LIEFDESVERDRIET HOE VERWERK JE DAT?

Liefdesverdriet hoe verwerk je dat?

Deze vraag krijg ik vaak toe gemaild. We kunnen ons misschien beter afvragen “gaat liefdesverdriet ooit helemaal over”? Soms jaren later op een moment dat je een ander leven hebt en er nooit meer bij stilstaat, BOING! Eén onverwachte gebeurtenis of een droom en de herinnering is weer in zijn volle omvang aanwezig. Je verdriet is gelijk voor eventjes weer net zo hevig als ooit tevoren.

Bij het niet goed verwerken van liefdesverdriet kan het zelfs tot een depressie leiden. Depressie door liefdesverdriet? Wikipedia omschrijft liefdesverdriet als volgt: gevoel van verlaten zijn leidt tot geestelijke en fysieke pijnen die doen denken aan een depressie. Zo voelt het ook.

Iedereen die wel eens liefdesverdriet heeft gehad of er middenin zit kent de pijnen die het met zich meebrengt. Liefdesverdriet veroorzaakt in eerste instantie geestelijke pijn maar door de verkramping van het lichaam en door je verstoorde eetpatroon worden de klachten daarna lichamelijk. Het is moeilijk antwoord te geven op de vraag hoe je liefdesverdriet dus verwerkt. Dit is per persoon verschillend. Mensen die een drukke baan hebben en geen tijd om na te denken hebben zullen er relatief sneller bovenop zijn.

Liefdesverdriet hoe verwerk je dat? Uit het oog uit het hart?

Liefdesverdriet ontstaat meestal door een onmogelijke of verboden relatie. Het hangt daarbij van de diepte van de relatie af hoe lang liefdesverdriet duurt. Heb je op school een geliefde, het gaat uit en jij blijft met je verliefde gevoelens achter ervaar je dat als liefdesverdriet. Dergelijke gevoelens geven niet zo’n intens diepe pijn en gaan relatief snel over. Meestal wanneer je opnieuw verliefd wordt of de persoon lange tijd niet meer ziet. Deze vorm van liefdesverdriet maakt bijna iedereen in zijn leven wel een keer mee.

Anders ligt het met relaties op het zogenaamde ‘verboden vlak‘. Liefde is een combinatie van emoties waarbij je sterk in je schoenen moet staan om er niet door meegesleept te worden. Ongewild kan het voorkomen dat je verzeild raakt in een relatie waarbij jij of je relatiegenoot al een relatie heeft of dat je in een multiculturele relatie komt. “Je bent dom als je aan een driehoeksrelatie begint”, roep je misschien, maar dat heb je niet altijd in de hand.

Vaak is het zo dat diegene die de relatie beëindigd en de manier waarop dit gebeurd is de verdrietstermijn bij de andere partij bepaald. Hoe lang duurt deze termijn? Niet erg hoopgevend om te zeggen maar dit kan de rest van je leven terugkomen, zie de eerste alinea.

Liefdesverdriet hoe verwerk je dat? Ik wil dat het ophoud

Op welke manier je liefdesverdriet kan verwerken en hoe lang liefdesverdriet duurt hangt af van de mate waarin je jezelf erin verliest of toestaat eronder te lijden.

>>> Lees hiervoor verder ook dit uitgebreide artikel ‘Liefdesverdriet verwerken zo doe je dat’

De eerste tijd van je verdrietsperiode sta je compleet op non-actief door je emoties. Je ondergaat in feite een rouwproces over het verlies van een dierbare. Na de eerste termijn van emoties verwerken kan je het beste verder gaan met je leven en het proberen te vergeten.

Door te praten met een goede vriend(in) of externe hulp te zoeken. Professionele hulp kan je verdriet niet verlichten maar kan je wel vertellen hoe je liefdesverdriet verwerken moet. Enig psychologisch inzicht rond relatievorming, het behoud van je relatie, relatiebreuk en zelfs hoe je je ex voor je terug kan winnen kan je leren uit handige ebooks. Wees zeker dat je mijn gratis rapport en video’s in huis haalt met daarin bewezen technieken om je liefdesverdriet te verwerken. Dat is alvast stap 1 die jij moet doen.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG