Liefdesverdriet en eenzaamheid

Liefdesverdriet en eenzaamheid. Je moet jezelf opnieuw uitvinden.

Als je je net verlaten voelt door je liefste. Dat is de meest absolute eenzaamheid die een mens hebben kan. Want die ander, van wie jij houdt, met wie jij warme zielsovereenkomst ervaart, die heeft jou verlaten.

En daar zit je. Alleen.

Liefdesverdriet en eenzaamheid… erger kan niet. Het verlies van honderd vrienden lijkt er niets bij. Die ander, dat ben jijzelf. Je vereenzelvigt je met haar of hem, volkomen.

Je bent alleen en de uren gaan traag. Je huilt. Je ligt. Je belt radeloos anderen, maar je komt er niet uit. De ene, de ware antwoordt immers niet meer. (fragment uit een lezing van Roel van Duijn, liefdesverdrietconsulent)

Je gevoel van totale isolatie van de buitenwereld is een emotie, jouw conclusie op een ervaring, geen daadwerkelijke situatie. De aanleiding voor deze eenzaamheid was de verandering in je levenssituatie die je (nog) niet accepteren wil.

LIEFDESVERDRIET EN EENZAAMHEID. Je bent niet alleen.

Je geliefde heeft je verlaten, dat betekend echter niet dat je alleen bent. Jij ervaart dat op dit moment zo. Je voelt je in een sociaal isolement door de ontstane situatie. Je levenspatroon is verstoord. Je voelt je gekwetst en denkt dat niemand je begrijpt. Zolang je inderdaad zo blijft denken en nieuwe contacten als bedreigend blijft ervaren zal je je ook alleen blijven voelen. Ontwijk het dagelijkse leven niet. Aan het gevoel van leegte en machteloosheid komt een einde zodra je om je heen begint te kijken en je vrienden weer ziet staan. Zij zijn belangrijk, zij zijn er nog.

Vrienden, of soms een wildvreemde die de details van je liefdesverdriet niet kent, kunnen soms een duidelijker beeld schetsen dan jijzelf op dit moment. Ze houden je als het ware een spiegel voor en confronteren je met jezelf. Stort je hart uit bij hen, luister naar wat je zelf zegt en hoor hun aan over wat zij over jouw probleem te zeggen hebben.

LIEFDESVERDRIET EN EENZAAMHEID. Standaard oplossingen zijn er niet.

Liefdesverdriet, eenzaamheid, het gevoel dat je totale wereld is ingestort. Geloof het of niet, de aanpak van het probleem ligt bij jezelf. Allereerste noodzaak is het erkennen van de situatie. Zolang je de relatiebreuk niet accepteert kan je ook geen nieuwe start maken. Hoe je dit oplost is een persoonlijke aangelegenheid. Praten met vrienden kan goed helpen evenals professionele hulp. Wil je het individueel oplossen? Er is een goed ebook te koop hoe je liefdesverdriet kan verwerken en uit het psychische gat moet komen waarin je zit. Dit boek bevat goede adviezen om je woede en verdriet te verwerken en verstrekken je daarnaast bruikbare informatie over de relaties tussen liefdespartners in het algemeen.

LIEFDESVERDRIET EN EENZAAMHEID. Is het echt over?

Gegarandeerd dat deze vraag door je hoofd spookt. Laat je verbroken relatie de revue eens passeren. Stel jezelf de vraag: waar ging het fout? Is op die vraag geen duidelijk antwoord te geven en wilde je ex ‘een beetje ruimte’? Geef haar/hem die ruimte. Heb je het idee dat het niet ‘over’ is? Laat na een maand eens iets van je horen en kijk hoe de eerste reactie is. De emotionele stormen zijn geluwd en misschien mist je ex jou wel net zo als jij hem/haar? Ook over dit onderwerp zijn door ‘ervaren’ mensen interessante boeken geschreven. Mensen zoals jij die ook aan de lijve ondervonden hebben hoe liefdesverdriet je tot de gekste dingen dwingt (zoals stalken) of tot in de diepste depressies sleurt. Laat het zo ver niet met je komen. Wees sterk, overwin je liefdesverdriet en eenzaamheid of je depressieve gedachtes en probeer jezelf opnieuw uit te vinden. Je kan het!

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG