• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mijn ex heeft seks met een ander, wat nu?

Het terugwinnen van je geliefde is niet een gemakkelijke weg, verre van dat. Temidden van deze nachtmerrie is er nog iets anders wat je de grootste angst aanjaagt: de gedachte dat je ex seks heeft met een ander. Dat is de meest voorkomende angst na een relatiebreuk.

Je stelt jezelf dan vaak de volgende vragen:
– Als mijn ex met een ander seks heeft, betekent dat dan definitief het einde van onze relatie?
– Heeft mijn ex geen gevoelens meer voor me?
– Zal het beeld dat ik van mijn ex heb veranderd zijn als ik hem/haar weer zie?
– Zou ik mijn ex nog kunnen vergeten?

Het is niet hetzelfde als seksueel bedrog..maar het voelt wel hetzelfde aan, want je bent nog altijd verliefd.

En wat is er erger dan de gedachte dat de liefde van je leven zijn/haar lichaam weggeeft aan een ander?

Mijn ex doet het met een ander, en dus….?

Mijn ex heeft met een ander geslapen…hoe moet ik dit relativeren? Allereerst wil ik je helpen herinneren aan het feit dat jullie op dit moment geen koppel meer vormen. In feit mag je ex dus doen en laten wat hij of zij wilt.

De volgende 2 noties maken de situatie complexer:

– Het verlies van controle. Wanneer je een koppel vormt worden beslissingen vaak met z’n tweeën genomen. Je vraagt elkaar bijv. ‘wil je vanavond uit schat? ‘ of ‘hoe laat gaan we slapen vanavond’. Het merendeel van de beslissingen wordt gezamenlijk genomen, ook al is een ieder natuurlijk vrij in doen of laten. In een relatie ontkom je er niet aan dat je elkaar beinvloedt, en als er kinderen zijn, heeft dat ook daar weer zijn uitwerking op. Binnen het gezin kan een ieder voorstellen doen of beslissingen weigeren. Elke mening telt (in principe) en wekt bij een ieder de indruk controle te hebben op de ander. Je denkt ‘ik weet dat ik besta want ik heb invloed op mijn omgeving’. Na een relatiebreuk is het de moeilijk te realiseren dat van de ene dag op de andere die invloed op de ander verdwenen is. Het is des te moeilijker nog als de relatie lang heeft geduurd.

– Lichamelijke exclusiviteit. Wanneer je je verbindt aan de ander, dan teken je als het ware moreel gezien een contract van trouw. Je zweert elkaar eeuwig trouw en dan is het moeilijk je voor te stellen dat het er op een dag niet meer zal zijn. Je kunt je moeilijk voorstellen dat, na een huwelijk van 10 jaar, je vrouw of man vervolgens met tientallen onbekende personen het bed induikt. Maar dat is dan toch echt wat er nu is gebeurd.

Het is hard om te horen misschien maar uiteindelijk heb je deze gedachten zelf gecreëerd. Nu heb je veel geduld en tijd nodig om ze van je af te zetten. Ook al is het moeilijk in het begin, uiteindelijk zal het je wel lukken.

Denk ook aan andere dingen: het is niet omdat je ex nu een seksuele relatie heeft met een ander dat hij of zij ook verliefd is op die ander. Elke relatie is uniek en je ex zal met niemand zo’n relatie hebben als dat hij of zij met jou had. Ik zeg MET NIEMAND. De relatie die jullie hadden is alleen van jullie en dat zal altijd zo blijven.

Je ex terugwinnen ondanks zijn of haar ‘vreemdgaan’

Als we uitgaan van het feit dat je relatie niets maar dan ook niets te maken heeft met het seksleven van je ex, dan zouden we je willen aanraden om het onderwerp niet ter sprake te brengen en ook geen vragen hierover te stellen. Ga ook niet via facebook zijn of haar profiel bespioneren om achter de waarheid te komen.

Zie hier 2 verschillende punten:
1: je hebt een relatie met je ex gehad. Een ex die je terug wilt
2: je ex heeft aventuurtjes

Punt 1 en 2 zijn niet met elkaar verbonden. Ook al hebben ze dezelfde noemer, toch hebben ze niets met elkaar te maken.

Je ex vergeven nadat je hem of haar terug hebt

Wanneer je gedurende enkele jaren de exclusieve minaar van iemand bent geweest, en deze persoon heeft andere aventuurtjes gehad gedurende de breuk:

– Dan is het moeilijk te vergeven
– Het is net alsof het lichaam van die ander bevuild is
– Je bent jaloers op deze seksuele relaties
– Je hebt moeite om je ex nog te vertrouwen
– Het feit dat je ex seks met een ander heeft gehad kan de intimiteit tussen jou en je ex in de weg zitten

De tijd is het enige middel tegen deze aventuurtjes. Wees geduldig, en neem je tijd. Zeg niet dat je het niet kunt vergeven, maar wacht nog enkele maanden en zie dat het allemaal goed komt

Je vriendin,

Michelle

 

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG