Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mijn man wil scheiden maar ik niet… Wat moet ik doen?

Mijn man wil scheiden maar ik niet. Wat moet ik doen?

Een probleem in een relatie kan soms tot moeilijke huwelijkssituaties leiden. Je huwelijk was goed begonnen en jullie leken op weg om nog lang gelukkig samen te zijn. Maar er kwam een kink in de kabel en de fut lijkt er uit.

Althans van één kant, want jijzelf wilt het huwelijk nog een kans geven. Je stelt jezelf de vraag: mijn man wil scheiden maar ik niet, wat nu?

Sommige mensen gaan anders met een relatie om dan hun partners. Waar de een het nogal snel opgeeft, is de ander eerder verzoenlijk.

Vaak zijn het de vrouwen die de deur nog op een kier houden voor een verzoening. Logischerwijs stelt de echtgenote zichzelf dan ook de vraag: mijn man wil scheiden maar ik niet, hoe los ik dit op?

Als partner die nog in het huwelijk gelooft is het goed om de zaken even op zijn beloop te laten zodat je partner kan kalmeren.

Als er een delicaat conflict is ontstaan dan kan het van pas komen om mekaar even de tijd en de ruimte te geven om alles te verteren. Maar je mag natuurlijk ook niet te lang wachten om naar een verzoening te gaan.


Enkele nuttige tips als je man wil scheiden

Je kan bijvoorbeeld duidelijk maken aan je man dat alles nog niet verloren is. Jullie hebben allebei misschien een moeilijk karakter, maar diep van binnen weten jullie dat de liefde er nog steeds is. Overtuig je man van het spreekwoord: oude liefde roest niet.

Laat je man zich voorstellen hoe het zou zijn als er inderdaad een scheiding zou komen.

Hij zou zich waarschijnlijk eerst beter voelen maar na een tijd zou de eenzaamheid toch weer de kop opsteken.

Hij zal je snel gaan missen en terug verlangen naar jullie huwelijk. 

Probeer hem hiervan te overtuigen en hopelijk zal je man het zien zitten om jullie huwelijk een tweede kans te geven.

mijn man wil scheiden maar ik niet

Je kunt natuurlijk ook een gesprek aanvragen met mij. Want als je zegt 'mijn man wil scheiden maar ik niet' dan is hier professioneel advies voor nodig.

Na het gesprek kun je  tot inzichten die je in de verste verte niet had vermoed. Op die manier kan je je man van zijn ideeën af brengen en zal hij de scheidingsplannen opgeven. Geef het niet op en laat je huwelijk een nieuwe start nemen.


Mijn man wil scheiden maar ik niet: herstel het vertrouwen

In de eerste plaats is het heel belangrijk je te realiseren dat je je man niet van de ene dag op de andere besluit je relatie weer een kans te geven.

Het heeft nu eenmaal tijd nodig. Het vertrouwen is geschaadt, en het duurt lang eer dat weer is hersteld.

Zorg ervoor dat zodra je man je heeft gezegd dat hij wil scheiden, je niet in paniek raakt en je rustig met hem zijn problemen bespreekt.

Geef hem de erkenning die hij zoekt. Dat is al een eerste stap naar het herstellen van het vertrouwen.

Bespreek vervolgens met hem de stappen die je gaat ondernemen om jezelf te verbeteren. Zeg niet "ik beloof je dat ik dat zal veranderen", maar eerder "ik ga dit veranderen en iedere dag zul je daar wat van zien. Je mag mij erop aanspreken als je die veranderingen niet ziet.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat het weer kan werken tussen ons. We zijn elkaar simpelweg kwijt geraakt en het is onze verantwoordelijkheid om daar iets aan te doen"


En stel het is andersom. Je zegt "ik wil scheiden en mijn man niet"?

In deze situatie zijn de rollen dus omgedraaid. Het is overigens een veel voorkomende situatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meestal de vrouw de eerste is die zegt dat ze haar relatie wil opgeven.

Mannen zien het opgeven van een relatie vaak als falen. Daarnaast zien ze vaak echt niet goed in wat er allemaal binnen een relatie aan de hand is. 

Mannen zijn nu eenmaal meer gericht op het behalen van successen. Als de relatie leidt tot een scheiding wordt dat door de omgeving dus ook vaak gezien als zwakte.

Mannen bedoelen het meestal goed, maar ze begrijpen vaak niet waar hun vrouw over klaagt. Mannen zijn al vaak snel tevreden met hun relatie.

Ze zien minder snel het nut ervan in waarom de dingen moeten veranderen, zeker als ze vinden dat hun partner niks te kort komt en ze vinden dat ze hun partner voldoende financiële vrijheid geven.

Voor je man kan jouw verhaal nogal onverwachts overkomen. Zeker als er vooraf weinig conflicten zijn geweest. Als je vervolgens zegt 'ik wil scheiden' dan kan het zelfs zo zijn dat hij denkt 'het zal allemaal wel, ik geloof toch niet dat we ooit uit elkaar gaan. We hebben het immers goed samen'

Maar denk eens na over je eigen verantwoordelijkheid? Heb je er alles aan gedaan om van je relatie een succes te maken?

Misschien zeg je "ik heb het hem al zo vaak gezegd maar hij verandert niet", ga dan eens na HOE je de dingen hebt gezegd! Welke woorden heb je gebruikt? Hoe klonk je stem? Hoe overtuigend kwam je over? 

En dan nog iets wat heel belangrijk is:" heb je de onderliggende redenen en gevoelens aan het licht gebracht zodat je man echt kan begrijpen dat jouw frustraties belangrijk voor je waren"


Het nog een keer proberen. Verstandig of niet?

Als één van beide partners de relatie nog een kans wil geven, dan is het zeker de moeite waard om het nog een keer te proberen. Maar eigenlijk is het woord 'proberen' niet gepast als je je relatie weer een nieuwe kans wilt geven.

Immers 'proberen' houdt in: we zien wel wat ervan komt. Het woord bevat niet een krachtige motivatie.

Beter is dus als je zegt 'we gaan van deze relatie echt een succes maken', want dan sta je er mentaal al heel anders in!

Dat betekent dus niet gewoon verder gaan met wat je altijd al deed. Er moet eerst gepraat worden. Je zult dingen op tafel moeten leggen waar je eerst huiverig voor was.

Wat willen we in deze relatie? Wat zijn onze waarden? Komen die in grote mate overeen? En zo ja, in welke volgorde?

Een gedeelde visie op de relatie en het leven 'an sich' is uiteraard zeer belangrijk.

Daarnaast maak je het ook weer spannend voor elkaar. Je investeert tijd, aandacht en energie in elkaar. Je zorgt er ook voor dat je de ander af en toe verrast met leuke, verrassende of lieve ideetjes.


Mijn man wil scheiden maar ik niet: het bespreken van de sleur

Het belangrijkste is dat je niet weer in de sleur vervalt die je ertoe bracht te zeggen dat je wou scheiden.

Je hebt elkaar het ja-woord gegeven en elkaar beloofd om er voor elkaar te zijn, wat er ook gebeurt.

Het was vooraf eigenlijk al duidelijk dat er momenten zouden komen van sleur. 

Sleur komt voor in iedere relatie, hoe goed of slecht deze ook is.


Mijn man wil scheiden maar ik niet.

Vervallen in sleur betekent niet dat er geen hoop meer is of dat jullie niet voor elkaar bestemd zijn. Het betekent wel dat je beiden realiseert "Hey, we zijn elkaar kwijt geraakt.

We moeten onze relatie een opfrisbeurt geven. Welke plannen kunnen we bedenken om onze gewoonten te doorbreken?". Vervolgens bespreek je deze plannen en ga je er samen weer volledig voor.

Als beide partners hun best doen om de relatie te laten werken, dan kunnen we de zin ik wil scheiden maar mijn man niet hopelijk snel vergeten. Zolang er de wil is om aan de relatie te werken, is de kans groot dat het een leven lang duurt.

Wat te doen als je kinderen hebt?

Hebben jullie samen kinderen en jullie besluiten toch uit elkaar te gaan? Dan is het zeker verstandig om hun ook hierbij te betrekken. Natuurlijk hangt het af van hun leeftijd. Zo praat je anders met een kind van 4 dan met een puber. Geef de kinderen altijd te kennen dat het niet aan hun ligt!

Probeer in ieder geval al het mogelijke te doen om je vrouw ervan te overtuigen van jouw kwaliteiten en als dat echt niet helpt, moet je misschien eens kijken 'hoe gedroeg ik met toen het nog allemaal wel goed ging en dit probleem niet bestond?' en 'willen we diep in ons hart eigenlijk niet hetzelfde? dat het allemaal goed komt?'.

Zie jullie probleem niet als falen. Maar falen bestaat niet, alleen uitgesteld succes!

Heb je hulp nodig met het omgaan van dit probleem? Ik kan je coachen. Bekijk hier alle mogelijkheden

Laat ook weten wat je van dit artikel vindt. Ik zou dat super tof van je vinden!


Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG