweest van de breuk, maar laat uiteraard ook niet over me heen lopen. Dus ondertussen gaat het al een stuk beter. Dat ziet hij en benoemt hij ook. Ik gaf onlangs aan dat hij de spullen maar eens allemaal moet komen ophalen thuis. Meteen erna zei hij tegen een gemeenschappelijke vriend dat hij met zijn nieuw lief ergens naartoe geweest was. Tegen mij spreekt hij over haar in termen als het leuk is en we zien wel wat het wordt.
    Haalt hij zijn liefde dan niet bij haar? Bedoelt u dat hij mij manipuleert? Ook via die dubbele signalen?
    En ik ben eigenlijk ook benieuwd waarom u denkt dat hij niet de juiste man voor me is. Misschien zie ik bepaalde dingen niet.
    Nogmaals, ik wil het graag opnieuw samen proberen. mijn hamvraag is dan ook hoe pak ik dat aan in die omstandigheden (verwijzend naar bovenstaande mail). Of investeer ik daar beter niet meer in. Ik hou van hem, dat kan ik nog steeds zeggen. Hij zegt ook mij “ondanks alles graag te zien”.
    Bedankt.

 14. een vrouw 2 manen ze is soms een paar maand by haar ex en dan gang ze weer aan mijn bel dom maar ze is dan weer hier bij mij en dan zonder reden weer naar ex pfff is dit haar ziekte of wat zo speel ze met 2 leven wat raad u aan

  1. Beste Nancy, ik begrijp niet zo goed wat je allemaal vertelt. Gaat het om soms om een vriendin van je die niet weet wat ze wilt? Jij die zijn er helaas. Vertel haar dat ze zo niet langer door kan gaan en echt eerlijk moet zijn, naar haarzelf maar ook naar die mannen. Liefs, Marjolein

 15. Hallo,
  Ik ben nu net uit elkaar. Zij zegt dat we niet op 1 lijn zitten en dat we anders zijn en andere dingen willen. Zij is 2 jaar geleden gescheiden en heeft een dochter. Nu weet zij niet waardoor het komt. Tijdens de sex vroeg ik na 2 maanden of zij wat Liefs wilden zeggen. Zij ging hier heel respectloos mee om. Ze deed heel sarcastisch. Dit heeft mij enorm gekwetst. Ik ben een aantrekkelijke verschijning en wil alleen nog maar serieuse mensen. Ook is haar karakter dominant. Te eerlijk waardoor het vind ik bijna respectloos is. Nu is het over. Het woordje relatie kwam haar te dichtbij. Ik heb haar ontmoet op een datingsite. En na dit had zij een advertentie gezet. Ik zoek een super leuke man om mooie herrinneringen mee te maken. Zij zegt mij wel leuk en een schatje te vinden. Beide zijn we meteen gaan daten. Maar toch wil ze mij over 2 weken zien? Praten kan ze niet. Wat is hier aan de hand? Mijn verstand zegt nee en mn gevoelig ja.

 16. Beste Marjolein,

  Sinds een maand is het uit tussen mij en mijn vriendin.
  De reden die ze opgaf was dat ze graag vrij wilde zijn.
  Maar ook omdat ze ineens verliefd is geworden op een ander.
  Nu zit ik zelf met een groot probleem.
  Ik wil haar heel erg graag terug. Niet alleen omdat ik van haar houd, maar ook omdat ik het gevoel heb dat wij voor elkaar bestemd zijn.
  Ik weet alleen niet waar ik moet beginnen. Ik ben echt teneinde raad.
  Sinds de breuk ben ik heel erg eenzaam en voel ik me ook heel erg alleen.
  Ik heb nog contact met haar via bijvoorbeeld social media, maar ik zou haar graag weer willen zien en in mijn armen sluiten.

  Heb jij wat bruikbare tips voor mij?

  Groetjes Satif

  1. Beste Satif, dank voor je mail. Jij bent ervan overtuigd dat jullie voor elkaar bestemd zijn, maar hoe ziet zij dit? Het is toch belangrijk dat je je eerst heel goed afvraagt waarom jij vindt dat jullie voor elkaar bestemd zijn, wat de reden is van de breuk en waarom zij verliefd is geworden op die ander. In ieder geval heeft het geen zin haar ervan te overtuigen dat ze fout zit (dat werkt altijd averechts). Heb je de tips al opgevolgd in de gratis videotraining? Je kunt je inschrijven via deze link. Sterkte met alles! Lieve groeten, Marjolein

 17. Hallo Marjolein,

  heel graag had ik jou visie om op mijn gehad als dat mag, en of het nog zin heeft om verder te gaan met jou boek, ben ten einde raad momenteel

  lieve groetjes
  Petra

  1. Beste Petra, het klinkt door de regels door dat je het nu al opgeeft. Klopt dat? Dat zou echt zonde zijn, maar als ik mijn visie mag geven: het is jammer dat je je door emoties hebt laten meeslepen en hem in een opwelling hebt gezegd dat je hem ‘ bedankte’ dat hij jou zo kwetste en vooral ook dat je zei ” dat hij er nog spijt van zou krijgen dat hij iemand als ik heeft laten gaan en dat ik zijn gsm nummer had gewist uit mijn gsm” . Je moet nu echt even door de zure appel heen en even niets van je laten horen dan behalve de tip opvolgen zoals beschreven in het ebook (zie blz. 88 en verder) maar hoe groot is die kinderwens eigenlijk bij hem? Misschien zou je dat eens moeten peilen (maar nu zeker nog niet!). Eerst even echt wat afstand houden en doen wat in het boek staat. Laat me weten hoe je vordert. Liefs, Marjolein

   1. Hallo Marjolein
    heel erg bedankt voor je antwoord,en inderdaad soms wil ik het opgeven,en ik kan soms heel emotioneel zijn en zeg ik dingen waar ik natuurlijk later heel erg spijt van heb, komt door een deel dat ik iets te weinig zelfvertrouwen heb, en soms ongeduldig ben ook omdat ik bang ben als ik te lang wacht het niet zal komen. wat die kinderwens betreft denk ik dat hij die opgeborgen heeft, denk ook met zijn ziekte.
    dus wat ik nu best doe is eerst zien of ik er emotioneel klaar voor ben en dan die acceptatiebrief schrijven? en versturen?
    en ook de rest van het boek volgen
    en nee ik neem zeker geen contact op, heb daar ook geen zin in voor de moment.
    ga heel erg mijn best doen om zoveel mogelijk positief te zijn, en
    ik mediteer ook dagelijks om rust te vinden, ga ook geregeld sporten

    nog eens heel erg bedankt Marjolein voor je antwoord
    lieve groetjes
    Petra

    1. Super goed van je Petra om lekker te sporten. Je zal je beter voelen en jezelf meer gaan waarderen. Ook mediteren is een zeer goed idee en zou ik iedereen die dit leest ook willen aanbevelen. Ik mediteer zelf ook regelmatig. Daarmee krijg je rust en veel zelfvertrouwen. Heel veel sterkte met alles en moed houden! Liefs, Marjolein

 18. Hallo Marjolein

  graag had ik jou mening gehad over mijn situatie: sinds vorige week is mijn relatie verbroken we waren juist geen jaar samen,we zijn samengekomen hebben gepraat en toen ik de reden vroeg waarom hij het niet verder meer zag zitten was zijn antwoord het volgende: ik vond onze relatie heel leuk op de praktische manier,met andere woorden: om leuke dingen te doen, weg te gaan was het allemaal geen probleem, maar zei hij op emotioneel vlak voel ik geen connectie, ik viel uit de lucht, ik wist gewoon niet wat ik daar moest op antwoorden tot we op de duur ruzie met elkaar kregen en met slaande deuren ben vertrokken, daarna had ik natuurlijk heel veel spijt dat het zover was gekomen, maar het werd me gewoon teveel, nu heb ik ondertussen jou E Book aangeschaft en daar stond iets in over emotionele verbondenheid en toen begon ik het te begrijpen wat hij daarmee bedoelde, en ben tot de ontdekking gekomen dat het denk ik voor een stukje ook aan mezelf heeft gelegen dat ik misschien niet genoeg mijn gevoelens voor hem heb geuit, en vraag ik me af of het met behulp van je boek zal helpen om hem terug te krijgen, en mezelf ook wat meer te vertrouwen dat is niet altijd makkelijk maar met behulp van jou tips denk ik dat het zeker zal lukken

  lieve groetjes
  Petra

  1. Beste Petra, allereerst nog hartelijk dank voor je aanschaf van mijn boek. Ik kan me voorstellen dat het als een bom bij je binnenkwam, maar zie je, door er boos op te reageren bereik je helemaal niets. Je schept daardoor nog meer afstand. Aan de andere kan had je vriend dat ook openlijk al eerder met je kunnen bespreken of zelfs ook met non verbaal gedrag kunnen aangeven dat hij meer wou dan alleen oppervlakkig plezier maken (dat kun je immers met je vrienden ook). Ben je partner dan ligt dat toch anders en daar hoort ook emotionele verbondenheid bij. die emotionele verbondenheid kan overigens ook groeien als je veel met elkaar ervaart (leuke en de minder leuke dingen van het leven) en gedachten daarover uitwisselt. Laat me weten hoe je vordert met het boek. Warme groet, Marjolein

   1. Hallo Marjolein

    alvast heel erg bedankt voor je antwoord, zoals je zegt had hij het inderdaad wat vroeger kunnen zeggen hij heeft het mij nooit expliciet gezegd, waardoor ik natuurlijk dacht dat alles oké was. en ja ik had niet boos mogen worden dat was wel een fout van mij.
    mijn verhaal is eigenlijk een beetje het volgende:
    we hebben elkaar leren kennen via een datingsite, wat berichtjes naar elkaar sturen, tot we uiteindelijk eens gingen afspreken, tijdens onze eerste date was ik eigenlijk nog niet helemaal overtuigd maar door verder met hem te praten begon ik hem eigenlijk wel leuk te vinden, hij heeft ook een zoontje van vier.
    een klein beetje na de date had hij mij een bericht gestuurd dat hij twijfels had, ik vroeg waarom? ja antwoordde hij, ik weet dat eigenlijk nog niet echt zeker maar ik denk dat ik in de verre toekomst toch nog een tweede kind wil ( ikzelf kan geen kinderen krijgen omwille van een erfelijke ziekte, waardoor ik heel onzeker ben beginnen worden op het gebied van relaties) we hebben daar even over gepraat en toen maar besloten om hem los te laten, ik wil iemand zijn kinderwens zeker en vast niet ontnemen en had er dan ook respect voor en we lieten elkaar los. Tot na ongeveer een week sms’te hij me terug, en ik vroeg hem of we het bij sms’en gingen houden of elkaar ook nog zien: allebei zei hij? 🙂 en ik was meteen blij en zijn toen verder gegaan, na een aantal weken had ik zijn zoontje ontmoet, echt een heel leuk kind waarmee het echt goed klikte en voor mij ook heel leuk omdat ik dan toch nog een beetje een mama kon zijn voor een ander kind
    toen we een aantal maanden verder waren begon ik het eigenlijk een beetje raar te vinden dat hij zijn ouders nog niet had ingelicht dat hij terug iemand had leren kennen, ( hij had een relatie van 11 jaar achter de rug met een paar keer uit elkaar te gaan weer bij elkaar te komen maar uiteindelijk er toch mee te stoppen)
    ik maakte er eerst wat grapjes over,maar hij reageerde er verder niet meer op, en ik dacht ik laat het zo, tot na een paar weken dat hij het ze toch had verteld ( ja zijn zoontje had er al over verteld)kort daarna volgde dan de ontmoeting, het was voor mij echt super toen ik zijn ouders en zus ontmoete, echt warme en aangename mensen waarmee het klikte en ik mij ook direct heel goed bij voelde.
    tot op een avond dat alles opeens anders werd, we zaten te knuffelen in te zetel, en van het één kwam het ander maar ik had het gevoel dat er iets niet juist was, en ja hij wees mij af, ben heel verdrietig geworden op dat moment en ben dan maar vertrokken, tot de eerst volgende keer dat we elkaar zagen , heb ik natuurlijk gevraagd waarom dat zo opeens gebeurde,hij vertelde mij dat hij bijna tien jaar geleden opeens iets aan zijn oog kreeg een soort van trilling die niet over ging, zijn toen naar het ziekenhuis gegaan en daar is het fout gelopen door een bepaalde test uit te voeren hebben ze zijn zenuwen geraakt waardoor hij tot op de dag van vandaag altijd pijn heeft constant pijn, in het begin was het heel erg maar met de tijd hebben ze het een beetje kunnen verzachten met medicatie, ik was zo ontroert door zijn verhaal dat ik ben beginnen huilen.en toen begreep ik natuurlijk ook vanwaar het allemaal kwam als het bv een zware dag was geweest had hij er meer last van dan anders, en ik aanvaarde dat ook, waardoor natuurlijk ook ons seks leven wat minder was, maar ik dacht het zal allemaal we oke komen. tot dus enkele weken geleden onze intimiteit heel fel begon te verminderen, en ik op de duur bij wijze van spreken bijna moest smeken om seks te hebben, we hebben er dan ook over gepraat, en toen is eigenlijk alles beginnen foutlopen,had hem gezegd dat ik het gevoel had dat ik niet vooruit geraakte, we zagen elkaar alleen maar in het weekend en tijdens de week was het enkel sms’n of eens bellen,wat ik natuurlijk niet erg leuk begon te vinden, en toen vertelde hij dat hij twijfels had of we wel verder zouden gaan,uiteindelijk zijn we dan ook verder gegaan tot enkele weken geleden hij me had gezegd dat hij geen verdere toekomst meer zag met mij ( hij is ook aan het bouwen op de moment, af en toe vroeg hij mij ook mijn mening over bepaalde dingen wat ik heel leuk vond, dus ik dacht dat zit hier wel goed)tot op die bepaalde dag, we hebben elkaar dan ook even met rust gelaten tot dus vorige week, en dat eigenlijk de kern van heel de zaak is dat ik hem vroeg of hij echt graag bij mij is of niet, hij heeft er mij geen antwoord op gegeven alleen dat er dus volgens hem geen emotionele connectie was, en we dus ruzie kregen zoals ik al zei in mijn vorig bericht,toen ik daarna naar huis ging heb ik een opwelling gezegd dat hij bedankt was om mij te kwetsen en mij een gebroken hart te bezorgen, en dat hij er nog spijt van zou krijgen dat hij iemand als ik heeft laten gaan en dat ik zijn gsm nummer had gewist uit mijn gsm, sindsdien is er geen enkel contact meer geweest

    door heel deze situatie ben ik dus een ook een deel van mijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt en mijn angst om een relatie te hebben omdat ik op de duur het gevoel begin te krijgen dat ik niet met mannen en relaties kan omgaan

    lieve groetjes
    Petra

 19. Hallo,

  Ik heb/had een relatie van 6 jaar..we deden alles samen..tot hij in opleiding ging bij de marine.. We hebben in 2012 een tijdje de relatie verbroken, na m’n miskraam was hij voordurend aan het smsen met een andere vrouw, we bleven samenwonen en ik moest ook niet in een ander kamer slapen..op een gegeven moment kon ik dit niet meer aan, en besloot te vertrekken, toen smeekte hij voor een nieuwe kans..en was onze relatie terug super…al ben ik wel onzekerder geworden en moest het vertrouwen weer groeien, hij zou me dit nooit meer aandoen, had enorm spijt dat hij me dit had aangedaan.. Maar nu komt het..ondertussen vaart hij veel..ik heb ondertussen al 8 terugplaatsingen achter de rug om zwanger te worden, ik regel alle financiële zaken, alle problemen die we hebben met het huurhuis, ondertussen ook een carpel tunnel operatie achter de rug, een ooroperatie achter de rug (en hoe het er nu voorstaat nog een ooroperatie en twee andere operatie binnenkort…rechts ben ik nu volledig doof) in november hebben wij dan ook M’n 15 jarige neefje in huis genomen, zijn mama m’n zusje heeft in 2009 zellfmoord gepleegd en de laatste twee jaar zat hij in en uit opvangen. Alles ging goed tot hij met school een week naar londen ging,pleegde na twee dagen al diefstal. En stuurde hij dat hij niet was veranderd en dat hij terug naar Nederland wilde, wij wonen in België…na londen was het hier een hel..via jeugdzorg konden we hem dan op een donderdag terug naar Nederland doen,m’n partner was opgelucht omdat hij zich zo machteloos voelde, omdat hij in buitenland op zee zit…die week van hel heb ik ook weer een miskraam gehad. Die donderdag stuurde m’n partner hoe trots op mij was da ik zijn vrouwke was,da we nog 60 dagen moesten aftellen en we dan eindelijk een maand US time hadden.. En blij zou zijn da hij eindelijk terug zou zijn..bij mij..de honden en poezen… Toen ging hij gaan slapen.. Ik hoorde amper iets van hem de vrijdag en de zaterdag kreeg ik eindelijk een sms.. Of ik hem wilde bellen.. Twas erg stil..moet eerlijk zijn zei hij…ik heb sinds donderdagavond gevoelens/relatie met een vrouw aan boord,zij woonde ook samen een dik jaar en heeft het haar vriend ook gezegd. Ik heb de telefoon op de grond gegooid. M’n wereld is ingestort.. Stuurt nog sms hopend op begrip..da hij er altijd voor me zou zijn,ik ben z’n beste vriendin..ben de enige met wie hij kan praten..niemand kent hem zo goed als ik..wilt me geen valse hoop geven..maar moest eerlijk zijn over z’n gevoellens..en wilde me zeker niet kwetsen..mmaar de gevoelens werden sterker…
  Hij is vijf maand op missie en over twee maand thuis.
  Komt hij nog terug? Is dit een bevlieging? Moet ik nog hoop hebben? Buiten hem heb ik niemand! Ik ben heel onzeker over mezelf..hwb weinig zelfvertrouwen meer..

  1. Beste Mirelle, jouw verhaal is wel even slikken. Hoeveel ellende een vrouw in haar leven mee kan maken in zo’n korte tijd. Poeh! Ik kan me voorstellen hoe je je voelt: bedrogen gekwetst en je eigenwaarde heeft een behoorlijke knauw gekregen. Je gaat nu erg aan jezelf twijfelen maar dat moet je absoluut NIET doen. Blijf in jezelf geloven! Het is nu niet de vraag of je hem nog terug kan krijgen, het is eerder de vraag ‘ waarom zou je hem nog terug willen’ . Vind je echt dat je niet beter verdient? Een man die je eerst trouw tot in de hemel belooft, je continu zegt dat hij ” trots is op zijn vrouwtje” en dan koelbloedig van zo’ n afstand in staat is te smsen (nota bene!!) ” ik heb sinds donderdagavond gevoelens voor een ander” . Hoe durft hij! zeker na alles wat jij hebt meegemaakt en wat je allemaal alleen hebt moeten doorstaan. Hier gaat geen grijntje respect van uit. Hoe vreselijk is dit niet voor je! Ik zou zeggen Mirella, je zou hem niet eens meer moeten willen zien. Ik help veel mensen om hun ex terug te winnen, maar dit gaat me echt te ver. Het spijt me. Ik wens je heel veel sterkte en ik wil je vooral zeggen ” blijf geloven in jezelf zodat je de juiste man aantrekt!”. Het probleem is dat je je aan hem vastklampt omdat je zegt dat je niemand hebt. Probeer eerst gelukkig te zijn met jezelf. Je hebt hem echt niet nodig! Sterkte hoor! Veel liefs, Marjolein

 20. Hallo,

  Ik hoop dat iemand advies heeft. Ik had een relatie van iets meer dan een jaar en ik hou heel veel van hem, nou heeft hij het vorige week uitgemaakt op whatsapp (!!??!!!) Terwijl hij de keer dat ik hem hier voor zag nog zei dat hij me niet kwijt wilde. Ik snap er allemaal even niks meer van nu zegt iedereen dat ik meer van hem hield dan hij van mij en dat zei hij zelf ook, ook zegt een gemeenschappelijke vriend dat t hem nooit wordt en dat ik hem niet gelukkig maakte maar hij zegt weer wel dat hij heel veel van me houd. Wat kan ik hier nou nog mee ik wil hem terug en praat nu dus al een aantal dagen niet met hem op whatsapp enzo maar weer gewoon niet meer wat ik nou kan verwachten. Toen ik mijn spullen kwam halen moest hij wel weer huilen en zei hij wel dat hij over een tijdje koffie wilde drinken. Ik ben zo in de war ik weet niet meer wat hij wil. Tuurlijk ik was niet perfect ofzo maar ik was er altijd voor hem en ben altijd trouw geweest en dat ik dan nu hoor dat hij niet genoeg om mij geeft en dat ik hem niet gelukkig maak snap ik gewoon echt niet….

 21. Help!
  Mijn ex en ik zijn nu twee jaar uiteen, we hebben 2,5j samen gewoond maar waren al 8j stapel op mekaar. Mede door zijn “zieke” ex waardoor veel ruzie was is hij gaan lopen. Maar dat ging moeizaam want hij hield nog van mij. Toch had hij na een maand al een ander, iemand die hij na 15j terug tegenkwam. Maar het eerste jaar bedriegt hij haar met mij. Hij twijfelde, wit het niet meer. Daardoor heb ik fouten gemaakt en hem verder weg geduwd. Maar we werken samen, zien mekaar dagelijks dus moeilijk hoor! Na anderhalf jaar is de storm gaan liggen, het was een duw trekken spel. Ik ben afstand beginnen nemen. Maar hij blijft lief en attent. Onlangs was ik 3 weken thuis. Hij belde mij dagelijks en is zelfs op bezoek geweest, meer dan een uur. Was lief, verzorgde mij ……. Waarom?! Waarom laat hij mij niet gerust, hij heeft gekozen en is zelfs aant verbouwen met haar. Hij weet dat ik hem nog graag zie en mis maar het ging net goed met mij, ik had de draad weer opgepikt. Praten kan hij niet, zeker niet over gevoelens. Hij wordt lastig als in ik erover begin. Ergens heb ik het gevoel dat hij mij niet 100% heeft losgelaten en ik hem ook niet. Ti’s alsof hij mij liever ziet maar met haar beter kan samenleven. WAT DOE IK, HOE GA IK HIERMEE OM??

  1. Dag verward visje, ik kan me voorstellen dat je je niet prettig behandeld voelt op deze manier, maar toch geef je hem die kans (dat hij je mag benaderen en lief tegen je mag zijn). Dit komt omdat jij er voor kiest dat toe te laten. Zeg hem dat je je juist net beter begon te voelen en dat hij je nu weer in verwarring brengt door dit gedrag te tonen. Zeg hem dat je niet gelooft dat hij gelukkig is, maar dat jij wel gelukkig wilt worden en ook weet hoe je dit kan worden, en dat dat niet kan op deze manier. Je zult hem dus echt los moeten laten als jij wil dat hij tenminste gaat nadenken over zijn keuzes. Veel sterkte ermee!

 22. Vervolg twee…
  Ik begon te flippen want zat met nog zoveel vragen!! En aangezien ik hem elke dag zie is dat niet simpel. Dus ik wilde altijd praten en op hem inpraten en zo. Grootste fout die ik gemaakt heb. Maar….hij heeft zijn nieuwe vlam de eerste 8 maand bedrogen met mij want hij wilde mij niet kwijt en wilde niet dat ik iemand anders tegenkwam. Meer dan een jaar gaf hij mij valse hoop. Ik heb hem ambetant gemaakt met de moeite die ik voor hem deed want ik wilde hem terug. Er is dus veel gebeurd en gezegd. Nog maar pas is de storm gaan liggen en negeer ik hem zoveel mogelijk. Ik vraag en zeg geen privé dingen meer. Enkel werk. Tussen de lijnen hoor ik steeds dat hij op mij verliefder was dan op haar nu maar dat hij met mij niet meer kan of wil samenzijn. Het is alsof hij niet met of zonder mij kan. 7 mnd geleden leerde ik iemand kennen waar ik stapel op was. Mijn ex zei toen: ik weet niet of ik dat wel wil. . Da heeft ook ni lang geduurd met die gast want hij had er nog 3. Om af te sluiten denk ik nog steeds dat hij niet echt gelukkig en/of verliefd is op die meid. Maar zij is de dochter van een boekingskantoor voor artiesten en via haar kan hij terug in dat wereldje waarin hij vroeger zat en waar hij haar destijds leren kennen heeft. Enfin ik weet niet wat ik ervan moet denken allemaal. Ik heb lang op hem gewacht maar dat is nu voorbij. Als ik nu iemand tegenkom waarmee het klikt en zo, ga ik ervoor. Hij wist maandag da ik mijn eten vergeten was en hee een boke voor mij overgelaten . Gisteren moest hij examen doen voor zijn moto rijbewijs. Hij komt aan en zegt in mij oor; ik heb mijn L moeten inleveren. Ik zei: oei waarom. Omdat ik geslaagd ben zei hij. Ik heel cool: Ah das goe he.  Later die dag hee hij zelfs mijn werk auto gekuist!  Ik was ziek en hij stuurde mij naar huis om te gaan rusten. Savonds belde hij om te vragen of het al beter is . Wrr blijft hij zo attent en zo?

  1. Beste Lievieke, ik ben bang dat je je collega behoorlijk goed geconditioneerd hebt. Je hebt steeds maar weer geaccepteerd dat hij zei en dacht : “ik wil alles doen wat ik wil (om mijn eigen behoeften te bevredigen), en jij hebt het maar te accepteren”. Omdat je natuurlijk hopeloos verliefd bent op hem, doe je dat ook. Zo maak je de situatie steeds erger. Je zult echt voor jezelf uit moeten maken waarom je nog bij een man wil zijn die eerst kiest voor zichzelf en totaal geen rekening houdt met jouw gevoelens. Waar is je zelfrespect? Ik zou hier eerst maar eens goed over nadenken. Een man mag jou nooit gaan claimen, want dan betekent het toch echt dat hij niet op de juiste, gezonde manier van je houdt. Sterkte met je keuze en de antwoorden op deze vragen. Hartelijke groet, Marjolein

 23. Vervolg….. . Enfin na een maand apart wonen maakt hij het uit maar hij kon mij niet volledig loslaten. Toch neemt hij contact op met iemand waar hij 20 jaar zi vrouw regelmatig mee bedroog. Ze werden al snel een koppel

 24. Marjolein of medewerkers, graag jullie visie op mijn verhaal.
  4 jaar geleden liet ik mijn gezin in de steek voor een collega en hij zijn gezin voor mij. Alles ging heel snel bij ons zonder er eens bij stil te staan. Dus mijn collega en ik gingen samenwonen. Dat ging perfect. We vulden en voelden mekaar perfect aan en alles ging vanzelf. Ik was zijn grote liefde, hij was nog nooit zo verliefd geweest en wilde altijd bij mij zijn……maar zijn ex vrouw heeft heel veel gestookt en belachelijk gedaan waardoor wij altijd ruzie hadden en daar kon hij niet meer mee om…dat ik me altijd daardoor liet meeslepen en ook mijn ups en downs zo heb ik ook eens naar zijn ex en zijn moeder berichten gestuurd wat ik niet had mogen doen Op een zaterdag komt hij thuis van werk en zegt hij doodleuk dat hij een appartement had gekocht. Achter mijn rug dus. Hij kan niet praten over gevoelens en zo en gaat dus lopen. Maar hij zag mij nog graag

 25. Hallo ,
  Na een relatie van ander half jaar heeft mijn vriend het uitgemaakt , De hele week nog lieve berichtje sturen en dan op vrijdag ( ons weekend samen zonder kinderen) er een punt achter zetten. Snap het niet laat dan eerder wat merken !
  Zijn beide gescheiden met kinderen en in de weekenden samen was alles goed en heerlijk , met de kinderen was soms wat spanning maar dacht altijd ,kids moeten ook wennen aan de situatie . Twee kids in de pubertijd. Hij heeft problemen met zijn verleden( ouders gescheiden ,zelf scheiding) wat lastig is soms maar sta er voor open om hem te helpen. Ben bij hem er achter gekomen wat echte liefde is en is misschien wel te snel gegaan na de scheiding en eerst niet toegegeven dat ik verliefd was . Je houdt het niet tegen en ben er voor de 100 procent voor gegaan. Hij is nog twee keer bij mij geweest om te praten en zijn net als de eerste date nog keer naar uit eten geweest en naar de film en in de kroeg beland tot in de late uurtjes. Hij haalde steeds herinneringen op en had moeite met afscheid nemen . Wel gevraagd wat hij nu wil en antwoord was nee maar wel een knuffel daarna. Nog wel oppervlakkig contact via Facebook en Messenger .Nog een keer bij hem langs gegaan voor koffie gewoon als vrienden en niet over relatie of zoiets gehad . Wat kan ik nog doen om hem terug te winnen in een relatie. Mijn liefde is volop aanwezig zelfs nu twee maand uit is .
  Hou bewust afstand en af en toe reageer ik op berichtje op fb of via Messenger.
  Kun je mij helpen ?
  Alja.

  1. Sommige partners kunnen soms rare onverwachtse dingen doen, maar zo lang hij het fijn heeft bij jou en je daar ook positief op reageert, maar hij wil niet verder, zou je je moeten afvragen waarom je nog doorgaat met een man die niet weet wat hij wil. Zo kan de situatie wel heel lang gaan duren. Hij zal het prima vinden als je komt, maar als je dan te dicht bij hem komt haakt hij af. Heeft hij last van bindingsangst, en zo ja, probeer samen uit te zoeken waar dat vandaan komt en praat er vooral over met elkaar. Let erop dat als je eenmaal vrienden bent dat het lastig is om weer liefdespartners te worden

 26. Hallo ,

  Mijn relatie is na 2 jaar ten einde gegaan.De laatste maanden was ik niet meer mijzelf en dronk ik erg veel en heeft ze mij ook vaak van de grond moeten rapen en ben ook niet aardig tegen haar geweest (Om het zacht uit te drukken).
  Deze situatie is onstaan toen ik 2 jaar geleden mijn werk en mijn rijbewijs verloor door drank en in deze periode heb ik haar ook leren kennen.Ze is er altijd voor mij geweest en heeft als geen ander van mij gehouden en hebben samen ook super veel leuke dingen meegemaakt.Op 1 dag heb ik mij weer zwaar bedronken en was de maat vol bij haar en heeft ze gezegd dat ze het uit wil maken en ik mijn spullen moet pakken en moet verhuizen.Ik was toen verrast en wou het maar niet begrijpen en dit terwijl ze al maanden aangaf dat ik moet stoppen met drinken en mij meer moet bezig houden met de relatie omdat het anders slecht afloopt ..dom dom dom.Nadat ik ben verhuist is er veel spanning tussen ons is geweest want ik wou haar terug maar zij zei dat ik mij eerst op mijzelf moet richten en wat moet doen aan mijn drankproblemen.Ze gaf ook aan dat ze niet wist wat er zal zijn in de toekomst(of we nog bij elkaar komen).We hebben daarna nog 2 hele leuke dagen meegemaakt (bioscoop) en bij mij film kijken alsof er niks was gebeurd en het was 10x beter dan de laatste maanden.Daarna wou ze tijd voor zichzelf en ik belde haar vaak en vroeg waarom ze niet terug belt en wat er is en wat ze aan het doen was (jaloers).Vanaf die tijd is het bergafwaarts gegaan en ben er ook uiteindelijk achtergekomen dat ze iemand leerde kennen en heb toen de hele nacht gebeld en haar gek gemaakt en uiteindelijk heb ik gewacht toen ze naar haar werk ging en ben toen uit de auto gestapt en heb gezegd dat ze mij kapot maakt en het mij pijn doet en waarom na 2 jaar (emoties).Sindsdien hebben we elkaar niet meer gezien.Heb op facebook gezegd dat het mij spijt en dat ik alleen maar weer bij haar wou zijn.Dat ze de vrouw van mijn dromen is en dat ik dacht dat we eruit komen en ik naar een therapie ga en weer mijzelf ga zijn en het jammer vind dat ze niet naast me staat en dat ziet.Ik hoop dat het nog goed komt maar ik denk dat ik realistisch moet blijven.Het laatste wat ze schreef is dat ze het jammer vind dat het zo is gelopen en ze me ook wou bijstaan bij mijn therapie maar dat het nu eenmaal zo is en er niks aan veranderd.

  Hopelijk kun je mij advies geven ook al is de situatie zo hopeloos

  Michael

  1. Beste Michael, ik vrees dat de maat nu echt vol is geweest voor haar. Ik kan je alleen maar adviseren om ECHT je leven te verbeteren, zoals jij denkt dat ze het graag zou willen zien, maar in de eerste plaats moet je daar ZELF ook 200% achter staan uiteraard. Je kunt alleen via die weg haar hart weer veroveren, maar gun jezelf daar ook de tijd voor en doe er alles aan om je leven weer goed op de rit te krijgen. Veel sterkte ermee en hartelijke groet, Marjolein

 27. Mijn ex kwam gelukkig wel terug na een maandje. Alleen zijn werd hem te veel.
  Het was een eenzame periode, maar ik ben blij dat we weer bijelkaar zijn gekomen.
  Bedankt voor alle tips! 🙂
  Liefs,
  Hannah

 28. Beste Marjolein,

  Ik heb vele artikelen van je gelezen en vind ze heel waardevol. Mijn dank daarvoor! Het geeft niet alleen inzichten, het is eveneens belangrijke mentale ondersteuning.

  Graag had ik je advies over mijn relatiebreuk. Mijn vriendin en ik hadden een geweldige relatie, een gevoel van nooit eerder meegemaakt. Er waren verschillen, maar we hadden steeds het gevoel dat die ons net completer maakten, een complementair geheel. Zij heeft echter reeds 10 jaar een vechtscheiding met haar ex-man. Die heeft ook de kinderen tegen ons opgezet. Zij hebben allen gedurende 6 maanden zulke druk op ons gezet dat ze gebroken is.

  De reden van onze breuk was dat ze seksueel getint chatcontact heeft gehad met een man. Ik heb het daarop uitgemaakt. Het was niet de oorzaak, eerder het gevolg van een zware periode. Ik heb nadat ik het heb uitgemaakt toch geprobeerd om terug samen te komen. Maar zij zei dat het definitief over was en dat ik haar met rust moest laten. Dat heb ik dan ook gedaan. Na de eerste weken pijn voelde ik dat wat we hadden zomaar niet even opzij gezet kon worden. Het ging zo diep, dat laat je niet snel even los.

  Ik heb zoals je had gezegd in je artikelen geen contact gezocht. Na een maand heeft ze me zelf gecontacteerd om vriendelijk te vragen hoe het met me ging. Ik heb vriendelijk en lief gereageerd, maar wel afstand gehouden.

  Ik houd nu wel afstand zoals je had gezegd, maar ik vraag me af of ze wel de stap gaat durven zetten. Ik weet bijna zeker dat de liefde intact is, van beide kanten. Anderzijds speelt de druk van ex en kinderen wel mee. Dat ze me gecontacteerd heeft, heb ik geïnterpreteerd dat ze terug wou. Door mijn vriendelijke, maar afstandelijke gedrag durft ze misschien niet meer uit angst voor afwijzing. Wacht ik toch beter af?

  Ik heb een gevoel van: Als ze niet de kracht heeft om zelf de stap te zetten, dan zal ze in de toekomst ook blijven vluchten voor moeilijkheden. Als ze mij en onze relatie echt de moeite waard vindt, dan zal ze altijd een weg vinden om terug te komen. Ik heb vlak na de breuk mijn kwetsbaarheid en pijn laten zien, zij kan dat blijkbaar moeilijker. Uit trots, angst???

  Stef

  1. Beste Stef, wel jammer dat jullie na je ontdekking van het chatcontact dit niet eerst goed hebben uitgesproken (tenminste, dat maak ik niet op uit je verhaal dat dat zo is). Ja uiteraard kan ze veel moeilijker haar gevoelens tonen, immers ze heeft je afgewezen en wil nu ‘voet bij stuk’ houden dat haar beslissing de juiste was. Maar afhankelijk van haar karakter kan dit kort of lang gaan duren. Het is maar net waar haar behoeften liggen. Wil ze een langdurige, innige relatie? Dan zal ze over niet al te lange tijd bij je terugkomen (mits jij het juiste gedrag vertoont uiteraard). Is dit niet haar doel, maar wil ze eigenlijk niet een échte/duurzame relatie, dan is het maar goed dat ze niet terugkomt als jouw intentie het tegengestelde is. Kinderen kunnen vaak een grote druk leggen op de relatie. Het zal voor haar nu een uitgelezen kans zijn om te ontdekken wat het met haar kinderen en haarzelf doet nu jullie niet meer samen zijn. Vervolgens kan ze beter conclusies trekken. Als jij je ‘werk’ goed hebt gedaan tijdens jullie relatie, en zeker ook daarna, dan is de kans groot dat ze weer bij je komt aankloppen. Wil je er zeker van zijn geen fouten te maken, lees dan tenminste mijn boek liefdesverdriet shop. Hartelijk dank voor je bezoek en veel sterkte met alles! Marjolein

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl