16

Mijn ex ontwijkt me : 3 redenen waarom je ex geen contact zoekt

In dit artikel wil ik dieper ingaan op het gedrag dat vaak zo mysterieus en onverklaarbaar is van een ex die je ontwijkt of zelfs negeert. Het kan je radeloos maken. Wij zullen je altijd blijven aanmoedigen om op jezelf gefocused te blijven, vooral ook omdat je geen controle meer hebt over je ex. Maar het is waar dat als je eenmaal het gedrag begrijpt, je daardoor ook rustiger wordt.

Natuurlijk is iedere ex partner weer anders, maar in dit artikel zal ik je de meest voorkomende gedragsredenen geven.

Je ex heeft een geheel andere kijk op de relatie na de breuk dan jij

Zolang men samen is, voelt men zelden de noodzaak om elkaar te bevragen hoe de ander de relatie tussen ex partners ziet, en dat is uiteraard logisch. En soms, als de relatiebreuk dan eenmaal een feit is, constateer je wat dit betreft, dat je helemaal niet, sterker nog, op geen enkel punt op dezelfde lijn zit.

Sommige mensen zien de ander in overeenstemming met de band die ze met die ander hebben. Of je nu hun partner bent, hun ex, hun vriend(in), of hun collega, iedere band brengt rechten en plichten met zich mee. Als je eenmaal een ex partner bent geworden, dan heb je eigenlijk geen rechten meer. Deze mensen kunnen je hun ziel en zaligheid geven als ze een relatie met je hebben, en je geheel ontwijken als je eenmaal uit elkaar bent. Hun aandacht was er alleen omdat je toentertijd hun partner was.

Nu je dat niet meer bent, heb je dus nergens recht meer op.
Andere mensen daarentegen kijken meer naar de persoon zelf in plaats van de band die ze met hun hadden. Als je eenmaal uit de rol van partner gestapt bent, en je bent ex partner geworden, je blijft dan in hun ogen nog altijd dezelfde en dat is wat de kwaliteit van de relatie zal bepalen. Als jullie meer als vrienden in de relatie stonden, dan zal de beëindiging van die relatie niet noodzakelijkerwijs hoeven te betekenen dat je dan ook geen vrienden meer bent. Deze mensen behouden vaak buitengewoon goede banden met hun ex.

De meest waarschijnlijke redenen waarom je ex je ontwijkt na de breuk

We hebben net gezien dat sommige ex partners een nogal afstandelijk gedrag vertonen, maar het komt zelden voor dat het contact geheel wordt verbroken. Zie hier een aantal meest voorkomende redenen waarom je ex je zou kunnen ontwijken:

  • Reden nr 1: Je ex mist je niet

Zelfs in relaties die in alle respect voor elkaar worden beëindigd, is het vaak zo dat de luiheid zich dan laat gelden. Vaak ook omdat die luiheid zich al langere tijd heeft opgestapeld. Je ex had wellicht al langere tijd geleden emotioneel afstand van je genomen.
Het is lastig om de gevoelens van ex partners na een breuk te voorspellen. Het is heel goed mogelijk dat je ex tot de ontdekking is gekomen dat hij of zij het leven veel luchtiger vindt zonder jou, en zichzelf wijs maakt dat de relatie al veel eerder beëindigd had moeten worden.

  • Reden nr 2: Je ex mist je wel maar heeft het razend druk

Je ex belooft zichzelf iedere dag je te bellen, en vergeet het dan vervolgens doordat hij/zij zo in beslag wordt genomen door de dagelijkse beslommeringen. Voorbeelden: je ex heeft het druk met zijn/haar nieuwe dates, een project van zijn/haar werkgever, je ex heeft zorgen, heeft een druk sociaal leven. …Aan hoeveel mensen besteed jij eigenlijk aandacht, en hoeveel verwaarloos jij er door geen aandacht te geven, ofschoon je toch respect en waardering hebt voor die mensen?

  • Reden nr 3: Je ex is bang voor emotionele pijn of wil jou niet kwetsen

Je stelt je van alles voor over je ex, maar je ex kan zich natuurlijk ook van alles voorstellen: dat je je niet meer voor hem/haar interesseert, dat als je ex contact zou opnemen je verdrietig zal worden, dat de reden dat je niet belt betekent dat je niets meer om hem/haar geeft. Je ex kan ook denken dat je uitgaat met iemand anders. Afijn, het is best mogelijk dat het helemaal niet goed gaat met je ex, zodanig dat hij/zij je niet durft te bellen, maar wanhopig wacht totdat jij de eerste stap zet….

Nog een reden waarom mijn ex me ontwijkt en ik geen antwoord krijg

Behalve de hierboven geschetste mogelijke redenen, is het best mogelijk dat je ex je boodschap niet door heeft gekregen of dat je ex ook op deze site terecht is gekomen en daarom besloten heeft het contact te verbreken 😉

Hoe dan ook, het feit dat er geen contact meer is, betekent niet dat je ex erop uit is om je te kwetsen of je te ontwijken, maar het betekent dat je ex simpelweg de behoefte niet heeft, of geen nieuwe relatie met je wil aangaan. In ieder geval, niet op dit moment

Klik hier om een reactie achter te laten 16 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG