JE EX TERUGWINNEN MOEILIJK? 
Je bent in de categorie:        Hoe krijg ik mijn ex terug    

Volg mij ook op:

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Mijn ex verleiden, hoe doe ik dat ?

Je ex is er 3 weken geleden vandoor gegaan en je kunt hem of haar niet vergeten. Je bent tot alles in staat om hem of haar weer te verleiden, maar je vraagt je af hoe je dat doet. Wij geven je in dit artikel belangrijke stof tot nadenken om je ex weer voor je terug te winnen en te verleiden.

Neem je relatie eens kritisch onder loep

Is je relatie verslechterd, dan heeft dat een reden en jullie zijn daar beiden de oorzaak van! In een relatie gaat het altijd om de inbreng en investering van en door 2 mensen. Ze wordt gemaakt, geleefd en afgebroken door 2 mensen. Je ex had ongelijk om er een punt achter te zetten, maar jij had ongetwijfeld ook op veel punten ongelijk. Probeer te achterhalen door welke negatieve attitude de relatie tot een eind is gekomen. Wat was moeilijk in je relatie. Konden jullie moeilijk met elkaar communiceren ? Wat misten jullie werkelijk in jullie relatie ? Wat was er de oorzaak van ? Wat kun je vertellen over het verschil in temperament, jullie voorgeschiedenis, en eventuele onverwerkte trauma’s?

Zorg goed voor jezelf !

Zodra je gedumpt wordt voel je je gekwetst in je eigenwaarde. Ook een therapie of een kritische analyse van je relatie is vervolgens niet gemakkelijk. Als je nooit open en eerlijk over de kwaliteit van je relatie bent geweest, dan kun je van een dergelijke kritische analyse behoorlijk overstuur raken omdat je geconfronteerd wordt met wat je lang, vaak uit angst, hebt verstopt. Je kunt je opeens heel kwetsbaar voelen. Je hebt tijd nodig om tot jezelf te komen, om je opnieuw weer op te laden. Zorg dus goed voor jezelf en laat jezelf eens goed masseren, of zoek zoveel mogelijk de zon op (of ga naar de zonnebank), en probeer zoveel mogelijk uit te gaan en je op andere dingen te focussen. Probeer te genieten van alles wat het leven je kan bieden en probeer je zelfvertrouwen zo goed mogelijk op te krikken.

Probeer positieve veranderingen aan te brengen in je leven

Je hebt de waarheid van wat mis was in je relatie nu goed onder ogen durven zien. Wellicht met behulp van een psycholoog of coach heb je alles wat je relatie kapot heeft gemaakt de revue laten passeren. Je weet nu wat je te doen staat, hoe je jezelf kunt verbeteren en hoe je je relatie met je ex anders zou willen aanpakken. Misschien had je je te afhankelijk van je ex opgesteld, zodanig dat hij of zij op de vlucht sloeg. Laat je ex dan nu zien dat je durft los te laten. Gun je ex partner activiteiten te ondernemen waarbij hij of zij zich beter en vrijer gaat voelen, bijv. in het zien van vrienden of gewoon alleen te zijn. Je zult vervolgens ontdekken dat ook jij je daarbij beter gaat voelen door af en toe op jezelf terug geworpen te worden. Zo kunnen jullie beiden genieten van alles wat je uit het leven van buiten jullie relatie kunt meenemen, in plaats van dat je in je relatie gevangen blijft en altijd maar alles samen blijft doen.

Hoe kan ik mijn ex opnieuw verleiden ?

Eén ding is zeker : het is je al een keer eerder gelukt om je ex te verleiden, dus er is geen reden om aan te nemen dat dat je niet meer zou kunnen lukken. Je denkt misschien waarom het je nu niet lukt?

Het antwoord is simpel : je hebt jezelf en/of het vertrouwen in jezelf verloren, ook het vertrouwen in je relatie. Je bent veranderd. Denk eens terug aan de redenen waarom je ex toen voor je gevallen was, hoe het je gelukt was hem of haar te verleiden. Was het je glimlach, je goede humeur, je ongeremdheid, je spontaniteit? Het kan zijn dat jullie in een sleur zijn geraakt en dat er gewoontes zijn ingeslopen.

Na verloop van tijd kan het zijn dat jullie je prioriteiten hebben verlegd, dat jullie bijvoorbeeld bepaalde dingen belangrijker zijn gaan vinden dan een romantisch avondje samen. Je zult hard moeten werken om de liefde te onderhouden. Liefde is niet magisch en is nooit een verworven iets. Liefde is altijd onderhevig aan verandering en wordt beinvloedt door wisselingen van humeur en gebeurtenissen. Het feit dat je ex je heeft verlaten is omdat hij of zij vond dat je veranderd bent, minder vrolijk, grappig of minder attent. Je ex heeft bepaalde dingen van je gemist. Probeer deze terug te vinden als je hem of haar weer wilt verleiden en terugwinnen!

 

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

De datingsite van 2023 die perfect past bij jou

Regelmatig doen wij vergelijkend onderzoek naar de beste datingsites

Mijn naam is Marjolein. Veel mensen kennen mij onder mijn auteursnaam Michelle van den Berghe. Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd NLP-  Hypnotherapeut en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Je ex terugwinnen?

Meld je aan voor onze
gratis videocursus

Liefdesverdriet.nl