• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Liefdesverdriet en stalking

Liefdesverdriet en stalking: de grootste fout

Het is en blijft voor veel mensen één van de lastigste emoties om de baas te blijven. Net als bij de meeste confronterende gebeurtenissen doorloop je verschillende stadia om met je emoties om te gaan. Hierbij kun je denken aan ontkenning, onderschatting, woede, verdriet en acceptatie. Er bestaat een aantal valkuilen in een verwerkingsproces waar je voor dient te waken. Dit is bij liefdesverdriet vooral het geval, als je graag nog een normale relatie wilt met je ex-geliefde of zelfs de kans waarschijnlijk acht dat het alsnog weer goed zal komen.

Wat is de grootste fout?

In het doorlopen van de verschillende processen kun je een hardnekkige emotie tegenkomen: de obsessie. Je kunt de gedachte aan je voorbije geliefde niet los laten. Zozeer zelfs, dat zijn of haar kleine dagelijkse bezigheden  een object van interesse voor je is worden. Wat doet hij of zij zoal nu het uit is? Met wie doet hij of zij dat?

Het is normaal dat je je dit afvraagt, maar wanneer het doorschiet, kan het akelige gevolgen hebben: je kunt de drang niet bedwingen je ex-minnaar of minnares te gaan stalken. Liefdesverdriet en stalking zijn twee dingen die vaak met elkaar verbonden zijn. Maar wat verstaan we nu precies onder stalken?

Liefdesverdriet en stalking

Door obsessief bezig te zijn met de ander, zul je de neiging krijgen te willen verifiëren wat de ander precies doet. Liefdesverdriet en stalking leidt tot willen weten van het wat, waar, wanneer en met wie je ex de dingen doet. Dit kan zich uiten in lijfelijk stalken en dat is zelfs iets waarvoor in extreme gevallen mensen van de rechter een nabijheidsverbod opgelegd krijgen.

Een andere, ook zeer directe vorm van stalken is de onbedwingbare drang te bellen, brieven te schrijven, te sms’en, whats-appen, in feite alle mogelijke communicatievormen gebruiken om in contact te komen met je ex. Het laat zich raden dat dit averechts werkt. Helemaal wanneer je de hoop koestert bij elkaar terug te komen.

Hoe blijf ik de drang tot stalken de baas?

Als je je herkent in het fenomeen, dan vereist het een sterk en moedig karakter om de drang naar contact, die in feite een drang naar de verloren genegenheid is, te kunnen weerstaan. Het zal echter in alle gevallen het meest gunstig voor je uitpakken deze drang te beheersen. Natuurlijk staat het je vrij om de telefoon te pakken of een brief te schrijven, maar wat ga je daar werkelijk mee bewerkstelligen? Beter is het vaak de zaken te laten rusten en op een later moment elkaar weer min of meer onbevangen tegen het lijf te lopen.

Wanneer je merkt dat je behoefte hebt om dwangmatig contact op te nemen met je ex, onthou dan dat liefdesverdriet en stalking altijd samen gaan, maar nooit tot positieve resultaten leiden. Stalking kun je het beste zien als een valkuil, die echt vermeden dient te worden. Maar hoe doe je dat? Door eerlijk onder ogen te zien dat je liefdesverdriet onvermijdelijk is. Geef het de ruimte, laat het voor zich spreken. Vaak wilt je antwoorden van de ander, maar de echte vraag is, hoe je met je verdriet moet omgaan en niet hoe je verdriet zover heeft kunnen komen.

Een kwestie van focus

Alles waar je je aandacht op richt, handhaaft zich of wordt groter. Bent je nieuwsgierig naar je ex-geliefde, besef dan dat alle aandacht die je dit geeft, de drang tot handelen alleen maar groter zal maken, met de eventuele contra-productieve gevolgen van dien. Sterk in je schoenen staan en een focus op constructieve dingen zal je behoeden van de grootste fout in een verbroken relatie: liefdesverdriet en stalking. Als je dit laat, vergroot je bovendien je kans je ex weer terug te winnen.

>>Weten hoeveel kans je hebt om je ex terug te winnen? Bepaal je score met deze test (Klik Hier)

Aan de hand van je score kun je vervolgens via je persoonlijke rapport lezen wat je er aan kunt doen om je kansen aanzienlijk te vergroten om je ex terug te krijgen.

>> Lees ook dit artikel van een oud klant : “Help ik heb mijn ex gestalkt, wat nu?”

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG