Liefdesverdriet En Jaloezie – hoe ermee omgaan?

Volgens woordenboeken hebben beide woorden heel aparte betekenissen maar eigenlijk liggen ze heel dicht tegen elkaar in een relatie. Jaloezie is vaak de oorzaak in liefdesverdriet maar eigenlijk liggen liefdesverdriet jaloezie naast elkaar. Dit zie je heel vaak bij mooie meisjes die goed liggen onder de jongens.

Het vriendje wordt heel jaloers en op het laatste komt daar ruzie van en gaan de koppels uiteen. Volgens veel psychologen moet je dan de drempel van jaloezie voorbij komen zodat je zelf ziet dat er geen gevaar is voor de relatie. Helaas is dit niet altijd het geval en gaan de koppels uiteen, hoe lief ze eigenlijk wel zijn.

Liefdesverdriet

Liefdesverdriet moet je beschouwen als een rouwproces maar dan binnen de relatie tussen twee personen. Een koppel gaat uiteen en één van de twee of soms allebei zonder dat ze het van elkaar weten gaan ze elkaar missen en uiteindelijk terug naar elkaar toe groeien. Dat is de kracht van de natuur en daar bestaat geen medicijn voor.

Vaak als je niet weet hoe je op liefdesverdriet moet reageren ga je daar anders mee om, vooral als je het dan nog nooit zelf hebt meegemaakt. Zoals met alles helpt praten ook als je in een situatie van liefdesverdriet zit.

Jaloezie

Jaloezie is een vies woord maar volgens de Van Dale betekent het zoiets van je gunt een ander het niet en je wilt hetgeen heel graag hebben. Jaloezie gaat meestal verder als je bijvoorbeeld iemand kent die de lotto heeft gewonnen en je gunt het hem niet.

Jaloezie in een relatie betekent als ik wil niet dat ze mijn vriendin afpakken en ik ga daar kwaad op reageren zodat zij weet dat zij van mij is. Meestal krijg je na zo een uitleg netjes te horen dat je vriendin niet van jou is en dat ze geen eigendom van je is. Zoiets moet je relativeren en laten bezinken. Ga in zo een geval niet op elkaar schelden want zo maak je het alleen nog maar erger.

Liefdesverdriet en jaloezie, praat erover met je partner

Als je in zo een situatie gewikkeld zit, kun je het allerbeste erover praten met je partner ’s avonds in de salon met een glaasje wijn. Lucht je hart op en vertel van naaldje tot draadje wat jij voelt en dat je bang bent om hem of haar te verliezen omwille van dat. Je partner zal je niet opeten, integendeel als deze het echt goed met je meent gaat hij/zij je begrijpen en waarschijnlijk ga je dan een leuk gesprek tegemoet de ganse avond.

Je hoeft niet bang te zijn om erover te praten want jullie hebben tenslotte een relatie en je wilt haar vast niet verliezen omdat je zo stom bent geweest om haar verwijten naar haar hoofd te slingeren

Jaloezie van de kant van je partner

Het zou best kunnen dat je partner jaloers is omdat je soms flirt met andere mannen of vrouwen of als je nog maar met andere mannen of vrouwen staat te praten. Het is goed als je je partner daarop wijst want als deze onterecht jaloers is, mag ze dat ook wel weten anders blijf je daarover ruzie maken en dat schiet niet op.

In feite moet je denken dat als je partner jaloers is, dat ze jou ontzettend graag moet zien en dat ze bang is om je te verliezen. Best mogelijk en wat is er nu mooier dan een partner die haar vriend(in) heel graag ziet. Liefdesverdriet en jaloezie komt in elke relatie voor maar als je weet hoe je ermee moet omgaan is het kinderspel.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!