JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt

Liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt is maar een raar fenomeen, helemaal als je zelf de relatie verbroken hebt, toch? Je zou toch eigenlijk verwachten dat je opgelucht bent, omdat de relatie waarin je je niet lekker voelde, gestrand is.

Maar aan de andere kant is er wel plotseling een leegte, het leven wat je had wordt totaal anders en je toekomstplannen vallen in duigen. Daarnaast kan je last krijgen van een schuldgevoel, omdat jij degene bent die de ander mogelijk verdriet doet, jij hebt tenslotte de relatie verbroken. Liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt kan voelen als zwakte, want waarom zou je verdrietig zijn om iets waar je zelf voor gekozen hebt?

Jij wilde toch niet verder met de voor jou uitzichtloze relatie? Hou jezelf dan voor dat het verdriet weer over gaat, ook voor jou komt er weer een nieuwe liefde. En het heeft allemaal tijd nodig, vooral als je echt dacht dat je de ware man of vrouw gevonden had. Maar soms blijken dingen in het dagelijkse leven anders te zijn dan dat je had verwacht.

Mensen kunnen andere toekomstverwachtingen hebben dan die je dacht dat ze zouden hebben. En in die eerste periode van verliefdheid zie je niet zo snel de minder aangename trekjes van de ander, dat komt pas als je elkaar meer en beter gaat leren kennen.

Maar daarom is het ook helemaal niet raar dat er liefdesverdriet ontstaat als je het zelf hebt uitgemaakt, je zult ongetwijfeld terugdenken aan die eerste, mooie, verliefde periode. Misschien heb je spijt dat je het hebt uitgemaakt en wil je weer in contact komen met je ex. Dan kun je ook dit artikel nog lezen >> de bewezen strategie bij spijt na een relatiebreuk

Wat is liefdesverdriet?

Liefdesverdriet wordt gemerkt op zowel fysiek als op mentaal vlak. Klachten die vaak gehoord worden na het verbreken van een relatie is dat men zich lusteloos en moe voelt, dat er geen energie meer in zit. En hoe raar het ook klinkt, wat is het dan goed om even te gaan ontspannen, een eind fietsen, of lekker hardlopen. Bij sporten komt namelijk endorfine vrij, wat je helpt om je beter te voelen. Het helpt echt niet om maar op de bank te blijven liggen.

Maar het mentale gedeelte is andere koek. Men zegt dat je voor het verwerken van je verdriet de helft van de periode dat je een relatie had moet nemen, maar dat is natuurlijk onzin. Iedereen verwerkt zijn of haar verdriet op een andere manier, de één doet er maanden of zelfs jaren over, bij de ander is het ergste gemis met een paar weken wel gesleten.

Het gevoel van het liefdesverdriet kan zo intens en zo pijnlijk zijn, dat je gelooft dat die pijn en dat verdriet nooit meer over gaat.

 Je mist je ex ontzettend nadat je het hebt uitgemaakt, en wil hem of haar eigenlijk het liefst terug? In dat geval is het wel belangrijk dat je eerst helder krijgt wat er anders zou moeten als jullie weer bij elkaar terug zouden komen. Het is belangrijk te voorkomen dat het weer fout gaat.

Het mag niet zo zijn dat je elkaar nog een keer kwetst.

Vraag je ex om vergeving zodat er in de eerste plaats weer ruimte ontstaat. Wees je ervan bewust dat je ex het allemaal anders kan zien, dus voer hierover een open en eerlijk gesprek met elkaar!

Tips bij liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt

Je kunt jezelf natuurlijk zo verdrietig maken als je zelf wilt.

Dat heb je allemaal in eigen hand. Eigenlijk is het ook een keus. Je kunt verdrietig zijn, maar je kunt er zelf ook veel aan doen om minder verdrietig te zijn. Volg deze tips want het zal je helpen de situatie in een beter perspectief te zien:

Tip #1: Besteed meer tijd aan jezelf

Maak tijd vrij voor je hobby, of sport, om even je gedachten te verzetten. Het gaat er niet om om voor de pijn weg te vluchten, maar in de eerste plaats om lief voor jezelf te zijn. Wanneer je je geest en lichaam verzorgt zul je je al snel een stuk beter voelen.

Tip #2: Praat zoveel mogelijk

Praat met vrienden of familie over je verdriet, je hoeft je niet te schamen omdat je je liefdesverdriet heb als je het zelf hebt uitgemaakt.

Zij weten misschien ook de redenen van het verbreken en kunnen je helpen om alles weer in perspectief te zien, zodat je niet met de Waarom-vraag blijft zitten.

Tip #3: Wees eerlijk met jezelf en de verbroken relatie

Probeer eerlijk te zijn en objectief te kijken naar de redenen waarom je relatie is verbroken. Het helpt om de dingen in een ander perspectief te gaan zien, te relativeren. Er is natuurlijk een reden dat je je relatie hebt verbroken. Zorg dat je eerst deze problemen oplost!

Tip #4: Zoek je vrienden op

Zorg dat je niet te vaak alleen bent de eerste tijd, zolang je last heb van het liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt. Plan je agenda vol met leuke dingen, etentjes met vrienden, een dagje shoppen of gewoon een heerlijk film-avondje, maar dan geen zwijmelfilms.

Tip #5: Jouw eerste doel: weer een goed contact krijgen

Je hebt spijt dat je je relatie hebt verbroken, dat je het zelf hebt uitgemaakt. Het liefst wil je natuurlijk direct tegen je ex zeggen dat het je spijt. Dat kan altijd nog. Het beste is om eerst te werken aan een beter contact met je ex. Jouw eerste doel zou niet moeten zijn om bij je ex de indruk te wekken dat je hem/haar zo graag terug wilt. Het beste is om tegen je ex te zeggen dat het je spijt dat je hem/haar verdriet hebt bezorgd en dat je graag weer eens iets leuks wilt gaan doen met je ex.

Kortom, liefdesverdriet hebben is een fase waar je doorheen moet. Er zijn zelfs meerdere fasen waar je doorheen zult gaan.

Het doet pijn en het beschadigt je zelfvertrouwen. Echter: keer niet terug naar je ex omdat je van je liefdesverdriet af wilt. Daarom is het belangrijk dat je eerst van je verdriet af komt voordat je weer een nieuwe relatie begint met je ex.

Hoe 46 cliënten binnen 6 weken (na 3 online therapie sessies) afkwamen van:

  • Liefdesverdriet
  • Bindingsangst/Verlatingsangst
  • Codependent gedrag
  • Obsessief gedrag
  • Schuldgevoelens
  • en nog veel meer...

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl