Je ex terugwinnen moeilijk? 

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mijn ouders accepteren mijn vriend niet

Mijn ouders accepteren mijn vriend niet

Jullie liefdesrelatie wordt onmogelijk gemaakt door familie of godsdienst? Je ouders accepteren je partner niet omwille van zijn/haar huidskleur?

Hoe ga je hiermee om en hoe kun je in zo’ n situatie een duurzame relatie opbouwen in complete harmonie.

Het is mogelijk dat er familieleden zijn die er bepaalde overtuigingen, rituelen op na houden en dat jouw relatie daardoor wordt beînvloedt. Sterker nog, ze zouden graag zien dat er een eind kwam aan je relatie.

Het komt heel vaak voor dat  gevoelens voor de partner daardoor juist worden versterkt. Kortom, je komt terecht in een soort loyaliteitsconflict, omdat je het gevoel hebt dat je moet kiezen tussen je familie of je liefde., wat eigenlijk een onmogelijke keuze is. Je voelt je onbegrepen en de stress veroorzaakt vaak wrijving en conflicten, niet alleen tussen jou en je partner maar ook ervaar je veel stress in relatie tot anderen in je omgeving.

In dit artikel ga ik mijn ervaringen die ik als coach op dit gebied heb met mensen die zich in een dergelijke situatie bevonden en zich nog bevinden met je delen.

Ik zal proberen je tevens wat tips geven en je laten zien wat je in dergelijke situaties het beste kunt doen en zeggen. Uiteindelijk is het doel dat je je persoonlijk vrij kunt voelen en kunt blijven ontwikkelen zodat dat je relatie ook ten goede komt. Dus zeg nu niet meer dat je liefde voor je ex onmogelijk wordt gemaakt door je familie, vrienden, kennissen, collega’s, maar vraag je eerder af ‘hoe kan ik onze liefde sterker maken en laten zien aan mijn omgeving dat we echt voor elkaar bestemd zijn’ .

Je Ouders Accepteren Je Vriend(in) Niet? Straal Autonomie Uit!

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste: de manier hoe je communiceert met je partner. De meeste koppels die door hun omgeving te horen krijgen dat ze niet bij elkaar horen ervaren al aan het begin van hun relatie de behoefte om zich dan juist als koppel sterk te profileren.

Kleine conflicten worden zo veel mogelijk vermeden, en er lijkt dan vaak geen wolkje aan de lucht. Immers, conflicten veroorzaken onzekerheid, en je hebt als koppel in zo’ n situatie juist behoefte aan zekerheid.

Het doel is dus om zoveel mogelijk conflicten uit de weg te gaan die veroorzaakt worden door of gerelateerd zijn aan mensen in je directe omgeving. want dat zorgt voor paniek. en paniek kun je zeker niet gebruiken!

Profileer je dus als een 100% autonoom koppel. Je vraagt je af hoe je dit voor elkaar krijgt?

Door zoveel mogelijk conflicten te dedramatiseren en zoveel mogelijk van elkaar en het leven te genieten en dat ook uit te stralen.

Probeer Je Ouders Niet Te Overtuigen Ook Al Accepteren Ze Je Vriend Of Vriendin Niet

De enige manier om je familie te overtuigen is om te laten zien dat je daadwerkelijk van elkaar geniet.

Het is nogal naïef om te stellen dat je je familie kunt overtuigen door hen simpelweg te vertellen dat je zo ontzettend veel van je partner houdt en dat daarmee ook de relatie met de familie goed zal komen.

Ook raad ik je niet aan om je familie de rug toe te keren want je zal het uiteindelijk verliezen en alleen maar ongelukkiger worden.

Wees daarentegen geduldig en begripvol en geef je familie, vrienden kennissen en eventueel collega’s de tijd en ruimte zodat ze steeds meer vertrouwen krijgen in jullie relatie.

Wees vooral tevreden met jezelf, je partner, je relatie an sich, en neem nooit een besluit op basis van feiten die voor jou op een gegeven moment als ‘ de enige waarheid’ worden gezien, terwijl ze wel degelijk worden/werden beïnvloedt door je omgeving. Hou je hoofd koel en een nuchtere kijk op de zaak

Laat Je Omringen Door Mensen Die Je Steunen

Of het nu een broer, een zus, een tante of een neef van je is maakt niet uit….Laat je vooral omringen door positief ingestelde mensen.

Deze mensen zouden nog eens een nuttige rol kunnen spelen in de beeldvorming van jullie relatie bij de rest van de familie.

Ga Op Zoek Naar Wat Jullie Samenbindt

Veel mensen begaan de fout dat ze hun echte gevoelens niet durven uit te drukken in gesprekken met familieleden, uit angst dat ze in een negatief blaadje komen te staan.

En toch is het belangrijk als je als doel hebt dat jij en je partner geaccepteerd worden. Laat zien (en woorden zijn in veel gevallen minder sterk dan daden) hoeveel je van elkaar houdt. Dat is communiceren met emotie.

Je gelukgevoel moet je uit kunnen stralen, anders kom je ongeloofwaardig over. Ga na welke gemeenschappelijke waarden jullie nastreven en praat daarover. Dat creêert al meteen een band.

Praat je op rustige toon, dan heb je meer kans dat je als koppel geaccepteerd wordt door de familie. Denk goed na voordat je handelt en laat je emoties niet de overhand nemen. Blijf positief en probeer niet steeds je gelijk te krijgen. Ik wens je het allerbeste!

Hoe kan ik je helpen?

Laat me weten waarnaar je op zoek bent en hoe ik je kan helpen.

Wil je je ex terugwinnen omdat jullie relatie zo fijn en goed was? Schrijf je hieronder in! OF

Wil je direct 1-op-1 coaching, een Ebook lezen of therapie om van je liefdesverdriet, bindingsangst/verlatingsangst, obsessief gedrag af te komen? Meer liefde voor jezelf ontwikkelen zodat je je zeker voelt en mooie relaties kunt aangaan?

 Klik hier voor alle opties die ik je kan bieden!

ABONNEER Je OP MIJN PODCASTS (klik op de groene balk)

Sinds 1997 begeleid ik als gediplomeerd relatietherapeute mensen bij liefdesverdriet en/of het terugwinnen van hun ex. Sinds juli 2019 ben ik gediplomeerd hypnotherapeute en kan ik met deze kennis krachtige veranderingen teweeg brengen bij mijn cliënten. De hulpvragen waar ik mee te maken krijg zijn heel divers. Daar waar sommigen het liefst hun ex willen vergeten willen anderen het liefst hun relatie herstellen. Wil je je ex terugwinnen, je liefdesverdriet verwerken, afrekenen met onzekerheid en sterker worden op persoonlijk vlak? Ik help je er met alle liefde bij en geef je de beste tools om te breken met oude patronen en grote veranderingen in jezelf geboren te laten worden! Je kunt op deze pagina meer lezen over mij

Laat een reactie achter
(reacties worden al dan niet goedgekeurd)

Je email wordt niet gepubliceerd. Vul hieronder je reactie en gegevens in

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ontvang mijn 11-delige videoserie + nr 1 geheim voor het terugwinnen van je ex en het verwerken van je liefdesverdriet

LIEFDESVERDRIET VERWERKEN - HOE KRIJG IK MIJN EX TERUG