JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Mijn ex is jaloers en dat vind ik vreemd

Men denkt vaak dat het einde van een relatie ook betekent dat de gevoelens meteen weg zijn, dat de twee partners nu vervreemd van elkaar zullen raken en elkaar zullen ontlopen. Maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn.

Ook al is er een eind gekomen aan de relatie, dat betekent nog niet dat het van de ene dag op de andere dag ook helemaal over is. Er zijn stellen die er nog steeds een seksuele relatie op na houden, er zijn ook stellen die meteen op zoek gaan naar een andere partner, en sommige koppels besluiten bevriend te blijven.

In dit artikel wil ik nader ingaan op een vreemd fenomeen dat zich na een breuk voor kan doen, en dan doel ik op het fenomeen ‘jaloezie. Wanneer je ex jaloers gedrag vertoont na een relatiebreuk is vreemd als zij of hij het heeft uitgemaakt, maar ergens is het ook heel begrijpelijk. Misschien vind je het lastig om om te gaan met een jaloerse ex partner. Ik zal je uitleggen wat je kunt doen, maar eerst wil ik je uitleggen waarom een ex jaloers kan zijn.

Niet iedereen kan zeggen « mijn ex is jaloers ! » maar wat doe je in zo’n situatie? Hoe moet je het gedrag interpreteren? Is het een teken van liefde?

Of je nu wel of niet je ex terug wilt, het is belangrijk dat je het jaloerse gedrag van je ex begrijpt, zodat je in ieder geval verdere problemen kunt voorkomen.

Waarom is mijn ex jaloers?

Jaloezie na een relatiebreuk kan ontstaan omwille van verschillende redenen. In de eerste plaats is dat wanneer hetzelfde gedrag ook bestond tijdens de relatie. Je kunt dus zeggen dat het jaloerse gedrag uit een bepaalde gewoonte of reflex blijft voorbestaan. Je hebt langere tijd lief en leed gedeeld, dus het is logisch dat die herinneringen bij je ex partner nog sterk in zijn of haar gedachten aanwezig blijven, ook al is je ex degene die het heeft uitgemaakt.

Als je zelf de relatie hebt beëindigd dan is het vrij begrijpelijk dat je ex jaloers is, vooral als je weet dat je ex je dolgraag terug wilt. Is de situatie andersom, dan is het inderdaad lastig om het gedrag te begrijpen. Aan de ene kant weet je dat je ex niet meer verder wilt, en toch is je ex jaloers.

Je moet echter niet denken dat ook al heeft je ex de relatie beëindigd, daarmee ook zijn/haar gevoelens voor jou weg zijn. Wanneer je besluit je partner te verlaten dan wil dat niet per sé zeggen dat de liefde geheel over is. Je ex kan moeite hebben om met de leegte die nu optreedt om te gaan, vooral als je hebt besloten om radiostilte in te lassen, dat wil zeggen dat je volledig het contact hebt verbroken.
Als je een man bent is het voor je ex erg pijnlijk je nu te zien met andere vrouwen.

De behoefte om controle te houden over een ex partner kan groot zijn. Je ex beschouwt je misschien onbewust nog als zijn of haar bezit. Zeker als jullie relatie sterk was kan de jaloezie groot zijn.

Want zeg eens eerlijk, ben je een vrouw dan is het zeker niet fijn om te zien dat het facebookprofiel van je ex nu opeens de aandacht krijgt van vrouwen in bikini, of dat hij de berichten van andere (mooie) vrouwen leuk vindt.

Wat moet ik doen als mijn ex jaloers is?

Als je ex jaloers is heb je eigenlijk 2 keuzes: ofwel je geeft het geen aandacht en je gedraagt je gewoon zoals je altijd al deed, wetende dat het tot nog meer verwijdering kan leiden (ik zeg dit met name als je intentie nog is om je ex terug te winnen), of je zegt tegen je ex dat hij of zij zich geen zorgen moet maken en je probeert stappen te zetten richting je ex met als doel de relatie te verbeteren.

In het laatste geval is het dus het het beste dat je de zaak niet erger maakt dan het al is. Weet je echter 100% zeker dat je ex je geen tweede kans meer wilt geven, maak je ex dan duidelijk dat er geen enkele reden is om jaloers te zijn, immers de relatie is over en je hoeft geen verantwoording af te leggen naar je ex.

Of je nu besluit door te gaan met je leven of je ex terug te winnen, je zult je strategie moeten aanpassen op het doel dat je wenst te bereiken..

Bekijk toch ook nog deze video:

Mijn ex is jaloers, dus is het gemakkelijker om hem of haar terug te winnen

Ik weet dat er veel mensen zijn die graag hun ex terug willen winnen omdat ze diep van binnen beseffen dat de relatie op een of andere manier nog niet ‘af’ is .

Sommigen zijn er dan op uit om hun ex expres jaloers te maken, en anderen hebben geen flauwe notie welk een impact hun woorden kunnen hebben op het gedrag van hun ex. Het is namelijk heel goed mogelijk dat de ex partner het allemaal heel anders interpreteert en begrijpt dan je denkt.

Men gaat vaak uit van het principe dat wanneer een ex jaloers is dat er sprake moet zijn van echte liefde, en dat de ex partner maar 1 ding wil: zo snel mogelijk weer de relatie terug. Als je dit nog steeds denkt, lees dan nog eens het begin van dit artikel. Het is inderdaad mogelijk dat je ex nog altijd verliefd op je is, en in de meeste gevallen is dat ook zo, maar dat heeft je ex niet belet om een punt achter de relatie te zetten, dus waarom zou hij of zij de relatie terug willen?

Dus stel jezelf deze vraag! Als je zegt ‘mijn ex is jaloers’ wil nog niet zeggen dat je ex ook inderdaad wil dat jij bij hem of haar terug komt, en is jouw plan om je ex terug te winnen dan zul je de kaarten anders moeten spelen. Vertoon je het juiste gedrag, dan zou dat alles nog eens kunnen veranderen.

Overigens is het zo dat het niet een heel goed idee is om je ex jaloers te maken als je hem of haar terug wilt winnen. Het kan zelfs voorkomen dat je ex je op zijn of haar beurt zal proberen jaloers te maken.

Met name als je een man bent, en je probeert je ex jaloers te maken en haar vervolgens influistert ‘ik hou van je, ik mis je’ dan riskeer je nog eens voor vervelende verrassingen te staan.

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl