• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Mannen verleiden. Hoe doe je zoiets?

Mannen verleiden en door hen gezien worden.Volg de strategie van het ‘omgekeerd verleiden’

Je wilt mannen verleiden, of beter gezegd: gezien worden door die ene leuke man en niet keer op keer voor teleurstellingen komen te staan.  Je wilt voorgoed afrekenen met je liefdesverdriet  en op zoek naar die ene ware maar je durft niet?

Wij vrouwen denken vaak dat het een taak is van mannen om ons te verleiden. Maar geloof me, ook al spelen de meeste mannen graag voor ‘gentleman’, ze vinden het fantastisch als ze worden verleid door een charmante dame zoals jij!

Het vergt wellicht wat mentale voorbereiding om in die ‘mannelijke rol’ te stappen, maar je zal zien dat je er steeds beter in wordt.

Stap 1 mannen verleiden: zorg dat jij het verschil maakt!

Ik hou er wel van om anders te zijn dan anderen. Als je in een grote stad woont zal het je vast al zijn opgevallen dat de concurrentie moordend is. Het heeft dus weinig zin om proberen ‘the most sexiest, awesome looking woman’ of ‘most something’ te zijn. Zonde van de energie!

Intelligente, grappige, charmante vrouwen die vind je immers overal!

Het lijkt een paradox. We zijn met zoveel vrouwen dat we uiteindelijk allemaal op elkaar zijn gaan lijken. Onze interesses, verlangens, angsten, noem maar op. De social media levert er een behoorlijke bijdrage aan. Ja, zelfs onze Tinder profielen lijken op elkaar.

Toch leven we allemaal in dezelfde maatschappij, en staan we bloot aan dezelfde invloeden. Maar ja, het is zo veilig om je te conformeren aan wat ‘gangbaar’ is.

Vandaag laat ik je zien wat ik bedoel met ‘omgekeerd verleiden’. Het is eigenlijk heel eenvoudig maar super efficiënt en nee, je loopt echt geen risico.

Maar voor we verder gaan, stel je jezelf eerst deze vraag: wat zoek je precies bij die man? Heb je dit duidelijk, dan is de volgende stap:

Stap 2 mannen verleiden: verleid hem zoals je zelf verleid zou willen worden

Wat willen vrouwen over het algemeen ? Een man die anders is dan anderen, toch? Niet een man die lijkt op de mannen die we iedere dag tegenkomen. Wel een man die afrekent met onze gebruikelijke routine.

Hetzelfde geldt ook voor de mannen ! Ondanks het feit dat je misschien niet over de grootste borsten of sexy billen beschikt die ze ooit hebben gekend, willen ze zekerheid dat jij wel dat ene unieke ‘iets’ hebt die ze elders nog niet zijn tegengekomen.

En om erachter te komen wat dat unieke ‘iets’ dan is, zal je je in hun moeten verplaatsen: wat zien ze over het algemeen, wat maken ze zoal mee? Zijn ze er tevreden over? mannen verleiden

Ik krijg via mijn werk dagelijks te maken met mannen. Ik weet met welke problemen ze zitten, met welke verlangens, wat zoal hun routine is.

Ik kwam tot de volgende conclusie:

Mannen worden verantwoordelijk gesteld voor ‘het vuile werk’

Het is niet gemakkelijk om een man te zijn. Tussen de verantwoordelijkheid om de eerste stap te nemen, de angst om voor ‘hark’ aangezien te worden, de druk van vrienden die op de loer staan om te kijken of het gelukt is om die ene ‘chick’ te scoren, de druk van de maatschappij die van hem een ‘gentleman’ mentaliteit verwacht is, maar de ook weer niet ‘te hongerig’ moet overkomen, in combinatie met de toch al zo moeilijke taak om vrouwen te kunnen ontcijferen…..is het niet eerlijk te zeggen dat mannen alle reden hebben om snel grijs te worden?

Zodra ze een vrouw tegenkomen worden ze geconfronteerd met:

 • afwachtende vrouwen
 • verlegen vrouwen die zich geen houding weten
 • vrouwen die net doen alsof ze niet geïnteresseerd zijn
 • vrouwen die……helemaal niets doen

Ze zijn het dus gewend om risico’s te nemen, om degene te zijn die de ander het hof maakt, om voor gentleman te spelen of ………ze zijn het helemaal niet gewend om risico’s te nemen uit angst om er überhaupt aan te beginnen.

Vandaar het belang van de strategie ‘omgekeerde verleiding’ die inhoudt dat je als vrouw op ludieke wijze de ‘mannenrol’ inneemt. Immers een man wil ook graag complimenten ontvangen, bevestiging krijgen dat hij nog goed in de markt ligt, iemand hebben die voor hem zorgt of simpelweg duidelijkheid hebben over wat een vrouw nu eigenlijk echt wil.

Bovendien is het voor jullie dames een uitstekende gelegenheid om je te onderscheiden van de rest en zodoende ‘punten te scoren’.

Hoe een leuke man verleiden? Hier is de Gentlewoman gebruiksaanwijzing

Hoe gaat de strategie van de ‘omgekeerde verleiding’ in zijn werk ? Hier enkele voorbeelden :

 • Door hem een roos te geven zodra de verkoper langs komt
 • Door op subtiele wijze de rekening van het etentje te betalen
 • Door hem bij de hand te pakken en hem een rondje te laten draaien als hij met je dans, zoals mannen dat in de regel doen met vrouwen.
 • Door hem je jasje te geven als hij het koud heeft
 • Door hem complimentjes te geven over zijn outfit zodra hij naar jullie afspraakje komt
 • Door hem zijn jasje te geven aan het einde van het feest
 • Door hem je plaats af te staan
 • Door hem een stoel aan te bieden als jullie aan tafel gaan
 • Door hem je paraplu te geven als jullie in de regen lopen

Het is wel belangrijk dat je het ‘grappig’ brengt. Als je hem een rondje laat draaien als hij danst, of als je hem een stoel aanbiedt, zorg er dan voor dat je de situatie ‘belachelijk’ maakt.

Zorg ervoor dat hij merkt dat je probeert hem het hof te maken, dat je met hem speelt maar dat je hem ook weer niet zijn mannelijkheid ontneemt.

Bijvoorbeeld, hou de deur voor hem open en je zult merken dat je lang kunt wachten ook al sta je erop dat hij als eerste naar binnen moet. Hetzelfde geldt als jij de zware koffer draagt in plaats van andersom.

Er zijn dingen die mannen liever voor zichzelf houden. Zo zijn er situaties waarin hij liever niet door het overige publiek gezien wil worden, zoals bijv. wanneer jij die zware koffer draagt en hij met lege handen naast je loopt.

Om er achter te komen in hoeverre hij van dit spel houdt en waar de grens ligt, hoef je slechts 1 ding te doen: observeer zijn reacties. Maar als je respect toont voor zijn imago als ‘sexy male’ zou je in principe geen problemen moeten krijgen.

Natuurlijk maak je geen misbruik van deze strategie : op 1 avond niet meer dan 3 van dit soort ‘truukjes’. Bovendien heeft niet alles dezelfde impact. Er is een duidelijk verschil tussen hem laten dansen, een roos aanbieden en op subtiele wijze de rekening van het etentje betalen. Het is aan jou om in te schatten al naar gelang de situatie en het type man.

Zodra je ziet dat hij niet ontvankelijk is bij de eerste beste ‘tactiek’, stop er dan meteen mee.

Echter, indien je ziet dat hij er positief op reageert, wees dan op je hoede dat je de magie niet uit het oog verliest. Met deze ‘strategie’ zal hij heus wel merken dat je interesse voor hem hebt, dus pas op dat je niet overdrijft. Zorg er in ieder geval voor dat je hem niet teveel verwent. Je ziet het al, mannen verleiden is een echte kunst!

Stap 3 mannen verleiden met woorden, maar blijf mysterieus!

Je moet natuurlijk wel een uitdaging voor hem blijven: een mysterieus persoon die veel geheimen bewaart. Spoor hem ook aan te investeren in de relatie.

Daarom is het ook zo belangrijk om humor te gebruiken: ten eerste zal hij niet meteen denken dat je smoorverliefd op hem bent, je bent gewoon een ‘gekkie’ (positief bedoeld), en ten tweede: verleiden kent uiteindelijk slechts 1 doel: plezier hebben en je amuseren.

Overigens helpen deze tips natuurlijk ook bij het verleiden van je ex!

Hoe zit het wat jou betreft? Heb je al eens voor ‘man’ gespeeld? Laat hieronder je reactie achter

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste,

  Ik heb een vraag over mijn breuk met mijn vriend.
  Mijn ex heeft veel problemen die hij zelf in de hand werkt, op zijn werk, zijn ex moet hem nog geld maar daagd hem voor de rechter dat hij haar geld moet…we hadden een relatie van bijna 3j
  Van dag 1 sloofde hij zich uit voor mij…deur van de auto openhouden nooit commentaar op niets alles was goed…In juli 2020 veranderde hij van werk (als projectleider) maar kon echt zijn werk niet hij klungelde maar en gaf iedereen de schuld…hij werkte dat op mij uit ik kon niets goed meer doen in zijn ogen…tot hij in November zei dat IK moest vetanderen… (Maar hij zei meteen dat het mij niet ging lukken)ik wist niet wat ik hoorde….hij heeft na zijn 10j scheiding al veel relaties gehad waaruit hij zijn woorden veel uit leert…hij had ook 2j geen contact met zijn ouders daar zijn moeder al zijn relaties kapot maakt ook van haar andere kinderen
  In januari is hij ALLEEN naar zijn ouders geweest en toen wist ik dat hij mij ging verlaten
  En ja hoor 15 februari zegt hij doodleuk dat hij iets gehuurd had en zou weg gaan
  We hebben samen een jachthond gekocht en zorgde er samen voor
  Hij vertrekt definitief op 18 April hier en ik hoor enkel nog van hem voor de formele dingen vh het huurhuis waar hij mij achter heeft gelaten.
  De dag nadat hij hier vertrok hebben ze hem op slaande voet ontslaan wegens hij in Nederland zat tijdens zijn werkuren en t vernielen van een dure firmawagen
  Ook dat verwijt hij mij “ik stuur hem karma”
  Ik bericht hem niet want hij haalt steeds uit naar mij
  Hij word ook opgesteukt door zijn moeder en krijgt ineens veel geld van daar
  Mij zegt iedereen maar hij komt nog terug naar jou??
  Klopt dit?
  En waarom zou hij terugkomen?
  Er is niets goed aan mij vernederd mij maar alleen
  Moet ik wachten op hem?
  Hij heeft mij wel veel verdriet gedaan

  Laat je mij jou visie weten aun?
  Ik kijk vaak jou flimpjes maar er staat niet bij of iemand terug komt die opgesteukt word
  Ik heb niet het gevoel dat hij voor mij gaat kiezen?
  Mvg
  Brigitte Zeegers

  1. Beste Brigitte,

   Waarom zou jij in hemelsnaam een ex terug willen die je vernedert, jou de schuld geeft van alles, zichzelf als een slachtoffer ziet, kennelijk voor zijn werkgever ook niet deugt, etc. etc.
   Ik vraag me af: welk beeld heb je van jezelf? Vind je dan niet dat je beter verdient??
   Ik zou als ik jou was ver bij een man vandaan blijven die vindt dat de ander maar moet veranderen.
   Je wordt niet gelukkig met iemand die geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leven.
   Hopelijk zie je dat zelf ook in, en zo niet, dan komt dat nog wel. Misschien moet je dat dan eerst nog ervaren c.q. leren in de praktijk.

   Sterkte en hartelijke groet,
   Michelle

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG