Mijn ex zoekt weer contact. Hoe kan ik weten of hij me ook terug wil?

Laatst schreef iemand mij “Michelle, super bedankt voor alle goede tips en adviezen. Ik heb echter een vraag: mijn ex zoekt weer contact en ik weet niet wat het allemaal betekent en hoe ik het moet opvatten. We zijn sinds oktober 2015 uit elkaar. We vonden dat we wel in contact moesten blijven, dus ik besloot hem elke week te smsen. Soms antwoordde hij meteen, soms ook niet. Toen, een paar weken lang hoorde ik niks meer van hem. Ik wachtte en begon weer te smsen. Hij antwoordde direct en was vriendelijk.

In deze video vertel ik je er alles over:

Sinds januari reageert hij beter op mijn berichtjes, alhoewel zijn reacties nog altijd traag zijn. Hij vraagt me bijvoorbeeld hoe het met me gaat en hij vertelt me ook hoe het met hem gaat op zijn werk.

Ook heeft hij me 2 weken geleden weer toegevoegd op facebook en ik accepteerde het meteen. Ik heb de indruk dat hij steeds meer mijn aandacht zoekt, maar heeft nog niets gezegd waaruit ik zou kunnen opmaken dat hij me terug wil. Wat denk je Michelle? Zou hij me terug willen? Hij weet dat ik hem terug wil. Zijn er bijv. signalen die aangeven dat hij echt weer interesse in me heeft?”

Ex zoekt weer contact: 5 tekenen dat mijn ex me terug wil

Mijn antwoord op de vraag luidde: “Het is nog wat onduidelijk of je ex gestart is met zijn veroveringspogingen, maar als het zo langere tijd doorgaat dan zijn er voldoende aanwijzingen om dat aan te nemen”

Wanneer je ex weer contact zoekt, en hij of zij doet dit op regelmatige basis, gedurende enkele weken tot een aantal maanden let dan verder ook op deze 5 signalen

1.Het contact is open

Dit wil nog niet meteen zeggen dat je ex je meteen terug wilt. Het wil alleen zeggen dat je ex geen hekel aan je hebt, en je niet per sé wil negeren

2. Het is voornamelijk je ex die initiatief neemt tot contact

Dit is een gunstig teken! als jij bijvoorbeeld 1x contact zoekt met je ex en hij of zij doet dat wel 3 tot 4 keer, dan mag je aannemen dat je ex weer interesse voor je krijgt. Je doet je werk dus goed!

3. Je ex wil met je afspreken

Je ex zoekt weer contact via sms, email of belt je regelmatig op, en hij of zij stelt nu voor om samen af te spreken? Dit is eveneens een goed teken. Loop echter niet te hard van stapel want je kunt nog steeds niet helemaal zeker zijn of je ex je ook daadwerkelijk terug wil

4. Je ex raakt je bewust aan

Het is zeker een goed teken als je merkt dat je ex je bewust aanraakt. Toch moet je waakzaam zijn. Als je denkt dat je je ex terug krijgt door seks met hem of haar te hebben dan zit je er in 99% van de gevallen naast. Probeer duidelijk onderscheid te maken tussen het signaal “ik vind je lief” of “ik wil met je naar bed”. Heb je een ex die vooral de nadruk legt op fysiek contact zonder ook op verbaal niveau weer met je contact te zoeken wees dan op je hoede!

5. Je ex deelt zijn/haar emoties

Dit signaal is heel belangrijk en gaat met name over de manier hoe je ex weer contact zoekt met je: op welke toon spreekt je ex met je, spreekt je ex over de toekomstplannen, over mensen waar hij/zij veel om geeft en je bent niet gewend dat de je dergelijke verhalen met je deelt, dan is dat zeker een goed teken.

Let er ook op of je ex deze woorden gebruikt:

“vrienden blijven”, “ik wil niet dat we een hekel aan elkaar krijgen”, “wat er ook gebeurt”, “ik wil dat je gelukkig word”, zijn uitdrukkingen die willen zeggen dat je ex er niet op uit is om je terug te winnen, maar niets is nog verloren…

Mijn ex zoekt weer contact? Hoe nu verder?

Doe het rustig aan en kijk waar je uit komt met je afspraakjes. Zorg dat je nieuwe positieve ervaringen met elkaar op doet. Je hebt meer kans om je ex terug te krijgen als je elkaar op een geheel andere manier en niveau benadert dan wanneer je probeert de oude relatie voort te zetten.

Misschien ook interessant voor jou om te lezen mijn artikel hoe je je ex kunt terugkrijgen met de beste beïnvloedingstechnieken

Klik hier om een reactie achter te laten 11 reacties
LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG