Mijn Ex Blijft Contact Zoeken… Wat Moet Ik Doen?

De relatie hield geen stand. Wat je ook probeerde, het lukte gewoonweg niet meer. Sinds een tijdje ben je nu uit elkaar. Je worstelt met de vraag hoe je moet handelen, want je ex blijft contact zoeken.

Wat nu?

Laten we bij het begin beginnen. Indien je ex contact blijft zoeken betekent of dat zij of hij het niet eens is met de breuk of dat zij of hij nog iets wil. Met andere woorden, als je ex contact blijft zoeken kan dat dus positief of negatief zijn. Hoe sta je er zelf tegenover?

1. onverschillig

2. geen interesse

3. laat me vooral met rust

4. ach, een goede verstandhouding moet kunnen

5. zou er nog een kans inzitten?

6. kan ik dit gebruiken om de breuk te herstellen?

Keuzes genoeg. Wat wil je? Of twijfel je? Wees gerust heel wat mensen twijfelen in zo’n geval. Wat te doen met mijn ex blijft contact zoeken? Je kunt nu besluiten er definitief een eind aan te breien. Je kunt proberen de relatie weer nieuw leven in te blazen. Je kunt het er bij laten. Dan zoekt zij of hij maar contact. Het waarschijnlijk handigst is hulp te gaan zoeken. Want wat je ook besluit, je komt er geheid weer op terug als zij of hij weer contact zoekt. Zo ga je dus in de achtbaan. Op en neer met jouw emoties en met jouw twijfels.

Waar vind je hulp?

Hulp is relatief makkelijk te vinden. Het is wel handig te weten welke hulp je zoekt, wat precies jouw hulpvraag is en wat je met de ondersteuning gaat doen. Schrijf elke dag de vraag op die bij je op komt, zelfs al is het een paar keer dezelfde, als je beseft dat je ex contact blijft zoeken. Op die manier wordt duidelijker waar je mee worstelt en wat jouw wens is. Emotioneel reageren helpt niet, omdat je daar altijd spijt van zult krijgen. Of je wordt boos en daarna verdrietig omdat je boos werd.

Of je wordt passief en daarna verdrietig omdat je niet voor jezelf op bent gekomen. Of, en dat is helemaal niet goed, je ontloopt het contact met jouw ex. Niet goed omdat je dan verstoppertje gaat spelen met jouw eigen emoties, gevoelens en verdriet. Hulp kan je letterlijk helpen de juiste weg te kiezen, waar dat nodig is bij te sturen en indien echt noodzakelijk terug te fluiten. Dat vereist wel goede en professionele hulp, want dat kan niet zo maar iedereen.

Mijn Ex Blijft Contact Zoeken... Wat Moet Ik Doen? by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties