Liefdesverdriet afsluiten – ontdek hier hoe

Liefdesverdriet afsluiten? Wat een ellende! Je relatie is net op de klippen gelopen en ook al was je ex dan misschien toch geen enorm geschikte partner, het doet wel pijn! Heb je je ex de bons gegeven, dan kan je daar misschien nog wat voldoening uithalen. Maar ja, ben jij degene die is gedumpt, dan is het ook nog wel extra pijnlijk. Uiteindelijk moet je toch je liefdesverdriet afsluiten, hoe moeilijk dat soms ook is.

En daar zit je dan… met je volgesnoten, doorweekte tisseus uitgespeid op tafel, ongegeneerd te huilen bij de dvd Titanic. Chocolaatjes, chips en frisdrank ingeslagen en daarbovenop nog even een pizza laten bezorgen. Lekker even zwelgen in zelfmedelijden, verdriet en boosheid. Natuurlijk mag je hier even aan toegeven, maar maak het niet te bont. Doe dit lekker één avondje en pak dan weer een beetje je leven op. Liefdesverdriet moet je immers toch afsluiten, voordat je verder kan gaan.

Hoe kan je liefdesverdriet afsluiten?

Nou, dat is eigenlijk nog niet zo makkelijk. Er is ook niet één manier die werkt voor iedereen. Dat is er natuurlijk weer zo lastig aan. Maar wees gerust, het is alleen maar goed dat je liefdesverdriet hebt. Dat betekent dat de relatie wel betekenis voor je heeft gehad en dat je daardoor gegroeid bent als persoon. Je bent toch weer een ervaring rijker. Voor zover het betere nieuws, waar je op dit moment lak aan hebt natuurlijk…

Liefdesverdriet afsluiten? Laat je emoties toe en voel ze

Liefdesverdriet afsluiten nr. 1: Je kan verschillende dingen doen. Het lukt het beste als je de emoties die je voelt toelaat. Het is niet erg om verdriet te hebben. Jullie hebben samen zeker hele leuke tijden gehad. Dat de relatie nu over is, wil niet zeggen dat je geen verdriet mag hebben om wat jullie hadden. Een of ander vreemd grapje dat jullie samen hadden en wat niemand anders begrijpt. Die speciale glimlach, die altijd alleen voor jou bestemd was. Dat is allemaal niet meer. Laat je emoties gaan en huil het er maar een keer lekker uit. Dat lucht op, echt waar!

Praat erover en deel het met iemand.

Liefdesverdriet afsluiten nr. 2: Je kan ook je emoties, gedachten en gevoelens met iemand delen. Bel je beste vriend(in) en plan een avondje samen. Liefst een vrijgezelle vriend(in), die lekker meezeurt over hoe slecht alle exen zijn en dat je toch niets aan ze hebt. Je weet natuurlijk wel dat dit niet zo is, maar een avondje je frustraties eruit gooien kan echt geen kwaad. Bovendien heb je dan een vriend(in) in de buurt wanneer er toch tranen komen.

Heb je geen zin om met iemand te praten? Dan is het misschien een idee om alles op te schrijven of te typen. Begin gewoon ergens, het hoeft niet eens ergens op te slaan. Op een gegeven moment kom je vanzelf bij de kern. Gooi het allemaal eruit op dat papier, dan ben jij het kwijt.

Let it out!

Liefdesverdriet afsluiten nr. 3: Draai ook eens fijntjes loeiharde muziek en zing luidkeels mee. Kies je favoriete muziek en laat je gaan. Mijn favoriet was toen van Pink: ‘So What, I’m still a rockstar, I’ve got my rockmoves and I don’t neeeeeeeeeeeeeeed you!’

Sluit wel af met een wat liever liedje, dan is je gemoedstoestand ook wat gekalmeerd.

Al met al is het afsluiten van liefdesverdriet best lastig en iets dat je toch zelf moet doen. Maar wees gerust, er zijn niet voor niets zoveel clichés! Op ieder potje past een dekseltje. Er zwemt meer vis in de zee. Met andere woorden: het komt echt wel goed!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG