JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        LIEFDESVERDRIET    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Liefdesverdriet hoe verwerk je dat?

Deze vraag krijg ik vaak toe gemaild. We kunnen ons misschien beter afvragen “gaat liefdesverdriet ooit helemaal over”? Soms jaren later op een moment dat je een ander leven hebt en er nooit meer bij stilstaat, BOING! Eén onverwachte gebeurtenis of een droom en de herinnering is weer in zijn volle omvang aanwezig. Je verdriet is gelijk voor eventjes weer net zo hevig als ooit tevoren.

Bij het niet goed verwerken van liefdesverdriet kan het zelfs tot een depressie leiden. Depressie door liefdesverdriet? Wikipedia omschrijft liefdesverdriet als volgt: gevoel van verlaten zijn leidt tot geestelijke en fysieke pijnen die doen denken aan een depressie. Zo voelt het ook.

Iedereen die wel eens liefdesverdriet heeft gehad of er middenin zit kent de pijnen die het met zich meebrengt. Liefdesverdriet veroorzaakt in eerste instantie geestelijke pijn maar door de verkramping van het lichaam en door je verstoorde eetpatroon worden de klachten daarna lichamelijk. Het is moeilijk antwoord te geven op de vraag hoe je liefdesverdriet dus verwerkt. Dit is per persoon verschillend. Mensen die een drukke baan hebben en geen tijd om na te denken hebben zullen er relatief sneller bovenop zijn.

Liefdesverdriet hoe verwerk je dat? Uit het oog uit het hart?

Liefdesverdriet ontstaat meestal door een onmogelijke of verboden relatie. Het hangt daarbij van de diepte van de relatie af hoe lang liefdesverdriet duurt. Heb je op school een geliefde, het gaat uit en jij blijft met je verliefde gevoelens achter ervaar je dat als liefdesverdriet. Dergelijke gevoelens geven niet zo’n intens diepe pijn en gaan relatief snel over. Meestal wanneer je opnieuw verliefd wordt of de persoon lange tijd niet meer ziet. Deze vorm van liefdesverdriet maakt bijna iedereen in zijn leven wel een keer mee.

Anders ligt het met relaties op het zogenaamde ‘verboden vlak‘. Liefde is een combinatie van emoties waarbij je sterk in je schoenen moet staan om er niet door meegesleept te worden. Ongewild kan het voorkomen dat je verzeild raakt in een relatie waarbij jij of je relatiegenoot al een relatie heeft of dat je in een multiculturele relatie komt. “Je bent dom als je aan een driehoeksrelatie begint”, roep je misschien, maar dat heb je niet altijd in de hand.

Vaak is het zo dat diegene die de relatie beëindigd en de manier waarop dit gebeurd is de verdrietstermijn bij de andere partij bepaald. Hoe lang duurt deze termijn? Niet erg hoopgevend om te zeggen maar dit kan de rest van je leven terugkomen, zie de eerste alinea.

Liefdesverdriet hoe verwerk je dat? Ik wil dat het ophoud

Op welke manier je liefdesverdriet kan verwerken en hoe lang liefdesverdriet duurt hangt af van de mate waarin je jezelf erin verliest of toestaat eronder te lijden.

>>> Lees hiervoor verder ook dit uitgebreide artikel ‘Liefdesverdriet verwerken zo doe je dat’

De eerste tijd van je verdrietsperiode sta je compleet op non-actief door je emoties. Je ondergaat in feite een rouwproces over het verlies van een dierbare. Na de eerste termijn van emoties verwerken zul je merken dat het steeds beter gaat. Je zult dan de keuze moeten maken: wil ik nog verder blijven hangen in mijn verdriet of wil ik er alles aan doen om verder te gaan met mijn leven zonder mijn ex?

Door o.a. te praten met een goede vriend(in) of externe hulp te zoeken.

Ik kan je helpen om snel van je liefdesverdriet af te komen via hypnotherapie. Het is een vorm van therapie waarbij contact wordt gemaakt met je onderbewustzijn. Door de positieve suggesties die ik je ga geven zul je ervaren dat je verdriet steeds minder gevoeld kan worden. In de gesprekken die ik met je zal voeren zullen al jouw belemmerende overtuigingen aan het licht komen en zul je ervaren hoe fijn het is te weten dat je in staat bent om het leven door een andere bril te zien.

Bezoek deze pagina voor meer informatie over de online sessies. Je hoeft dus niet je huis uit. De sessies vinden plaats via videobellen.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl