Ik wil mijn ex terug – Wat kan ik doen?

Relaties horen bij het leven. Als je nog klein bent, is het vooral je relatie met je vader en moeder en mensen die dichtbij je staan. Hoe groter je wordt, hoe groter ook je wereld wordt en daarmee ook het aantal relaties dat je aangaat. Platonische relaties en uiteindelijk waarschijnlijk ook een of meerdere liefdesrelaties.

En hoe mooi dat allemaal ook klinkt, zo mooi is het helaas niet altijd. Een fijne en liefdevolle relatie hebben is natuurlijk prachtig en heel waardevol. Maar helaas houden niet alle relaties stand met alle verdriet en praktische ellende die daarbij komen kijken. En helemaal als je zelf eigenlijk helemaal niet wilt dat de relatie over is en alleen maar kan denken: ik wil mijn ex terug.

Ik wil mijn ex terug

Mensen zijn allemaal verschillend en daardoor zijn ook relaties verschillend. Verschillen tussen mensen kunnen er juist voor zorgen dat het heel goed klikt tussen mensen, maar het kan ook voor de nodige irritaties zorgen. En als deze irritaties uiteindelijk te hoog oplopen, kan dit ten koste gaan van de liefde en uiteindelijk zelfs van de relatie.

Als je alleen maar kan denken: ik wil mijn ex terug, is het belangrijk om hier ook actie in te ondernemen. Als je niets doet, gebeurt er tenminste immers zeker niets. En mocht het uiteindelijk niet lukken, dan weet je in ieder geval voor jezelf dat je er alles aan hebt gedaan. Maar het is natuurlijk uiteindelijk de bedoeling dat de moeite niet voor niets is en je uiteindelijk kunt zeggen: ik heb mijn ex terug.

Wat kun je doen om je ex terug te winnen?

Zorg dat je ex weet dat je hem of haar terug wilt en dat je daar ook moeite voor wilt doen. Het is natuurlijk afhankelijk van de reden van de breuk is wat een eventuele oplossing kan zijn en wat ervoor kan zorgen dat het in de toekomst niet weer mis gaat.

Mocht de breuk bijvoorbeeld veroorzaakt zijn doordat iemand is vreemd geweest dan is het heel belangrijk om aan het vertrouwen te werken. Als er zoiets gebeurt, zal het vertrouwen helemaal weg zijn en met vertrouwen werkt het zo dat het sneller afgebroken is dan dat het weer opgebouwd is.

Geef je ex dan ook de tijd en de ruimte om dit vertrouwen weer terug te winnen en ga niets overhaasten of forceren.

Een andere reden waarom een relatie over is, kan zijn dat je langs elkaar heen bent gaan leven en zo de relatie eigenlijk een beetje is dood gebloed en je meer als broer en zus leeft dan als geliefden. Het is dan belangrijk om tijd voor elkaar te maken en elkaar eigenlijk weer te gaan verleiden.

Ga op zoek naar hetgeen waarom jullie in het verleden verliefd op elkaar zijn geworden en wat jullie in elkaar aantrok. Ga weer moeite doen voor elkaar en neem elkaar zeker niet voor lief. Natuurlijk kan een relatie niet altijd even spannend blijven als in het begin, maar je kunt er wel zelf voor waken dat je moeite voor elkaar blijft doen en een bepaalde spanning erin houdt.

Zoals gezegd, als je alleen maar kunt denken: ik wil mijn ex terug dan is het dus vooral belangrijk om te achterhalen waarom je ex je ex is geworden. Als er nog genoeg liefde is tussen jullie en jullie zijn allebei bereid om te werken aan de knelpunten en de zaken waar het fout is gegaan dan is het zeker de moeite waard om hier tijd en moeite in te steken. En hopelijk kun je dan zeggen: ik heb mijn ex terug, we hebben geleerd van onze fouten en we gaan ervoor om samen oud en gelukkig te worden!

Ik wil mijn ex terug - Wat kan ik doen? by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties