43

Waarom zegt men op Liefdesverdriet.nl dat ex partners altijd terugkomen

Ze zijn gek daar op Liefdesverdriet.nl. O Ja? Is dat zo?
Nee hoor…helemaal niet. Want dat wat als waarheid wordt verkondigd op Liefdesverdriet.nl te weten dat ex partners vroeg of laat altijd terugkomen, is gebaseerd op ervaringen van lezers en klanten, op feiten die dus ook nog te controleren zijn.

Voordat ik verder ga wil ik 1 ding nog wel even heel duidelijk maken om misverstanden te voorkomen. De titel van dit artikel doet wellicht vermoeden dat ex partners altijd weer een nieuwe relatie willen aangaan met degene die ze hebben verlaten.

Met de term ‘komen ex partners altijd terug’ bedoel ik meer ‘komen ex partners altijd terug voor een moment van contact’. Mijn antwoord: in 9 op de 10 keer is dat inderdaad het geval. Ik bedoel met dit artikel dus niet dat 9 van de 10 keer een ex partner altijd terug komt om weer een relatie aan te gaan met degene die aan de kant is gezet. Daar is natuurlijk wel het een en ander voor nodig. In dit artikel wil ik je hiervoor wat tips geven.

Het gaat er in ieder geval om dat je je blijft focussen op het vertrouwen dat het weer goed komt met je ex. Wanneer je dat namelijk niet doet zul je je anders gaan gedragen. Immers je krijgt hele andere gedachten die er weer voor zorgen dat je andere gevoelens krijgt en emoties die vervolgens jouw gedrag weer bepalen. Dat gedrag is bepalend voor de vraag hoe succesvol je zal zijn om je ex weer voor je terug te winnen.

Waarom komen ex partners altijd terug?

Of anders gezegd: waarom komen ex partners altijd terug voor een moment van contact?

Wel, een liefdesrelatie is een band tussen twee partners, waarbij sprake is van een zekere affiniteit. Tijdens de relatie creëren zij een band, een gezamenlijke visie, ze geven hun relatie een speciaal karakter, en dit alles laat onuitwisbare herinneringen achter. Als iemand zijn of haar ex dan later tegenkomt dan doet dat iets met die persoon, ondanks alles wat de naaste omgeving erover zegt of heeft gezegd.

Daarnaast is het zo dat de tijd de herinnering van slechte ervaringen zoals conflicten aanzienlijk verzacht. Sterker nog, hoe langer de periode tussen de breuk en de daaropvolgende eerste ontmoeting des te beter het is, als er inderdaad sprake was van conflicten. De beste herinneringen winnen het dan vaak van de slechte.
Dus nogmaals: een ex partner komt altijd terug…echter niet altijd op het juiste moment.

3 criteria die de terugkomst van je ex beinvloeden

Het vinden van de juiste timing blijft het meest essentiële element tijdens het uitvoeren van de heroveringsstrategie. Het is behoorlijk lastig van te voren in te schatten wanneer een ex partner bij je aan komt kloppen. Het kunnen enkele dagen zijn, enkele maanden of enkele jaren. Verbittering bijvoorbeeld kan een behoorlijke impact hebben, en verandering heeft tijd nodig. Ook is het mijzelf overkomen. Op een dag kwam mijn ex partner zelfs na jaren van geen contact opeens bij me terug. Hij vertelde me dat onze relatie van toen toch wel het mooiste was wat hem was overkomen. Je vraagt je dan misschien af: maar waarom was hij dan weg gegaan.
Dat blijft voor mij nog steeds een mysterie eerlijk gezegd, maar feit is dat ik mijn leven op dat moment al zodanig
had veranderd dat ik niet meer beschikbaar was.

En dat brengt mij tot 3 punten die de terugkeer van je ex kunnen beinvloeden, en dat zijn:
je beschikbaarheid, je geduld en je motivatie.

 • Je beschikbaarheid: het heeft geen zin om verder te leven in een wereld van illusie
  en te wachten op de terugkeer van je ex. Zoals wij het zo vaak ook aanraden:
  probeer eerst jezelf weer op de rit te krijgen, te werken aan jezelf, te leven vanuit vertrouwen en positiviteit.
  Omdat je juist aan je nieuwe ik werkt, zul je nieuwe opportuniteiten in je leven
  tegenkomen, zoals het ontmoeten van andere mensen. Misschien kun je je dat moeilijk voorstellen
  maar je zult zien dat je na verloop van tijd niet meer zo beschikbaar bent
  of helemaal niet meer beschikbaar bent voor je ex als hij of zij opeens weer voor je deur staat.
 • Geduld: er zijn zeer veel technieken, methodes en tips om je ex terug te krijgen.
  We delen ze tijdens coachingsessies, artikelen en natuurlijk in het Van Breuk tot Doorbraak programma
  en de boeken Win Hem Terug en Win Haar Terug.
  Je weet nu dat het heroveren van een expartner tijd vraagt. Helaas heeft niet iedereen dat geduld. Het kan nogal traumatisch zijn om te wachten op iemand
  en er uiteindelijk na verloop van tijd achterkomen dat het voor niets was. Vergeet niet: als je je geduld verliest dan wil dat nog niet zeggen dat je gefaald hebt en dat het jouw fout is.
 • Je motivatie: om niet je motivatie te verliezen zul je je moeten focus op jezelf.
  Dat doe je niet voor je ex, maar echt voor jezelf, in de eerste plaats om je beter te voelen. Helaas is het zo dat het dagelijkse leven een behoorlijke psychologische impact kan hebben op je motivatie. Er zijn heel wat mensen die vroegtijdig afhaken en fouten begaan door de verkeerde dingen te doen,
  waardoor je ex nog meer afstand neemt.

Ben je klaar om je relatie een nieuwe kans te geven?

Ja, ex partners komen dus altijd terug, maar niet altijd op het moment waarop je het zou verwachten. Naarmate de tijd verstrijkt bestaat de kans dat jij anders naar de situatie en de relatie gaat kijken. Het is dan ook heel goed mogelijk dat je uiteindelijk beslist om je oude relatie niet meer te herstellen.

Het idee wat je van je relatie had evolueert met de tijd, en met de tijd komt er ook twijfel. Na een aantal maanden zul je steeds minder zin hebben om je expartner terug te winnen. Staat je ex dan opeens voor je deur, denk dan goed na en spring niet meteen in zijn/haar armen alleen om het feit dat je jezelf wilt belonen dat je het zo lang hebt kunnen uithouden.

Nog meer tips? Lees onze special “hoe krijg ik mijn ex terug

Klik hier om een reactie achter te laten 43 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG