Mijn ex wil me terug – wat te doen

Mijn ex wil me terug. Wat kan ik doen?

Mijn ex wil me terug! Dat was het onderwerp van een mail die ik gisteren ontving.

Stel je voor dat je relatie net op de klippen is gelopen. Alles ligt nog vers in het geheugen en je bent bezig met zo goed en zo kwaad als dat gaat de draad van je eigen bezigheden weer op te pikken. Wanneer dit goed gaat en je onderneemt actie om weer plezier in je eigen leven te krijgen, kan het zijn dat er een situatie zich voordoet waarin je je realiseert dat je ex je graag terug wilt. Ik kan me inbeelden dat menig wat mensen dan met vraagtekens zitten. Middels dit artikel ga ik je een helder beeld te geven wat je concreet zou kunnen doen.

Verschillende scenario’s

Natuurlijk zullen veel mensen een gat in de lucht springen wanneer blijkt dat je ex je terug wilt. Enthousiaste Sms’en worden gestuurd naar vrienden en familie. Het gegeven dat je ex je terug wil kan meerdere dingen betekenen. Misschien heeft je ex ingezien dat bepaalde beslissingen te snel zijn genomen en heeft je ex oprecht spijt hiervan. Je vraagt je af of je hem/haar moet vergeven of niet.

Maar misschien is er ook wel meer aan de hand en kan je ex bijvoorbeeld de draad van het eigen leven niet goed oppikken nu zo’n groot element als de relatie er niet meer is. In dat geval dien je je te realiseren; mijn ex wil me terug. Ben ik er klaar voor?

Het voorbereiden van het goedmaken

Het kan zijn dat je veel energie hebt gestoken in het bewerkstelligen dat je ex je terug wilt. Het gekke is dat op zo’n moment zich een situatie voordoet, waar je waarschijnlijk niet over hebt nagedacht. Op wat voor voet zullen jullie verder gaan? Is er niet een risico dat dezelfde fouten weer zullen worden gemaakt? Het goede nieuws is dat je heel veel zelf in de hand hebt. Wanneer je realiseert dat je ex je terug wilt, dan betekent dat dat je een bepaalde verantwoordelijkheid hebt naar jullie beiden. Er zullen bepaalde dingen moeten worden besproken en bepaalde afspraken zullen moeten gemaakt, om de relatie weer goed op de rails te krijgen.

Mijn ex wil me terug: de tips en adviezen

Als de situatie zich voordoet waarin je tegen je vrienden met gepaste trots kunt zeggen; mijn ex wil me terug, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Probeer goed in kaart te brengen hoe de relatie nu anders zal zijn dan daarvoor. Je bent wellicht zelf helemaal klaar om het roer om te gooien, maar is de ander dat ook?

Daar kun je alleen achter komen door goed met elkaar te praten en eerlijk naar elkaar te zijn. Wat ook belangrijk is, is dat jullie weer naar elkaar toe groeien. Loop daarom niet te hard van stapel en ga bijvoorbeeld niet onmiddellijk weer plannen maken om te gaan samenwonen. Als je je realiseert; hee, mijn ex wil me terug, probeer het een mooi proces te maken van elkaar weer leren kennen, weer naar elkaar gaan verlangen. De kans is aanwezig dat als je te snel de nieuwe relatie induikt, oude patronen weer de kop op zullen steken. De uitdrukking is niet voor niets dat ‘absense makes the heart grow fonder’, ofwel, afwezigheid maakt dat het hart meer gaat verlangen.

De grote dag van verzoening

Wanneer alles goed verloopt zul je misschien wel de mooiste beloning krijgen die er is; de relatie die je altijd al hebt gewild met degene waarvan je dacht dat het nooit meer zou lukken. Dit kan alleen als je stevig in je schoenen staat. En natuurlijk geldt dat ook voor je partner. Alleen als jullie samen werken aan een nieuwe manier van elkaar liefhebben en met elkaar zijn, ligt er een mooie toekomst in het verschiet. Met dat in het achterhoofd zal je bij de gedachte dat je ex je terug wilt met gepaste vreugde kunnen reageren. Er is immers nog wel wat werk te verzetten.

Mijn ex wil me terug - wat te doen by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties