Mijn man wil scheiden maar ik niet… Wat moet ik doen?

Een probleem in een relatie kan soms tot moeilijke huwelijkssituaties leiden. Je huwelijk was goed begonnen en jullie leken op weg om nog lang gelukkig samen te zijn. Maar er kwam een kink in de kabel en de fut lijkt er uit. Althans van één kant, want jijzelf wilt het huwelijk nog een kans geven. Je stelt jezelf de vraag: mijn man wil scheiden maar ik niet, wat nu?

Sommige mensen gaan anders met een relatie om dan hun partners. Waar de een het nogal snel opgeeft, is de ander eerder verzoenlijk. Vaak zijn het de vrouwen die de deur nog op een kier houden voor een verzoening. Logischerwijs stelt de echtgenote zichzelf dan ook de vraag: mijn man wil scheiden maar ik niet, hoe los ik dit op?

Als partner die nog in het huwelijk gelooft is het goed om de zaken even op zijn beloop te laten zodat je partner kan kalmeren. Als er een delicaat conflict is ontstaan dan kan het van pas komen om mekaar even de tijd en de ruimte te geven om alles te verteren. Maar je mag natuurlijk ook niet te lang wachten om naar een verzoening te gaan.

Enkele nuttige tips

Je kan bijvoorbeeld duidelijk maken aan je man dat alles nog niet verloren is. Jullie hebben allebei misschien een moeilijk karakter, maar diep van binnen weten jullie dat de liefde er nog steeds is. Overtuig je man van het spreekwoord: oude liefde roest niet.

Laat je man zich voorstellen hoe het zou zijn als er inderdaad een scheiding zou komen. Hij zou zich waarschijnlijk eerst beter voelen maar na een tijd zou de eenzaamheid toch weer de kop opsteken. Hij zal je snel gaan missen en terug verlangen naar jullie huwelijk. Probeer hem hiervan te overtuigen en hopelijk zal je man het zien zitten om je huwelijk een tweede kans te geven.

Eventueel kan je ook een beroep doen op een deskundige met de vraag: mijn man wil scheiden maar ik niet, hoe kan ik deze situatie oplossen? Professioneel advies kan soms leiden tot inzichten die je in de verste verte niet had vermoed. Op die manier kan je je man van zijn ideeën af brengen en zal hij de scheidingsplannen opgeven. Geef het niet op en laat je huwelijk een nieuwe start nemen.

Mijn man wil scheiden maar ik niet... Wat moet ik doen? by
Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties