JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Een liefdesverdriet brief schrijven. Hoe doe je dat het best?

Er zijn mensen die liefdesverdriet hebben en een brief willen schrijven aan hun ex. Ze storten hun hele hart uit en schrijven tientallen A4-tjes om hun ex duidelijk te maken hoeveel verdriet ze hebben.

Hier een voorbeeld:

Ik kan het niet alleen! Ik wil je niet kwijt! Ik weet dat ik sterk moet zijn en dat ik geen medelijden moet proberen te wekken of je achterna moet lopen. Maar het doet zo’n pijn! Ik kan het niet laten om je een liefdesverdriet brief te schrijven.

Ik bevind me in een neerwaartse spiraal en ik ben niet in staat om nog verstandig te denken. Nu je niet meer praten wil, schrijf ik je gewoon. Je zal naar me luisteren! Waren al die jaren een spel? Waarom heb je het niet eerder gezegd? Achteraf voel ik me zo belazerd. Dit kan toch niet, dit kan toch niet waar zijn? Vorige maand op Ibiza zei je nog dat je van me hield? Was onze relatie van het begin af een leugen? Zoveel vragen waar je me mee achterlaat. Ik zou je moeten haten maar ik kan het niet.

Als je op deze manier denkt zit je nog in de ontkenningsfase van je verdriet. Je bent verbijsterd. Je had zoveel toekomstplannen gemaakt en deze zijn nu allemaal in duigen gevallen. Je verdriet is niet alleen het verlies van je partner, ook je veilige toekomst staat ineens op losse schroeven.

Liefdesverdriet brief – Ik schrijf je vanuit mijn hart

“Lieve jij. Ik dacht dat we elkaar door en door kenden, hoe kan het dat het zo gelopen is”? Ik zou zo graag……
Hier blijft mijn pen boven het papier rusten en begin ik het nut van de noodkreet op papier in te zien. De brief is gericht aan jou maar eigenlijk is hij bedoeld voor mij”

We weten allemaal dat het begin van verdrietverwerking of probleemoplossing binnen de relatie begint met het erkennen van de oorzaak. Dan kan door middel van gesprekken met derden of door alles waar je mee kampt op te schrijven en het daarna hardop aan jezelf voor te lezen.

Hoeveel liefdesbrieven bijvoorbeeld worden er geschreven die nooit verstuurd worden? Zo is het ook met deze brief, het is een liefdesbrief aan jezelf. Je hoeft hem niet naar je ex op te sturen, grote kans namelijk dat het de toestand er niet beter door wordt. Het belangrijkste is dat jij onder ogen krijgt hoe de situatie werkelijk is en daarnaar kan handelen. Misschien is er nog een lichtpuntje en is de relatie nog niet over, maar heeft het gewoon even zijn tijd nodig.

Ik geef je de ruimte.

Als je de brief geschreven hebt berg je hem op zodat je hem later nog eens terug kan lezen. Nu laat je de liefdesverdriet emoties even voor wat ze zijn en probeer je je leven weer op te pakken. De wereld draait intussen namelijk gewoon door en er zijn genoeg mensen die wél op jou gezelschap zitten te wachten. Als je sterker overkomt word je ook weer interessanter en voor je het weet kom je je ex weer tegen.

Bekend feit is dat mannen minder makkelijk over hun problemen praten als vrouwen. Toch zou je, ook als man, er goed aan doen je problemen met een vertrouwd iemand te bespreken. Als dat niet kan met een vriend of familielid, zoek het dan eens in de meer anonieme sfeer bij een liefdesverdrietconsulent, een psychisch hulpverlener of schrijf een liefdesverdriet brief aan jezelf. Probeer alleen je problemen niet te verbergen achter stoer gedrag. Praten of huilen maakt je beslist geen watje.

Het is overigens wel zo dat mannen moeilijker om kunnen gaan met verdriet na een relatiebreuk dan vrouwen. Waarschijnlijk komt dit omdat ze vaak niet op voorhand voorzien dat hun partner overweegt weg te gaan. Vrouwen hebben vaak al lang en breed met hun vriendinnen besproken dat ze een breuk of scheiding overwegen.

brief aan mijn ex

Ben je aan de kant gezet door je ex
en wil je hem/haar een brief schrijven?

Bezoek dan eens deze pagina.

46 cliënten kwamen binnen 6 weken (na 3 online therapie sessies) af van:

  • Liefdesverdriet
  • Bindingsangst/Verlatingsangst
  • Codependent gedrag
  • Obsessief gedrag
  • Schuldgevoelens
  • en nog veel meer...

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

  1. hallo michelle,kort berichtje van mij, mijn e mail is verandert en kon alleen op deze manier je bereiken want mijn oude e mail block helaas en wilde ik je nog door geven dat ik niet kan komen op 22 maart, succes en hoopt nog iets van je te horen in de verdere toekomst, groetjes bianca

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl