LIEFDESVERDRIET EN STALKING GAAN VAAK HAND IN HAND!

Liefdesverdriet en stalking: de grootste fout

Het is en blijft voor veel mensen één van de lastigste emoties om de baas te blijven. Net als bij de meeste confronterende gebeurtenissen doorloopt u verschillende stadia, om met uw emoties om te gaan. Hierbij kunt u denken aan ontkenning, onderschatting, woede, verdriet en acceptatie. Er bestaat een aantal valkuilen in een verwerkingsproces waar u voor dient te waken. Dit is bij liefdesverdriet vooral het geval, als u graag nog een normale relatie wilt met uw ex-geliefde of zelfs de kans waarschijnlijk acht dat het alsnog weer goed zal komen.

Wat is de grootste fout?

In het doorlopen van de verschillende processen, kunt u een hardnekkige emotie tegenkomen: de obsessie. U kunt de gedachte aan uw voorbije geliefde niet los laten. Zozeer zelfs, dat zijn of haar kleine dagelijkse bezigheden voor u een object van interesse worden. Wat doet hij of zij zoal nu het uit is? Met wie doet hij of zij dat? Het is normaal om u dit af te vragen, maar wanneer het doorschiet, kan het akelige gevolgen hebben: u kunt de drang niet bedwingen uw ex-minnaar of minnares te gaan stalken. Liefdesverdriet en stalking zijn twee dingen die vaak met elkaar verbonden zijn. Maar wat verstaan we nu precies onder stalken?

Liefdesverdriet en stalking

Door obsessief bezig te zijn met de ander, zult u de neiging krijgen te willen verifiëren wat de ander precies doet. Liefdesverdriet en stalking leidt tot willen weten van het wat, waar, wanneer en met wie uw ex de dingen doet. Dit kan zich uiten in lijfelijk stalken en dat is zelfs iets waarvoor in extreme gevallen mensen van de rechter een nabijheidsverbod opgelegd krijgen.

Een andere, ook zeer directe vorm van stalken is de onbedwingbare drang te bellen, brieven te schrijven, te sms’en, whats-appen, in feite alle mogelijke communicatievormen gebruiken om in contact te komen met uw ex. Het laat zich raden dat dit averechts werkt. Helemaal wanneer u de hoop koestert terug te komen bij uw verloren geliefde.

Hoe blijf ik de drang tot stalken de baas?

als u zich herkent in het fenomeen, dan vereist het een sterk en moedig karakter om de drang naar contact, die in feite een drang naar de verloren genegenheid is, te kunnen weerstaan. Het zal echter in alle gevallen het meest gunstig voor u uitpakken deze drang te beheersen. Natuurlijk staat het u vrij om de telefoon te pakken of een brief te schrijven, maar wat gaat u daar werkelijk mee bewerkstelligen? Beter is het vaak de zaken te laten rusten en op een later moment elkaar weer min of meer onbevangen tegen het lijf te lopen.

Wanneer u merkt dat u behoefte hebt om dwangmatig contact op te nemen met uw ex, onthoudt dan dat liefdesverdriet en stalking altijd samen gaan, maar nooit tot positieve resultaten leiden. Stalking kunt u het beste zien als een valkuil, die echt vermeden dient te worden. Maar hoe doet u dat? Door u eerlijk bezig te houden met uw eigen liefdesverdriet. Geef het de ruimte, laat het voor zich spreken. Vaak wilt u antwoorden van de ander, maar de echte vraag is, hoe u met uw verdriet moet omgaan en niet hoe uw verdriet zover heeft kunnen komen.

Een kwestie van focus

Alles waar u uw aandacht op richt, handhaaft zich of wordt groter. Bent u nieuwsgierig naar uw ex-geliefde, besef dan dat alle aandacht die u dit geeft, de drang tot handelen alleen maar groter zal maken, met de eventuele contra-productieve gevolgen van dien. Sterk in uw schoenen staan en een focus op constructieve dingen zal u behoeden van de grootste fout in een verbroken relatie: liefdesverdriet en stalking. Als u dit laat, vergroot u bovendien uw kans op een hereniging.

LIEFDESVERDRIET EN STALKING GAAN VAAK HAND IN HAND! by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties