Je ex terugwinnen moeilijk? 

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Mijn Ex Blijft Contact Zoeken – Wat Nu?

Mijn Ex Blijft Contact Zoeken

Mijn ex blijft contact sturen. Hij/zij probeert dat via sms, telefoon of berichtjes via sociale media. Hoe moet ik dan reageren? Het zijn vragen die over het algemeen redelijk vaak gesteld worden, dus daarom heb ik een artikel en video willen wijden aan dit specifieke thema waarin ik je een paar voorbeelden laat zien hoe je zou kunnen reageren en natuurlijk geef ik je daarbij ook wat hele waardevolle tips.

In de video vertel ik je over een ex die contact blijft zoeken via sms. Dat kan beste vervelend zijn als deze smsjes dubbelzinnig zijn, dus is het zaak dat je goed weet wat je hiermee aanmoet.

Het is immers zo dat je steeds erg goed moet uitkijken op hoe je reageert want elke blunder die je maakt in deze gevoelige periode is er één en je riskeert heel snel de kansen dat je je ex terug kunt krijgen te verliezen.

Om je een voorbeeld te noemen, er is iemand die mijn coachingsprogramma volgt en mij vertelt dat haar ex na 9 maanden opeens een smsje stuurt met de vraag: heb je de bladzijde omgeslagen?

Dat is natuurlijk een nogal vreemde vraag, vooral als je al 9 maanden lang niets van je ex hebt gehoord.  Het zou namelijk heel anders geweest zijn als haar ex gevraagd zou hebben ‘hee hallo hoe gaat het met je’ .

De reactie van haar ex  kan nl 2 betekenissen hebben. Het kan zijn dat hij gewoon pure belangstelling toont voor hoe het met haar gaat maar het kan ook zijn dat hij probeert het terrein te verkennen en zekerheid te verkrijgen dat mocht hij toenadering zoeken hij niet voor teleurstellingen zal komen te staan.


Mijn Ex Is Vaak Dubbelzinnig In Het Contact

Maar ook komt het voor dat ex partners een dubbelzinnig sms sturen zoals ‘ik dacht gisteren nog aan je’.

Want ook dan kan het in de context zijn van iets wat de ex partner gezien heeft en heeft doen herinneren aan leuke of misschien ook minder leuke ervaringen.

Het kan ook een wat meer formele of nietszeggende reden hebben zoals ‘ik dacht aan je want ik zag iemand die op je leek of ‘ik zag je zus in de stad’ ofzo.

Dus daarom adviseer ik je altijd om een juist antwoord te geven dat in balans is. Wat bedoel ik hier precies mee.

Vergelijk het bijv. met een visser . Een visser gooit zijn hengel uit met lokaas met als doel vis te vangen. De vis zal naar het stukje lokaas gaan en proeven.

Als de visser te vroeg zijn hengel omhoog haalt dan mist hij de vis, maar als hij het precies op het juiste moment doet dan zal hij de vis aan zijn hengel krijgen. Dat is precies zo als het aankomt op de manier van reageren op je ex.

de vis of de visser

Als je te snel of te enthousiast reageert zul je hem afschrikken want het kan heel goed zijn dat de ex-partner dat bericht heeft gestuurd vanuit een bepaalde emotie of impulsieve gedachte en als jij dan reageert met zoiets als ‘wanneer zullen we samen uit eten gaan’ dan haal je je ex te snel terug in de realiteit.

Maar als je daarentegen niet antwoordt of te laat antwoordt dan loop je ook kans om de boot te missen. Dus je moet eigenlijk precies een goed moment vinden. En niet alleen dat, je moet ook weten hoe je dat moet doen.

De reden dat je ex steeds contact met je zoekt kan zowel zijn uit eenzaamheid maar het kan ook zijn, en zeker als het een man betreft, want mannen zijn erg gesteld op ‘bezit’ en het kan zijn dat hij af en toe gewoon even zijn tentakels wil uitzetten om te voelen hoe het zit met jouw gevoelens ten opzichte van hem.

Vooral als jij op een of andere manier indirect hebt laten zien dat je je leven goed op de rit hebt kan hem dat dwars zitten. Die informatie zal hem dan geruststellen want mannen vinden het aan de andere kant ook fijn te weten dat ze onvervangbaar zijn.


Hoe reageer ik als mijn ex steeds weer contact zoekt? 

Ik adviseer je om wel te antwoorden maar minimaal 24 uur te wachten. Je bent nl niet zomaar beschikbaar, op die manier kom je dan ook niet te afstandelijk over en je antwoordt op dezelfde toon als het berichtje dat je hebt ontvangen dus niet meer en niet minder.

Dus laten we het eerste voorbeeld nog eens nemen van de ex die een bericht stuurde met ‘heb je de bladzijde al omgeslagen’. Je kunt in dat geval ook met humor antwoorden zoiets in de trant als ‘het ligt eraan over welk boek je het hebt’ en dan kun je op die manier een beetje testen wat er aan de hand is, maar je kunt ook serieuzer reageren zoals ‘ je twijfelt er zeker aan dat…. ‘.

Op die manier blijf je ook zelf wat mysterieus.

mijn ex blijft contact zoeken

En in het tweede voorbeeld kun je ook met humor reageren op het bericht van ‘ik dacht gisteren aan je’, met ‘hoezo, heb je een boek gelezen over gemene mensen ofzo..’ met daarbij zo’n smiley, maar ook kun je reageren met ‘dat is ook toevallig, ik dacht nl een paar dagen geleden aan je..’

Dus probeer echt op hetzelfde niveau te blijven zonder aan te vallen, gemeen te zijn of integendeel te enthousiast en opgewonden te klinken.


Moet Ik Altijd Antwoorden?

Natuurlijk gaat je ex dan antwoorden en zul je de conversatie moeten onderhouden maar wat je vooral in je achterhoofd moet houden is dat het je ex was die contact met je opnam, dus hij of zij staat in dit geval aan de kant van de vrager en dan moet je het echt heel slim aanpakken en erg oppassen met wat je vervolgens doet.

Jij staat nl aan de dominerende kant en ook al antwoordt hij je opeens niet meer verval dan niet in de rol van de vrager want dan verknal je de hele zaak en wordt hij de visser en jij de vis terwijl jij degene bent die de hengel moet vasthouden.

Dus om nog even samen te vatten: als je ex de persoon is die toenadering zoekt dmv een dubbelzinnig berichtje  stel niet meteen een afspraakje voor, antwoordt op hetzelfde niveau, laat niet zien dat je iets verwacht.

Laat wel zien dat je het leuk vindt dat hij je een berichtje stuurt en dat je open staat om te converseren, maar doe geen voorstel o.i.d. alleen als je ex steeds aardiger wordt mag jij daar voorzichtig aan in mee gaan 

Is het voor de eerste keer dat je ex contact met je zoek? Je kunt ook dit artikel nog lezen: mijn ex zoekt weer contact


Mijn ex blijft contact zoeken: wat vind ik er zelf van?

Indien je ex contact blijft zoeken betekent of dat zij of hij het niet eens is met de breuk of dat zij of hij nog iets wil. Met andere woorden, als je ex contact blijft zoeken kan dat dus positief of negatief zijn. Maar misschien vind je het lastig dat je ex contact blijft zoeken. Hoe sta je er eigenlijk zelf tegenover? Het kan ook zijn dat je denkt:

wat moet ik met jou? laat me met rust”, of je denkt

“zal dit een kans zijn om vrienden te blijven? of misschien wel herstel van onze relatie”Denk goed na over wat je voelt en vooral ook wilt. Twijfel je? Wees gerust heel wat mensen twijfelen in zo’n geval.

Je kunt nu besluiten om je ex te zeggen “stop met contact zoeken of ik blokkeer je”, maar, je kunt ook proberen de relatie weer nieuw leven in te blazen.Hoe doe je dat? Volgens de push-and-pull methodiek!

Wat houdt dit precies in?

Telkens als je ex contact zoekt laat je zien dat je het erg leuk vindt.

 Je laat vooral je ex aan het woord en jij vertelt kleine anekdotes over wat je hebt ondernomen en hebt meegemaakt tot dusver.

mijn ex stuurt steeds smsjes

Het doel is dat je ex steeds meer contact met je gaat zoeken, en dat jij dat vrijwel niet doet, maar toch steeds laat blijken dat je het wel leuk vindt.

Steeds als je ex je benadert, toon je je vriendelijke en geïnteresseerde kant. Zodra je de telefoon hebt neergelegd ben je opeens niet meer bereikbaar. Bovendien vertel je je ex maar de helft van je anekdotes.

Waarom de helft?

Wel, onze hersenen vinden het niet fijn als iets niet ‘af’ is. We willen graag het hele verhaal horen. De nieuwsgierigheid wordt geprikkeld als we maar de halve waarheid weten. We kunnen dan niet wachten wanneer we het vervolgstuk te horen of te zien krijgen. Denk hierbij aan tv-series. Steeds als je een episode hebt gezien, wil je direct alweer verder met de volgende episode.

Je maakt je ex dus als het ware hongerig naar informatie, zodat hij of zij steeds contact met je blijft zoeken.


Is Je Ex Je Aan Het Stalken? Geef Je Grenzen Aan!

Als je ex steeds maar contact blijft zoeken, terwijl jij het niet wil, zorg er dan voor dat je duidelijk je grenzen aangeeft. Er zijn ook ex partners die continu maar blijven proberen. Je kunt daar hopeloos van worden. Misschien heb je je telefoonnummer al talloze malen gewijzigd, en toch. Je ex zoekt steeds weer contact.

Kan het zijn dat je ex een persoonlijkheidsstoornis heeft?

Dat je ex bijvoorbeeld een narcist is? een borderliner? Lees dan dit artikel 'mijn ex is een narcist' en zorg ervoor dat je de adviezen opvolgt!

Mijn ex zoekt steeds contact. Hoe nu verder?

We gaan er hier van uit dat jouw relatie met je ex een gezonde relatie was. Hulp is dan relatief makkelijk te vinden. Het is wel handig te weten welke hulp je zoekt, wat precies jouw hulpvraag is en wat je met de ondersteuning gaat doen.

Schrijf elke dag de vraag op die bij je op komt, zelfs al is het een paar keer dezelfde, als je beseft dat je ex contact blijft zoeken. Op die manier wordt duidelijker waar je mee worstelt en wat jouw wens is. Emotioneel reageren helpt niet, omdat je daar altijd spijt van zult krijgen. Of je wordt boos en daarna verdrietig omdat je boos werd

Ik kan je uiteraard helpen om je ex terug te winnen. Je kunt je inschrijven voor de gratis ex terugwinnen training per video.

Het moge duidelijk zijn dat emotioneel reageren niet helpt, omdat je daar altijd spijt van zult krijgen.

Gevoelens van boosheid zijn hier dus niet op hun plaats.Blijf assertief en kom voor jezelf op. Als je ex contact blijft zoeken met jou, dan is dat alleen maar een goed teken. Tenminste als je nog steeds je ex terug wilt natuurlijk!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Mijn ex vriendin stuurde mij dat haar vader werd opgenomen en dat haar oudste zoon zijn vriendje kwijtraakt op school en ze zegt zelf over de relatie dat ze het moeilijk vind de breuk maar ja ze heeft het zelf gebroken maar ze heeft het erg moeilijk en stuurd huilende smiley”s

 2. Ik zou als tip nog willen toevoegen dat laten merken dat je leven zonder hem of haar ook best compleet is goed kan helpen. Dat is een beetje psychologisch, maar dat helpt je als je ex terugwilt.

 3. Beste Petra,

  Dank voor je bericht. Jazeker, wacht nog enige tijd met antwoord geven. Een dag later is altijd beter 😉

  Lieve groeten,
  Michelle

  1. Help! heb ik het nou verknald 🙁 hij stuurde op de avond, terug een sms en hij zei dat het een oprechte vraag was en kon mezelf niet meer inhouden en heb geantwoord met dat weet ik wel, heb gezegd dat het goed met me ging en hem bedankt om het te vragen,ja antwoorde hij terug “ik had een wrang gevoel de laatste keer dat we elkaar zagen” ja ik ook antwoorde ik terug, hij antwoorde ook dat hij het zonde vond, nu weet ik niet wat hij daarmee bedoelde, we hebben nog even verder berichtjes gestuurd en ondertussen is er ook geen verder contact meer,nu vroeg ik me af of het toch nog goed zou komen maar zelf wil ik de eerste stap niet zetten omdat ik er niet achter wil lopen,dus is het beter het even af te wachten en zien of er terug contact komt?

   Lieve groetjes
   Petra

 4. Hallo Michelle

  wat ik helemaal niet had verwacht,mijn ex stuurde mij een sms’je om te vragen hoe het ondertussen met me gaat,zou er graag op willen antwoorden dat het goed gaat met me maar wacht ik dan ook best 24 uur voor ik een antwoord stuur, onze breuk dateert van enkele weken geleden
  lieve groetjes
  Petra

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG