• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Mijn Ex Doet Afstandelijk – Hoe Hiermee Omgaan?

Na het verbreken van een relatie kan het contact tussen twee exen nog prima zijn. Maar in sommige gevallen verloopt het contact wat moeizamer. Dit hoeft voor beide partijen geen probleem te zijn. Wanneer één van de exen de relatie graag toch weer op zou willen pakken kan het zijn dat de andere partij daar in eerste instantie niet op zit te wachten en afstandelijk doet. In deze situatie zit ik op dit moment: ik wil mijn relatie weer terug maar mijn ex doet afstandelijk.

Mijn ex doet afstandelijk, hoe moet ik hiermee omgaan?

Wanneer je je ex terug wilt winnen en je ex afstandelijk doet zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk dat je niet direct van de daken schreeuwt dat je je ex weer terug wilt winnen. Zeker als je ex al afstandelijk doet zal hij of zij hier in eerste instantie niet blij mee zijn. Veel handiger is het om eerst te proberen weer een redelijk en gezellig contact te creëren.

Wees niet te opdringerig en praat over niet te zware en beladen onderwerpen. Zoek niet telkens zelf contact maar laat je ex ook eens een keer het initiatief nemen. Wat ook van belang is dat je je ex niet te veel op de huid gaat zitten. Daarmee kom je erg onzeker over en zal de afstandelijkheid waarschijnlijk verder toenemen.

Er zijn verschillende producten op de markt die je kunnen helpen om je doel te bereiken. Zo zijn er boeken en dvd’s met tips te vinden. Ik heb direct een boek aangeschaft en ben deze helemaal aan het doorspitten. Want mijn ex doet ook afstandelijk en ik wil dit doorbreken!

Wat kunnen de redenen zijn dat je ex afstandelijk doet?

Het kan zijn dat een ex afstandelijk doet omdat hij of zij jou geen hoop wil geven op het weer oppakken van de relatie. Deze persoon is er misschien met het eigen gevoel nog niet helemaal uit. In deze situatie is er zeker nog een kans aanwezig dat de relatie toch nog voortgezet kan worden. Het is natuurlijk ook mogelijk dat een ex sowieso geen contact meer met je wil en daarom zo afstandelijk doet. Misschien heeft deze persoon een nieuwe liefde.

Houd het volgende in je achterhoofd: mijn ex doet afstandelijk maar met een dosis geduld en wilskracht kan er nog van alles gebeuren!

Inmiddels hebben we een nieuw artikel geschreven waarin we je helpen met bruikbare tips. Lees het hier “Mijn ex is afstandelijk. 3 redenen en 10 tips om in actie te komen”

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

 1. Beste Michelle, mijn ex vriendin (22) en ik (27) zijn nu zo’n 6 weken uit elkaar. We hebben af en toe contact. Maar dan komt het vanuit mij. Zij stuurt mij zelden tot helemaal niets. En dan is zij heel kortaf. En komt heel geïrriteerd over. Over mij: Ik ben namelijk heel onzeker over mijzelf en dat ben ik als kind altijd al geweest. Ik heb faalangst en vind het moeilijk om zelftrouwen te kweken. Ik ben te veel te zachtaardig en te lief. En sta altijd maar voor iedereen klaar die iets vraagt aan mij. Ik heb geen werk. Wel mee bezig samen met een jobcoach. En vind het door mijn beperkingen heel erg moeilijk om stappen buiten mijn cirkel te zetten. Mijn ex vriendin is mijn allereerste vriendin. We waren blij en dolgelukkig met elkaar. En appte iedere dag met elkaar de hele dag door. En bij het slapen was het het even slaap lekker en spreek je morgen appen. Totdat zij een depressie kreeg en helemaal op was en nog. Ze was hartstikke moe telkens en sliep veel. En had weinig zij om iets te doen. We hadden nog wel samenleving met elkaar. Maar daar moest ik veel moeite voor doen. Ik was ook onbewust erg aanhankelijk aan haar. En we hadden bijna iedere weekend bonje met elkaar. Waar we ook wel weer uit kwamen. En dan was het ook wel weer goed. En ze kon dit er niet nog bij hebben. We hebben samen veel verdriet gehad en nog ik ben nog steeds erg somber en verdrietig. Maar zij kwam met de beslissing die ze eigenlijk helemaal niet wilde maken. Ze maakte het uit. Ze wil de ruimte en tot haar zelf komen. Ik geef haar en gun alle ruimte om weer bij te komen. En dat we aan ons zelf moeten werken. Omdat we nu 2 tikkende tijdbommen zijn. Maar ik heb ook weinig keus. 3 weken terug heeft ze haar spullen opgehaald en hebben we nog even persoonlijk met elkaar gepraat. Ze zei toen ook tegen mij van ik merk gewoon aan je dat je nog zoveel hoop hebt. Maar laat ik dit op je hart drukken: ik denk en dat ik voor nou de goede keuze heb gemaakt. Dat is mijn gevoel. En die zegt dat het voor nou niet meer goed komt. En toen hielp ik haar met haar spullen in de auto te laden. En gaven elkaar een knuffel. En toen ging ze weg. Maar ik blijf maar hoop en geloof houden dat wij samen weer een mooi stel kunnen zijn. Ik houd nog zielsveel van haar. En ik zou niets liever willen dan dat we gewoon weer samen zijn. Want alles ging gewoon goed voor de rest in onze relatie. Maar wat moet ik doen? Of beter gezegd wat kan ik doen? Ik heb het gevoel dat ik geen poot heb om op te staan. Omdat zij mijn eerste vriendin is ben ik nog onervaren met dit soort situaties. Ik heb alleen maar het gevoel dat ik haar alleen maar die rust kan bieden. En dan maar hopen dat ze tot inkeer komt en mij weer wilt. Kun je mij alsjeblieft helpen Michelle? Ik voel mij onzettend eenzaam zonder haar.

  1. Beste Joshua, allereerst excuus voor deze late reactie maar het is erg druk op de website. Het is heel normaal dat je dit zo voelt omdat zij je eerste vriendin is. Je hebt ook allerlei gewoontes gecreëerd met haar, je bent je aan haar vast gaan klampen en dat is nooit een goed uitgangspunt. Als zij er weer bovenop wil komen geef haar dan ook die ruimte en laat zien dat je blij bent voor haar dat ze daar aan wil werken. Ze kan je anders toch geen liefde geven en je zult eenzamer zijn met haar dan zonder haar. Wellicht is er inmiddels verandering gekomen in jullie relatie. Laat weten dan hoe het gaat. Het is een prima beslissing van haar, je kunt haar, nu na maanden zeker ook nog zeggen dat het een wijs besluit was omdat je inziet dat dit alles ontzettend belangrijk is. Ze zal het erg waarderen en weer makkelijker contact met je kunnen opnemen. Hartelijke groet en heel veel sterkte met deze situatie! Michelle

 2. Hoii!

  Ik zit in dillema
  Ik ben nu al ruim anderhalf jaar bevriend met mijn ex
  Eerst nog best close aan het begin van de breuk toen had die tijd weer gevoel en toen zei die dat dat niet zo was
  Dat die veder wou heb dat geaccepteerd ondertussen hebben we wel vaak seks en als we bij elkaar zijn is het net of we weer iets hebben nu was die een tijde bezig met iemand maar dat heeft die al gauw opgegeven en ik dacht mooi even rust
  Is goed voor ons beiden
  Nou elke keer als ik zo ver ben komt hij terug en dan vaak voor seks en knuffels en dan wilt die vaak samen slapen

  Nu is de band van ons merk ik minder hij is meer kort af en heeft nergens zin in en als we wat afspreken zegt die het af of is die het vergeten

  Ik snap er niks meer van wat wil een jongen of mijn ex nu wat denkt hij en hoe ga ik er mee om want soms krijg ik hoop en weet dan nee dat mag niet en dan als de hoop en aandacht voor hem weg zijn moet die in eens aandacht hebben begrijp dat niet zo goed

  Groetjes Julia

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG