• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ik wil mijn ex terug – Wat kan ik doen?

Je zegt ik wil mijn ex terug? Dit is belangrijk te weten

Als je steeds maar weer de gedachten hebt ‘ik wil mijn ex terug’ dan kun je behoorlijk obsessief worden als je niet uitkijkt.
In dit artikel zullen we je uitleggen waar je vooral op moet letten en wat de beste vragen zijn die je je kunt stellen om inderdaad gelukkiger te worden dan je nu bent. Het terugkomen bij een ex is namelijk niet altijd de beste oplossing. Jouw doel is om weer gelukkig te worden, en als je steeds maar denkt dat dat doel wordt behaald door bij je ex terug te komen ben je te gefixeerd op je ex. Sta eerst stil bij de vraag hoe je ook gelukkig zou kunnen worden zonder je ex. Je kunt overigens geen liefde geven aan een ander als je niet eerst van jezelf houdt.

Is het hebben van een relatie het ultieme geluk?

Relaties horen bij het leven. Als je nog klein bent, is het vooral je relatie met je vader en moeder en mensen die dichtbij je staan. Hoe groter je wordt, hoe groter ook je wereld wordt en daarmee ook het aantal relaties dat je aangaat. Platonische relaties en uiteindelijk waarschijnlijk ook een of meerdere liefdesrelaties.

En hoe mooi dat allemaal ook klinkt, zo mooi is het helaas niet altijd. Een fijne en liefdevolle relatie hebben is natuurlijk prachtig en heel waardevol. Maar helaas houden niet alle relaties stand met alle verdriet en praktische ellende die daarbij komen kijken. En helemaal als je zelf eigenlijk helemaal niet wilt dat de relatie over is en alleen maar kan denken: ik wil mijn ex terug.

Ik wil mijn ex terug, wat kan ik doen?

Mensen zijn allemaal verschillend en daardoor zijn ook relaties verschillend. Verschillen tussen mensen kunnen er juist voor zorgen dat het heel goed klikt tussen mensen, maar het kan ook voor de nodige irritaties zorgen. En als deze irritaties uiteindelijk te hoog oplopen, kan dit ten koste gaan van de liefde en uiteindelijk zelfs van de relatie.

Als je alleen maar kan denken: ik wil mijn ex terug, dan is het belangrijk om hier ook actie in te ondernemen. Als je niets doet, gebeurt er tenminste immers zeker niets. En mocht het uiteindelijk niet lukken, dan weet je in ieder geval voor jezelf dat je er alles aan hebt gedaan. Maar het is natuurlijk uiteindelijk de bedoeling dat de moeite niet voor niets is en je uiteindelijk kunt zeggen: ik heb mijn ex terug.

Voordat je ook maar enige actie onderneemt is het erg belangrijk voor jezelf om in te schatten of je relatie kansen heeft om stand te houden als je weer terug samen komt. Heb je eerlijk gekeken naar deze vraag en hou je jezelf niet voor de gek? Immers, heb je eenmaal je ex weer terug, wat als het weer fout gaat? Je bent dan immers nog verder van huis!

Wat kun je doen om je ex terug te winnen?

Zorg dat je ex weet dat je hem of haar terug wilt en dat je daar ook moeite voor wilt doen. Het is natuurlijk afhankelijk van de reden van de breuk is wat een eventuele oplossing kan zijn en wat ervoor kan zorgen dat het in de toekomst niet weer mis gaat.

Mocht de breuk bijvoorbeeld veroorzaakt zijn doordat iemand is vreemd geweest dan is het heel belangrijk om aan het vertrouwen te werken. Als er zoiets gebeurt, zal het vertrouwen helemaal weg zijn en met vertrouwen werkt het zo dat het sneller afgebroken is dan dat het weer opgebouwd is.

Geef je ex dan ook de tijd en de ruimte om dit vertrouwen weer terug te winnen en ga niets overhaasten of forceren.

Een andere reden waarom een relatie over is, kan zijn dat je langs elkaar heen bent gaan leven en zo de relatie eigenlijk een beetje is dood gebloed en je meer als broer en zus leeft dan als geliefden. Het is dan belangrijk om tijd voor elkaar te maken en elkaar eigenlijk weer te gaan verleiden.

Ga op zoek naar hetgeen waarom jullie in het verleden verliefd op elkaar zijn geworden en wat jullie in elkaar aantrok. Ga weer moeite doen voor elkaar en neem elkaar zeker niet voor lief. Natuurlijk kan een relatie niet altijd even spannend blijven als in het begin, maar je kunt er wel zelf voor waken dat je moeite voor elkaar blijft doen en een bepaalde spanning erin houdt.

Zoals gezegd, als je alleen maar kunt denken: ik wil mijn ex terug dan is het dus vooral belangrijk om te achterhalen waarom je ex je ex is geworden. Als er nog genoeg liefde is tussen jullie en jullie zijn allebei bereid om te werken aan de knelpunten en de zaken waar het fout is gegaan dan is het zeker de moeite waard om hier tijd en moeite in te steken. En hopelijk kun je dan zeggen: ik heb mijn ex terug, we hebben geleerd van onze fouten en we gaan ervoor om samen oud en gelukkig te worden!

>>> Lees ook nog deze uitgebreide special of schrijf je hieronder in voor de beste tips en gratis ex terugwinnen training per video

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG