Mijn ex haalt herinneringen op. Betekent dit dat mijn ex mij terug wil ?

Laatst ontvingen we een email van iemand die ons schreef : « mijn ex haalt herinneringen op. Is dit een teken dat mijn ex me terug wil » ?

Na een breuk is het altijd het beste om een periode van radiostilte in te lassen. Zeker als de breuk is ontstaan door ruzie. Het is mogelijk dat een ex na enige tijd weer contact opneemt en heel positief is over het verleden. Het feit dat een ex de nadruk legt op het verleden in zo’n eerste contact, is veelal een goed teken.

We sommen hier een aantal dingen op wat je in dat geval zou kunnen doen of hoe je zou kunnen reageren :

Probeer eerst de boodschap goed te interpreteren

Als je ex contact opneemt en het met name heeft over het verleden, over geweldige momenten die jullie samen hebben beleefd, let dan heel goed op zijn of haar woorden. Je ex gebruikt bijv. het woord ‘geweldig’ of superlatieven als ‘de mooiste herinnering’.

Dat is dan in ieder geval een heel goed teken, ook al blijft je ex nog steeds afstandelijk. In de meeste gevallen duidt dit toch wel op een onuitgesproken behoefte om weer wat regelmatiger contact met je te hebben.

Vraagt je ex je vervolgens om ook eens een keer af te spreken, dan is de kans groot dat er meer achter zit dan alleen de wens om een gezellig uitje te plannen.

Reageer altijd positief bij het ophalen van herinneringen

“Mijn ex haalt herinneringen op die niet zo prettig waren”, reageer dan toch altijd positief.

Je kunt bijv. zeggen « we hebben er tenminste een les uit geleerd » en « als ik toen zou weten wat ik nu weet zou ik….. », vervolgens kun je dit dan invullen met ideëen over hoe jij de zaak nu zou aanpakken. Daarmee laat je ook meteen zien dat je inmiddels wezenlijk anders bent gaan denken. In positieve zin dus 😉

Je ex kijkt je vaak lang aan als hij praat over het verleden

Als je ex bij het ophalen van positieve herinneringen je steeds vaak lang aankijkt, breng je ex dan niet in de verlegenheid door te vragen ‘wat bedoel je daar nu mee ? waarom wil je hierover praten ? » ook al wil je nog zo graag weten wat er achter zit.

Je maakt het dan wel heel ongemakkelijk voor je ex. Het feit dat je ex over het verleden wil praten kan voor hem of haar een manier zijn om jou te testen hoe jij op dit moment over jullie relatie denkt.

Je ex denkt aan je verjaardag

Als je ex je feliciteert met je verjaardag of een andere bijzondere datum die belangrijk voor je is, dan is dat vaak niet uit ‘beleefdheid’. Je ex denkt duidelijk aan je, en op positieve manier. Je ex maakt gebruik van deze gelegenheid om met je in contact te komen. Denk na, je gaat zelf toch ook geen ex partner feliciteren als je boos op hem of haar bent of bepaalde wrokgevoelens koestert ?

Mijn ex haalt herinneringen op met familie

Als je ex contact opneemt met je ouders of familieleden en met hen over het verleden praat, dan is dat een poging van je ex om zichzelf nog eens in een goed daglicht te stellen. Je ex hoopt vervolgens dan dat je familie je helpt te herinneren welk een geweldig koppel jullie eigenlijk waren.

Je zult je misschien nu afvragen wat je nu moet doen als je ex continu herinneringen ophaalt uit het verleden. Zeker als je je ex graag terug wilt. In ieder geval, wees voorzichtig ! We kunnen je niet genoeg waarschuwen. Ga niet te snel, zelfs als je ex je bij het eerste contact al vraagt om het samen weer te proberen.

Met andere woorden : spring niet meteen in de armen van je ex  ook al wil je je ex nog zo graag terug. Je kunt wel het enthousiasme van je ex delen over jullie herinneringen en mooie momenten uit het verleden, maar nogmaals, hou eerst nog wat afstand en vertel je ex dat jullie relatie zeker bijzonder was, maar dat je daar eerst nog goed over na wilt denken.

 

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG