Mijn Ex Op Facebook – Ontdek Hier Wat Te Doen

In deze tijd hebben veel mensen de neiging hun hebben en houden via de social media als Facebook naar buiten te brengen. Zo kan de hele wereld mee huilen, mee genieten of mee schelden. Geheel afhankelijk van het onderwerp en de wijze waarop het gebracht wordt.

Mijn ex op Facebook

Dat geldt zeer zeker wanneer je met zijn tweetjes een Facebook account hebt waar je zeer regelmatig gebruik van maakt. Feit is ook dat je je dan ook tegen kunt komen. Al is het maar omdat je nieuwsgierig bent wat jouw ex te melden heeft. Of omgekeerd. Of omdat iemand die iets over jou of over jouw ex gelezen heeft dat weer aan jou doorstuurt.

Het gebruik van de social media is helaas niet altijd positief. Het kan ook een uitlaatklep zijn voor laster, achterklap, ellende, scheldpartijen. Dus wat moet je doen wanneer je geconfronteerd wordt met je ex op Facebook.

Een eerste menselijke reactie is pissig of verdrietig worden wanneer er iets negatiefs over je te vinden is. Daar ga jij weer op reageren. Dat betekent dat de situatie zal escaleren en dat de ruzie op Facebook wordt uitgevochten. Tot leedvermaak van velen, die deze soap maar al te graag willen volgen.

Het moet dus anders, de vraag is hoe en op welke wijze je al die negatieve emoties kunt verwerken.

Ondersteuning zoeken

Neem hulp in de arm. Zoek een psycholoog of een maatschappelijk werker of een therapeut en vraag om hulp. Om je te helpen de emoties en de pijn te verwerken. Om je helpen niet te reageren op wat er op Facebook allemaal gebeurt. Om opnieuw te kunnen beginnen. Om afstand te nemen van de oude relatie en van jouw ex. Leg ook uit wat het voor jou wilt zeggen dat je jouw ex vaak op Facebook tegenkomt.

Dat is de weg om aan een nieuw deel van jouw leven te beginnen.

* Zonder de last van wat er beweerd wordt.

* Zonder die extra pijn.

* Zonder dat je je uit de tent laat lokken.

* Zonder te reageren en uiteindelijk in een moddergevecht terecht te komen.

* Zonder dat vrienden en bekenden hun live soap voorgeschoteld krijgen.

* Zonder dat je er nog meer onder gaat lijden en er misschien zelfs niet meer uit komt.

Zoek hulp, bespreek wat er met je speelt, wat je beleeft, hoe je je voelt en geef aan waar je graag naar toe wilt. Dat is de reactie op ‘Mijn ex op Facebook’. Nu kun je ook dat aan. En zou blijken dat zij of hij op Facebook laat weten spijt te hebben en je heel erg te missen, dan kun je of daarop reageren, want men zal het je wel degelijk komen vertellen of besluiten om verder te gaan met jouw leven. Dat is jouw beslissing, die jij zelf neemt. Zonder de druk van de social media.

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG