Mijn ex belt me niet dus moet ik dan het initiatief nemen?

Je vraagt je af waarom je ex je niet belt en of je dan het initiatief moet nemen. In dit artikel, zal ik dieper ingaan op de reden waarom sommige ex partners weigeren je te bellen of in welke vorm dan ook weigeren om contact met je op te nemen.

“mijn ex belt me niet. Hoe lang duurt het in de regel voordat een ex belt, en moet ik de eerste stap zetten? Het is een goede vraag. Niet alleen de woorden die je gebruikt zijn belangrijk, maar nóg belangrijker zijn juist de woorden die je niet zegt. Je stem, je intonatie, hoeveel tijd je spendeert aan de telefoon…al deze factoren zijn enorm belangrijk als je ex je eenmaal belt. Misschien heb je de laatste keer dat je je ex sprak dit alles over het hoofd gezien?

“Hey hallo, hoe gaat het met je? Wat fijn wat van je te horen!”

Als je ex je belt, zorg er dan voor dat je hem/haar altijd positief benadert. Begin nooit met zoiets als: “nou, je had zeker een probleem dat je mij niet belde” want dat klinkt altijd negatief en daarmee zal je ex je niet graag willen terugbellen. Nadat je je ex hebt begroet laat je hem of haar zoveel mogelijk aan het woord want de kans is groot dat je ex zelf al komt met een uitleg. Als je ex je vragen stelt, antwoord dan met korte zinnen en zeg dat het goed met je gaat. Ga niet te veel in op details. Hoe vager je bent, des te beter. Dat zal er namelijk voor zorgen dat je ex meer zal proberen erachter te komen waarom je zo weinig zegt.

Zodra je ex je belt mag het eigenlijk nooit langer duren dan 3 minuten. 5 minuten is eigenlijk al te lang. Zorg ook altijd dat je druk met iets bezig was. Als je ex je vraagt of het gelegen komt, zeg je dat je wel een paar minuutjes hebt om hem/haar te spreken. Sluit altijd af met een positieve zin. Op deze manier zorg je ervoor dat je ex ook zin heeft om je weer terug te bellen.

Moet ik mijn ex bellen of smsen?

mijn ex belt me niet Vermijd in ieder geval dat je je ex gaat stalken want daarmee veroorzaak je alleen nog maar meer afstand. Dus blijf een tijdje uit de buurt van je ex, zodat het steeds makkelijker wordt om een reden te hebben om contact met hem/haar te zoeken. In de meeste gevallen is het beter om je ex te bellen in plaats van dat je hem of haar een smsje stuurt. Neemt je ex niet op, en je ex belt niet terug bel dan diezelfde dag niet nog een keer maar wacht een paar dagen.

Het is heel goed mogelijk dat je ex niet goed weet wat hij of zij je moet zeggen, en uit angst of onzekerheid dat het gesprek fout zal aflopen, verkiest je ex om dus nog maar niet te bellen.

Maar het is natuurlijk ook goed mogelijk dat je ex precies hetzelfde denkt als jij “waarom belt hij/zij me niet”. In het ergste geval denkt je ex slecht over je en de relatie en geniet hij/zij nu van de vrijheid. In dat geval is het natuurlijk wel zaak om dit over niet al te lange termijn uit te praten om te voorkomen dat je ex zich helemaal van je distancieert.

In ieder geval is het belangrijk te onthouden dat je je ex nooit negatief benadert als het te lang heeft geduurd vooraleer hij/zij contact met je opnam. Probeer je ex er ook niet van te overtuigen dat hij of zij ongelijk heeft je niet meer te willen zien. Je brengt dan meer schade aan dan je lief is. Zorg ervoor dat je zo positief mogelijk in het leven staat en dat je stem blij en vrolijk klinkt, want alleen zo zal je ex meer reden hebben om je de volgende keer toch terug te bellen. Is je ex jarig, aarzel dan niet om hem of haar kaartje of kort smsje te sturen maar vermijd dat je je frustraties laat doorklinken dat hij/zij je nog steeds niet heeft gebeld.

 

 

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG