3

Mijn Ex Blijft Contact Zoeken – Wat Nu?

Mijn Ex Blijft Contact Zoeken Via Sms

Mijn ex stuurt me smsjes. Hoe moet ik dan reageren? Het zijn vragen die over het algemeen redelijk vaak gesteld worden, dus daarom heb ik een artikel en video willen wijden aan dit specifieke thema waarin ik je een paar voorbeelden laat zien hoe je zou kunnen reageren en natuurlijk geef ik je daarbij ook wat hele waardevolle tips.

Vandaag hebben we het dus over de manier van reageren op smsjes van je ex. Deze smsjes kunnen namelijk ook nog vaak dubbelzinnig zijn, dus is het zaak dat je goed weet wat je hiermee aanmoet.

Het is immers zo dat je steeds erg goed moet uitkijken op hoe je reageert want elke blunder die je maakt in deze gevoelige periode is er één en je riskeert heel snel de kansen dat je je ex terug kunt krijgen te verliezen.

Om je een voorbeeld te noemen, er is iemand die mijn coachingsprogramma volgt en mij vertelt dat haar ex na 9 maanden opeens een smsje stuurt met de vraag: heb je de bladzijde omgeslagen. Dat is natuurlijk een nogal vreemde vraag vooral als je al 9 maanden lang niets van je ex hebt gehoord.  Het zou namelijk heel anders geweest zijn als haar ex gevraagd zou hebben ‘hee hallo hoe gaat het met je’ .

De reactie van haar ex  kan nl 2 betekenissen hebben. Het kan zijn dat hij gewoon pure belangstelling toont voor hoe het met haar gaat maar het kan ook zijn dat hij probeert het terrein te verkennen en zekerheid te verkrijgen dat mocht hij toenadering zoeken hij niet voor teleurstellingen zal komen te staan.

Mijn Ex Blijft Contact Zoeken En Is Vaak Dubbelzinnig

Maar ook komt het voor dat ex partners een dubbelzinnig sms sturen zoals ‘ik dacht gisteren nog aan je’.

Want ook dan kan het in de context zijn van iets wat de ex partner gezien heeft en heeft doen herinneren aan leuke of misschien ook minder leuke ervaringen,

maar het kan ook een wat meer formele of nietszeggende reden hebben zoals ‘ik dacht aan je want ik zag iemand die op je leek of ‘ik zag je zus in de stad’ ofzo.

Dus daarom adviseer ik je altijd om een juist antwoord te geven dat in balans is. Wat bedoel ik hier precies mee. Vergelijk het bijv. met een visser . Een visser gooit zijn hengel uit met lokaas met als doel vis te vangen. De vis zal naar het stukje lokaas gaan en proeven.

Als de visser te vroeg zijn hengel omhoog haalt dan mist hij de vis, maar als hij het precies op het juiste moment doet dan zal hij de vis aan zijn hengel krijgen. Dat is precies zo als het aankomt op de manier van reageren op je ex.

Als je te snel of te enthousiast reageert zul je hem afschrikken want het kan heel goed zijn dat de expartner dat bericht heeft gestuurd vanuit een bepaalde emotie of impulsieve gedachte en als jij dan reageert met zoiets als ‘wanneer zullen we samen uit eten gaan’ dan haal je je ex te snel terug in de realiteit.

Maar als je daarentegen niet antwoordt of te laat antwoordt dan loop je ook kans om de boot te missen. Dus je moet eigenlijk precies een goed moment vinden. En niet alleen dat, je moet ook weten hoe je dat moet doen.

De reden dat je ex contact met je zoekt kan zowel zijn uit eenzaamheid maar het kan ook zijn, en zeker als het een man betreft, want mannen zijn erg gesteld op ‘bezit’ en het kan zijn dat hij af en toe gewoon even zijn tentakels wil uitzetten om te voelen hoe het zit met jouw gevoelens ten opzichte van hem.

Vooral als jij op een of andere manier indirect hebt laten zien dat je je leven goed op de rit hebt kan hem dat dwars zitten. Die informatie zal hem dan geruststellen want mannen vinden het aan de andere kant ook fijn te weten dat ze onvervangbaar zijn.

Dus wat kun je het beste doen als je ex contact blijft zoeken

Ik adviseer je om wel te antwoorden maar minimaal 24 uur te wachten. Je bent nl niet zomaar beschikbaar, op die manier kom je dan ook niet te afstandelijk over en je antwoordt op dezelfde toon als het berichtje dat je hebt ontvangen dus niet meer en niet minder.

Dus laten we het eerste voorbeeld nog eens nemen van de ex die een bericht stuurde met ‘heb je de bladzijde al omgeslagen’. Je kunt in dat geval ook met humor antwoorden zoiets in de trant als ‘het ligt eraan over welk boek je het hebt’ en dan kun je op die manier een beetje testen wat er aan de hand is, maar je kunt ook serieuzer reageren zoals ‘ je twijfelt er zeker aan dat…. ‘.

Op die manier blijf je ook zelf wat mysterieus.

En in het tweede voorbeeld kun je ook met humor reageren op het bericht van ‘ik dacht gisteren aan je’, met ‘hoezo, heb je een boek gelezen over gemene mensen ofzo..’ met daarbij zo’n smiley, maar ook kun je reageren met ‘dat is ook toevallig, ik dacht nl een paar dagen geleden aan je..’

Dus probeer echt op hetzelfde niveau te blijven zonder aan te vallen, gemeen te zijn of integendeel te enthousiast en opgewonden te klinken.

Mijn Ex Blijft Contact Zoeken. Moet Ik Antwoorden?

Natuurlijk gaat je ex dan antwoorden en zul je de conversatie moeten onderhouden maar wat je vooral in je achterhoofd moet houden is dat het je ex was die contact met je opnam, dus hij of zij staat in dit geval aan de kant van de vrager en dan moet je het echt heel slim aanpakken en erg oppassen met wat je vervolgens doet.

Jij staat nl aan de dominerende kant en ook al antwoordt hij je opeens niet meer verval dan niet in de rol van de vrager want dan verknal je de hele zaak en wordt hij de visser en jij de vis terwijl jij degene bent die de hengel moet vasthouden.

Dus om nog even samen te vatten: als je ex de persoon is die toenadering zoekt dmv een dubbelzinnig berichtje  stel niet meteen een afspraakje voor, antwoordt op hetzelfde niveau, laat niet zien dat je iets verwacht.

Laat wel zien dat je het leuk vindt dat hij je een berichtje stuurt en dat je open staat om te converseren, maar doe geen voorstel o.i.d. alleen als je ex steeds aardiger wordt mag jij daar voorzichtig aan in mee gaan 😉

>>> Je kunt ook nog dit artikel lezen : mijn ex zoekt weer contact. De 5 signalen die verraden wat mijn ex nu eigenlijk wil

Vergeet je niet in te schrijven voor de 11 delige gratis video serie door hieronder je naam en emailadres in te vullenen dan zie ik je aan de andere kant!

Mijn Ex Blijft Contact Zoeken - Wat Nu? by
Klik hier om een reactie achter te laten 3 reacties