Mijn ex wil vrijheid

Mijn ex wil vrijheid, wat kan ik hierop zeggen?

Het is een vraag die veel voorkomt onder jonge mensen. De man of vrouw die met jou het leven tot nu toe heeft gedeeld heeft besloten de relatie te verbreken omdat hij of zij nog niet klaar is vanwege de leeftijd.

Scheidingen vinden niet alleen plaats onder koppels die al tientallen jaren vele problemen en obstakels hebben leren overwinnen, zeker ook als je jong bent, je bent student of je hebt net je eerste baan zul je geconfronteerd worden met dergelijke problemen.

Ook al zul je dezelfde droefheid en teleurstelling ervaren als koppels met jarenlange ervaring, dan betekent dat nog niet dat de redenen die geleid hebben tot de breuk identiek zijn. De manier hoe je je ex kunt terugwinnen is dus ook verschillend.

Jonge koppels geven vaak als reden van hun relatiebreuk aan “mijn ex wil vrijheid en nog genieten van zijn jeugd”.  Opeens komen er tal van vragen omdat het een situatie is die niet altijd meteen begrepen wordt, immers jullie waren er beiden van overtuigd dat de relatie nog een hele lange tijd zou duren.

Enige weken geleden hadden jullie nog allerlei plannen, je ex vertelde je dat zijn of haar gevoelens sterker waren dan ooit, maar vandaag de dag staat je wereld dan echt op zijn kop: je ex heeft het uitgemaakt. De boodschap kwam als een koude douche en je begrijpt er niets van: je ex kiest liever voor een vrijgezellenbestaan.

Mijn ex wil vrijheid en daarom uit elkaar. Is dat de echte reden?

Er zijn vele jonge vrouwen en mannen die beweren:”mijn ex wil vrijheid en wil nog genieten van zijn of haar jeugd en dat is de reden dat we uit elkaar zijn gegaan”

Vervolgens weten ze niet hoe ze op dergelijke uitspraken moeten reageren en hoe ze hun ex toch kunnen overtuigen dat ze voor elkaar bestemd zijn. Toch is dat niet de ideale manier om je ex mee terug te winnen.

Om er achter te komen op welke manier je het beste kunt reageren, is het belangrijk te weten welke vragen je jezelf moet stellen. Hoe kun jij de beslissing van je ex begrijpen, dat vanaf nu zijn of haar enige wens is om te genieten van zijn haar vrijheid, om zich te amuseren? Is de hang naar vrijheid echt het probleem of is er iets anders aan de hand? Is het mogelijk om hem of haar terug te krijgen ondanks het feit dat de ex-partner zijn vrijheid terug wil? We zullen op deze vragen in dit artikel verder ingaan.

Waarom wil mijn ex vrijheid ?

Omdat je op deze pagina bent gekomen zullen jullie je ongetwijfeld in één van deze drie situaties bevinden:

– jullie hebben nog veel twijfels over de toekomst of je ex zit in een drukke periode zoals bijvoorbeeld vlak voor een examen.
– je ex heeft net zijn of haar studie afgerond.
– je ex heeft zijn of haar eerste baan gekregen.

Het betreft dus een drastische verandering in het leven van je ex, Maar ook in die van jou zelf want hoogstwaarschijnlijk zul je deze veranderingen allebei meemaken. Al deze veranderingen brengen vragen met zich mee, vragen over de toekomst die nog altijd vaag is. Vooral als jullie vrienden hebben die een vrijgezellenbestaan leiden en die ogenschijnlijk veel genieten van hun vrijheid zal er al gauw gedacht worden “ben ik wel goed bezig om in deze relatie te blijven” ?

Als je beweert dat de reden van je breuk is « mijn ex wil vrijheid» dan kan deze uitspraak ook voortkomen uit het feit dat jullie in een sleur zijn geraakt, en niets is erger dan dat, zeker als je tussen de 20 en 25 jaar oud bent.

Mijn ex wil vrijheid en zegt in een sleur te zijn geraakt

In het begin van de relatie was er nog veel sprake van passie, jullie deelden veel met elkaar, jullie diepste gevoelens en geheimen, maar naarmate de tijd verstreek gingen jullie steeds minder uit, en kreeg je steeds meer het gevoel op elkaars lip te zitten. Uiteraard kan dit vraagtekens oproepen waarom je nog bij elkaar bent.. De verveling die dan ontstaat is één van de hoofdzaken van het besluit van één van de partners om de relatie te beëindigen, met name bij jongeren tussen de 18-25 jaar.

Als je nog jong bent is het leven druk en zit het nog vol met uitdagingen. Je leeft  vaak noodgedwongen op grote afstand van elkaar. Door alle drukte blijft er vaak ook geen tijd over voor de leuke dingen, dan behalve ’s avonds op de bank neer te ploffen en passief de avond samen door te brengen. Je ex gaat de relatie dan al snel beschouwen als een belemmering om te kunnen genieten van zijn of haar vrijheid. Als het dan komt tot een breuk zal je ex weinig zin hebben om hier eerlijk voor uit te komen.

Ook het sociale leven speelt hierbij een grote rol. Op jonge leeftijd willen veel jonge mensen uit met vrienden, op vakantie gaan, reizen, Maar niet altijd met één en dezelfde persoon. Een relatie wordt dan vaak beschouwd als iets wat de persoonlijke ontwikkeling in de weg staat. Je ex ziet het vrijgezellenleven dan als enige oplossing om zich beter te voelen. Praat hier over met elkaar. Wees eerlijk en geef elkaar de nodige ruimte om die persoonlijke ontwikkeling niet in de weg te staan!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Als internationaal relatietherapeut, hypnotherapeut en coach (voor franstaligen en nederlandstaligen) helpt Michelle al jaren lang mensen om allerhande problemen om de liefde in hun relatie terug te vinden en scheidingen of relatiebreuken te voorkomen.

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG