8

Mijn Ex Negeert Me Ineens

Mijn ex negeert me ineens, waarom?

Je zegt “mijn ex negeert me ineens” en je vraagt je af wat de reden daarvan is? Het negeren van een ex is moeilijk te accepteren, zeker als de relatiebreuk pijnlijk was. Iemand verliezen voelt vaak alsof je een stuk van jezelf bent verloren, zeker als je teveel bent opgegaan in die relatie en te weinig rekening hield met jezelf en je eigen gevoelens. Maar negeren kan zelfs nog pijnlijker zijn, want negeren is hetzelfde als afwijzen. Afwijzing kan diep ingrijpen op de gevoelswereld van de mens. Wellicht heb je na de relatiebreuk opeens een beter contact gekregen met je ex, en nu laat hij of zij je ineens links liggen; hij/zij negeert je ineens en je vraagt je af wat je toch fout hebt gedaan.

Mijn ex negeert me ineens vanuit het niets

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een ex partner besluit je ineens te negeren. Of je nu zelf een punt achter de relatie hebt gezet of dat je ex je aan de kant heeft gezet.

Allereerst kan het negeren van je ex voortkomen uit een zekere trots, maar er zijn meerdere redenen: je ex kan bang zijn om je nog meer te kwetsen dan nodig is of je ex kan niet goed met zijn/haar gevoelens omgaan. Een ex partner kan de ander ineens negeren uit pure zelfbescherming. Hij of zij kan besloten hebben eerst te willen ervaren hoe het is om niet meer met je te zijn, en hoe het is om zelf de boontjes te doppen. Dit gebeurt vaak als je zelf de dominante partner was en je ex nu tot de conclusie is gekomen dat hij of zij te veel beknot werd in de eigen vrijheid. Kortom, er is een overweldigend verlangen ontstaan naar onafhankelijkheid en zelfontdekking.

Deze behoefte hoeft niet per sé voort te komen uit het feit dat jij fout was. Met andere woorden: als je ex je opeens negeert zegt dat nog niets over jou. In tegendeel: het zegt wel iets heel belangrijks over je ex: hij of zij houdt te weinig rekening met jouw gevoelens. Je ex had je tenminste kunnen laten weten wat hij of zij nu nog van je verwacht: ofwel totale rust of dat jullie als vrienden op enige tijdstip weer verder kunnen gaan.

Wat kan ik het beste doen als mijn ex niets van zich laat horen

Het moge duidelijk zijn dat je ex jou iets duidelijk wil maken als hij of zij je negeert: je ex wil dat je zijn/haar beslissing accepteert. Voor je ex is het negeren een oplossing om niet meer terug te hoeven keren naar de oude relatie.
Wat heel belangrijk is is dat je in ieder geval niet aan jezelf begint te twijfelen en dat je je niet teveel focust op de vraag waar je ex je negeert. Je riskeert dat je in een negatief en wanhopig denkpatroon vervalt, waardoor je zelf beslist niet aantrekkelijker wordt.

Besef dat het gedrag van negeren het ergste is wat je iemand kunt aandoen. Je bent het eigenlijk niet waard om genegeerd te worden, dan is je ex het ook niet waard om aandacht van jou te krijgen.

Wordt het voor jou nu eigenlijk niet tijd om je te focussen op de toekomst en te bedenken hoe je deze toekomst zinvol vorm kunt geven? Dat is eigenlijk de eerste vraag waar je je bezig mee zou moeten houden. De rest, zoals het zelf contact opnemen met je ex, is van latere orde.

Neemt je ex opeens wel contact met je op, blijf dan sowieso positief. Reageer vooral niet met “waarom heb je al die tijd niets van je laten horen?” of “waarom negeerde je me ineens zomaar vanuit het niets. Wat heb ik verkeerd gedaan?”

Door alleen al die laatste vraag te stellen geef je eigenlijk al aan dat je wel degelijk iets fout hebt gedaan waardoor je ex besloot je ineens te negeren.

Stel je niet wanhopig op, maar geef wel duidelijk je grenzen aan. Je kunt eerst laten zien dat het goed met je gaat waarna je later in het gesprek kunt aangeven “ik heb ingezien dat je behoefte had aan rust, maar dat had je me ook gewoon kunnen zeggen. Het is niet leuk om zomaar genegeerd te worden”, maar leg in het gesprek vooral de nadruk op dingen waarmee je kunt laten zien dat je leven ook zonder hem of haar is door gegaan en dat je door de breuk veel inzicht hebt gekregen in wat er precies is gebeurd.

Laat vooral zien dat je de situatie hebt geaccepteerd, maar dat je behandeld wil worden met respect.

Als mijn ex me ineens negeert, zal het me dan nog lukken om mijn ex terug te winnen?

Natuurlijk! Het is echter wel aan jou om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen geluk en leven en als mens verder te komen. Doe je moeite om je persoonlijk te ontwikkelen en sterker te worden? dan zul je ook sterker in je schoenen staan als je straks je ex ontmoet en hem of haar confronteert met het feit dat je nu geheel anders in het leven staat.
Leg niet teveel nadruk op de breuk tijdens dat gesprek. Zorg er ook voor dat je het gesprek niet te lang laat duren. Kortom: jij bent nu degene die leiding neemt in het gesprek en bepaalt wanneer deze eindigt en hoe.

Wees niet bang je ex te laten zien dat je enigszins afstandelijk bent, ondanks je gedrevenheid en enthousiasme. Deze laatste 2 eigenschappen gaan je helpen je aantrekkelijkheid te verhogen.

Klik hier om een reactie achter te laten 8 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG