2

Mijn Ex Weet Niet Wat Hij Wil

Ex partners kunnen soms raadselachtig zijn en je tot waanzin drijven, vooral als je ex niet goed weet wat hij of zij wil. Terugkomen of niet. Bijvoorbeeld je ex komt bij je terug, het gaat weer een week goed, en zegt dan opeens weer dat het het beste is om toch niet verder met elkaar te gaan. Vervolgens gebeurt na een maand hetzelfde. Wat moet je hier nu mee? In dit artikel ga ik dieper in op deze vraag en geef ik je een aantal waardevolle tips

Twijfelen is gezond

Je zegt dat je ex niet weet wat hij wil. Nu ligt het er ook aan hoe volwassen jouw ex is, want twijfelen is allereerst een gezonde en natuurlijke activiteit en hoort bij het leven, maar wel is het zo dat hoe jonger de partner is, des te makkelijker de twijfel kan toeslaan.

Twijfelende partners zijn vaak van oorsprong al onzeker over zichzelf, dus zie het niet meteen als een persoonlijke afwijzing. Ook kan het zijn dat je partner van nature al veeleisend is. Met andere woorden: is je partner een perfectionist op andere terreinen in het leven en is hij bang om te falen? Het kan ook zijn dat je partner het gevoel heeft ervaring te missen en zich afvraagt ‘is dit nu alles’? Of je partner kan gewoon de verantwoordelijkheid niet aan van een relatie en is hij of zij erg gehecht aan zijn of haar vrijheid?

Betekenis van een twijfelende ex

In ieder geval is het zo dat als een ex niet weet wat hij of zij wil, dit betekent dat de relatie voldoende belangrijk voor hem of haar is. Hoe groter het verschil in gedrag is van dag tot dag, hoe groter de emoties en de verwarring uiteraard. Je moet in deze periode erg uitkijken wat je doet, want het kan nog eens fout aflopen als je teveel druk op je ex legt. Je ex is namelijk erg kwetsbaar als hij of zij zo onzeker is.

Signalen van een twijfelende ex

Je ex kan verschillende emoties laten zien: woede, passie, desinteresse, onverschilligheid, nostalgie, haat. Als de emoties vooral negatief zijn, geef je ex dan zo veel mogelijk ruimte. Als je ex zo emotioneel is en jij doet iets verkeerd, dan zal die herinnering nog lang onuitwisbaar blijven.Bovendien zul je ervoor moeten waken dat je je door je ex partner die onzeker is en erg twijfelt niet laat meesleuren. Niet alleen riskeer je er zelf ook onzeker door te worden maar ook daarmee je relativeringsvermogen te verliezen.

Wat moet je doen als je ex niet goed weet wat hij wil

Allereerst profiteer van deze periode om je ex eens goed te observeren en te begrijpen hoe hij of zij de relatiebreuk heeft ervaren. Probeer de onderliggende boodschap te begrijpen en te doorgronden. Je zult dan beter in staat zijn om ook de verwachtingen te ontdekken van je ex en zodoende kun je dan ook je conclusies trekken over wat je te doen staat.

Tegen twijfel valt niet te vechten. Dus probeer je ex niet te overtuigen door te zeggen dat er geen reden is om te twijfelen. Neem je ex altijd serieus en accepteer dat je ex in een moeilijke fase zit.
Vraag je ex waar de twijfels vandaan komen, maar probeer nooit aan te dringen erachter te komen als je ex niet goed uit zijn of haar woorden kan komen. Je ex moet echt zelf ontdekken wat hij of zij nu precies wilt. Ga dus vooral niet aan je ex trekken en proberen uit alle macht te weten te komen wat het precies is dat je ex zo aan het twijfelen maakt.
Zorg in ieder geval dat jij duidelijk laat zien wat je wél weet en dat je standvastig bent. Laat zien dat je niet zo gemakkelijk van je stuk wordt gebracht. Geef dus duidelijk je grenzen aan. Hoe duidelijker jij bent in wat je wel en niet wilt, des te eerder je ex ook bij machte zal zijn om een standpunt in te nemen en te weten wat hij wilt. Waak voor vicieuze cirkels die soms ook verslavend kunnen werken. Sommige mensen zijn nu eenmaal eeuwige twijfelaars. Zorg in ieder geval dat jij niet in die valkuil trapt en neem een beslissing!

Klik hier om een reactie achter te laten 2 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG