Help, mijn ex gaat trouwen. Wat kan ik doen?

Enige tijd heeft je ex je verlaten omdat het echt niet meer ging in jullie relatie. Het kan dus zijn dat of jij of je ex er een punt achter heeft gezet. Je hebt wellicht al geprobeerd om de stukjes te lijmen, maar vooralsnog tevergeeft want jullie zijn nog steeds niet weer terug bij elkaar.

Je ex heeft inmiddels al een ander, en die relatie is steeds serieuzer geworden. Zo serieus zelfs dat je ex trouwplannen heeft. Het is heel schokkend nieuws want je had immers toekomstplannen met je ex, om een gezin te stichten en samen oud te worden.

In de meeste gevallen weet me n niet goed hoe te reageren. Moet je nu juist jalouzie toenen of niet. Moet je blij zijn met het nieuws of niet? En vooral ook, moet je je echte gevoelens nu gaan tonen en je ex terug winnen voordat het te laat is?

Heel veel mensen hopen hun ex nog tot inkeer te kunnen brengen vlak voordat hij of zij gaat trouwen. Waneer men zegt “mijn ex gaat trouwen” dan ziet men vaak de hele geschiedenis die men had men een ex voorbij komen, maar meer dan dat komen er ook steeds meer vragen.

Geen eenvoudig situatie dus. Bovendien een situatie waarin je geneigd bent om fouten te maken. Hopelijk zul je na het lezen van dit artikel tot andere inzichten komen, en zul je weten wat het beste is om te doen als je hoort dat je ex gaat trouwen.

Ik voel jaloezie nu mijn ex gaat trouwen

Weet in de allereerste plaats dat je niet alleen bent in deze situatie. Er komen steeds meer samengestelde gezinnen. Je bent ook niet de enige die treurt om zijn of haar ex. In dit artikel gaan we van het principe uit dat je ex zijn/haar toekomstige echtgenoot of echtgenote al langer geleden heeft ontmoet. Jouw relatie met je ex is dus al langere tijd geleden verbroken, en toch doet dit nieuws je nog steeds veel pijn.

Gek eigenlijk, denk je misschien. Immers, je had geen echte plannen om je ex terug te winnen. Maar let op: iedereen die een emotionele ervaring heeft gedeeld met een partner krijgt te maken met een gevoel van jaloezie zodra men te weten komt dat de ex gaat trouwen met een ander.

Waarom eigenlijk? Wel het feit dat je ex gaat trouwen met een ander is voor jou misschien wel een teken dat jouw relatie met je ex toentertijd niet veel voorstelde. Althans, het is goed mogelijk dat je dat denkt. Je denkt dat de gevoelens van je ex voor jou toen niet echt waren, en dat je ex nooit moeite heeft gedaan om wat van jullie relatie te maken. Je hebt het idee dat je je tijd hebt verloren door je ex en dat je je behoorlijk hebt vergist.

Het huwelijk is het symbool van liefde tussen twee mensen en had je nog hoop om je ex terug te krijgen, je verliest nu zeker al het vertrouwen dat het je gaat lukken.

Het is althans mijn ervaring met de mensen die ik begeleid dat de hele relatie aan de kaak wordt gesteld. Je begrijpt niet waarom je ex zo snel al een streep heeft kunnen zetten onder jullie relatie, feitelijk ook jouw leven. Je relatie was misschien niet perfect, maar toch, dit had je nooit zien aankomen. Je vraagt je nu af wat moet ik nu doen?

Mijn ex op het punt staat te trouwen. Moet ik me nu haasten?

Je twijfelt heel erg of je toch nog niet eens zult moeten proberen om je ex alsnog terug te winnen, of een andere optie is om je ex totaal te vergeten en helemaal zelf opnieuw te beginnen. Maar het is vaak moeilijk om tegen je gevoel in te gaan.

Als je het idee dat je ex straks een ring om de vinger schuift van een ander maar moeilijk kunt verdragen dan betekent dat dat je zeker nog gevoelens hebt voor je ex. Als je zegt ‘mijn ex gaat trouwen’ komen alle gevoelens weer boven. Diep in je hart zou je willen dat je ex toch weer terug komt bij jou. .

Jullie hadden samen een mooie relatie, jullie hadden plannen samen, en toch is er een zekere vorm van spijt et voor sommigen was de breuk nodig om te weten welke richting uit te gaan. Nu denk je ‘ik heb nog maar enkele maanden om mijn ex weer terug te winnen” en ik laat je raden wat er gebeurt als je je gaat haasten

Als je gehaast bent om je ex terug te winnen riskeer je enorme fouten te maken. Immers je legt de focus op je ex, en niet op jezelf. Je probeert je ex te overtuigen dat jij de juiste persoon bent en daardoor ga je de nieuwe partner van je ex afkraken. Dat doe je vanuit een gevoel van paniek. Als je zegt ‘mijn ex gaat trouwen dus moet ik snel handelen’ is misschien het beste….om alles te laten mislukken.

Je bent ongetwijfeld bang dat je altijd vrijgezel zal blijven, dat je vergeten zal worden en nooit de liefde zal kennen. Daarom is het ook belangrijk dat je twee keer nadenkt voordat je een ex terugwint die op het punt staat te trouwen. Je handelt wellicht al gauw uit wanhoop en je voelt je minder dan je ex, terwijl jij jezelf eigenlijk op een voetstuk zou moeten plaatsen. Neem de tijd om jezelf weer terug te vinden want je problemen zullen echt niet opgelost worden door de terugkomst van je ex.

Waarom doet het me nog zo veel dat mijn ex gaat trouwen ?

Dat is inderdaad DE vraag die je jezelf zou moeten stellen! Meer nog dan de vraag die gaat over hoe lang je het contact moet verbreken of dat je je ex een brief moet schrijven om hem/haar terug te winnen, zul je er beter aan doen om aan jezelf te werken en de boel weer op orde te krijgen.

Je zult eerst de breuk goed verwerkt moeten hebben en er nog eens heel goed over na moeten denken of je je ex nu werkelijk wilt terugwinnen. Stel dat je ex morgen opeens voor je deur staat en zegt “ik heb me bedacht en jij bent de persoon die ik wil trouwen”, spring je dan zo weer in de armen van je ex?

Als je ex zich al emotioneel heeft verbonden aan een ander is het normaal dat je jaloers bent, maar je moet uitkijken dat je niet verblind raakt door jaloezie en daardoor de verkeerde dingen gaat doen.

Blijf je je focussen op je ex, dan zul je altijd achter de dingen aanlopen, en jezelf ongelukkig voelen. Zorg dus dat je eerst weer vertrouwen krijgt in jezelf voordat je ook maar weer overweegt een nieuwe relatie aan te gaan. Wellicht is het handig dat je persoonlijk advies aanvraagt als je het niet meer weet.

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG